1. Kad si u Briselu pregovarao nisi tražio širi društveno konsenzus? Šta si im obećao, a sad tražiš naše društvo?
    (Odbij od kazana!, 25. jul 2017 11:20)

    # Link komentara

  2. Svima u Srbiji je potpuno jasno da ce poslednja i najvaznija tacka pre pristupa Srbije EU biti priznavanje Kosova, odnosno odricanje od te svete zemlje. Takodje znamo da radikali i Seselj to ne bi ucinili, u inat svima ostalima. Verovatno i Kostunica, iz istoh razloga. Medjutim, Preds. Vucic je pragmatican politicar, koji odlicno zna koliko smo bespovratne pomoci dobili od pojedinih drzava EU, SAD, Japana i Kine. Odavno bi bankrotirali sa svim katastrofalnim posledicama, da te pomoci nije bilo.
    Moj pok. kolega, Srbin, je potenirao: "Ne dao Bog, da nam vrate Kosovo." Kada se uzme u obzir kakav je natalitet Srba, za nekoliko decenija bi oni na referendumu izglasali da se promeni ime Beograda, pa i same Srbije, a da albanski jezik bude glavni jezik u ovom delu Velike Albanije.
    Ovo je prelomni momenat u Srbiji. Nastaviti sa pregovororima o ulasku Srbije u EU i zakazati referendum za menjanje Ustava, ili dici ruke od toga. Trece resenje ne postoji. Zato ocekujem od svih dobronamernih ljudi u Srbiji da podrze politiku ulaska Srbije u EU. Pod uslovom, da oni veoma definasano odrede rok za ulazak Srbije u EU od zavrsetka Referenduma i promene Ustava. I da taj rok ne bude duzi od dve godine.
    Boza Bogdanovic, Bor
    (Boza Bogdanovic, 25. jul 2017 10:40)

    # Link komentara

  3. "Novi realizam" je:

    Kad covek, koji se vise od dve decenije upinje da sabotira svaki dijalog i suvislo resenje za Kosovo, etiketirajuci ljude "izdajnicima ako pokusaju da nadju resenje, uputi u Ameriku i tamo pod pretnjom klimanja sopstvene fotelje izdrzi ribanje i nauci zadatak, vrati se u zemlju i onda nabedi na one koje je nazivao izdajnicima, da ne zele
    dijalog!

    Stvarno treba imati debeo obraz!
    (Neoplanta, 25. jul 2017 10:38)

    # Link komentara

  4. Ja to ovako čitam.
    Kako niko u Srbiji nema pravo da prizna otuđenje (i)jednog dela zemlje, ne zbog sada aktuelnog Kosova, već zbog ostalih delova, jer, inače, kako bi sutra odbranio otuđenje Sandžaka, Vojvodine itd., te preko argumentacije da granice nisu važne kada budemo u EU (zato se Slovenci i Hrvati-oko Piranskog zaliva, španci i Englezi-oko Gibraltara itd. uopšte ne raspravljaju) ovde se, zapravo, radi o tome da prestanemo da opstruiramo ulazak Kosova u sve međunarodne institucije, odnosno, pre svega u UN.
    Međutim, time se ubijaju dve muve.
    Naime, glavni naš adut u UN je Rusija, a ako mi damo dozvolu da Kosovo postane član UN (i bez našeg zvaničnog priznanja), onda i Rusija gubi na značaju u nas.
    Kome to odgovara?
    (Petar Nikolic, 25. jul 2017 10:32)

    # Link komentara

  5. Ovaj vucic stvarno misli da smo mi srbi retardiran i glup narod. Cini mi se da bi mu pao kamen sa srca kad bi rekao da mora da prizna kosovo. Samo ne znam do kada su mu dali rok zapadnjaci. Postaju nestrpljivi, a i vidi se zabrinutost vucica sto ne moze to da izvede na najmanje bolan nacin. Vuciceva filozofija: gledam da spasem zivu glavu, za svoju drzavu me briga.
    (Mrju, 25. jul 2017 10:25)

    # Link komentara

  6. I pticama i curanima je jasno da nema napretka Srbije dok se ne resi pitanje tacnije prizna Kosovo,nema tamo vlasti ni na najmanjem nivou a i odugovlacenje prijema u EU tj.davanja pomoci na kasikici su razlog tome.Kad se prizna garantujem da ce prijem i pomoc ici 3 puta brze.
    (Priznat cemo ono sto kad tad moramo, 25. jul 2017 10:24)

    # Link komentara

  7. Predsednik nije trazio 'sveopsti dijalog' kad smo vodili sa 5:0, sad kada je situacija obrnuta brze bolje se setio da trazi pokrice za poraz svoje politike
    (Steve, 25. jul 2017 10:20)

    # Link komentara

  8. Komentar g.D.Janjića,u par reči, sve govori.
     (dragan, 25. jul 2017 10:17)

    # Link komentara