1. Gledajte svoja posla I sjasite nam s vrata!
    (sro dalje, 25. jul 2017 20:04)

    # Link komentara

  2. Britancima daleko KUĆA! Ništa nisu uradili za Srbiju OSIM što su joj stvarali probleme. Treba se držati Nijemaca. Ratovali dva puta protiv njih, na kraju ništa nismo ostvarili niti šta zadražli poslije ONOLIKIH žrtava i NJIHOVIH i NAŠIH.Istorija je ovdje jasna. Samo NJEMAČKA, nažalost da opet nebi stradali UZALUD!
    (prellee, 25. jul 2017 16:41)

    # Link komentara

  3. omg, pa zar etihad nije britanski ili neko veruje da tek tako arapi mogu da dodju u bg.
    narocito mozemo biti zanimljivi za ulaganja u it, jer su tu britanci vodeci. arm procesori su britansko cedo, i vodeci su u proizvodnji video igrica...
     (mirko, 25. jul 2017 16:39)

    # Link komentara

  4. Koje su to zemlje bliske Rusiji?! Valjda je samo Srbija ostala u tom krugu
    (dejan, 25. jul 2017 16:02)

    # Link komentara

  5. Da vratimo kralja, organizujemo se kao parlamentarna monarhija i udružimo se najpragmatičnijim i najpametnijim ljudima okupljenim u Ujedinjenom Kraljevstvu.
    (štangla, 25. jul 2017 15:56)

    # Link komentara

  6. Vrhunac uspeha stranog mešanja i destabilizacije je kada imaš otprilike 50% aktivnog stanovništva na jednoj i isto toliko na drugoj strani. To se zove "podeljeno javno mnenje" odnosno totalno neutralan spoljnopolitički stav, sa dodatkom unutrašnjeg nemira.

    Ukras na torti je kada se za rezultate tih podela i trenutnog stanja okrivljuje unutrašnji faktor, kod nas popularno "sami smo krivi".
    (Kraj, 25. jul 2017 15:48)

    # Link komentara

  7. Za Engleze i Englesku smo mi divljaci i zemlja treceg sveta.
     (ko jel ja, 25. jul 2017 15:43)

    # Link komentara

  8. a vize? O tome niko nikada ne prica!? Dokle???
    (Strahinja, 25. jul 2017 15:42)

    # Link komentara

  9. Nemoj samo vi da se mešate.
    (Porto, 25. jul 2017 15:39)

    # Link komentara

  10. Njima je žao što im nikad nismo bili kolonija. Žao im je što nas baš briga za njihovu kraljicu i njihovu dominaciju.
     (pseudo_slucajno, 25. jul 2017 15:34)

    # Link komentara

  11. Британија се понаша као да је велика сила, а уствари је кисели купус.
    (Змајевић, 25. jul 2017 15:32)

    # Link komentara

  12. Kad god se Velika Britanija trudila da odrzi 'stabilnost' na balkanu to je bilo na nasu stetu. Niko nam toliko stete nije naneo kao oni. Ne daj boze da se ponovi bilo kakvo njihovo uplitanje u situaciju na balkanu
    (Milan, 25. jul 2017 15:27)

    # Link komentara

  13. (andreas kisser, 25. jul 2017 13:41)

    Uopste se ne bi slozio sa tobom.
    USA balkan ne interesuje, oni su svoje odradili sa vojnom bazom na KiM i to je to. Okej, naravno da ih interesuje sirenje NATO-a, ali sto se tice svega ostalog, potpuno im je svejedno.

    Sa druge strane Nemacka i Francuska su ovde najveci igraci, i trenutno drze sapu nad svim ex Yu drzavama.
    Ovaj nas glavnokomandujuci je Nemacki covek, ne moram da ga imenujem, svi znamo o kome je rec.
    (Goran, 25. jul 2017 15:27)

    # Link komentara

  14. Britanija je odgovorna za preživljavanje Turske, za drugi baklanski rat, za nastajanje kraljevine jugoslavije. Ono što Britanija razume i zna danas je nekvalifikuje da se bavi bilo čijom budućnošću, jer je dokazano na gornjim primerima da se bavila zaštitom sopstvene superiornosti. Uticaj VB sa daljine mora da bude neutralisan. Nemaju infrastruktu ulaganja nemaju ni prava. VB da se nuklearno razoruža i pokaže da je deo normalnog sveta i da poštuje UN.
    (ajd sad moralni uzvišeniče, 25. jul 2017 15:23)

    # Link komentara

  15. Umesto teorije zavere da nas Britanija nesto unistava (to sto mi radimo sami sebi I drugima olako zaboravljamo), jedno pitanje, kakav ce biti uticaj I uopste stav Britanije prema regionalnim I globalnim konfliktima I dogadjajima. Da li ce nastupati kao slobodni strelac bez EU, u nekoj koaliciji sa neuracunljivim I nepredvidivim Trampom, povuci se u izolacionizam UK First :) ili ce mozda ipak nastupati zajendo sa EU, ali onda pitanje je sto su uopste izlazili. U svetu globalnih integracija, Englezi ce dodatno umanjiti svoj medjunarodni uticaj. Na medjunarodnom planu Berexit ce za njih imati uticaj kao I II svetski rat. Bice jos samo jedna zemlja od mnogih sa nuklearnim potencijalom I nista vise. London ce se sve manje pitati za bil osta u svetu, osim tu gde su ugrozeni bas na samom ostrvu (ruske provokacije preletima borbenih aviona i terorizam).

    A kao sto neko rece Balkan im je poslednji od znacaja. Mali rizici postoje da krene neki izbeglicki talas ili dostava oruzja I droge, ali I to se nekako relativno lako drzi pod kontrolom.

    Ipak i dalje nam ostaje najbolja fudbalska liga na svetu.
    (Block, 25. jul 2017 15:09)

    # Link komentara

  16. Ako budemo pametni, govorićemo svima "Ako budete pametni, ..." i nećemo nikad preseći i dati bezrezervno poverenje i lojalnost bilo kome.

    Neizvesnost i tuđe nade i očekivanja imaju svoju vrednost.

    Niko ne voli one koji sede na dve stolice ... zato jer ih skupo koštaju, živaca, usluga, svega.

    Znate koga još niko ne voli? One koji su nazasluženo dobro prošli, pa onda one kojima niko ništa ne može, ...

    Prema tome, ako se ikada desi da sediš na dve stolice, to onda nije zato što su oni suviše dobri za svoje dobro, ili zato što im je to simpatično i drago im je zbog tebe, nego zato što nemaju drugog izbora, odnosno zato što ne mogu da te silom nateraju da izabereš njihovu stranu, ili mogu, ali im je to skupo u negativnim posledicama, a nije im za vrat da to plate.

    Ukratko, iskoristimo sve prilike koje imamo, jer niko ništa ne poklanja na lepe oči.

    To što će nam neko želeti zlo jer ga nerviramo što mora da cinculira oko nas ... pa, život nije ni prema nama bio fer.

    Svako od nas može napamet iz glave da nabroji pregršt slučajeva i otvorenih rana koje smo dobili i od jedne i od druge strane (ne kažem, bilo je i pojedinačnih situacija u kojima su nam se našli u nevolji).

    A imamo i prijatelje iz većih daljina sa kojima smo uvek imali samo uzajamnu korist, poštovanje i razumevanje.
    (realno, 25. jul 2017 15:04)

    # Link komentara

  17. Ako budemo pametni, necemo sluziti Rusima kao "nepotopivi nosac aviona" okruzen zemljama EU i NATO...
     (moonlight..., 25. jul 2017 14:19)

    # Link komentara

  18. Pitam se vec duze vreme, nikako mi nije jasno... zasto su Nato i Rusija u konfliktu? kao da moraju da budu. U suprotnom, svet ce biti dosadan, jel to razlog?
    (Dalibor, 25. jul 2017 14:18)

    # Link komentara

  19. Mozda je ipak najbolje resenje: da se drze sto dalje od Balkana.
    (Kobaja Grande, 25. jul 2017 14:13)

    # Link komentara

  20. Ako englezi hoće da pomognu srbiji najbolji način je ostavi ti nas na miru i netreba nam vaša pomoć.
     (milan, 25. jul 2017 14:02)

    # Link komentara

  21. balkan i uopste jugoistocna evropa su potpuno nebitni za UK, i politicki, i ekonomski. ovo je zona pod uticajem amerike, dok se rusija, turska i nemacka nesto koprcaju da malo ucare; prvi preko hrvatske, drugi preko BiH i treci preko srbije i makedonije. jedino se crnogorci mudro drze ujka sema i ne zakeraju mnogo, sto im (sta god srbi mislili o milu) polako vraca sa uspehom. rumuni i bugari su takodje mudro idabrali stranu i time odsekli rusiju, i to je to, bar za neko dogledno vreme. da britance ovaj region nesto zanima, potrudili bi se bar malo oko pregovora o miru u ukrajini, a videli smo da se osim nemacke i nesto malo francuske, koja se nesto trudi da se jos uvek dokaze kao neka sila, niko od zapadnjaka tu nije nesto posebno mesao, cak ni brisel. dakle standardna isorijska podela sfera - rusi i turci bi na balkan, nemci na istok i u ukrajinu, englezi na mediteran i bliski istok, francuzi bi svuda a nemaju kapacitet za nigde, a svi zajedno se ne pitaju nista pored vasingtona. i nece jos dugo! sto pre srbi to shvate, to se mozda pre izvucemo iz ove rupe za cije dno smo se zakovali.
    (andreas kisser, 25. jul 2017 13:41)

    # Link komentara