1. Ismevanje zakona od strane policije. Policajci dobiju normu koliko kazni moraju da napišu za smenu, odu ljudi u kafanu, malo se i zapiju tamo i onda na brzaka kažnjavaju da ispune normu. Vrate se u stanicu, pokažu šefu učinak, on zadovoljan jer sledi unapređenje i veća plata, policajci zadovoljni jer i sutra mogu u kafanu jedino narod pišti pod njihovim zulumom, potpuno svejedno da li gine u nesrećama ili ga samo kažnjavaju. Ova policija je korumpirana do koske, nema dalje i oni su primarni izvor svake druge pokvarenosti u društvu. Kad ti zakon služi da se sprdaš sa njim niko normalan ga ne poštuje. Ali to Nebojša iz Beograda ne razume, on je trenutno u ekstazi zbog hapšenja koja ćemo kroz budžet platiti skupo jer su većinom neosnovana. Tako policija finansira kriminalce - otima od sirotinje kroz glupe kazne dajući ološu za odštetu. I posle pričaju da nisu u talu.
    (radojica, 25. jul 2017 20:08)

    # Link komentara

  2. Ovde u CH na 30km/h se tolerise do 34. Na 50 do 55. Na 80 do 85. Na 100 do 108. Na auto putu do 132. Samo sto ne cekaju policajci vec postave jedan i sam blicka. Naravno fiksiranih je dosta. Samo na 30 ogranicenju ima nekad policajca i ne zaustavlja vec ti stigne kuci kao i za ostalo. Ako hoces sliku, 40 fr plus da platis. :) Imas papir ako je neko drugi vozio, zalba. Ovde policajci ne iskacu iz zbunja. Nema toga. Pritom policajci takodje postuju propise, sve im na vozilu lepo radi, kola uvek oprana. Takodje i kaznjavaju svakog bez presedana. Da l ti vozio Ferari ili Golf 4 isto im je. Nacelnik policije u jednom malom mestu skoro izgubio posao i licencu na 2 godine jer je bespotrebno koristio rotaciju. ;) Koliko je Srbija daleko od svega toga? Decenijama. Pozdrav
    (Pa kako ne, 25. jul 2017 17:11)

    # Link komentara

  3. A pre nekoliko dana je bila vest da će stizati kazne po vremenu prolaska naplatne rampe. Svi se uhvatili priče "popijem piće na pumpi i imam super prolazno vreme". A šta ćemo sa ovakvim slučajevima? Formula kaže da deonicu treba preći za 60 minuta, a mi tu deonicu pređemo za 58 minuta. Jeste, vozio je brže. Ograničenje 120, on vozio 125. Zakon treba poštovati, ali onda treba svi da budemo isti i da zakon važi za sve. Koliko je bilo pre i posle ovog koji su prošli u boljem automobilu i većom brzinom, a njega zaustavljaju za 51? Da je vozio 60 a ograničenje 50, imao bih razumevanja. Doduše samo selektivnog razumevanja, pošto je i selektivno zaustavljanje ili slanje kazne na kućnu adresu. Kada zakon bude isti za sve, pozdraviću ovakav postupak. Do tada, iživljavanje na radničkoj klasi a povlašteni rade šta hoće.
    (Zlatko, 25. jul 2017 16:50)

    # Link komentara

  4. Ako ovo vazi za sve ljude (ukljucujuci politicare, mamine, tatine sinove, politicare) meni je sasvim u redu
    (pablo, 25. jul 2017 16:06)

    # Link komentara

  5. Policajac je, po zakonu, u pravu, ali... I ono računanje srednje brzine, po vremenu provedenom na auto putu, matematički tačno, ali... Mnogo je tih "ali", koji su problematični, na žalost... Zbog njih ZOBS, služi za punjenje budžeta, i besmisleno kažnjavanje. Kaznite gazde, koji teraju vozače u pretovar, ili one koji ih teraju, da voze, fizički utovaruju i istovaruju, vode papire, a sve to u vozilima sumnjive ispravnosti. Znam da nije tema, ali...
    (batina iz raja izašla, 25. jul 2017 16:03)

    # Link komentara

  6. Ovo je nezakonito naplaćeno. Odstupanje od 1km/h kod brzine 50km/h je manje od fabričke tolerancije koja za radar iznosi 3%. I to pod uslovom da je radar propisno baždaren i da ima važeći atest. Ovakav prekršajni nalog bi pao na sudu, samo čovek nema živaca ni vremena da isteruje pravdu pa se plaća i ono što ne mora.
    (Dragan, 25. jul 2017 15:56)

    # Link komentara

  7. @Trovach

    Zato pola ovih koji premaše brzinu i za duplo voze "skromne" automobile od 50-100 hilj. evra, a nezaposleni, po tome bi plaćali minimalnu kaznu. Pitanje kako je to moguće je za poresku upravu koje naravno nikad neće biti ispitano.
    (sve je relativno, 25. jul 2017 15:56)

    # Link komentara

  8. Greska merenja fiksnog radara je 3%, greska merenja radara iz vozila je 5%. Ovi podaci se nalaze u pravilnicima i uputstvima za bazdarenje radara kao instrumenta. Naplata kazne +3 ili +5% od brzine je apsolutno nemoguca.
    (Stefan, 25. jul 2017 15:54)

    # Link komentara

  9. Možda malo skrećem sa teme jer su ostali komentatori već rekli sve sa čime se slažem - Za razliku od Švedske, kada putujem npr za CG, od Beograda do granice prođem stotine naseljenih mesta na glavnom tranzitnom putu te se često i dolazi u iskušenje na tako dugačkim putovanjima da se prekorači... Da je autoput kao u svim normalnim zemljama čim se izađe iz grada bio bih sasvim zadovoljan sa 120-130 na sat. Ne bi mi trebale nikakve švedske drakonske kazne da me prevaspitavaju.
    (M, 25. jul 2017 15:52)

    # Link komentara

  10. Šta ako udarimo pešaka?

    Ako vozilo udari pešaka pri brzini od 30 km/h (najčešća brzina u gradu, ograničenje brzine u zoni škole), verovatnoća da pešak smrtno strada je 10%.

    Ako vozilo udari pešaka pri brzini od 50 km/h (ograničenje brzine u naselju i u zoni škole van naselja), verovatnoća da pešak smrtno strada je 40%.

    Ako vozilo udari pešaka pri brzini od 60 km/h (najčešće prekoračenje brzine u naselju), verovatnoća da pešak smrtno strada je 80%.

    Na ovim primerima vidimo da ako se brzina kretanja vozila poveća za samo 10km/h, rizik od stradanja pešaka se uvećava za duplo.
    (Pešak, 25. jul 2017 15:50)

    # Link komentara

  11. Ovde u D,ako te blicne radar,dobijes lepo cestitku,sa sve formularima da se zalis,ako ti nisi vozio,pouka o pavnom leku,ako si nezadovoljan ili imas kakvih primedbi. Naravno stoji sve,podaci o mestu,ko,kad,kako te je uslikao, pa i fotka vozaca ( za uspomenu i lepo secanje )a sto je najvaznije,UVEK tolerancija od 3 km/h,koja se oduzme od napravljenog prekrsaja. E sad meni ovaj dole u komentarima prodaje pamet o laserskim radarima koji ocitavaju tacnost u decimalama. OK, masinu na stranu,ali koja je to perverzija od drzave u kojoj kupuju takve radare (kao,bolje je to od nemacke policije,kako da ne), a ovamo signalizacija koju kao da je postavljao neko ko ne da nema veze sa saobracajem ,nego je totalno nepismen,i sto je jos strasnije,putevi su takvi da bi me bilo sramota da ikome naplatim i prebijenu paru ko tim putevima vozi. Potpuno iscasenje mozga. A on meni drzi predavenje o decimalama na laserskom radaru i teoretskoj gresci od 0,nesto. Ma daj covece, osvesti se...
    (GuyFawkes, 25. jul 2017 15:50)

    # Link komentara

  12. @mile...Samo da se nadovezem da ogranicenje od 50 km/h u naseljenom mestu nema smisla, jer je donedavno to ogranicenje iznosilo 60 km/h, a vozili su se stariji automobili, bez ABS i slicnih cuda. Ispada da je glavni prioritet blenuti u brzinomer, a paznja na situacije na putu je od drugorazredne vaznosti. Kod nas u Subotici je puno talasastih puteva i kad "namestis" nogu na gasu na 45/h, na nizbrdici ces sigurno ici brze i moras na to da pazis, a ne da ti neko dete ne podleti pod auto. Voziti zbog toga 30-40 km/h je totalni idiotizam, jer cemo imati takve guzve da ce svakodnevno vladati saobracajni kolaps.
    (Trovach, 25. jul 2017 15:44)

    # Link komentara

  13. Ma kakva švedska.
    U urešđenim zemljama su već odavno prevazišli treniranje strogoće i ispunjavanje normi na ovaja način.

    Nije pravi smisao kontrole brzine prometa hvatanje nekog, ko je vozio 55km/h u zoni 50 nego onih, koji bitno prelaze maksimalnu dozvoljenu brzinu.

    A te štoseve sa 1km/h više smo u Sloveniji već prilično odavno prevazišli.
    Dobro, kod nas još uvek imamo 30km/h zone, koje služe tome u priličnoj meri, ali i to ćemo da šutnemo u dogledno vreme, barem tamo gde su bile postavljene zbog toga.
    (Brane212, 25. jul 2017 15:31)

    # Link komentara

  14. Kad se ne sprovodi zakon - ne valja (naravno).
    Kad se sprovodi zakon - opet ne valja (ako pukne po našem džepu).
    Takvi smo.
    Ovo jeste za rubriku verovali ili ne obzirom da gledam ljude koji magistralama jurcaju debelo preko 100km/h i pretiču na punoj "k'o dobar dan", ali sa druge strane - propis jeste prekršen...
    (genije, 25. jul 2017 15:30)

    # Link komentara

  15. Promenio sam gume sa visim profilom (R80) i naravno brze sam se kretao a sat je manje pokazivao .
    Nekoliko puta vodio sam rasprave sa policijom zbog toga i uvek su me pustili.
    (zanatlija, 25. jul 2017 15:28)

    # Link komentara

  16. U Svedskoj je problem samo stacionarna radar kamera,ukljucuje se na svako prekoracenje, a od patrole covek moze ocekivati razumnu toleranciju od nekoliko km/h ukoliko nema drugih prekrsaja!
    (superhik, 25. jul 2017 15:24)

    # Link komentara

  17. A da li se u Srbiji moze "proveriti" kazna koju izda policajac na sudu kao npr. ovde u Kanadi ?

    Znaci, za svaku kaznu imas mogucnost da ides na sud i onda policajac to mora da dokaze.

    Samo pitam ...posto vidim da sve uvode sa Zapada pa me ovo zanima. Hvala.
    (Dan, 25. jul 2017 15:24)

    # Link komentara

  18. @kao sto sam i ocekivao, pljuste komentari bahatih vozaca, te radar ne valja, te je "uobicajeno"(samo ne znam po kom zakonu) da se oprastaju kazne ako prekoracenje nije bas toliko i slicna opravdanja. istina je da je zakon takav kakav je, da to ogranicenje nije postavljeno bez razloga i da onome ko krsi saobracajne propise sledi kazna, cija ce ozbiljnost biti razlicita u zavisnosti od tezine saobracajnog prekrsaja. ne vidim potrebu za suvisnim filozofiranjem
    (crni sin, 25. jul 2017 13:43)

    da ti kažem nešto, crni sine... ako je čovek vozio 51km/h on treba da dobije orden a ne kaznu. orden za strpljenje i trpljenje koje ima prema ovom represivnom sistemu koji samo kažnjava, umesto da vozače kao što je on usmeno opomene ili, ne daj bože, nagradi. baš zbog toga treba da se vadi na tehnikalije o toleranciji uređaja, jer drugačije se ne može...
    (iwi, 25. jul 2017 15:20)

    # Link komentara

  19. Ovi sto su uhvatili zakona ko pijan plota ne znaju kakave sve ti policajci pustaju. Drugo I'ma deonica gde brzine od 30 izazivaju vise stete nego bezbednosti. Trece da ljudi krenu da snimaju te iste policajce kako oni voze po ogranicenjima I pravilima ne bi ni jedan ostao sa dozvolom (da naglasim da nisu imali rotacju). Na mestima gde je 30 uopste ne znam u kom stepenu da vozim, najbolje na ler pa kao u Fred Kremenko nogama da guram... Stoga svi ovi zakoni, da se ne lazemo, pravljenisu ne radi bezbednosti nego iskljucivo za globu ovog vec oglobljenog naroda...
    (realni, 25. jul 2017 15:13)

    # Link komentara

  20. Koliko sam ja razumeo kazne za prekoracenje brzine u Svedskoj se odredjuju kao procenat od godisnje plate vozaca. To bi bilo josh i dobro da se uvede kod nas, narod radi za crkavicu tako da bi bile manje kazne nego sada :D
    (NenadKG, 25. jul 2017 15:10)

    # Link komentara

  21. svaki zakon koji pandurima daje odresene ruke je los zakon s'obzirom na to da je dobro poznato koliko je nasa policija "objektivna". klasicno pokazivanje moci na delu
    (maltretiranje malog coveka, 25. jul 2017 15:02)

    # Link komentara

  22. Ljudi svi ste zapeli za tacnost radara ali sustina je u tacnosti sata na automobilu,ako ga je fabrika napravila i kod nas prosao pregled onda je bitno kolika je tacnost istog ! Fabrika ima toleranciju sata koja mora da se uzme uobzir!
    (Siniša, 25. jul 2017 15:00)

    # Link komentara

  23. Nije trebao da plati kaznu, nego da ide na sud gde bi ga sudija morao osloboditi placanja iste.
    (Siniša, 25. jul 2017 14:57)

    # Link komentara

  24. Ako kažnjavaju za 1km/h preko ograničenja, to znači da je u praksi ograničenje 5 km/h manje od onog napisanog na znacima.

    Što zbog greške u merenju (i radara i brzinometra u autu), što zbog toga što nema vozača koji može da održava brzinu bez ikakvih varijacija (se možda kompjutera, kad to stigne do nas).

    Dakle, upravo su smanjili ograničenje brzine za 5km/h na svim putevima u državi.

    Problem je što to ne objave jasno kao pravilo, da svi znamo ("ako piše 50, vozite 45"), nego otvaraju prostor za raspravu i zloupotrebu.
    (SrbHrv, 25. jul 2017 14:57)

    # Link komentara

  25. U Švedskoj policija ne zaustavlja automobile koji voze 2-3km na sat više, snimi vas kamera i dobijete kaznu na kućnu adresu ali ne da bi punili budžet nego da se spreči bahaćenje, i kaznu dobiju i ljudi i političari i princ, a ne kao kod nas Sirotinja se kažnjava dok ostali luduju po 100 na sat iz zajebancije.
    (Brain, 25. jul 2017 14:55)

    # Link komentara

  26. Evo vec zivim na zapadu skoro 10 godina, imam to neko pravilo da vozim 10 do 15km/h iznad ogranicenja i nikad me policija nije zaustavila. Vec mislim da ako nagazis na 20km/h preko tu postoji sansa da te kazni. Ali realno ljudi nece da se zezaju sa tim jer nema logike.

    Ovaj saobracajac je i sebi potrosio vreme a i ovom coveku, znaci definitivino bi na sud isao da se zalim, ma da i to je verovatno jos uvek komplikovano u Srbiji tako da cu da razumem ako covek odluci samo da plati kaznu. Uzas.
    (Washington, 25. jul 2017 14:53)

    # Link komentara

  27. Harac, samo harac..
    Nema vise upozorenja, samo udaraj po dzepu.
    E jadni li smo!
    (pera, 25. jul 2017 14:48)

    # Link komentara

  28. U Svedskoj ako vozis vise od 10 panduri uglavnom mahnu rukom da usporis a kazne ako je brzina 20 preko ogranicenja.
    (stts, 25. jul 2017 14:47)

    # Link komentara

  29. Znaci ako sam dobro razumeo, u Srbiji je zakonom regulisano da je apsolutna izmerena vrednost jedino relevantna ?
    U Nemackoj na primer, pri zabelezenim brzinama ispod 100 km/h automatski se oduzima 3 km/h, a preko 100 km/h 3% od te vrednosti. I to stoji precizno u prijavi.
    Medjutim pri merenju sa mobilnim laserskim meracem brzine, ljudski faktor moze lako da utice na greske u merenju. Na primer kada je vise automobila u koloni, prepreke na putu itd. Svaku sumnju treba konkretno dokumentovati. Bezvezna subjektivna rasprava je cisto gubljenje vremena.
    (brzina, 25. jul 2017 14:47)

    # Link komentara

  30. Bravo za policajca. Nulta tolerancija za kršenje zakona. Na drugim vestima prizivate pravnu državu a kada vam pokažu kako to izgleda u praksi onda se svi bune. Srbija. U Švedskoj uopšte ne bi bila vest da je policajac radio svoj posao i kaznio nekoga ko je prekršio zakon.
    (Asd, 25. jul 2017 14:38)

    # Link komentara

  31. @crni sin
    Jasnao je kao dan da saobracajna policaja ne radi svoj posao kako treba.Realno minimum trecina vozaca NE ZNA DA VOZI.Ne znaju ljudi znakove pobogu.Koriscenje zmigavca je misaona imenica kada menjaju trake.To ne kaznjava niko a to su jako opasne situacije u kojima ljudi ginu.NAs saobaracajac gleda dali su ti upaljena svetla imas li pojas i eventualno prekoracenje brzine.Pritom ogranicenja brzine na nekim deonicama su stvarno nerazumljive ali slazem se da ih treba postovati.
    (ivan78bg, 25. jul 2017 14:25)

    # Link komentara

  32. Ogranicenje od 50km/h ne znaci da obavezno mora da se vozi tom brzinom vec "do" 50 km/h. Znaci covek je trebalo da vozi uspod tog ogranicenja a ne da gazi crtu od 50 na brzinometru.
    Drugo, dozvoljena greska kod TIII lasera je 0,1m/s (0,36km/h) i ta greska se javlja na uzorku od 100 uzastopnih testiranja tog lasera. Znaci samo jednom od 100 merenja ce biti omaska od 0,36km/h. U suprotnom, laser nece dobiti potvrdu od Zavoda da je ispravan. Kod ovako malih prekoracenja je bitno da se utvrdi tacna brzina na 2 decimale i tada bi zalba ovog coveka mogla da bude osnovana. Za ostalo, molim vas ne lupetajte gluposti i informisite se
    (hocemo cenzuru, 25. jul 2017 14:24)

    # Link komentara

  33. @dragan
    ne samo da je mogai da vozi 40kmh vec je mogai da ostavi auto kod kuce i potovari porodicu na bajs ili mozda i peske da ide. Uopste,sta ce nam kola ako cemo voziti 40,pametnjakovicu!
    (mile, 25. jul 2017 14:18)

    # Link komentara

  34. Deda dobio kaznu za 63km/h na ibarskoj kod Pozege, a dozvoljeno je 60 km/h. Inace radar je cekao automobile na pocetku zone 60, a pre toga je bila zona 80.
    (Kum, 25. jul 2017 14:14)

    # Link komentara

  35. Zakon je jasan. 50KM/h je ogranicenje.
    Covek je vozio vise. Treba da mu se pise prijava.
    Policajac ne treba da tumaci zakon(posto nije kvalifikovan za to) vec da ga primenjuje.
    Prekrsajni sudija treba da da konacnu rec.
    A vozac neka se zali kod prekrsajnog sudije, pa ce verovatno dobiti, a mozda ce morati da plati i svih 3000 dinara?

    U svakom slucaju, sledeci put ce paziti koliko brzo vozi.

    Voleo bih i da mene kazne kada me uhvate sa bilo kakvim prekoracenjem. Ali i da kazne i ove ostale.
    (vozac, 25. jul 2017 14:10)

    # Link komentara

  36. I meni se desila ista stvar,s tim sto sam ja isao 53km/h,ali me sudija za prekrsaje oslobodio krivice,nadam se da ce te i vi tako proci!
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (boj, 25. jul 2017 13:35)

    U Holandiji je tolerancija +/- 3km. Ako na kazni pise da sam vozio 1km brze (a ogranicenje je 50km/h), to znaci da sam vozio 54km/h. U tom smislu nisam siguran da li kaznjeni iz ovog teksta vozio 51km/h ili "jedan km brze" (tj 54km/h) - to bi ovde u NL bile dve razlicite stvari.
    (holandsko iskustvo, 25. jul 2017 14:09)

    # Link komentara

  37. "Srbija kao Švedska", da ali samo u naslovu jedne vesti o idiotluku koji je moguć samou Srbiji.

    Da je Srbija stvarno kao Švedska, čovek bi od policajca prvo tražio (i obavezno dobio) na uvid važeće uverenje o baždarenosti i tačnosti radara, koje je izdala ovlašćena državna institucija.

    U tom uverenje bi obavezno pisala i tačnost uređaja, odnosno mogući (pa zato i dozvoljen) procenat greške. Ne znam koja je tačnost policijskih radara u Srbiji, ali ni doktor Neša lično me ne može uveriti da je bolja od 1 km/h, odnosno 2%!

    Dalje, da je Srbija stvarno kao Švedska, ako bi i posle navođenja činjenice da 1 km/h premašuje tačnost uređaja policajac insistirao na plaćanju kazne, čovek bi je normalno platio, a onda tražio (i dobio) odštetu od države zbog glupiranja njenog službenika!

    Eh, ali da je Srbija stvarno kao Švedska... Ne bi od svojih policajaca zahtevala da se ovako glupiraju da bi punili budžet!
    (Aldebaran, 25. jul 2017 14:05)

    # Link komentara

  38. Sto mrzim ove gluposti postujemo zakone kao Svedska, Nemacka, Svajcarska... Pa u tim drzavama zakoni su "okvirni", tacnije postoje da bi sprecili bahato ponasanje, a ne da bi savesnim ljudima uterivali strah u kosti! Nijedan policajac vas u Nemackoj nece kazniti jer vozite 1 km/h iznad ogranicenja, nijedan! Ta prica kako njihovi policajci disu ljudima za vratom i samo cekaju nesto za sta bi ih mogli kazniti je izmisljotina nasih politicara kako bi opravdali bahato ponasanje nase policije i kaznjavanje za svaku glupost, sve u svrhu punjenja budzeta.
    (A, 25. jul 2017 14:05)

    # Link komentara

  39. I zalba se placa tako da ce morati da plati kako god... Da li postoji opcija da policija refundira troskove zalbe?
    (bane, 25. jul 2017 13:52)

    # Link komentara

  40. toleriše se prekoračenje od 3 km na sat
    (gram, kilo, tona, 25. jul 2017 13:51)

    # Link komentara

  41. @ idealista
    Sve dok se tako razmislja, radice nam ovakve stvari... 2500x koliko slu ajeva u Srbiji, pa ti vidi...
    (milan, 25. jul 2017 13:46)

    # Link komentara

  42. kao sto sam i ocekivao, pljuste komentari bahatih vozaca, te radar ne valja, te je "uobicajeno"(samo ne znam po kom zakonu) da se oprastaju kazne ako prekoracenje nije bas toliko i slicna opravdanja. istina je da je zakon takav kakav je, da to ogranicenje nije postavljeno bez razloga i da onome ko krsi saobracajne propise sledi kazna, cija ce ozbiljnost biti razlicita u zavisnosti od tezine saobracajnog prekrsaja. ne vidim potrebu za suvisnim filozofiranjem
    (crni sin, 25. jul 2017 13:43)

    # Link komentara

  43. Iživljavanje države nad narodom.
    Radar ima toleranciju/mogućnost greške 4mkh, a na tehničkom se ne proverava brzinomer u autu. I sada zamislite čoveka, koji se nervira jer mora da puzi debilnom brzinom od 50 km/h po magistrali koja eto prolazi kroz neko selo, čist pravac, nigde kuće na vidiku, čovek na ivici živaca, prazan put, nema nikakve logike...kad ono.....kod table te čeka cajkan da ti kaže da si išao 51!!!…!! Ej bre!
    Možeš da se trudiš da budeš ispravan koliko god hoćeš, ne vredi. Okreneš taj auto ka granici i ne vraćaš se više u Srbiju, ta mi opcije sve više deluje primamljivo...
    (ZdravkoNS, 25. jul 2017 13:41)

    # Link komentara

  44. Mene su zaustavili sa 3kmh prekoracenja. Ja sav sretan kazem policajcu pisite mi kaznu koju cu platiti u roku 8 dana i ostvariti popust od 50%. Za tih 1500 dinara kazne ima dusevno da se hranim i da pisem svim novinama kako sam prosao. To zadovoljsto barem meni vredi vise od kazne. Policajac zacudjen kaze ajde idi i pusti me.
    (Aca, 25. jul 2017 13:38)

    # Link komentara

  45. ...u pitanju je, bez ikakve dileme, direktiva da se vozaci kaznjavaju po bilo kom osnovu...
    ...pisao sam vec da mi je slubeno lice iz grocke, po jednom od onih suncanih dana, kad ne mozete da gledate koliko je svetla, pisalo kaznu za neupaljena svetla na kolima...
    ...na konstataciju da je mogao samo da mi pokaze rukom, on je odgovorio da je zakon zakon...
    ...kad sam mu predocio da vecina zemlaja u evropi ne primenjuje vise taj propis o dnevnim svetlima, odgovor je bio "ovo nije evropa"...
    ..da ne propustim priliku, za rupe, pokvarene semafore, nevidljive linije po putevima, ostecene znakove, znakove prelepljene reklamama, prijave se ne pisu...
    ...jer, to je samo premestanje novca iz jednog dela budzeta u drugi...
    ...ovo od gradjana je "svez" novac...
    (kraja, 25. jul 2017 13:38)

    # Link komentara

  46. Dragi moji ja sam isto prekoračio 1km..i žalio se..poslao sam celo upustvo za radar gde piše da je preciznost +-3km ali nije vredelo..kažu mora mu se apsolutno verovati...

    Upustvo je obimno..ali poslato i žutim naznačena preciznost uređaja..

    Da zaključim..najteže je biti ćovek!
    (Matija, 25. jul 2017 13:36)

    # Link komentara

  47. I meni se desila ista stvar,s tim sto sam ja isao 53km/h,ali me sudija za prekrsaje oslobodio krivice,nadam se da ce te i vi tako proci!
    (boj, 25. jul 2017 13:35)

    # Link komentara

  48. Ne znam ja sam primetio da ne zaustavljaju ili ne plate kaznu ovi sto voze 100km/h u reonu skole. U Svedskoj je isti zakon za sve.
    (Joe, 25. jul 2017 13:28)

    # Link komentara

  49. ne verujem u ovo...meni je stiglo da sam vozio 56,a dozvojeno 55.uhvatila me kamera na ulazu u basaid...pitao sam zasto je 55 dozvoljeno,to prvi put vidim...rekli su mi da je ogranicenje 50,tolerancija 10% i izadje 55 da smes...
    (alekss, 25. jul 2017 13:27)

    # Link komentara

  50. "Uobičajeno pravilo da se toleriše 10 odsto prekoračenja brzine kod dotičnog saobraćajca - nije važilo."

    Ovo pravilo ne postoji.

    Brzinomer u kolima uvek pokazuje vise nego sto zaista idete (bas zbog ovih slucajeva), tako da je lik sigurno znao da ide preko 50 km/h.
    (Igor, 25. jul 2017 13:26)

    # Link komentara

  51. Da li je policajac fizičar uračunao neminovnu grešku merenja koju ima svaki uređaj? Za najčešći Laser T III uređaj je greška apsolutna 3 km/h tako da je dotično vozilo moglo biti kažnjeno za vožnju brzinom od 48 km/h! Tačka. Sve ostalo je suspendovanje zakona fizike kao i Zakona o metrologiji kao i Pravilnika o uređajima za merenje brzine u saobraćaju. Molim Direkciju za mere i dragocene metale da se oglasi inače će neuki policajci suspendovati i zakon gravitacije!
    (DMDM, 25. jul 2017 13:23)

    # Link komentara

  52. ako je stvar principa, trebao si da ideš na sudi da tražiš veštačenje radara. Ovako je stvar, pandur me cimao ja sam žrtva ali sam platio jer se plašim...
    (infidel, 25. jul 2017 13:22)

    # Link komentara

  53. Iznervirao se sto ti nije nasao jos nesto pa...
    I odakle da mora da se plati na licu mesta? Zar nije za 7 radnih dana... za 50% manju kaznu?
    (ronin, 25. jul 2017 13:19)

    # Link komentara

  54. 51km gde je ogranicenje 50km, 71-72km na ogranicenju 70km, 81-82km na ogranicenju 80km se bez problema obaraju na sudu, jer uredjaji za merenje imaju toleranciju (mogucnost greske) od 3%. Tj. izmerenih 51km moze biti i ~49,5km i ~51.5km. I slicno.

    Sta vise, verovatno ce sam prekrsajni sudija odmah odustati od gonjenja kada dobije takvu prijavu. Ali policajac ce sigurno podneti prijavu, da bi dakle ostvario svoju "kvotu". Tako da - ako upadnete u ovakvu situaciju, ne svadjajte se sa uniformisanim licem, ali ni ne placajte na licu mesta...
    (stanarevic, 25. jul 2017 13:19)

    # Link komentara

  55. Sto nismo Svedska i po standardu, vladavini prava, ravnopravnosti...?
    (duduk, 25. jul 2017 13:18)

    # Link komentara

  56. Radari imaju marginu greske od +/- 3 do 5 km/h, koja je sama navedena u karakteristikama uređaja, tako da ovo moze da se obori ma sudu. Samo ko ce da se bakce sa prekim sudom za 2.500 dinara?
    (idealista, 25. jul 2017 13:16)

    # Link komentara

  57. Ceo zivot je nepravda. Samo sto u Srbiji je malo vise izrazena. Ne smem da zamislim koji nivo frustracije i nemoci se desio kod ovog coveka.
    (Jovan, 25. jul 2017 13:16)

    # Link komentara

  58. I meni se ovo desilo. Ne dam mito iz principa.
    (u zasedi cekajuci mito, 25. jul 2017 13:16)

    # Link komentara

  59. Koja glupost.
    (dzeks, 25. jul 2017 13:15)

    # Link komentara

  60. Mom ocu su napisali kaznu a vozio je 52 km/h i sad je ocigledno da ovo nije individualna praksa pojedinacnih sluzbenika, vec sistemska instrukcija, verovatno u cilju dodatnog popunjavanja budzeta
    (gru, 25. jul 2017 13:15)

    # Link komentara

  61. Kada treba država da otme onda smo Švedska, a kada država treba da daje onda smo Zambija.
    (Nikola, 25. jul 2017 13:13)

    # Link komentara

  62. To se radi ovako: " ... pa jel' možemo nekako da se dogovorimo ?"
    (Peđa, 25. jul 2017 13:10)

    # Link komentara

  63. Greška u naslovu, nije kazna "za vožnju od 51 umesto 50 km/h" jer 50 km/h je MAKSIMALNA dozvoljena, a ne preporučena brzina. Mogao je bez problema da vozi i 40 km/h ako mu kilometar sat nije precizan, i ne bi bio kažnjen. I stigao bi brže na cilj (ako ništa drugo, jer ga policija ne bi zaustavila)
    (dragan, 25. jul 2017 13:07)

    # Link komentara

  64. Pitanje je uopste da li "radar" ume da meri precizno u 1km/h. To pise u atestu uredjaja, vi imate pravo da trazite atest. Broj atesta pise u prijavi. Stari radari koji su radili preko ultrazvuka nisu bili toliko precizni. Ovu savremeni su pretpostavljam laserski, moguce je da jesu toliko precizni.
    (T, 25. jul 2017 13:04)

    # Link komentara