1. Dva saobraćajca u pežou, obojca nisu vezani, vozač priča na mobilni, iz trake koja je isključivo za skretanje levo produžava pravo, bez migavca iseče vozilo koje je u traci za pravo, zamalo izaziva sudar sa vozilom koje iz suprotnog pravca skreće desno, naravno bez upaljenih svetala......žarkovo, raskrsnica vodovodske i trgovačke, česta pojava!
    Da li za naše saobraćajce postoje uopšte još neki drugi prekršaji osim prekoračenja brzine? Prosto je neverovatno kakvi se prekršaji prave pred njihovim očima, ali to prolazi bez ikakvih posledica dokle god je to pri brzini do 50 km/h! Evo samo još jedan primer, sajam u pravcu ade, Baja skreće iz desne trake u rusku gde je najstrožije zabranjeno skretanje, na semaforu naravno zeleno i on samo staje u trenutku bez migavca, vozilo iza njega samo što nije pocepao gume koliko je morao da ukoči, isto tako I vozilo u levoj traci iz suprotnog pravca.....a vrhunac, na trotorau desno saobraćajna patrol sa radarom, bez ikakve reakcije!!! Čekaju samo nekog ko ide 52 km/h...
    (Vlada, 24. avgust 2017 09:17)

    # Link komentara

  2. dajte imena i ona dva heroja sto su vozili preko 80 ...
    (neo, 24. avgust 2017 08:40)

    # Link komentara

  3. Naravno da treba poštovati ograničenje brzine, ali na Ibarskoj je ludilo od preticanja na punoj liniji, ako voziš polako sviraju ti, seku pri preticanju.... voze pko 100kmna čas, ma haos, a tu policije nigde nema. Da li si vozio 52 ili 60 manje važno od ludaka sa besnim džipovima koji ti se zalepe za branik.
    (Bilja, 24. avgust 2017 07:21)

    # Link komentara

  4. Oko kalisa je ogranicenje 40 iz kog razloga?Nikada me nije ugrozio u saobracaju neko ko je vozio 60 ali me svakodnevno ugrozavaju oni koji menjaju trake iznenada i bez zmigavca.Oni koji nasilnicki voze,taksisti koji non stop blokiraju desnu traku sa sva cetri dok ceku ili primaju musteriju a tek da ne pominjem vozace gsp-a..Niko ih ne kaznjava zato tako i voze.A da zaboravih i da ogromna kolicina vozaca ne zna sta znaci USLOVNO zeleno,slobodno sKretanje AKO IMA USLOVA!!
    (ivan78bg, 23. avgust 2017 22:46)

    # Link komentara

  5. Ja npr znam da u odnosu na one semafore koji mere brzinu razlika izmedju njega i mog sata je 3km/h.
    (Igor Zvezdara, 23. avgust 2017 12:16)

    Svi brzinomeri se baždare da pokažu 3km/h više. Bar u novijim automobilima. U Nemačkoj je i tolerancija 3km/h. Tako da vas tamo radar 'uslika' tek ako vozite 7km/h preko dozvoljene brzine. I nije ista kazna za prekoračenje u naselju ili auto-putu.
    (Zmiuga loma, 23. avgust 2017 22:26)

    # Link komentara

  6. Ovaj sto kaze kada bi svi vozili 50 bio bi haos u gradu, ne bi! Samo treba skloniti kola iz desnih traka i nakacenih na ivicnjake da ne smetaju i da ne jure iz trake u traku nego svi kulturno i normalno 50 i ide kao podmazano. Jure ove za 52, a Porsche parkiran na pesackom, na semaforu! Njega obilaze. Dodji sa Porseom na zapadu i parkiraj gde ne smes, bankrot za jedan dan.
    (Pa kako ne, 23. avgust 2017 22:18)

    # Link komentara

  7. Idiotizam, kazna za prekoracenje od 2kmh, a sam radar ima toliku gresku, odnosno, taj koji je kaznjen je mozda vozio 50kmh, pa i nema osnova za kaznu. Tolerancija mora da postoji, inace bi svi onda trebali da vozimo 45kmh.
    (Mirko, 23. avgust 2017 21:01)

    # Link komentara

  8. Robija i Darko su u svojim komentarima objasnili suštinu ovog nakaradnog kažnjavanja.

    Zašto niko od novinara ne postavi pitanje da nam objasne zašto radari najčešće stoje u Vojvođanskoj, u bulevarima sa tri trake, a pogotovo na mestima ispod podvožnjaka kao npr. ispod mosta na Adi na novobeogradskoj strani? Koga tu tačno ugrožava neko ko vozi npr. 80km/h?
    (Globtroter, 23. avgust 2017 19:36)

    # Link komentara

  9. Ovakve akcije uglavnom se svode na izivljavanje nad normalnim vozačima. Voziti 50 na deonici sa 3 trake van špica (rano ujutru, uveče, noću) ne samo da je neprimereno i iritirajuće već i kontraproduktivno. Kada bi se, teoretski, svi kretali brzinom do 50 km/h u najvećem delu dana bi vladao kolaps. Uostalom, vozači su popamtili mesta gde je policija i čim se prođe, odmah se ubrzava. Da se razumemo, nisam ni za drugu krajnost ali sam siguran da se na takvim deonicama može tolerisati najmanje 70 km/h. Sa druge strane, retko se kažnjava prava nasilnička vožnja, redovno smo svedoci kojekakvih bahaćenja, preticanja kolona, nepravilnih prestrojavanja, uletanja, isecanja, prolaska kroz "rano" pa i "kasno" crveno sa oko 80-90 km/h itd. Zatim redovne su opstrukcije raskrsnica u špicu, npr Kneza Miloša na prostoru koji je jasno obeležen masnom crvenom bojom i stoji tabla upozorenja, a to ne poštuju čak ni prof vozači npr GSB. To pravi problem onima koji se "ulivaju" iz bočnih ulica, gledam to svaki dan, vozači su često na ivici fizičkog obračuna. Preventiva, malo sutra. Prosto naređeno je da se napuni budžet, a za ostalo, ko mari.
    (Doc, 23. avgust 2017 19:26)

    # Link komentara

  10. Zakon je jasan. I skoro isti kao i svuda u svetu. Dok se ne vaspitamo treba udarati po dzepu!
    Ako vozis 52 po radaru, znaci da po tvom brzinomeru vozis oko 57. To nije "slucajno sam pritisnuo papucicu" vec ciljano.
    A najjaci su mi ovi komentatori koji se "vrljaju" kaznama po Evropi a dalje od Sutomora nisu videli.
    Evo iz prve ruke: Austrija, auto put, prekoracenje od 22km, platio sam 45e. Bilo je ogranicenje 100 ja mislio 120. Berlin, ogranicenje 50, ja vozio 58: kazna 25e.
    Na sve to, svaki prekrsaj ide u bazu prekrsaja. Ako se nastavi sa prekrsajima, sledi mnogo veca kazna, oduzimanje dozvole, terapija sa psihologom.....
    Ah da, moje omiljeno: predjea biciklom kroz crveno, tretiraju te kao da si vozio kola i skidaju ti bodove.
    (Berliner, 23. avgust 2017 19:00)

    # Link komentara

  11. Niko nije lud a ti si neobavešten. UVEDENA JE NULTA TOLERANCIJA!
    Dakle kaznu bi mu pisali i da je vozio 51km/h.
    (Mikoli, 23. avgust 2017 12:11)
    A znaš li ti care da ne nijedan instrument za merenje brzine ne može izmeriti tačnu vrednost (svaki ima određenu grešku - čak i oni u najsavremenijim laboratorijama)? Pročitaj neku knjigu o merenjima, sa nekog tehničkog fakulteta, ne pravnog, pa onda daj komentar.
    Da ne bude zabune i ja sam za nultu toleranciju u smislu da nema primanja crvene umesto kazne.
    (KimiR, 23. avgust 2017 18:25)

    # Link komentara

  12. Jos jedna u nizu akcija "punjenje budzeta" pod laznim izgovorom neke kao sigurnosti u saobracaju. STOP REPRESIJI
    (Sektor Juzni, 23. avgust 2017 17:22)

    # Link komentara

  13. samo represija
    (milam, 23. avgust 2017 17:21)

    # Link komentara

  14. Nigde u svetu nema pisanja kazne za 10-15kmč preko ograničenja, u zavisnosti od samog ograničenja. Ako je ono 50 kmč, ne treba da se piše kazna za ispod 60 kmč. Ovakva primena zakona je slepačka i ne rešava ništa osim što se uzima novac od ljudi. Bahatost je poslednja na listi policije. A ona nosi najveće kazne i najviše bodova, ali traži da se buckasti policajci malo potrude. Na autoputu se "jaše" zaustavna traka, masa "genijalaca" skreće levo ili desno iz srednje trake ili nepropisno staje ispred prvog na semaforu (što nosi 12 bodova i predstavlja nasilničku vožnju). O jurnjavama, slalomima i presecanjima da ne govorimo. A oni ovog što je išao 52! I još se hvale da je zakon jasan. Da ne pominjem da je Zorannah obećala da će na Tangenti (od Pupinovog mosta do Zrenjaninca i Pančevačkog puta) povećati ograničenje bar na 80kmč, a oni drže 50kmč na tom brzom putu samo da bi mogli da uzimaju novac od vozača. Drugog objašnjenja nema.
    (zux, 23. avgust 2017 16:48)

    # Link komentara

  15. Ako te saobraćajac zaustavi i kaže da si išao 52 na sat, na tvom brzinomeru je bilo u stvari preko 55 na sat. Nije kriv ni saobraćajac ni radar nego ti, vozio si preko ograničenja....
    (Vladimir, 23. avgust 2017 13:43)

    Automobili su jos uvek ne voze tako što uglavnom gledaš instrumente, a povremeno baciš pogled ispred...
    To znači da svaki vozač koji više obraća pažnju na brzinomer, a manje na situaciju oko sebe je opasniji po sve učesnike, nego da vozi 52, ili 55 ili čak 60km-h.
    Tako male promene brzine mogu da se dese kad auto pređe preko obične neravnine, a stopalo zadrhti ( skoro sva moderna vozila imaju suviše lagane,a preosetljive elektronske komande gasa).

    I još nešto - priča da su posledice po pešaka manje ako ga udari auto koji vozi 50km-h ( 13.9m/s...), nego 60km/h (16.7m/s), stoji samo za test uslove kada je vozač spreman da će reagovati u sledećih par sekundi. AKo vozač skloni pogled na trenutak da pogleda kolika je brzina, gubi dragocenih bar 3.5-5 desetinki (mereno vreme da se "na tren" skrene pogled sa puta) i još bar toliko za reakciju (a realnija je čuvena "psihološka sekunda", koje se drže saobraćajni veštaci kao prosečnog vremena za reakciju).
    Znači, vozač koji vozi 50 i ne primeti pešaka na vreme bi prešao bar 5-6 metara više, nego vozač koji vozi 60 i primeti ga na vreme...

    Možda bi bilo napraviti istraživanje koliko je skočio prihod od kazni hronično loše finansiranih lokalnih samouprava sa smanjenjem ograničenja sa 60 na 50...
    (djole, 23. avgust 2017 16:45)

    # Link komentara

  16. Prekoračenje u naseljenom od 36km/h, pa imate veće kazne nego u Austriji, i to puno veće. Za isti taj prekršaj u Austriji ako te polcija zaustavi kazna bi bila €70, a u slučaju da te radar snimi od €70 do €160, a u Hrvatskoj je nekih €90 i 2 kaznena boda, a kod vas €250!
    (Meister Jakob, 23. avgust 2017 12:36)

    250 evra tj prosečna plata,i još 3 meseca bez dozvole.I otvaranje prekršajnog dosijea gde prekršaj ostaje zabeležen 2 godine.
    (Vozač, 23. avgust 2017 16:40)

    # Link komentara

  17. Kada bi vozaci mogli da se dogovore i da samo jedan dan svi voze 50km/h po celom gradu, totalni kolaps bi nastao. Ogromna vecina vozaca smanji brzinu i ispod 50km/h ako to zahtevaju uslovi saobracaja. Problem su bahati, pijani, drogirani i neuracunljivi vozaci koji se po pravilu izvuku a kazne placaju normalni ljudi kao sto je taj covek sto je vozio 52km/h. Pitanje je jos i koliko su precizni brzinomeri na starim kolima, pretpostavljam da su policijski dobri, koja cine vecinu vozila na nasim ulicama i koliko je realna ta "nulta tolerancija" i naplacivanje kazne za 1km prekoracenja.
    (realno, 23. avgust 2017 16:30)

    # Link komentara

  18. 52? Ma uvedite kazne i za one koji voze ispod 48km/h. Usporavanje saobracaja.
    (prosto ko pasulj, 23. avgust 2017 16:29)

    # Link komentara

  19. "Bas sam nebezbedan za ucesnike u saobracaju ako nisam vezan. I odakle njima pravo da oni meni odredjuju da li cu da rizikujem svoje zdravlje,ne zelim da stavim pojas,a to nikoga realno ne ugrozava.
    (Antis, 23. avgust 2017 15:51)"

    Ugrožava moje pare, odnosno pare građana Srbije, koje će se u kliničkom centru trošiti da tebe okrpe i sastave u bolnici jer si se pravio pametan i vozio bez pojasa.
    (Dragan, 23. avgust 2017 16:16)

    # Link komentara

  20. "I odakle njima pravo da oni meni odredjuju da li cu da rizikujem svoje zdravlje,ne zelim da stavim pojas,a to nikoga realno ne ugrozava."
    Trećina pacjenata na hirurškim klinikama su žrtve saobraćajnih udesa. Šta mislite ko plaća njihovo lečenje? Ne morate da se vežete, ali da potpišete da sami snosite troškove lečenja.
    (Sinko, 23. avgust 2017 16:09)

    # Link komentara

  21. Prvi čovek koji je prekoračio brzinu je čovek koji je vozio 52kmph. E svaka čast za srpsku policiju! To je prava svrha čitave priče, pod plaštom bezbednosti u saobraćaju, puniti budžet ove lopovske zemlje. Naravno da se mora poštovati ograničenje brzine, ali taj koji je vozio tom brzinom, sigurno neće izazvati zbog takvog prekoračenja brzine neku nesreču. To čine oni koji se mangupišu po Beogradskim ulicama, ali im ta ista saobraćajna policija, cepa saobraćajne prekišaje i pravi se luda. Svako ko imalo poznaje automobile, zna da analogni uređaji za merenje brzine koji se koriste u većini automobila na srpskim ulicama, imaju tolerancije od 5 do čak 15kmph. Zna to srpska saobraćajna policija, a znaju to i korumpirane srpske vlasti. Ovde nije cilj bezbednost u saobraćaju, jer do sada niko nije pozvan na odgovornost, zbog toga što ulice nisu propisno obeležene, što saobraćajni znaci nisu adekvatni, što se brzina u ulicama sa više traka koje su razdvojene zeleonm površinoma i regulisane semaforima, spušta na 40kmph, što je van svake pameti. Samo podsećanja radi, za vreme stare Jugoslavije, brzina u gradovima je bila ograničena na 60kmph, pa nije bilo toliko pogibija koliko ih ima danas, kada je sve sređeno po evropskim standardima. Da li je iko u ovoj državi postavio pitanje, a da li su sve vozačke dozvole legitimne. Odgovorno tvrdim, da je sigurno i preko 50% dozvola kupljeno, a cena se kreće između 400 i 500 evra. Za red jesam, ali za naprednjačko iživljavnje nisam sigurno.
    (HONDA, 23. avgust 2017 15:55)

    # Link komentara

  22. Bas sam nebezbedan za ucesnike u saobracaju ako nisam vezan. I odakle njima pravo da oni meni odredjuju da li cu da rizikujem svoje zdravlje,ne zelim da stavim pojas,a to nikoga realno ne ugrozava.
    (Antis, 23. avgust 2017 15:51)

    # Link komentara

  23. Strasno je to sto svi pametujete. Smanjenje brzine u gradu sa 60 na 50 je vrhunska stvar jer je mogucnost prezivljavanja, kada vas vozilo udari sa 50km na h cak 80%...
    Svi lajete protiv propisa, svuda vidite zaveru i kradju drzave a na zapadu cutite i vozite po PS. A kod nas haos, drvlje i kamenje i kada strada neko vas na zalost, onda se opametite.
    Na zalost policija ima dobru toleranciju, jer 80% prica tel a 50% nismo vezani. Probajte to u nemackoj da radite?
    (zeka, 23. avgust 2017 15:46)

    # Link komentara

  24. Nemam nikakav problem s tim da me kazne ako idem 52km/h, a ogranicenje je 50km/h. Tacno je prekrsio sam ogranicenje i treba da budem kaznjen,jeste da je prakticno cepidlacenje ali principijalno ja jesam vozio brze nego sto je dozvoljeno i zbog toga treba da budem sankcionisam. Medjutim, imam problem sto je takav vid kaznjavanja krajnje selektivan, tj. pola prekrsaja koji su po rangu gori nego voznja od 52km/h nisu ni evidentirani, svi ponekad pravimo grube prekrsaje zakona. Jos je gore sto barem jednom u toku voznje autoputem od Konjarnika do Batajnice vidim vozaca koji ide 40-50km/h vecom brzinom od dozvoljenje, divlja vozeci zaostavnom trakom ako je guzva ili blica koloni ispred sebe da mu se sklone jer jelte on je brzi i on mora da prodje, gore je sto barem jednom u nedelju dana na Ibarskoj magistrali vidim ljude koji preticu preko duple pune ili voze sa 140km/h, jos je gore sto imam Pavlovljev refleks da ne vozim desnom trakom po Beogradskim bulevarima zbog cetri migavca i automobila koji su parkirani na sred ulice, a o drugim uslovima za bezbednu voznju poput kvaliteta asfalta da ne pricam. Dakle najgore je, sto meni nije strano da prihvatim gresku ma koliko mizerna ona bila, ali mi to prihvatanje postaje gorko i bolno kada vidim da oni koji divljaju ugrozavajuci zivote drugih bivaju nekaznjeni i cak pusteni da voze slobodno uz malu nadoknadu patroli. Problem u ovome je ne cepidlacenje, vec selektivnost toga ko ce, a ko nece biti kaznjen.
    (sabbath94, 23. avgust 2017 15:27)

    # Link komentara

  25. @Cekaj bre, jel sam ja ovde dobro procitao? Za prekoracenje od 2km/h pisana kazna? Ko je ovde lud?

    Niko nije lud a ti si neobavešten. UVEDENA JE NULTA TOLERANCIJA!
    Dakle kaznu bi mu pisali i da je vozio 51km/h.
    (Mikoli, 23. avgust 2017 12:11)
    (jazz, 23. avgust 2017 15:27)

    # Link komentara

  26. Sramotno je to sto mi je napisana kazna za prekoracenje brzine od 1km/h, tacnije, vozio sam 51 km/h a dozvoljeno je 50km/h...Mislio sam da me zezaju, pa valjda mora postojati tolerancija da se ne bi desavale ovako glupe stvari..
    (Filip, 23. avgust 2017 15:23)

    # Link komentara

  27. 50 km na sat je bilo primereno 1965. godini kad su vozaci bili slabi,m putevi nikakvi i kola jos gora. Danas nije tako, kakvih 50 km na sat na bulevar M. Pupina npr. O cemu vi govorite, niko nigde nece stici na vreme. Samo neznalice i nevozaci mogu da tvrde da je 50 km/h ok, to su gluposti.
    (Slava, 23. avgust 2017 15:22)

    # Link komentara

  28. ne valja kada se postuje zakon, ne valja kada se ne postuje ili delimicno postuje? znate li vi ljudi sta zelite?
    (milutin stojkov, 23. avgust 2017 15:15)

    # Link komentara

  29. Koje je ovo roseravanje?! Ti kaznjavas nekoga sto vozi 52km/h, pa treba li svi da vozimo 50km/h u gradu gde imas bulevare sa po nekoliko traka. U redu je da se kaznjava recimo 70km/h i preko, ali ovo je cist debilizam. Kad su prazne ulice normalno je da vozis nekom umerenom brzinom (50 to nikako nije), kad je guzva i da hoces ne mozes da vozis vise od 40-50km/h i manje.
    Ovo je samo nova pljacka i ispiranje mozga, sto rece neko, da hoce da suzbiju divljanje na putevima neka postave kamere po celom gradu i za brzinu i za semofore i za nasilnicku voznju pa da kazne stizu na kucnu adresu sa rokom placanja. Niko ne mora da placa, ali kad dodje trenutak da registruje auto da to ne moze da uradi i tada na naplatu stize sve plus kamate. To je lako resiti da stvarno neko zeli da se rese ti problemi.
    (Barleycorn, 23. avgust 2017 15:15)

    # Link komentara

  30. Da bi se unapredila bezbednost saobraćaja potrebno je kažnjavati one koji izazivaju incidente. Više je to posao za psihologe nego policiju. Sledeće stvari su očigledne.
    - Propisi i regulisanje saobraćaja moraju biti logični.
    - Propisi se moraju poštovati.
    - Merna oprema ima izvesnu grešku merenja.
    - Kažnjavanjem toga što je vozio 52km/h nije postignuto ništa po pitanju povećanja bezbednosti. On ionako neće izazivati kalambure.
    (Činjenice i propaganda, 23. avgust 2017 15:07)

    # Link komentara

  31. zamisli dobijes kaznu za 52 km/h..
    (Ivica Toronto, 23. avgust 2017 15:03)

    # Link komentara

  32. To je katastrofa! Do 50 na sat je potpuno NE primereno! Trebalo bi da je maksimakno OPŠTE ograničenje u gradu 60 ili 65! APEL za promenu propisa!
    (Saša, 23. avgust 2017 14:58)

    # Link komentara

  33. Svuda u kulturnom svetu bi kaznili one što se parkiraju u desnoj traci bulevara, samo kod nas ko vozi 52 km/h?! To je ograničenje za put sa 2 trake u 2 smera. Uži putevi koji nemaju odvojene trake bi trebalo da imaju ograničenje oko 35 km/h, a bulevari 60 ili 70, kako gde. Ne možete staviti isto ograničenje za različite tipove puteva i praviti čeke i naplaćivati besmislene kazne.
    (Mandrak, 23. avgust 2017 14:53)

    # Link komentara

  34. Kaznili coveka zbog prekoracenja od 2km/h i "mrtav ozbiljan" kaze da cilj nije kaznjavanje!!!Pa imate li granice u vredjanju nase inteligencije?
    (Bari1991, 23. avgust 2017 14:37)

    # Link komentara

  35. O kakvom preventivnom radu ono pričaju. Jedini razlog i samo jedini je uzimanje para.
    Ako bi hteli preventivno da rade onda se vozačima da do znanja u vidu fiksiranih radara da su pod stalnom prismotrom i time rešavaju problem a i preventivno deluju.
    (SVETAC, 23. avgust 2017 14:32)

    # Link komentara

  36. @kojotovski
    Nije tačno. Tolerancija postoji svuda, pa i u Sloveniji. Konkretno, 10%. Ako je ograničenje 30, kažnjen si ukoliko voziš više od 33. Za ograničenje 50, kaznili bi te ukoliko bi vozio 56 km/h. Zato mi zvuči neverovatno da je u Beogradu neko dobio kaznu za 52km/h na ograničenju 50.
    (Ćopavi komarac, 23. avgust 2017 14:30)

    # Link komentara

  37. //[link]

    Ако се мало анализира превилник о мерилима брзине у саобраћају: [link]
    (Прилог 1, страна 7)

    види се да је мерна несигурност у реалним условима максимално +- 3km/h. Кад се на то дода i 1km/h колико је подеок мерила то значи да реално има основа за писање казне тек ако је радар показао 54km/h и више.
    (Мрки, 23. avgust 2017 14:27)

    # Link komentara

  38. Prvo prilagodite ogranicenja kao sto su ona u Evropi pa kaznjavajte. Tacno je da je opste igranicenje svuda 50 ali cim uslovi malo dozvole, u svim vecim alu i manjim gradovima se uvek dize na 60bili cak 70. Nezamislivo je da na Pupinovom ili Brankovom mostu, novobeogradskim bulevarima ili u Vojvidjanskoj bude samo 50 kada bi se nalazili bilo gde u inostranstvu.
    (vojislav, 23. avgust 2017 14:26)

    # Link komentara

  39. Nije bitno da li je veliki bulevar ili mala ulica grad je grad a brzina je propisana zakonom i mora da se postuje jer je manja sansa da neko nastrada pri brzini od 40-50 nego 70-80 pa i vise km/h...kako u Nemackoj i ostalim zemljama niko ne pametuje nego postuje brzinu jedino su Srbi najpametniji i voze kako hoce.
    (BusDriver, 23. avgust 2017 14:24)

    # Link komentara

  40. Kod nas "propisi" sluze samo za pisanje kazni. Ako nisi pijan i ne vozis kao manijak (sto naravno treba kazniti) onda slede svetla, pojas, prva pomoc, prsluk! Tu nema ni B od bezbednosti, jer strance "pustaju" da voze 240km/h uz eventulano placanje kazne od 100 ili 200 eura i cao. Pa gde je tu "BEZBEDNOST"? Boli uvo Nemca za tu kaznu kad vozi auto od 100.000e!
    Ocigledno su stranci culi za to pa vecina njih auto-putem vozi opusteno 160-170 - cisto da nije bas "bahata voznja". Mene je pandur pre par dana iz leve trake izvukao kod sajma (i pritom napravio haos da bi me "priveo"), jer sam vozio 55km/h?! Nije mi pisao kaznu, sto ne znaci da nece stici na kucnu adresu, jer je zabelezeno na radaru, ali cemu to...?
    Voleo bih da znam samo KOLIKO je tacnih cajgera u automobilima ako se 51km/h racuna za prekrsaj??? Kako uopste da znas da li si vozio 48 ili 53 - gledas sve vreme u tablu ili vozis "bezbednih" 40? Policija pritom vozi neispravne krseve na kojima ne rade farovi, stop svetla, migavci... a onda ti pise kaznu sto nisi upalio u sred bela dana SREDNJA svetla? Jos niko nije objasnio cemu sluze svetla preko dana u centru grada, u spicu na 40C? Hrvati su to ukinuli pre par godina jer je BESMISLENO!
    UVEK sam bio za kaznjavanje bahatih vozaca, jer niko slucajno ne vozi 90, ali je ovo cista otimacina! U mnogim civilizovanim zamljama postoji i "tolerancija od 10%", ali ovde, gde se budzet puni na sve moguce nacine, 51 je vise nego dovoljno za kaznu!
    (Glista, 23. avgust 2017 14:22)

    # Link komentara

  41. Ne znam da li ste videli da su posle napisane kazne gospodina gurali i policajac i jos jedno lice da upali. nisam strucnjak za novi zakon ali kad se vozilo pokvari (stabgod, neradinakumulatorni sl) mora da se obelezi trouglom, lice mora da obuce prsluk i sl. i saceka slep. mnogo vise ljudi gine zato sto se seta oko pokvarenih vozila na putu nego zato sto prekoraci brzinu za 2 km. Mislim da policajac koji je gurao vozilo mora da dobije disciplinsku meru.
    (Charapan, 23. avgust 2017 14:20)

    # Link komentara

  42. @Meister Jacob
    U CH vozi 86 gde je 50 platices 400fr i ode dozvola godinu dana. Vozi 100 gde je 50 isto sve to plus kucni pritvor 6 meseci. Smes samo na posao.
    (Pa kako ne, 23. avgust 2017 13:37)

    Ja sam napisao kako je u Hrvatskoj i Austriji, prethodno sam online provjerio podatke, ne pišem komentare na pamet bez da se informiram, a sad Švica izgleda da ima vanredno stroge propise.
    Ali kad usporediš austrijske, hrvatske i srpske plaće, nema logike da najbogatija od tih triju zemalja ima najmanju kaznu a najsiromašnija ima višestruko veće kazne, pa ljudi u u tom slučaju u Srbiji moraju dati cijelu plaću za kaznu!
    (Meister Jakob, 23. avgust 2017 14:19)

    # Link komentara

  43. I tog policajca nije bilo baš nimalo sramota, nego se čak i ponosno určio pred novinarima kako on "održava bezbednost"?!!

    Prekoračenje od 2 km na 50 znači 4%. Koja je tačnost radara, a koja je tačnost brzinomera u kolima?

    Ja ne znam ni jedan ni drugi podatak. Prvi policija nikad ne objavljuje, a drugi nisam dobio niti mogu dobiti od dobavljača od koga sam kupio auto. Šta ja da radim? Kako da znam da moj brzinomer ne greši višeod 4%? Da nosim kola na atestiranje?

    S kojim pravom se onda ljudi kažnjavaju za prekoračenje od 2 km?!!

    Da o kretenskom ograničenju od 50 na mostu na Adi ni ne govorimo! Taj most prelazim u oba pravca bar 4 puta mesečno i moram priznati da dosad nisam ni znao koje je ograničenje. Uvek sam vozio otprilike koliko i svi oko mene. Kad ima manje vozila, to je negde oko 80. Ne divljam 120 kao što sam danas video, ali se ni ne vučem kao crevo 50 na sat, niti zastajem!

    Barem ne dosad, dok nisam čuo za ovo ograničenje. Dobro, odsad na tom mostu vozim po PS-u, odnosno puzim 50 na sat. Samo molim one iza mene da me ne psuju, neka psuju lumena koji je smislio to ograničenje!

    Mora da je to isti onaj kompletni idiot koji je i most input Zemun-Borča na 50 km/h...
    (Maslačak, 23. avgust 2017 14:13)

    # Link komentara

  44. Pa ovo je clanak za plakanje ..kaznjavaju za 52 km /h negde gde ima 3 trake u jednom smeru ..obicne postene gradjane drzava maltretira na sve nacine a pravi krimosi ,nasilnici rade sta god hoce
    (dzoni, 23. avgust 2017 14:11)

    # Link komentara

  45. 1)Koja je maksimalna dozvoljena brzina na bulevaru udaljenom 200m od stožera tzv. saobraćajne policije u Nišu?
    2)Koja je maksimalna dozvoljena brzina DIVLJANJA na određenim raskrsnicama u Nišu noću?
    3)Tzv. MUP Srbije i "neovisno" sudstvo nisu u stanju da daju odgovore na ova pitanja.
    (sturmmann, 23. avgust 2017 14:08)

    # Link komentara

  46. Netreba u opste da mere brzinu...Neka samo stanu na trgu i neka pogeldaju vozace autobusa kako motaju sa jednom rukom dok drugom telefoniraju...Ili na pesackom u Djure Djkovica...kako jure i nikoga nije briga za pesake...Inace na Tom pesackom sam umalo poginuo...Propusti me jedan fini vozac...i dok sam pokusao da predjem naidje jedan tipicni nas vozac i obilazeci ovoga sto me propustio na pesackom prelazu da predjem,sto je i zakonaska obaveza,ovaj drugi me umalo neubi na Tom istom prelazu..jos me uzput posteno ispsova...Ili bilo na kom drugom pesackom gde nema semafora...UZASNA NEKULTURA...
    (Sajo, 23. avgust 2017 14:02)

    # Link komentara

  47. ...a onda sednu u svoj raspali Peugeot i odvezu se ka stanici policije prilagodjenom brzinom od 75km/h :))))
    Cirkus, vazda bio i bice!
    (Smesni ste!, 23. avgust 2017 13:58)

    # Link komentara

  48. ne znam šta je poenta ovakvih "noćnih" akcija, kada svakodnevno gledam kako ispred jedne škole na novom beogradu ljudi preleću preko dva seta ležećih policajaca sa 60-70km/h, čak i u vreme "pojačane" kontrole početkom školske godine. za tri godine koliko moje dete ide u tu školu, nijednom nisu postavili radar i pored toga što je škola na 10 minuta hoda od stanice policije.

    možda bi gdin. goran popović mogao da počne da radi svoj posao, umesto da ide okolo i hvali se na kamerama kako kažnjava ljude zato što su vozili 2km/h više od ograničenja. čak sam ubeđen da je ta kazna napisana samo zbog kamera.

    pride, zvuči pomalo suludo pisati ljudima kazne za prekoračenje brzine od 4%.
    čak i da radar ima grešku manju od 1%, brzinometri u automobilima imaju fabričku toleranciju koja dozvoljava određeno odstupanje u procentima između stvarne i brzine pokazane na njima. u najboljem slučaju, može se reći da prikazuju približnu brzinu, a ne preciznu. svako ko koristi gps u automobilu je mogao sam da se uveri koliko velika ta razlika može da bude.
    (zombi apokalipsa, 23. avgust 2017 13:50)

    # Link komentara

  49. Za sve kojima smeta kazna za 52 km na sat:

    Brzinomeri na svim automobilima su fabrički podešeni tako da prikazuju veću brzinu kretanja od stvarne. Tako nalažu standardi, baš zato da bi poštovanje ograničenja brzine ne bi zavisilo od preciznosti brzinomera u automobilu.
    U praksi to znači da kada brzinomer pokazuje 50, vi u stvari idete otprilike 46 na sat. Ako te saobraćajac zaustavi i kaže da si išao 52 na sat, na tvom brzinomeru je bilo u stvari preko 55 na sat. Nije kriv ni saobraćajac ni radar nego ti, vozio si preko ograničenja.
    Ko ne veruje, neka proveri brzinu koju pokazuje gps (stvarnu brzinu) sa onom koju prikazuje brzinomer.
    (Vladimir, 23. avgust 2017 13:43)

    # Link komentara

  50. @Nikolaj
    Na mostu za Borču je ograničenje 50km/h jer ta deonica još nije dobila upotrebnu dozvolu zbog grešaka u...da li projektu ili izvođenju radova.
    Tako mi je barem rekao saobraćajac koji me je zaustavio.
    Tek kad dobije dozvolu na deonici će po sredini biti postavljene bankine i brzina podignuta na realnih 80km/h.
    Mada ne vidim da to sprečava ljude da gaze po želji. Pre neki dan je lik na tom putu proleteo pored mene da mi se KOMBI!!! zaljuljao. Išao je jedno 140-160. E takve treba drati a ne ove što im cajger pokazuje brzinu sa + - 5% greške.
    (Dunny On The World, 23. avgust 2017 13:42)

    # Link komentara

  51. @Meister Jacob
    U CH vozi 86 gde je 50 platices 400fr i ode dozvola godinu dana. Vozi 100 gde je 50 isto sve to plus kucni pritvor 6 meseci. Smes samo na posao.
    (Pa kako ne, 23. avgust 2017 13:37)

    # Link komentara

  52. Drage komšije,

    i u Sloveniji kažnjavaju prekoračenje brzine za 1km/h u naseljenom mjestu, iskusio na vlastitoj koži. Neznam kakva je situacija van naseljenog mjesta, al čini me se da Slovenci nemaju nikakve tolerancije. Dok je kod nas u HR tolerancija 10km/h do brzina 100km/h, a iznad 100km/h 10%. Nadalje, kako van naseljenog mjesta ne postoji kazna za prekoračenje brzine o-10km/h, znači da možete bez brige voziti 20km/h više od ograničenja!

    Al da je idiotski kaznit nekog ko 'juri' 52 km/h, slažem se s vama
    (kojotovski, 23. avgust 2017 13:31)

    # Link komentara

  53. Inace bi bilo dobro da se ovo kontrolise i kaznjava i kad nisu "akcije", kontrola saobracaja treba da bude svakodnevna.
    (Igor, 23. avgust 2017 13:29)

    # Link komentara

  54. Cekaj bre, jel sam ja ovde dobro procitao? Za prekoracenje od 2km/h pisana kazna? Ko je ovde lud?
    (Mikoli, 23. avgust 2017 12:11)

    U cemu je problem?

    U zakonu lepo pise, ogranicenje 50, za prekoracenje do 10 preko kazna 3000 RSD, sta ti nije jasno?
    (Igor, 23. avgust 2017 13:28)

    # Link komentara

  55. Totalna nebuloza!
    Prekoracenje od 2km/h na bulevaru sa tri trake! KOGA ugrozava vozac tom BRZINOM na BULEVARU sa TRI trake???
    ZASTO ne merite brzinu u blizini skola, bolnica, kroz ulicice po nasljima?
    Vecito vidjam radar na novom mostu prema centru iz pravca cukarice! ALO nov put tri trake pregledno i oni se kace za ogranicenje od 50km/h?! Ili na uzbrdici kod FMP prema Zarkovu!
    Prekoracenje kod skole je problem a ne na bulevaru!
    (Alcale, 23. avgust 2017 13:23)

    # Link komentara

  56. Ova ogranicenja su od koje godine uvedena jos od kada se vozio fica?
    (mica2, 23. avgust 2017 12:13)
    Ograničenja nisu zbog vozila nego zbog pešaka i biciklista. Ljudsko telo se nije promenilo od vremena kada se vozio fića.
    (Fosil, 23. avgust 2017 13:23)

    # Link komentara

  57. Ja bas i ne verujem da bi kaznili nekog za prekoracenje ok 2km/h, ovde je bila prisutna novinarska ekipa i jednostavno je moralo tako, u suprotnom da nisu pisali kaznu, ovi bi objavili da je progledano kroz prste, pa jos dodaju, znate kako to ide sa novinarstvom, pa komentarima, pa dodje do vrha policije itd..
    (Jox, 23. avgust 2017 13:21)

    # Link komentara

  58. 52km/h i kazna?? U koju grupu mernih instrumenata po preciznosti i dozvoljenoj toleranciji spadaju, brzinomeri?Nadam se da ce tako pedantno kaznjavati i rusioce Savamale.
    (sta reci, 23. avgust 2017 13:17)

    # Link komentara

  59. U uslovima saobraćaja kakvi vladaju u Beogradu, ukoliko na određenim deonicama voziš 50 km/h (kao što je na primer Most na Adi) ti kočiš saobraćaj i na taj način više ugrožavaš bezbednost nego ako voziš iznad dozvoljene brzine... Ako žele preventivno delovanje, mislim da se to ne postiže povremenim postavljanjem radara i pisanjem kazne onima koji voze 52 km/h, potrebna je sistemska kampanja.
    (Božur, 23. avgust 2017 13:15)

    # Link komentara

  60. Ovaj mucenik sa 52 ispasta samo zbog kamera, koja folirancija, ludaci koji promene traku 50 puta na 100 metara i lepe se na branike i dalje bezbrizno zive, znajući da drzavu bas briga...
    (L23, 23. avgust 2017 13:12)

    # Link komentara

  61. @Mikoli

    Policajac mu je napisao kaznu za 2km/h prekoracenja, zato sto su mu novinari sedeli za vratom, pa mora da pokaze kako je zakon nemilosrdan. Inace mu u zivotu ne bi pisao kaznu.
    (Mare, 23. avgust 2017 13:05)

    # Link komentara

  62. Ово је на толико нивоа погрешно, да...

    У сред Будимпеште (улице попут Булевара К. Александра) на булеварима је јaсно истакнут знак за ограничење од 70 km/h. Пре увођења последњег ЗОБС-а и спуштања дозвољене брзине у насељеним местима на 50 km/h говорили су тако ће и код нас, где год су широки булевари и услови дозвољавају, није циљ кажњавање (читај: отимање пара од народа), већ безбедност, бла, бла, бла... Да се разумемо, нисам да се дозволи дивљање, али 52 у Војвођанској?! Па погледајте где су поставили камере по граду, све сами булевари!!! Да не пишем даље...

    А о томе да је објављено пуно име и презиме "преступника", док су убице са иницијалима...
    (робија, 23. avgust 2017 13:01)

    # Link komentara

  63. Na Gazeli je ogranicenje 80, a na Mostu na Adi je 50, a kolovozne trake su konstrukciono identicne. Kojom logikom?
    (T, 23. avgust 2017 12:48)

    # Link komentara

  64. Kaznjen za prekoracenje od 2 km/h. Lakrdija
    (drekavac, 23. avgust 2017 12:43)

    # Link komentara

  65. 52km/h? A greška u merenju?
    Ne može se brzina izmeriti tačno, kada će to zakonodavci shvatiti?
    Štaviše, nijedno merenje nije apsolutno tačno.
    Ah, da! U sveti megableje je i to moguće.
    (Inženjer, 23. avgust 2017 12:42)

    # Link komentara

  66. Ne bi bilo problema da se ograničenja na 50 postavljaju logikom, a ne željom za pljačkom. Pored sajma postoji ograda da pešaci ne mogu preko ulice, a danima tu stoji policija i ubire prihod. Naravno da je ljudski život najvažniji, ali ne treba država da pljačka gradjane. U redu je drastično kazniti vozače u opasnim delovima ali bez oduzimanja vozila jer je to otimačina koja krši Ustav.
    (Demokratski kllošar, 23. avgust 2017 12:40)

    # Link komentara

  67. isao 52 a ogranicenje 50! Bravo za revnosan rad nama drage narodne milicije. Sramota. Ali, snalazljivi vozač će ubrati sa drveta taj novac i uredno platiti kaznu. Elem, pristojni svetem ovo je napreDno! Zamnom u Evropu.
    (Sinoc sam, sinoc sam, 23. avgust 2017 12:40)

    # Link komentara

  68. zašto na mostu i novom bulevaru nema znakova sa ograničenjem brzine? Po zakonu na ovoj saobraćajnici ne postoje elementi naselja - kuće sa jedne ili obe strane do ulice i trotoari koji fizički nisu odvojeni...tako da ne mora da se podrazumeva brzina u naselju. Ovamo preko mosta je viša klasa saobraćajnice od autoputa - nema niti jednog znaka ili usporivača ili indikacije da se na ovom putu primenjuje ograničenje za naselje. I nije tačno da se na ovim deonicama dešavaju nesreće zbog brzine, da hoće da nas zaštite stali bi na autoput i zaustavljali strane table koje jure i blicaju, na brankov most pa da zaustave GSP koji ide 70-80. Kod škola jer se tu juri bar 60 a ograničenje 30.
    (infidel, 23. avgust 2017 12:38)

    # Link komentara

  69. Samo u Srbiji policajci cekaju iza zbunova i pisu kazne i govore kako ne rade to da bi kaznili vec preventive radi. U drzavi koja nije normalna se ni ne ocekuje nesto normalno, ali u ovom slucaju nije tesko biti normalan niti je potrebna ne znam kakva investicija. Jos na ogranicenju od 50, pisu kazne vec od 51 km/h sto takodje ima samo u Srbiji i takvim banana republikama jer sve zavisi do auta ali svakom varira po malo skazaljka na satu. U CH mozete na 50 ogranicenju do 53, od 54 tek ide kazna. Koliko je daleko od normalnog je i to zaustavljanje vozila, prijatelju slikao si, samo saljes na adresu kaznu i gotovo, kao sto se to radi u normalnim drzavama. Uostalom da Vam je do preventive vi bi postavili fiksirane radare na svim tim pozicijama gde ima potrebe, pogotovo duze ulice sa pravcima i semaforima. Ali da vam je do preventive. Isto kao sa auto putem i merenjem za koliko si prosao. Ko zuri je donekle i okej, morace da smanji ali one koji su tu samo zbog trkanja nista nisu postigli jer oni ce se trkati, pa na pumpi odmarati, pa opet tako...Umesto kao u normalnom svetu postavis radar na svakih 10-15 km ili gde je put takav da ce svako nagaziti i resis pitanje brzine. Mada sta i ocekivati normalno u zemlji koja nije normalna. Hvala na pustenom komentu, poz .
    (Pa kako ne, 23. avgust 2017 12:37)

    # Link komentara

  70. Prekoračenje u naseljenom od 36km/h, pa imate veće kazne nego u Austriji, i to puno veće. Za isti taj prekršaj u Austriji ako te polcija zaustavi kazna bi bila €70, a u slučaju da te radar snimi od €70 do €160, a u Hrvatskoj je nekih €90 i 2 kaznena boda, a kod vas €250!
    (Meister Jakob, 23. avgust 2017 12:36)

    # Link komentara

  71. Sramota je da na nadvožnjaku preko pruge i Topčiderke, kod mosta na Adi, u pravcu od Ade ka gradu, policija stoji u hladovini i meri brzinu automobila u penjanju, kada je potpuno logično da se u tom delu hvata zalet.
    Na tom mestu, s obzirom da tu nema pešaka, morala bi da bude dozvoljena veća brzina,
    a ponašanje saobraćajne policije, koja se tu redovno stacionira sa radarom,
    jasno govori o namerama saobraćajne policije.

    Nije njima cilj bezbednost u saobraćaju, već otimanje novca.

    Da im je cilj bezbednost u saobraćaju, oni bi se stacionirali na strani gde se automobili spuštaju sa nadvožnjaka, jer tu postoji mogućnost sudara sa vozilima koja se uključuju iz pravca petlje kod hipodroma.

    Na toj strani, međutim, slabo ima `ladovine, a i vozači, pre će da nagaze gas pred uspon, nego kad silaze sa nadvožnjaka.

    Jednostavno, to je školovano da prvi besmislene zabrane i prepreke, a ne da zavodi red i olakšava život ljudima.
    (živa istina, 23. avgust 2017 12:31)

    # Link komentara

  72. Какав дебилизам, чак и произвођачи аутомобила кажу да има одступања +/- 2-4 км/ч на брзинометрима.
    (поп Ћира, 23. avgust 2017 12:29)

    # Link komentara

  73. Cilj ove akcije je samo i jedino otimanje para od vozača! Nikakav drugi cilj oni nemaju.
    (Boban, 23. avgust 2017 12:28)

    # Link komentara

  74. Najlakše je pisati kazne za prekoračenje brzine. Gde su kazne za prolaske na crveno( u mesec dana vidim tri prolaska na crveno u proseku)? Polukružna okretanja preko pešačkih prelaza? Kretanje u suprotnom smeru na samo 200m od te Vojvođanske u Japanskoj...svaki dan i konstantno. Ostavljanje automobila u traci sa upaljenim migavcima da bi se skoknulo do banke u Gagarinovoj svaki dan i po ceo dan...i nikom ništa.
    Nije problem u brzini već u nekulturi i bahatosti kako vozača tako i pešaka.
    Promenite zakone, povećajte dozvoljene brzine, sinhronizujte semafore u famoznoj Vojvođanskoj, a ne svako malo kreni stani.
    Besmisleno je u 21. veku držati ograničenje na 50. Može i na 70 baš u Vojvođanskoj jer je široka i prava. Policija ne radi svoj posao koliko treba, a vozači to koriste maksimalno.
    (otac, 23. avgust 2017 12:26)

    # Link komentara

  75. Kakvi licemeri. Satro briga za bezbednost. Čudo kako se samo brinu kad treba po džepu da udare.
    A gde su:
    dostupni lekari i čiste bolnice
    čiste ulice
    efikasno sudstvo
    kontrola hrane koju jedemo i vode koju pijemo
    rušenje bespravnih objekata
    tretman otpdadnih voda
    kvalitetni putevi
    kvalitetna železnica
    efikasna administracija
    transarentne javne nabavke
    itd...

    Kapiram da u Srbiji više ljudi godišnje umre od raka i kardiovaskularnih problema, deca gojazna, a narodna milicija baš rešila da smanji smrtnost u saobraćaju.

    Čemer i jad.
    (munja, 23. avgust 2017 12:25)

    # Link komentara

  76. Koji je genijalac i ,,stručnjak'' odredio ograničenje kod mosta na adi iz pravca ade ka gradu od 50 km/h ? Put sa tri trake , nigde kuće u blizini , nema nikakvih pretrčavanja , tačnije ljudi više pretrčavaju auto put nego ovu deonicu i oni stave 50 km/h !? Znate, vi tako možete odrediti ograničenje 30 km /h ili da guramo automobile ...Dičite se zabranama i kaznama , a svaki saobraćajni inženjer koji ima i malo poštenja će vam reći da bi Beograd potpuno stao kada bi vozači vozili 50 km/h . To je realnost i ova priča o neopreznim vozačima služi da zamaže oči . Po ulici Vojislav Ilić , noću recimo traju trke , skupe mašine jure po 120 na sat i nikog nema da meri i kažnjava . Ceo Vračar je prepun džipova parkiranih na pešačkim prelazima i niko nikada nije došao da ih digne i odnese .Prema tome, nemojte nam mazati oči , da država hoće da spreči nesreće onda ne bi dala pravo načelniku saobrfaćajne policije da poništava kazne političarima i bogatašima , a to je načelnik priznao javno (da je stopirao 700 kazni) . hajde da proverimo koliko je nesreća bilo na tom putu ka mostu na adi i da uporedimo sa ostalim tačkama u gradu .Garantujem da je tu bilo najmanje sudara , a tu se meri brzina .Tu rade radari jer je najsigurnije da naplate kaznu pošto je idiotsko ograničenje obzirom na put (tri trake i nema nikakvih pešaka ) .
    (darko, 23. avgust 2017 12:25)

    # Link komentara

  77. Kaznjavanje nekoga za 52 na sat je cisto izivljavanje. To nema nikakve veze sa sigurnosti u saobracaju. Samo mala manjina vozaca pravi probleme u saobracaju i njih treba skloniti. Po mom vidjenju samo 1 od 50 vozaca je neodgovoran. Uglavnom su takvi na ulicama ali umesto da se identifikuju oni koji divljaju nasa policija kaznjava sve bez ikakvog realnog razloga. Pokazuje se da svi njihovi zakoni donose samo vise poginulih a onda tesko da se moze govoriti o brzini i alkoholu. pre ce biti da se radi o losim putevima i raspadnutin automobilima koji nikako ne mogu da prodju bilo koji ozbiljan test. Sa prosekom starosti od 15 godina na losim putevima mozete smanjiti brzinu na koliko god hocete imacete uvek iste rezultate
    (Dejjan, 23. avgust 2017 12:24)

    # Link komentara

  78. Slikali coveka sa 52 km/h a ogranicenje 50. Pa ko garantuje da ta njihova krs oprema moze da meri sa dovoljnom preciznoscu? Ok, kaznite onoga koji prekoraci ogranicenje za recimo 15%, ali otimati novac za prekoracenje od 2 km/h je cist bezobrazluk, da ne kazem lopovluk
    (Vladimir, 23. avgust 2017 12:23)

    # Link komentara

  79. Drumsko razbojništvo! Umesto da se paraziti otpuštaju i da se na kritična mesta postave kamere, umesto bezbednosti imamo fiskalnu meru.
    Dok se divlja po drumu nekažnjeno svakodnevno, tokom jednodnevne akcije su oteli pare čoveku zbog 2 km prekoračenja - prava slika Srbije.
    (nehuman tip, 23. avgust 2017 12:20)

    # Link komentara

  80. Ovo ste trebali da naslovite "Ogranicenje 50 a oni jure 52..."

    Salu na stranu, sto se mosta na Adi (i citave te saobracajnice do Tosinog Bunara) tice, bezobrazluk je ogranicenje brzine na 50 km/h. Tri trake u svakom smeru, nema stambenih zgrada, malte ne ni pesackih prelaza. Po toj logici, i autoput kroz Beograd moze da se ogranici na 50 a ne 80 kao sto je sad. Podignite ogranicenje preko mosta na 80 km/h, ugradite kamere za prekoracenje brzine i bice bolje nego sto je sad.
    (Vozac, 23. avgust 2017 12:18)

    # Link komentara

  81. 95% vozaca vozi bezbedno i to nema nikakve veze s ogranicenjima brzine. Da li neko vozi preko 50 u situacijama kada to dozvoljavaju uslovi uopste nije bitno. Problem je onih 5% bahatih i nesavesnih vozaca koje treba identifikovati i problem ce biti resen. U zadnjih 10 dana presao sam 4000 km kroz Austriju, Sloveniju i Italiju i nisam video uopste saobracajnu policiju. Ogranicenja po ovim drzavama su tako postavljena da 95 % vozaca nema nikakvu potrebu da ih krsi. Kod nas je zakon o saobracaju i posebno ponasanje policije usmereno iskljucivo na kaznjavanje tj. prikupljanje novca. Putevi su nam ocajni a i oni spadaju u glavne elemente sigurnosti. O tome naravno ni reci
    (Goran, 23. avgust 2017 12:17)

    # Link komentara

  82. Ogranicenje 50km/h a covek vozio 52km/h i platio kaznu? Ja npr znam da u odnosu na one semafore koji mere brzinu razlika izmedju njega i mog sata je 3km/h. A sta je sa ljudima koji ne znaju koliko "laze" njihov kilometar sat? Ova drzava jedino sto ume je da pljacka narod i siguran sam da nigde van Srbije ovakvo ponasanje policije ne bi proslo.
    (Igor Zvezdara, 23. avgust 2017 12:16)

    # Link komentara

  83. 52... gde nadje tih 2...
    (Fan bulsa, 23. avgust 2017 12:14)

    # Link komentara

  84. Ova ogranicenja su od koje godine uvedena jos od kada se vozio fica?
    (mica2, 23. avgust 2017 12:13)

    # Link komentara

  85. Posle samo nekoliko minuta, policajac je zaustavio prvi automobil. Milan Stojanović vozio je 52 kilometra na sat.

    "Zakon je potpuno jasan, ograničenje brzine za sva vozila u naselju je 50 kilometara na čas i uređaj je automatski detektovao prekoračenje brzine", kaže Goran Popović iz Uprave saobraćajne policije.

    Kazna je napisana, Milan Stojanović treba da plati 1.500 dinara u roku od osam dana, ili tri hiljade ako zakasni.

    Cekaj bre, jel sam ja ovde dobro procitao? Za prekoracenje od 2km/h pisana kazna? Ko je ovde lud?
    (Mikoli, 23. avgust 2017 12:11)

    # Link komentara

  86. Samo bahato a posle kukajte kako vam izvlace pare iz dzepa.
    Sta ima tu ogranicenje da srbima odredjuje koliko ce brzo da voze kad oni sami to znaju
    (....., 23. avgust 2017 12:10)

    # Link komentara

  87. Verovatno najgora država u Evropi za sopstveni narod...ovog sa 52 pravo u zatvor,a ne daj Bože da sprovedete neku akciju afirmativnu za vozače ili da slučajno napišete kaznu upravljaču puta zbog neadekvatne signalizacije zbog koje ova, s'oproštenjem,država izgleda kao napuštena njiva kada se noću uđe u nju. Sram vas bilo šibicari!
    (Žoao mi je, 23. avgust 2017 12:08)

    # Link komentara

  88. Zasto je ogranicenje preko mosta na Adi 50 km/h? Treba da bude bar 70 km/h, i tu i na mostu Zemun-Borča i na još nekim mestima koja spadaju pod gradsku teritoriju ali su nenaseljena, nema pešačkih prelaza...
    (Nikolaj, 23. avgust 2017 12:08)

    # Link komentara

  89. Podrzavam ove akcije. Neko ce da kaze da je to punjenje budzeta, ali vozaci koji ne postuju pravila i treba da budu kaznjeni.

    Ono sto me nervira je ovo kaznjavanje za brzinu od 52kmh. Prvo sto bi morala da postoji tolerancija od 10% na gresku radara. Drugo je sto je veci rizik da dodje do udesa ako vozac non stop gleda u komandnu tablu pokusavajuci da ne prekoraci tih famoznih 50kmh (jos jedan razlog zasto treba da postoji 10% tolerancija).
    (Cika, 23. avgust 2017 12:08)

    # Link komentara

  90. Zakon je jasan, a zakon je donesen kako bi se napunio budzet, nema veze sa brzinom, a kamoli sa udesima, jer po zvanicnoj statistici manje od 1% svih udesa u ovoj godini se desio pri brzini od 50 do 60 na sat. Sto znaci vozio 50 ili 60 na sat u gradu, isti djavo, ali drzava mora da uzme pare. Mnogo narod ima pare, ne moze to tako...
    (Ivan, 23. avgust 2017 12:03)

    # Link komentara

  91. Kontrolišu brzinu gde postoje 3 trake (1 više nego na autoputu)!!! Što ne postave radar na Dorćolu na uzbrdici???
    (Inter 1908, 23. avgust 2017 12:03)

    # Link komentara

  92. Ljudi žure jer su oni koji su na papiru pametniji od nas zasadili semafore i gde treba i gde ne treba. Kružne tokuve, pa da vidite kako će da se smanjw brzine.
    (trn u oku, 23. avgust 2017 12:03)

    # Link komentara

  93. Ja koliko vidim naslov treba da bude - Ogranicenje 50 a oni jure 52...
    (Goran, 23. avgust 2017 12:02)

    # Link komentara

  94. Zahvalite se diletantima na ovim neparnim ogranicenjima samo bezveze prepisanim iz Francuske a da ostala infrastruktura to nije podržala
    (profdrmr, 23. avgust 2017 12:02)

    # Link komentara

  95. Sinoc od Malog Zvornika do Novog Sada šest vozila bez ili sa pola ispravnih sijalica i cegiri bicikla totalno ne osvetljenih.To je ok a tucaju ljude zbog dva km prekoracenja.
    (hm, 23. avgust 2017 11:59)

    # Link komentara