1. Nisam slušao govor, ali čini mi se da on nije upućen građanstvu, već prevashodno svetskim liderima, jer je zasnovan na doktrini "odvraćanja". Poruka treba da glasi da je dovoljno lud da ne preza od najstrašnijih mera. Za sprećavanje sukoba, politika odvraćanja je dokazano efikasnija od ustupaka, pacifizma i mirovnjaštva. Uostalom, i Kim Džong Un razvija nuklearne sposobnosti isključivo da bi odvratio potencijalne neprijatelje. Jeste to hod po ivici žileta, ali ta metoda je puno puta proverena. U tom smislu treba shvatiti ovaj govor. Nije to nikakvo bahaćenje i deljenje lekcija.
    Nemam visoko mišljenje o Trampu, ali verujem da je njegov ton u ovom slučaju vrlo dobro promišljen, sa ciljem da odvrati one koji misle da se povladjivanjem diktatorima može sprečiti rat.
    (Liberty, 20. septembar 2017 11:09)

    # Link komentara

  2. On je naveo da "Amerika nikome ne nameće svoj način života",

    Tramp je krizu u Venecueli nazvao "neprihvatljivom" i izjavio da SAD "ne mogu samo da stoje po strani i gledaju".

    Sta psiholozi kazu o kombinaciji ove dve izjave?
    (MisterNo, 20. septembar 2017 09:12)

    # Link komentara

  3. Gospodin Tramp zna sta i zašto govori. On je najpametniji i najrazumniji čovek na planeti. Ne bi on samo tako postao predsednik SAD. Severna Koreja ugrožava ceo svet, a SAD su čuvar mira. Hvala im na tome!
    (Boris Marjanovic, 20. septembar 2017 01:22)

    # Link komentara

  4. Briljantan govor predsednika Trumpa. Dosta je vise bilo da clanice Osovine zla - Iran i Severna Koreja, prete covecanstvu. Sad su dobili jasnu i nedvosmislenu poruku - ako bilo sta pokusaju, bice zbrisani sa lica zemlje. Bravo Mr. President!
    (Oliver, 19. septembar 2017 22:51)

    # Link komentara

  5. americka politika se sastoji iz lobiranja $ Saudi Arabije, tako da oni slede politiku Saudijaca, kako na Bliskom istoku, tako i u Bosni i na Kosovu.
    (seljadin, 19. septembar 2017 22:43)

    # Link komentara

  6. Otkud sad Iran u govoru? A da, skoro si bio malo u Izrael a i oni su dolazaili kod tebe.(Badem, 19. septembar 2017 17:19)Prva Trumpova prekookeanska poseta je bila Saudi Arabiji,koja je decenijama sa Iranom u zategnutim i neprijateljskim odnosima.Pogotovo zadnjih nekoliko godina od kada podržavaju sukobljene strane u Siriji i Jemenu.SAD su veliki snabdevač Saudi Arabije oružijem,a kako se spekuliše priprema se ugovor vredan nekoliko desetina milijardi dolara,koji će se realizovati narednih decenija.Verovatno da je Bela Kuća podlegla zahteu Rijada da se suzbije uticaj Irana na Bliskom istoku,koji je se širi,kako bi se napravio sporazum o prodaji oružija.Kao što vidimo Vašington kritikuje pojedine režime da su autokratski,a pri tome sarađuje sa režimom u Saudi Arabiji,gde još uvek postoje srednjovekovni zakoni.Osim Izraela,Saudi Arabije i verovatno još nekih manje bitnih zemalja,Trump nema podršku da suspenzuje sporazum o nuklearnoj programu Irana.Tome se ne protive svi ostali potpisnici sporazuma,Moskva,Peking i Brisel.Ta njegova namera doživeće debakl i u UN-u.Sankcije se neće ponovo nametnuti Iranu.Pojedine kompanije iz Evrope već investiraju u Iranu,a da ne spominjem Kinu,koja je iranski najveći ekonomski partner,Rusiju takođe.
     (astrahan, 19. septembar 2017 22:11)

    # Link komentara

  7. SA krsi ljudska prava, to niko ne moze da spori, ali nema nuklearno naoruzanje. Iran ima, e tu je velika razlika. Tramp zeli da kaze da odredjenim drzavnim uredjenjima sa jedne, i odredjenim religijama sa druge, ne treba dati u posed nuklearno naoruzanje. Koliko god ne voleo SAD, sigurnije se osecam da oni imaju nuklearno naoruzanje nego Turska, Iran, Severna Koreja i slicni.
    (mops, 19. septembar 2017 21:27)

    # Link komentara

  8. "Ma ukratko, zahvaljujući USA živimo u idealnom, harmoničnom svetu, u izobilju i sa svim slobodama, naročito slobodom govora i drugačijeg mišljenja..."
    (Bejzbol palica,)

    Za nekoga kao ti koji zivi na ovim prostorima, podsecam te da se na Ameriku bas i ne mozemo puno pozaliti.

    Za vreme druga Tita, kome su Ameri davali pare i "sakom i kapom" bili smo "mala Amerika" za ceo Istocni blok sa sve Rusima. U odnosu na njih imali smo izobilje sloboda, putovanja, govora i misljenja. Da ne spominjem da je nekih 80% cele infrastrukture koju sada vidis oko sebe, tada, uglavnom od americkih para napravljeno.

    Ipak, usudjujem se da kazem,takvima kao ti ni to nije bilo dovoljno dobro pa ste sve to u krvi razvalili i sada smo tu gde smo. Lose nam je i svi su nam drugi krivi, a narocito Amerika, bar iz perspektive takvih kao ti Bejzbol Palico. Inace nadimak ti je sinonim za Ameriku-vrlo zanimljivo.

    I na kraju Palico treba da znas da ova drzavica jedva sastavlja kraj sa krajem samo zahvaljujuci zajmovima, kreditima i donacijama Americkih NATO drzava. Nas trenutni dug prema njima je oko 25 milijardi evra.
    (Yugocinik, 19. septembar 2017 21:26)

    # Link komentara

  9. Ovi koji obozavaju maloga bucka mogli bi malo da odu na odmor u 1 od stotinjak logora i dozive avanturu zivota. Tramp jeste smesan ali mali bucko je psiho koji je ubio svog brata, tecu, i ko zna koliko jos rodjaka i nevinih civila, pa sad birajte ko vam po volji.
    (Darkis, 19. septembar 2017 21:16)

    # Link komentara

  10. Kaze narod ne boj se psa koji laje pa tako i svih tih sto galame za govrnicom.galamili su i vikali mnogi pa su zavrsili na smetljistu .Kako vani tako i kod nas.Objektivno Amerika nema snage za ratove jer su toliko duzni i u krizi plus ove nepogode su ih skoro dokrajcile.Americka administracija sad trazi pogodno tlo da otme resurse i koliko toliko kompensuje svoje strahovite gubitke.Te novce nema ni Koreja ni Iran a ni Venecuela,Lovu imaju Arapi i Izrael,i on to dobro zna.Posto su iscrpili haman pa sve arapske zemlje osim 2 koje su i najbogatije a to su Saudi A i Qatar.Siguran sam da ce se fron okrenuti u tom pravcu.Za nas na Balkanu je njabolja opcija neutralnost.Nikakvi Rusi i ti bakraci.Vucicu ne igraj se sudbinom mnogih generacija,Naivcino.
    (mister x, 19. septembar 2017 21:08)

    # Link komentara

  11. Bahati i arogantni egomanijak koji zamišlja da se nalazi na jednom od svojih predizbornih mitinga a ne na zasedanju Generalne skupstine UN! Čovek koji još uvek ima potrebe da istice kako je pobedio na izborima pre 10 meseci, koji ništa za tih istih 10 meseci zapravo nije uradio... i koji će bas iz tog razloga izazvati haos samo da bi prikrio svoju realnu nestrucnost i nesposobnost!!
    (Iva Jovanovic, 19. septembar 2017 21:03)

    # Link komentara

  12. Tramp je predsednik sveta,moze da radi sta hoce I kad hoce,drugima ostaje da se poviuju i slusaju kao sto to radi Dacic.
    (Aca, 19. septembar 2017 20:59)

    # Link komentara

  13. Ukoliko USA napadne S. Koreju, Kina ce uci u rat na strani S. Koreje. Zvanicno saopstenje NRK. Pa se vi ceskajte po glavici kada krenu "petarde".
    (D., 19. septembar 2017 20:47)

    Ne, Kina je vrlo jasno rekla da ih se Sjeverna Koreja ne tiče!
    (Provokator, 19. septembar 2017 20:57)

    # Link komentara

  14. Kratka napomena samo za sve one koji se dive ovim recima mudrosti g. Trampa, i americke necivilizovanosti: Ukoliko USA napadne S. Koreju, Kina ce uci u rat na strani S. Koreje. Zvanicno saopstenje NRK. Pa se vi ceskajte po glavici kada krenu "petarde".
    (D., 19. septembar 2017 20:47)

    # Link komentara

  15. Cela jedna generacija amerikanaca je rođena, rasla i danas je u godinama, a da nisu upoznali šta znači multipolarni svet. On znači da se ne pita danas samo SAD, već i Rusija, Kina, EU i dr.. Na GS UN nema predsednika Rusije i Kine. To dovoljno govori. Tramp se "razmahao" jer to od njega traže oni koji su u SAD do nedavno bili na vlasti. Neće ni to dugo.
    (Baki, 19. septembar 2017 19:41)

    # Link komentara

  16. "Pošto je priznavanje urodjenog dostojanstva i jednakih i neotudjivih prava svih članova ljudske porodice temelj slobode, pravde i mira u svetu; pošto su se države članice obavezale da u saradnji s Ujedinjenim nacijama obezbede opšte poštovanje i primenu ljudskih prava i osnovnih sloboda;"
    (UN, 19. septembar 2017 19:05)

    # Link komentara

  17. Ako Amerika ne želi sukobe ja ne znam onda ko ih želi.
     (golub pismonoša, 19. septembar 2017 19:04)

    # Link komentara

  18. @boki
    Rečeno je suverenih zemalja, to je jako precizno, a toliko glasno rečeno da će se aktuelni politički instrumenti slati na kalibraciju. Proglašenje države i državnost nije isto, suverenitet nije transparetna zajebancija, država nije poligon za vežbanje liberalnih doktrina. Država se ne postaje priznanjem niti članstvom u klubovima, niti joj se može dati legitimitet ako ga nije osvojila istorijski i ne postoji popravni pa da pomisli da je i njeno došlo (a bilo je takvih, ali ni sami više u to ne veruju). Svet na ovo nije navikao, jer to nije slušao više od 30 godina. Kako god, ovde pobedjuje onaj ko izbegne priliku (nepriliku) da izgubi (to jest da ide dodjavola). Svet čini medjunarodna zajednica suverenih država čiji legitimitet ne može biti osporavan, jer država je princip medjunarodog postojanja, a ne njen objekat i ne može se dovoditi u pitanje. A po kojim principima će se obračunavati sa objektima, pa čulo se, idu dodjavola. Ostati po strani i reći bog vas vido i idite sa njim, jer sve što ovde ima završiće se samo, kao što je i red.
    (večnosti je dovoljan trenutak da nestane, 19. septembar 2017 19:00)

    # Link komentara

  19. Jednostavno je objasnio ko je gazda na ovoj planeti, on ce zaista poravnati s.koreju kao primer za kineze,ruse i iran. Svi su svesni da sukob sa amerikom dovodi do sopstvenog unistenja tako da rulje i kinezi nece smeti ni da pisnu...naravno osim sputnjika.
    (Lala, 19. septembar 2017 17:57)

    Ma ukratko, zahvaljujući USA živimo u idealnom, harmoničnom svetu, u izobilju i sa svim slobodama, naročito slobodom govora i drugačijeg mišljenja...
    (Bejzbol palica, 19. septembar 2017 18:59)

    # Link komentara

  20. Dobro došli u kraj jedne epohe. Ubacite žetone - krećemo!
    I, koliko god bio svestan da će me koštati (na ličnom nivou, porodičnom, ili nivou vrste - slagao bih vas kada bih vam rekao da mi nije drago)
    (Unity3D, 19. septembar 2017 18:46)

    # Link komentara

  21. Rec suverenitet se drugacije pise na srpskom i engleskom jeziku a izgleda da je i znacenje razlicito.
     (izlapetis, 19. septembar 2017 18:41)

    # Link komentara

  22. Venecuela je kriva isto koliko i Irak i Libija po aršinima američke demokratije
    (milke, 19. septembar 2017 18:40)

    # Link komentara

  23. Malo fašisoidno ali može da bude i izraz nemoći. Njihova priča više ni kod desetogodišnjaka ne prolazi. Znamo da su sila i da mogu mnogo šta ali pretnje koje prosipa lako mogu biti odraz slabosti. Verujem da Putin na ovo neće reagovati. Ne zaslužuje ovaj pajac ozbiljne odgovore
     (Goran, 19. septembar 2017 18:39)

    # Link komentara

  24. Dzonking- Nije prijatju Tramp pobrkao pojmove vec ti.Na BI jedina funkcionalna demoktaska drzava je Izrael a ne Iran
    (pojmovi, 19. septembar 2017 18:39)

    # Link komentara

  25. dobro je mi nismo tema, volim kad na nas zaborave, navikao sam se i lepo mi je
     (cypress, 19. septembar 2017 18:26)

    # Link komentara

  26. Bravo, konačno normalan predsednik kojo popu kaže pop, a bobu bob. Kakav crni sporazum sa teheranskim teroristima, to treba udaviti sankcijama. Kakvi crni pregovori sa ludakom iz Pjongjanga, to treba smrviti kao bubašvabu.
     (EU Citizen, 19. septembar 2017 18:24)

    # Link komentara

  27. Smesni kauboj
     (Stefan, 19. septembar 2017 18:23)

    # Link komentara

  28. Srbija je bila suverena zar ne ?
    (kill bill, 19. septembar 2017 18:15)

    # Link komentara

  29. Svi vi o Trampu, Americi i nepravdi. Najbolje bi bilo da kupite jeftina ogledala pa da pogledate sebe u lice i sve oko sebe u Srbiji. Živimo u Raju u izobilju i pravdi? Smešni ste
    (Petar Petrović, 19. septembar 2017 18:13)

    # Link komentara

  30. Бавите се последицама, а сви знамо шта је и ко узрок
     (ИБАРСКА ЗУМЗАРА, 19. septembar 2017 18:07)

    # Link komentara

  31. Jednostavno je objasnio ko je gazda na ovoj planeti, on ce zaista poravnati s.koreju kao primer za kineze,ruse i iran. Svi su svesni da sukob sa amerikom dovodi do sopstvenog unistenja tako da rulje i kinezi nece smeti ni da pisnu...naravno osim sputnjika.
    (Lala, 19. septembar 2017 17:57)

    # Link komentara

  32. Mi postujemo suverintet svih zemalja???
     (boki, 19. septembar 2017 17:53)

    # Link komentara

  33. Rocket man..:)
     (Gastos, 19. septembar 2017 17:53)

    # Link komentara

  34. Sputnjikovski komentari dela ovdasnjeg zivlja, svakako ne mogu promeniti jednu cinjenicu, a to je da SAD u odnosu na druge dve supersile ima najveci broj saveznika .Nisam obozavatelj Trampovog lika i dela, ali je govor prilicno realan.
    (Stari, 19. septembar 2017 17:02

    jooj kada neko krene sa etiketiranjem , kao ti si najmudriji ili sta?? Ovo ima jedino veze sa zdravim mozgom, manite nas vise tih floskula mocnika, suverenitet, demokratija ali samo ako vama odgovara. Ukrajina je problem ali Kosovo nije. Iran je problem ali Saudijska Arabija nije. Ma ajde molim te Iran je za SA vertikala demokratije. UK i US dele nekome saveta a najveci izvoznici oruzja ne svetu. Nema to veze sa koga volim ili ne nego sa zdravim mozgom. To sto je on najjaci pa misli da moze sta hoce, imal ismo mi takvih u svetskoj istoriji ...
    (Rera, 19. septembar 2017 17:52)

    # Link komentara

  35. jel i sad srbi teraju i dalje onu cuvenu hilary bi ceo svet unistila?

    Pojma vi nemate o politici, zato i uvek nastradate kad birate stranu.

    Ona ovakav polu smesni, pola za zaljenje performans u UN nikad ne bi izvela. Jeste da je babetina i da joj se puter sliva niz glavu a i ruke joj nisu bas ciste ali barem zena ima osecaj za meru i politiku.

    Tramp je samo jedan umisljeni bogatas koji je naviko da sve ide po njegovom.
    Cim ne ide, odma galama do neba i pretnje batinama i kojecime.
    Ako uspe da ostane na vlasti do kraja mandata, bice nam ovo veoma zanimljivih, ali i tuznih 4 godine, jel cemo se nagledati svega.
    Zalosno je da je u usa, gde su toliki pametni ljudi ponikli ovo dvoje @@@ bili predsednicki kandidati.
    (netko, 19. septembar 2017 17:52)

    # Link komentara

  36. Uh, dobro je da nas nije spominjao!
     (Srboljub, 19. septembar 2017 17:51)

    # Link komentara

  37. Najcrnjoj diktaturi Saudijskoj Arabiji,par stotina milijardi dolara,oruzja za ocuvanje demokratije,verovatno!,mislim...!
    (Vladimir, 19. septembar 2017 17:50)

    # Link komentara

  38. Kad Kim napravi rakete imacete harmoniju ovako nista. Pozdrav za bracu Korejance.
     (Joc@, 19. septembar 2017 17:50)

    # Link komentara

  39. Koliko je svetskih lidera pratilo govor Trampa u UN? Znam da Putina nema.
    (Pitanje, 19. septembar 2017 17:50)

    # Link komentara

  40. Mogu da menjaju vlade,administracije,predsednike,sve,ali ce hegemonizam njihov uvek preziveti.To im je u genima. Mozda prica i mnogo duze,nista nece reci jer osnova je to - hegemonizam!!!
    (Mc Los, 19. septembar 2017 17:47)

    # Link komentara

  41. A komentarisati ovo je besmisleno.
     (2+2=5, 19. septembar 2017 17:47)

    # Link komentara

  42. Amerika, imperija na zalazu...samo, neće nestati tek tako, povući će pola svijeta sa sobom.
     (macka I tacka, 19. septembar 2017 17:45)

    # Link komentara

  43. Zalosno je koliko smo mi drzavotvorno nesvesan i neodgovoran narod. Svi svetski hegemoni su totalitarni, samo je metodologija razlicita. Ukoliko ne uspemo da drzavu i njene institucije vratimo gradjanima a gradjane obrazujemo, mi nema sta sem rulje u buducnosti da budemo.
    (Salaso, 19. septembar 2017 17:42)

    # Link komentara

  44. Komedijas...
     (Stevan, 19. septembar 2017 17:40)

    # Link komentara

  45.  Nego, kako to da je gorivo u SAD tako jeftino? o.O
    (Butragenjo, 19. septembar 2017 16:57)

    A što ne proguglaš malo pa da vidiš koliko SAD proizvode svoje nafte.
     (Eleftherios, 19. septembar 2017 17:39)

    # Link komentara

  46. Tramp je puko... Ali stvarno... Gledajte ovih dana Putinov interjvu sa Stounom i sve ce vam biti jasno..
    (Aleksandar M., 19. septembar 2017 17:37)

    # Link komentara

  47. A da, skoro si bio malo u Izrael a i oni su dolazaili kod tebe.
    (Badem, 19. septembar 2017 17:19)

    Kaže se u Izraelu. Padeži!!!!!
     (Eleftherios, 19. septembar 2017 17:35)

    # Link komentara

  48. Naj bitnije je sacuvati Srbiju i da njeni sinovi ne ginu za svet me bas briga.Opasno se nesto valja iza brega i najbitnije je da neucestvujemo u pokolju koji sledi.Nek Hrvati i Albanci ratuju u Severnoj Koreji.
    (Schaumburg Illinois, 19. septembar 2017 17:33)

    # Link komentara

  49. Ja da sam Putin, ovo ne bih ni slušao.
     (Zeleni zmaj, 19. septembar 2017 17:33)

    # Link komentara

  50. Od kad ameri šljive UN?
     (MR, 19. septembar 2017 17:26)

    # Link komentara

  51. Djaba je Lajčak ograničio govore na 15 minuta, Tramp je govorio najmanje pola sata.
    Ja sam njegov govor razumeo kao ostru kritiku politike Amerike, jer za sve sto se on zalaže Amerika radi upravo suprotno.
    (Sin lovca na medvede, 19. septembar 2017 17:26)

    # Link komentara

  52. Amerika je saveznik Srbije a i mi njen u oba svetska rata, znači kada je u svetu najgore i kada sve već ode dodjavola. To mnogi zaboravljaju. Narocito Ameri.
    (Saša, 19. septembar 2017 17:19)

    # Link komentara

  53. Otkud sad Iran u govoru? A da, skoro si bio malo u Izrael a i oni su dolazaili kod tebe.
    (Badem, 19. septembar 2017 17:19)

    # Link komentara

  54. "Nego, kako to da je gorivo u SAD tako jeftino? o.O
    (Butragenjo"
    Pakupe ga jeftino ,imaju svoje a I drzava in neke druge izvore prihoda osim akcize na naftu,....za razliku od ove naše.
     (zlopamtilo, 19. septembar 2017 17:18)

    # Link komentara

  55. "Amerika nikome ne nameće svoj način života" . Ha ha ha
     (Aleksandar, 19. septembar 2017 17:17)

    # Link komentara

  56. Amerika je najnemoralnija svetska sila do sad.Ne zato sto je cinila veca zlodela od svih imperija koje su vladale pre nje od Rima do Britanskog carstva nego zato sto laze svet sve vreme da poteze pravi zbog principa i nekih prava a ne soptsvenih imperijalnih interesa.Mnogo je bolje pre 150 godina bilo kad si znao na cemu si i kad se znalo koji su interesi velikih sila a njihovi drzavnici su imali toliko casti da ih ne uvijaju u obmane i lazi o nekom visem cilju.Severna Koreja je deo americko-kineskog sukoba i nista se tu nece resavati sa malim Kimom i Pjongjangom nego sa Pekingom koji i stoji iza Severne Koreje samo su svi dovoljno veliki licemeri da to i ne pomenu.
     (mild, 19. septembar 2017 17:14)

    # Link komentara

  57. poštujte druge pa ćemo i mi vas.
     (BG, 19. septembar 2017 17:13)

    # Link komentara

  58. I sta je pogresno rekao? Rezim u Severnoj Koreji je kao koncentracioni logor.
    (Realno, 19. septembar 2017 17:12)

    # Link komentara

  59. Blago njemu!
     (rassa, 19. septembar 2017 17:12)

    # Link komentara

  60. Bio je direktan,koliko je to moguce.Izneo je platformu administracije.Jasno i glasno je rekao koga smatra neprijateljem i sta svet moze da ocekuje od SAD!
    (prvi put sa ocem u kafanu, 19. septembar 2017 17:11)

    # Link komentara

  61. Па он је стварно неозбиљан.
     (смена страже, 19. septembar 2017 17:08)

    # Link komentara

  62. Pa ovo je smehotres.. severna Koreja i Iran napravili Al Kaidu i Isis, pa moraš biti užasno inteligentno glup da poverujes ovakvim pričama.. pravni fakultet moze slobodno da obrise sa liste smerova katedru za međunarodno pravo i međunarodne odnose profesora Rakića naravno zadržati ali da predaje nešto drugo.. jer nema više smisla da se ide u ovom smeru, to ne postoji, nije relevantno a i utiče na kredibilitet ustanove kao sto je pravni fakultet. Oni koji rečenicu počinju sa iskreno.. znaj da misle suprotno.. kao sto on kaže mi nismo za rat i sukobe.. ma nemoj a mi smo veverice, istorija nas je naučila - nema para, daj rat. Tačka
    (rimtutituki, 19. septembar 2017 17:07)

    # Link komentara

  63. "Moramo da odbacimo pretnje suverenitetu, od Ukrajine do Južnog kineskog mora“...

    A gde je tu, care, Srbija s KIM?
     (Hiro, 19. septembar 2017 17:05)

    # Link komentara

  64. Xaxaxaxaxaxaxa ovo je dobro:idu dodjavola.
     (Sneza, 19. septembar 2017 17:05)

    # Link komentara

  65. Nema šta da čekaš.... Poravnavaj to sa nadmorskom visinom 0 (nula)
    (Tomislav Nikolić, 19. septembar 2017 17:04)

    # Link komentara

  66. Sputnjikovski komentari dela ovdasnjeg zivlja, svakako ne mogu promeniti jednu cinjenicu, a to je da SAD u odnosu na druge dve supersile ima najveci broj saveznika .Nisam obozavatelj Trampovog lika i dela, ali je govor prilicno realan.
    (Stari, 19. septembar 2017 17:02)

    # Link komentara

  67. Amerika nije i neće biti toliko jaka da vodi ratove širom sveta.Posle ovakvih pretnji šta preostaje drugima nego da jačaju svoje nuklearne kapacitete.
    Tramp nije dorastao da vodi jednu takvu silu kao što je Amerika.A možda amerikanci nisu ni zaslužili boljeg.
    (Alex, 19. septembar 2017 16:59)

    # Link komentara

  68. Upravo na TV videh I cuh informaciju da je Laos najbombardovanija zemlja u istoriji. SAD su na nju bacile 270 miliona bombi, od kojih je poginulo preko 300.000 ljudi. Nego, kako to da je gorivo u SAD tako jeftino? o.O
     (Butragenjo, 19. septembar 2017 16:57)

    # Link komentara

  69. Ovaj malo pobrkao pojmove ..u Iranu je jedina funkcionalna demokratija na bliskom istoku..a najgori rezim je onaj u Saudskoj Arabiji gde se za i najmanju kritiku javno sece glava a to je inace najveci americki saveznik.
     (dzonikg, 19. septembar 2017 16:54)

    # Link komentara

  70. Pa sto onda ne postujete nas suverenitet licemeri!
    (Marko, 19. septembar 2017 16:37)

    Mi brate tu ne spadamo! Rekao je:
    “Suverene države moraju da budu osnova svetskog poretka. Moramo da odbacimo pretnje suverenitetu, od Ukrajine do Južnog kineskog mora."
    Eto vidiš! Od Ukrajine do JK mora! Mi nismo na tom pravcu! A i Vučić je od nas napravio banana državu!
     (Tata spalio Đenku, 19. septembar 2017 16:52)

    # Link komentara

  71. Tramp je prijatelj Srbije.
     (dejan, 19. septembar 2017 16:51)

    # Link komentara

  72. A što ne spomenu Saudijsku Arabiju, čoveče?
     (Mario, 19. septembar 2017 16:51)

    # Link komentara

  73. Demagogija za prostu masu....
     (milos, 19. septembar 2017 16:50)

    # Link komentara

  74. Nisam ljubitelj Trampa, ali kao predsedniku najvece sile , nema se sta zameriti u ovom obracanju.
    (Stari, 19. septembar 2017 16:48)

    # Link komentara

  75. Koje suverene države? Siledžije prekookeanske, sa celim svetom ste u sukobu.
     (Lajavi krelac, 19. septembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  76. Sve vam je jasno kada je rekao da ce Ameriku uvek stavljati na prvo mesto, sto znaci da hoce mir i prosperitet po Americkim uskovima, a svi znamo koji su to uslovi. Ajde da je rekao da ce Anerikance stavljati na prvo mesto, nego Ameriku, a svi znamo sta to znaci i koga.
     (Iskander, 19. septembar 2017 16:45)

    # Link komentara

  77. Ima li ko da mu da kompas, jedini spas za sve je da ga što prije natjeraju na ostavku.
    (Mare, 19. septembar 2017 16:45)

    # Link komentara

  78. “Suverene države moraju da budu osnova svetskog poretka. Moramo da odbacimo pretnje suverenitetu, od Ukrajine do Južnog kineskog mora. Očekujem da sve države poštuju interese svog naroda, kao i prava drugih suverenih država“, rekao je Tramp.

    Tramp ili bilo koji američki predsednik u zadnjih 50 godina da je ovo izjavio bilo bi jednako smešno i neistinito.
     (Nebojša, 19. septembar 2017 16:44)

    # Link komentara

  79. God bless USA ??.
    Bez Amerike svet ni bio prepun ratova I patnje. Kao sto je bilo u (1) Prvom I (2) a I godinama pre toga.
    (London 94, 19. septembar 2017 16:39)

    # Link komentara

  80. I Srbija je bila suverena, dok niste odlučili da to ignorišete.
    I SFRJ.
     (Bojan BG, 19. septembar 2017 16:38)

    # Link komentara

  81. Pa sto onda ne postujete nas suverenitet licemeri!
     (Marko, 19. septembar 2017 16:37)

    # Link komentara

  82. Nije nista pomenuo za Kosovo i metohiju u kontekstu sa Ukrajinom i narusavanju suvereniteta?
    (Srdjan, 19. septembar 2017 16:37)

    # Link komentara

  83. ahahah
    koji standardi dupli pa ovo je vrh arogancije i sprdnje,da tu osim usa nije vazno ko sta misli
     (krivistojko, 19. septembar 2017 16:37)

    # Link komentara