1. I dalje ne znamo šta je bila misija Živaljevića u Sobranju
    (Zlopamtilo, 24. avgust 2017 07:51)

    # Link komentara

  2. Sta je radio pripadnik strane sluzbe u Parlamentu ? A onda su krivi Makedonci sto to javno saopste? Zasto uvek moramo da budemo oni koji pale vatru, pa se onda uvredimo kad nas nazovu piromanom?
    (Dusan, 23. avgust 2017 22:10)

    # Link komentara

  3. On rece za medije u Makedoniji da je bio da proveri i vidi da nema i huligana iz srbije da ucestvuju u neredima.
    (Nikola, 23. avgust 2017 21:58)

    # Link komentara

  4. Kad su Makedonci već znali da je bio u Sobranju, tada ili saznali kasnije, zašto ga nisu priveli ili obavili razgovor sa njim zašto je bio tamo? Osim prisustva od 20 min u Sobranju, šta se još zna? Gde je tu krivica... kao veza sa Rusima, rušenje demokratskog Zaeva...za šta ga terete... niko realnu vezu nije našao niti dokazao, osim ovih komentatora na sajtu i medija... sve špekulacije.
    (maratonac, 23. avgust 2017 21:57)

    # Link komentara

  5. @Ponovo nema odgovora ZASTO - iz koga razloga je trebalo njegovo prisustvo

    Zato sto se diplomate bave tim poslovima - skupljaju informacije. Da su Makedonci mislili da je njegovo prisustvo neprimereno, ne bi mu ni verbalnu dozvolu dali. Uostalom, zivite u zemlji gde se strane diplomate vec decenijama bave svim elementima drzave i drustva, tako da ne bi trebalo da budete bas toliko zacudjeni i neobavesteni.
    (Ukratko, 23. avgust 2017 21:52)

    # Link komentara

  6. Necemo se sad i sa tobom zabavljati mesec dana, sta si radio a sta nisi. A imali smo vremena od drugog aprila da to komentarisemo.
    (Dada, 23. avgust 2017 21:48)

    # Link komentara

  7. A Zivaljevic ne rece ko mu je iz zemlje dao saglasnost da bude u Sobranju i zasto. U takvim situacijama sve ozbiljne sluzbe drze podalje svoje ljude od takvih dogadjanja
    (amaterizam u nastavcima, 23. avgust 2017 21:35)

    # Link komentara

  8. Naravno da nije bila tajna, bio si i na televiziji.
    (Mak, 23. avgust 2017 21:34)

    # Link komentara

  9. Ako je tačno da si bio, sigurno ti je neko iz Beograda dao ovlašćenje, tako da tebe lično ne krivim.
    (Đurđica, 23. avgust 2017 21:27)

    # Link komentara

  10. Dobro, kazes misija nije bila tajna, a sta je bila misija, zasto si morao da budes prisutan?
    (Dasa, 23. avgust 2017 21:22)

    # Link komentara

  11. To je veo obzbiljna stvar zbog koje Srbija moze imati posledice i iz Makedonije i zapada.Dovoljno je i da se izgubi poverenje u Srbiju.
    (Novica, 23. avgust 2017 21:21)

    # Link komentara

  12. "Da čovek ne veruje svojim očima šta čita: dozvolu da uđe na sednicu parlamenta dao mu je savetnik predsednika republike...."

    Prijatelju, službe bezbednosti komuniciraju sa drugim službama bezbednosti ili savetnicima za bezbednost predsednika ili premijera. Nema šta on da se obraća dopisom makedonskom parlamentu i obrazlaže šta radi tamo dok traje vanredno stanje, već zove tamošnje bezbednjake i sa njima koordinira. Posao mu je da izveštava sa terena i lica mesta, a ne od kuće sa televizije.
    (maratonac, 23. avgust 2017 21:20)

    # Link komentara

  13. Ne treba zameriti ovom coveku sto se zatekao u Sobranju za vreme upada rulje i linca narodnih poslanika i lidera koalicije koja je postigla sporazum za formiranje nove vlasti. Krivi su njegovi pretpostavljeni, koji su pozvani ili samoinicijativno poslali coveka uz ili bez odobrenja establismenta koji je izgubio izbore. Tu moze biti samo dva zakljucka. Ili su politicki nepismeni ili zlonamerni.
    (spovac, 23. avgust 2017 21:11)

    # Link komentara

  14. Njegova misija i po prirodi posla bi trebalo da je tajna. A problem je u tome sto je on stupio u neku drugu nedozvoljenu i kaznjivu misiju koja mu je propala. A sve je to snimljeno i objavljeno. Naravno ono sto se videlo i culo je kaznjivo i za svaku osudu. Nastale su posledice koje iziskuju krivicnu odgovornost kojoj podlezu svi pa i tajni obavestajci u tajnim misijama kada se razotrkrivaju, kao u ovom slucaju.
    (Nijazi Kuqi, 23. avgust 2017 21:05)

    # Link komentara

  15. koliko neupucenih ovde a pretenduju da komentarusu rad i obavestajnih sluzbi. ili zlonamerni ili neobavesteni ili neiskusni...


    u potpisu: jedan bivsi...
    (misko, 23. avgust 2017 20:59)

    # Link komentara

  16. Ok, imao je dozvolu da udje na sednicu parlamenta. Onda udje na ulaz i pokaze legitimaciju obezbedjenju, ne jurisa sa besnom ruljom spremnom na linc.
    (jasdf, 23. avgust 2017 20:57)

    # Link komentara

  17. Sto to nisi probao da uradis u Rusiji ili Americi ili negde drugde, ne bi bio u mogucnosti da dajes izjave nego bi bio u zatvoru i bio bi tretiran kao bilo koji spijun. Amateri udbaski!
    (Milosh, 23. avgust 2017 20:50)

    # Link komentara

  18. Poslovnikom Skupstine se regulise davanje dozvole za ulazak u Skupstinu. Ne moze niko da da dozvolu da treca lica pristupe instituciji Skupstine. A pogotovu sluzbenik stra e sluzbe bezbednosti.

    Doticni gospodin ocigledno je nekompetentna licnost za posao koji je radio u nasoj Ambasadi.

    Naravno, treba razjasniti cija je glupost davanje naloga pomenutom gospodinu da bude u Skupstinu u vreme tih dogadjaja.

    Takav posao rade obicni operativci, koje niko ne zna i nemogu da diskredituju sluzbu.

    Ocigledno da se htelo nesto drugo, malo parce "kolaca" slave.

    Mi smo se obrukali. Ali nije nam to ni prvi, ni poslednji put.
    (Rasina, 23. avgust 2017 20:43)

    # Link komentara

  19. За ове мозгове што питају шта ће он тамо: човек је дошао у Скопје као припадник БИА, значи његов посао је праћење и извештавање о безбедносној ситуацији. При томе, напомињем да он није никакав шпијун, јер малтене свака Амбасада уз редовно дипломатско особље шаље и припадника безбедносних служби који сарађује са истим службама земље домаћина. Ако то не можете да повежете са његовим одласком на место догађаја, џабе вам објашњавам. Иначе сам против актуелне власти али ми је мука када видим да буквално сваки њихов потез овде наилази на осуду и да смо по дефолту увек ми криви. Лакше мало...
    (Bgd, 23. avgust 2017 20:42)

    # Link komentara

  20. Radi covek zna se za koga.Pre toga se danima sastajao sa Lazanskim da sto vise medijski naude demokratski izabranom Zaevu.

    Kome sada nije jasno da Rusi preko srbije hoće da destabiliziraju ceo balkan, (kao sto su uspeli 90ih sa Milosevicima) da ne bi usao u EU i Nato, tome,stvarno, nema pomoci
    (Zlatibor, 23. avgust 2017 20:42)

    # Link komentara

  21. A ponovo ne rece ZASTO je on bio tamo? Kakve veze ima diplomata koji radi u abasadi drzavve Srbije sa dogadjajima a Sobranju tj zasto je morao biti ?(Ponovo nema odgovora ZASTO - iz koga razloga je trebalo njegovo prisustvo, 23. avgust 2017 19:27)Pa verovatno zato što mu tako stoji u opisu posla.
    (bussiness, 23. avgust 2017 20:39)

    # Link komentara

  22. Је ли одобрење било писмено или усмено? Ако је усмено онда је то на нивоу Вучићевих преговора у Бриселу, дакле шипак.
    (Бата Стојковић, 23. avgust 2017 20:29)

    # Link komentara

  23. Obavestajac. Radio je svoj posao.
    Sad je zrtveno jagnje.
    I imamo cime da se zamlacujemo, da se slucajno ne setimo koliko su nam novcanici prazni.
    (genije, pravi, 23. avgust 2017 20:15)

    # Link komentara

  24. Ovaj ne reče zašto je bio.Ubih se razmišljajući ali ne vidim ni jedan razlog da on bude tamo.
    (Tomy, 23. avgust 2017 19:44)

    # Link komentara

  25. Da čovek ne veruje svojim očima šta čita: dozvolu da uđe na sednicu parlamenta dao mu je savetnik predsednika republike. Sinoć je Vučič rekao da su mu "dozvolu" dali najviši makedonski funkcioneri, najviši. Ni predsednik republike nema sa sednicama parlamenta ništa a ne njegov savetnik, zaboga predsedniče Vučiču, koji ste vi to pravni faks s desetkama završili? Nadam se da neće vaša savetnica Tanja Jović, bivša novinarka javnog servisa, koje se niko ne seća, da izdaje dozvole stranim obaveštajcima gde mogu da se kreću, pa i po parlamentu.
    (U Srbiji logika umire prva, 23. avgust 2017 19:28)

    # Link komentara

  26. """Živaljević je pitao najviše predstavnike izvršnih vlasti u Makedoniji da bude tamo, i oni su se saglasili s tim i bili unapred upoznati sa njegovim prisustvom""
    ===…==
    A ponovo ne rece ZASTO je on bio tamo?
    Kakve veze ima diplomata koji radi u abasadi drzavve Srbije sa dogadjajima a Sobranju tj zasto je morao biti ?
    (Ponovo nema odgovora ZASTO - iz koga razloga je trebalo njegovo prisustvo, 23. avgust 2017 19:27)

    # Link komentara