1. Pre petnaestak dana sam krenula vozom iz Beograda za Suboticu. Uredno mi prodali kartu da bi nam u vozu bilo rečeno da se ide samo do Žednika. Na pitanje da li će do Subotice biti organizovan neki prevoz, kondukter je rekao da treba da prebroji nas koji idemo do Subotice, pa će posle da ode da moli upravu da pošalju autobus. Kad smo stigli do Žednika niti je bilo nekog prevoza niti nam se ko obratio. Kad smo pitali konduktera šta ćemo da radimo, neodređeno je pokazao rukom da tamo negde ima stajalište prigradskog autobusa koji po redu vožnje kreće za dva minuta! Posle smo saznali da je za putnike međunarodnih linija bio organizovan prevoz, a pošto smo mi stoka, onda valjda možemo i preko livade, pa ko gde stigne.
    (T, 23. jul 2017 18:05)

    # Link komentara

  2. @(zeleznicar, 23. jul 2017 15:52)

    Онај ко се понаша културно у саобраћају и редовно купује карту буде третиран исто као и онај ко то не ради. Ово за карту се пре свега односи на градски превоз, али се генерално овакво понашање нигде не кажњава. Зашто ја који плаћам карту морам да се гурам са онима који је не плаћају. Многи се правдају да не плаћају превоз зато што није довољно квалитетан. Ко није задовољан нека иде пешке, па у превозу неће бити гужве, и услови ће бити много бољи. Да ли то значи да ја ако нисам задовољан квалитетом неког производа у супермаркету, а има много таквих, могу да га не платим? Зашто се то онда сматра крађом, а неплаћање карте у превозу не?
    (Марко, 23. jul 2017 17:40)

    # Link komentara

  3. Ja već godinama ne putujem vozom.i ne razumem ljude koji u Srbiji putuju vozom,sa svih aspekata je autobus brži,komforniji,sigurniji,tačan i nadasve i jeftiniji.za železnice nemam razumevanja
    (Pančevac, 23. jul 2017 17:27)

    # Link komentara

  4. u svakome vidu transporta ima problema,gresaka,zastoja,naravno najlakse je oplesti,psovati,kuditi,prvenstveno mislim na zeleznicu..a dali je ko od vas putnika se zapitao,kad kasni avion,autobus,po nekoliko sati,koliko ste puta negodovali,psovali sve. ?dali ste se zapitali,neko je tu spomenuo oko 20.000 radnika..,sto je cista laz.u sva tri preduzeca,posto su nas razdvojili,ima 8oko 4,500 radnika onih koji direktno ucestvuju u saobracaju,da sve funkcionise kako treba,da stignete zdravi na odrediste,iako osim novih vozova,veliki deo pruge i uredjaja,je zastareo toliko da se neki pitaju kako uopste sve funkcionise.a novi uredjaji za zeleznicki sistem ne koji par hiljada eura.to nije ulaganje na 5,10 godina..
    dali se dragi putnici zapitate,kad psujete,vredjate,pokazujete prstom na pojedince,ili deo sistema,da i tamo rade ljudi,mozda i vas komsija,koji su za neke stvari jednostavno ne mocni,jer se sve kvari,pa i vozovi,uredjaji,pruge..
    naravno da je svima zao kad je veliko kasnjenje..ali nikome to.nije drago a najteze je onima koji su tu odmah do vas,koji su direktni ucesnici u tom.vasem prevozu.
    hvala vam puno na kritikama,ali pre nego krenete sa kritikama,ispostujte svoju osnovnu duznost,kupite kartu,i ponasajte se kulturno prema svima u svojoj okolini,i tim objektima,prevoznom sredstvu,gde god da putujete..
     (zeleznicar, 23. jul 2017 15:52)

    # Link komentara

  5. Pošto je ovom narodu normalno da mu vladaju likovi iz devedesetih ne vidim razlog da se bune što putuju kao u devedesetim.
     (miloš, 23. jul 2017 15:48)

    # Link komentara

  6. Odlican naslov, a ujedno i savrsen opis situacije! Dakle, dok su ostalim putnicima zalihe polako ponestajale (voda, hrana, pelene za decu) 'omladina' je bila dobro 'snabdevena', spremna na sve eventualnosti... Ne mogu da se zaustavim od smeha, zaista!
    (Matoro Zakeralo, 23. jul 2017 15:40)

    # Link komentara

  7. @A

    ! "Na svakih sat vremena su nam govorili 'evo, krećemo za sat vremena'"!

    To mi je nesto poznato ! Samo ne mogu bas da se setim odakle !
    (Za dve godine ...., 23. jul 2017 13:54)

    # Link komentara

  8. Osvezenje?!? Hahahaha
    Otvorili prozore, podelili lepeze, dali im da skinu sakoe i kravate??
    Mene zanima ko je KAZNJEN!!!!
    (Mika Sumkinen, 23. jul 2017 13:43)

    # Link komentara

  9. Srpska železnica je teeeeško zlo.
    (Pedja, 23. jul 2017 13:35)

    # Link komentara

  10. BEG-TIV 9000 rsd karta. Airbus a319 leti 45 minuta, ATR 72 1h. Dobra je i varijanta ici svojim kolima jer onda imate auto i na letovanju, a to pruza velike mogucnosti. Autobus je vec katastrofa, tesno unutra, pravi pauze od 45 minuta nekoliko puta, ali barem klima radi i znas da ces stici za 12h cirka. E, ti odlucis da ides vozom, kao ustedecea. Pa, vest je kad taj voz stigne na vreme, ne znam da li se ikada to i desilo. Nemaju ljudi para? Pa, taj voz da je normalan, kostao bi duplo vise. Jeftin je bas zbog toga sto je takav i sto te realno tamo svasta moze snaci. U proseku uvek dobijes onoliko koliko platis.
     (ja, 23. jul 2017 13:28)

    # Link komentara

  11. 2017 god. SRAMOTA !!!
     (gianni, 23. jul 2017 12:58)

    # Link komentara

  12. 20 hiljada radnika i oko 200 miliona eura gubitka svake godine. Nista se u Srbiji nece niti moze promeniti ni za 20 godina jer da danas imamo sve pare koje su nam potrebne i apsolutno nekorumpuran sistem koji to treba da izvede - ne bi sredili zemlju do 2040, a nemamo nista od toga. Jedini izlaz je da se ode i obezbedi bolje sutra za decu, posto je za nas koji smo rodjeni sedamdeset i neke igra zavrsena - u uredjenom i postenom sistemu nikad necemo ziveti.
    (Neimar, 23. jul 2017 12:35)

    # Link komentara

  13. Sve, sve... ali "voz stoji na sred sina" i nisu mogli da izadju jer je voz BIO NA SINAMA?! Pa gde je trebao da bude? Da plovi u reci?!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlada, 23. jul 2017 09:23)

    Možda izjava ima malo smisla, ali piše i "Na svakih sat vremena su nam govorili 'evo, krećemo za sat vremena'", pa baš ne bi valjalo da ostanete u nedođiji zato što je voz 'iznenada' krenuo.

    Osim toga, svesno su obmanjivali putnike, jer vrlo dobro znaju koliko je potrebno vremena za "Čekala se lokomotiva 'Dizelka' koja sada prvo mora da izvuče i skloni teretni voz sa šina, a nakon toga će povući putnički voz".
    (A., 23. jul 2017 12:30)

    # Link komentara

  14. I šta na to ima da kaže ministarka saobraćaja?
    (Zoran, 23. jul 2017 12:29)

    # Link komentara

  15. @deda
    Zeleznice Srbije vlast unistava ciljano i namerno. Zato su i dovedeni na vlast.
    U isto vreme isti ti daju 80 miliona evra iz budzeta Beograda nemackoj drzavnoj zeleznici Dojce ban (Ariva) da se bave autobuskim prevozom u Beogradu.
    To je cilj "proevropskih reformi". Unistenje,kolonizacija i pljacka Srbije.
    (@, 23. jul 2017 12:27)

    # Link komentara

  16. Po meni je vozom bolje ici nego autobusom. Narocito na dalja putovanja. Mozes da se protegnes, da odspavas, da pripalis po koju, lepi predeli. Po meni bolje to nego da se klackam u autobusu kao sardina. Ali ovo sto se desilo je jednostavno nesreca I to treba tako prihvatiti. Svugde se takve stvari desavaju. To je neizbezno. Ajde srecan put ko god gde ide. :)
     (anonimus, 23. jul 2017 12:22)

    # Link komentara

  17. Secam se i ja zastoja na toj pruzi od pre 30+ godina, mi u spavacim kolima, dijance u teretnom vagonu... Stajali smo vise od dvanaest sati... Sva sreca pa je mama uvek pakovala puno hrane i vode i drugih sitnica. Od tada smo na more ( bilo koje ) isli kolima ili avionom!
     (jeca, 23. jul 2017 12:06)

    # Link komentara

  18. Pa to smo mi . Srbija! !!
     (Dragan Stojanović, 23. jul 2017 12:05)

    # Link komentara

  19. ovu prugu treba zatvoriti dok se ne rodi novi tito
     (era, 23. jul 2017 12:01)

    # Link komentara

  20. U vozu je uvek vrh zezanje pogotovo kad se ide na more pa nek put traje i 3dana. Samo dok je dobra ekipa i dovoljno alkohola, a ko podje sa malom decom na more vozom taj realno nije sam svoj.
     (Mrle, 23. jul 2017 11:57)

    # Link komentara

  21. . Narod se unervozio, omladina se napila"
    Е, јадна нам је та омладина - у добра времена омладина би на рукама пренела на безбедно место и бебе и путнике, а ови... јад и беда!
    А онима што за све окривљују државу Србију, "уздлачно" питање: Србија је онаква какви су јој грађани - шта сте ви лично учинили да ОНА БУДЕ БОЉА? Не рачунате у то ваљда ово кукање и псовање?
    (МАЛО УЗ ДЛАКУ, 23. jul 2017 11:55)

    # Link komentara

  22. Putujte sa nama u buducnost, udjite 2017 izadjite 2018. Zeleznice Srbije
    (Petar, 23. jul 2017 11:53)

    # Link komentara

  23. Sarajevo-Mostar 85-a...novu godinu svi lepo dočekašmo u višesatnom čekanju "nečega"....valjda nove godine.
    (Grk Zorba, 23. jul 2017 11:50)

    # Link komentara

  24. Nasi ocevi i dedovi su gradili te pruge, obicnim lopatama, asovima i tackama ... i tu isti pragovi, sine i srafovi stoje i danas! Naravno da jesu kada su ih udbasi slali sibom na te radne akcije. Moja generacija nije izgradila nista. Mi svoje probleme u Srbiji reaavamo tako sto odemo iz Srbije, a za one koji oataju nije nas briga. Evo, izgovorio sam to, jer nisa licemer i lazni moralista, ja govorim ono sto i mislim i tacka! Zapravo, mi se delimo u tri grupe: Oni koji su vec otisli, oni koji vec imaju kupljene karte u jednom pravcu i oni koji se muce i kaju se sto nemaju petlju da odu. A deo tih sto su ostali uglavnom mastaju o tome da im nekakva "drzava" reai sve probleme - da ih zaposli, da im stanove, plati ih po 2000 evra meaecno, izgradi im infrastrukuturu, obezbedi beaplatne skole od osnovne do doktorata ... pa eto, sada kukaju sto "drzava"'ne popravi pruge ... mi mrziml svoju zemlju, jer nismo spremni da se za nju borimo. Ne izlazimo na glasanje ili glasamo bez veze, a onda su a drugi krivi ... nezrela nacija koja je srecna samo pod tudjom ciizmom - turskom, austrijskom, nemackom, ruskom ...
    (Vozi, Misko, 23. jul 2017 11:49)

    # Link komentara

  25. Ne treba ici ovim vozom ako vodite decu sa sobom.I sami smo,svi mi,svesni kako funkcionise ta linija,tako da je autobus ipak bolji izbor s obzirom na to da je avionska karta ipak preskupa za veci deo stanovnistva.
     (EnaE, 23. jul 2017 11:44)

    # Link komentara

  26. Ovo budi emocije... isto mi se dogodilo pre skoro 20 godina. Eto koliko smo odmakli od tada...
     (Maksa, 23. jul 2017 11:36)

    # Link komentara

  27. Stanje u zeleznici je toliko zapusteno da i kada budu popravili sve pruge i kupili nove vozove morace duze vremena dzabe da voze, samo da vrate poverenje u taj vid transporta.
    Ej pa to je sistem od oko 18000 radnika koji nikako ne funkcionise.
    Bezobrazluk i javasluk, pre svega drzave.
    (deda, 23. jul 2017 11:33)

    # Link komentara

  28. Pre 15 godina sam poslednji put putovao do Bara vozom. Čekamo na stanici u Beogradu da voz krene jedno sat i po, ja izađem shvatim da nema lokomotive. Pitam železničara kad krećemo, a on kaže, jel se tebi žuri, ja radim ovde 30 godina i nikad nigde nisam žurio.
     (bre, 23. jul 2017 11:31)

    # Link komentara

  29. Tuzite ih.
     (Radojko, 23. jul 2017 11:26)

    # Link komentara

  30. Što bi rekao Zvonko Bogdan, "Il' plakati, ili se napiti."

    A neko pomenu da su ljudi koji su očekivali normalno putovanje došli iz nekog drugog filma. Verovatno iz filma "Kazino Rojal", u kome Džems Bond putuje u Crnu Goru vozom. Čistim, udobnim i luksuznim. Moguće da i danas ima stranaca koji su to gledali, pa se prevare da sednu u voz Beograd-Bar.
    (Miki, 23. jul 2017 11:21)

    # Link komentara

  31. Zivim na jugu Francuske i cesto se medju zemljacima potegne prica o tome kako mi Srbi imamo dusu i kako uvek hocemo da pomognemo coveku za razliku od Francuza. Medjutim , kada god su u Fr bile neke situacije ja sam video ljude spremne na pomoc .U Fr je voz bukvalno osnovno sredstvo prevoza i povremeno se dese razne nepredvidjene situacije pa se desavalo da se voz negde zaglavi. U takvim situacijama odmah se preko fejsa i tvitera objavi da su neki ljudi zaglavljeni.Ljudi iz okolnih mesta sednu u svoje automobile, ponesu svoju hranu i vodu, razni dobrovoljci skrenu sa puta ne bi li pomogli i prevezli ljude koji su u problemu, neke organizacije, civilna drustva, tipa gorska straza, crveni krst odmah se upute na mesto ne bi li takodje pruzili pomoc. Desava se cak da nepoznati ljudi ponude i smestaj ako je problem veliki. Toliko o pomoci samih gradjana, koji sve svoje obaveze ostave i krenu da pomognu ljudima u nevolji.
    Naravno i zeleznica se odmah ukljuci, njeni timovi donesu hranu, vodu, organizuju alternativni prevoz..
    Svaka ovakva situacija se brzo zavrsi, bez toga da ljudi bespomocno sede i cekaju.Nema neizvesnosti. Ne znas ko brze reaguje, zeleznica, stanovnistvo ili razne organizacije.
    Ostaviti nekoga bez vode na vrucini je izivljavanje. Meni se pre neki dan desilo da u lokalnom vozu na relaciji od 70 min nije radila klima. Zaposleni u zeleznici su imali male flasice sa vodom i delili su ih celom duzinom puta .
    (SNCF, 23. jul 2017 11:15)

    # Link komentara

  32. Vozovi su kod nas najveća avantura. Šteta sto to ljudi ne znaju pa se nespremni na to. U Indiji postoje ekskluzivni vozovi ali i oni za narod na čijim krovovima se vozi sirotinja koja nema da plati, ali se ne pusi i ne urinira u njima. Ipak postoji elementarno ljudsko dostojanstvo, to kod naših ljudi nema.
    (Nikad robom - vozom, 23. jul 2017 11:13)

    # Link komentara

  33. @petarczv
    Vala i ja isto.Odmor kao robija ispadne.
    (Dalija, 23. jul 2017 11:08)

    # Link komentara

  34. "... deca plakala, a omladina se napila."

    Dobro, barem po tom pitanju sve je bilo u okvirima standardnog i uobičajenog. Šta reći, osim - prvo tužan uzdah "eeeeh...", zatim "Srbija", pa "jbg" ili "u PM".

    Mene kad čitam najviše zasmejava ono "međunarodni voz Beograd-Bar". Nekad su ispred imena linije dodavali "brzi", "ekspresni", "putnički" itd. Stvarno ne znam kako bi se ovaj opisao, osim nekom svojom specijalnom i jedinstvenom kategorijom jer ovakvo nešto sigurno nema više nigde na svetu!

    Šta Zorana ima da nam kaže o celoj ovoj epizodi?
    (Maslačak, 23. jul 2017 10:49)

    # Link komentara

  35. Svi putnici treba da tuze Zeleznice zbog stete koju su imali. Onima kojima je propao i dan aranzmana, u vrednosti tog dana i svi da traže da im se vrate troskovi karte koju su platili na relaciji BG-Bar ili SU-Bar, bez obzira sto su na kraju stigli u Bar. U Evropi postoje standardi o kasnjenju kada je prevoznik u obavezi da vrati pun iznos karte!
    (zatrpati ih tuzbama, 23. jul 2017 10:45)

    # Link komentara

  36. Nisam neko ko je razmazen a ni neko ko je bogat radim za prosecnu platu i isao sam vise puta tim vozom u oba smera. U zadnjih nekoliko godina samo avionom idem ili uopste ne idem na letovanje. Imam jedan letnji odmor svake godine i ne pada mi na pamet da za razliku od 50-60e mrcvarim sebe. Ovako lepo 40min stigo si...
     (petarczv, 23. jul 2017 10:43)

    # Link komentara

  37. Isto sam prosao sa detetom od nepune dve godine 2013 godine, umesto u 10 pre podne stigli smo u 16 h u Bar živčani i slomljeni, još sam kola za spavanje platio 200 evra za zenu i mene, mogao sam avionom za te pare ići, treba ih tuziti za svaki put kad ljudima ne isporuce placenu uslugu, nema jednostavno nacina da se ista drugacije promeni, zeleznica debelo osteti korisnika usluge koji posteno plati i jednostavno ih bas briga, nikom nista
     (Dokle više, 23. jul 2017 10:29)

    # Link komentara

  38. Ovu liniju treba ukinuti. (DEMOS, 23. jul 2017 08:55)

    Bila je pre vise godina reportaza iz Brzog Broda, i tamo ima neki most koji nije vise bezbedan, pa se redjaju mestani da komentarisu. Jedan deda kaze, "ja bi da most zapalimo". E, ti si isti kao i on. Ne mozes nista da postignes time sto ces da ukines liniju, to je kukavicki pristup problemu. Treba naci resenje, uloziti novac u odrzavanje, a ne bezati od problema. Svugde u civilizovanom svetu je zeleznicki prevoz izuzetno razvijen. Ako zelimo napredak, tako treba i kod nas.
    (Ditrih M., 23. jul 2017 10:24)

    # Link komentara

  39. Negde osamdesetih voz za Veneciju stajao je u Topčideru celu noć, čekao zamenu lokomotive, onda su taj voz vratili u stanicu Beograd, pa ponovo krenuli, ujutru, kada je voz već trebalo da bude u Veneciji. Klozeti smrdljivi, nema hrane, vode ko je poneo mineralnu...i nikom ništa.
    (ništa novo, 23. jul 2017 10:22)

    # Link komentara

  40. Pre mesec dana spusti se rampa u mestu Vladimirovac blizu Vršca.Ja u kolima čekam na prelazu.Nailazi teretna kompozicija (onaj od 2 kilometra) i ladno se zaustavlja na sred prelaza.Narednih 20 minuta voz stoji ugašen i nešto čeka, šta,niko ne zna.Dolazi putnički voz iz Pančeva za Vršac i prolazi pored njega, međutim ovaj teretni i dalje stoji.Mislio sam da je čekao ukrštanje ali ispostavilo se da nije.
    Ravno sat vremena stojale su kolone sa obe strane rampe na +39 a da nikom nije jasno zašto ovaj ne miče sa pruge.Posle tih sat vremena stajanja i blokade prelaza,majstor startova dizelku i odveze kompoziciju kao da ništa nije bilo.
    I ko je odgovoran za ovaj javašluk ?
     (Savo, 23. jul 2017 10:19)

    # Link komentara

  41. Ja pre par godina,seo u voz u Novom Sadu u 8 h ujutru,stigao u Nis u 20 h.Nigde nije bilo prekida,osim presedanja u Beogradu i regularnog cekanja od nekih sat ipo-dva,da krene ka Nisu.Eh mladost,ludost.
     (mix, 23. jul 2017 10:13)

    # Link komentara

  42. Moj doživljaj sa železnicom je kad od Niša do Bele Palanke putuješ 1,5 sat 43 km u super vozu koji ide sporije nego što može leptir da leti. Super voz a pruga haos!
    (Vladimir, 23. jul 2017 10:11)

    # Link komentara

  43. Brze pruge Srbije...priča koju nam prodaju već 20 godina
     (Dunny On The World, 23. jul 2017 10:09)

    # Link komentara

  44. Prava slika Srbije! Nema ovo veze sa naprednom ili ne znam kakvom Srbijom. Ovo je slika Srbije kakva je uvek bila i koja se nikada neće promeniti.
     (poznavalac, 23. jul 2017 10:03)

    # Link komentara

  45. Pa nije ovo Svajcarska da se vozikate vozovima, Srbija je ovo brale!
     (No., 23. jul 2017 10:02)

    # Link komentara

  46. Tužite železnicu. Ako nisu sposobni da vrše svoju funkciju neka se ugase
     (dr NS, 23. jul 2017 09:58)

    # Link komentara

  47. Davno sam to sve prošao 90tih. I onda mi je "pukao film" i nikada više nisam ušao u naše vozove. Ali nikada.
    (Tarle, 23. jul 2017 09:49)

    # Link komentara

  48. Krenuo mi drugar vozom na more sa ženom i detetom od 8 god. Kad sam to čuo šokirao sam se i pokušao da ga odvratim od namere. Vratio se sa letovanja uspešno, odlazak i povratak prošli bez problema. Pitam ga kako je u vozu? Kaže: isto kao i pre 30 godina. Otvaraju se prozori, svi puše, idu iz kupea u kupe, bije promaja, sve prljavo i wc užasno smrdi. Ali njima bilo super, kažu prava mala avantura, a klinac se prvi put vozio vozom i bilo mu super.
    Vožnja vozom Beograd - Bar samo za hrabre i avanturiste.
     (ricinus, 23. jul 2017 09:44)

    # Link komentara

  49. Због таквих ствари, и сијасет других, из Ниша су ту линију укинули још пре неку годину. Штета је то, путовање возом има огромне предности, али вишегодишњом небригом те предности су нестале. На жалост, када уместо лепе авантуре то путовање пређе у борбу за живот, онда подхитно гасити линију.
     (igi, 23. jul 2017 09:41)

    # Link komentara

  50. Pre 10 god sam do Bar a putovao 24 . Izmenili su 3 lokomotive, posle tog iskustva nikad nisam prisao vozu....
    posle se pitaju zasto nema putnika...
     (BGD, 23. jul 2017 09:38)

    # Link komentara

  51. A kako bi bilo poslati jednu dizelku a od tacke gde ima struje nastavi e-lok :(
     (cobo, 23. jul 2017 09:35)

    # Link komentara

  52. Sve je objasnjeno. Ne postoje dezurne dizelke u svakoj stanici a to sto je teretni pokidao mrezu verovatno ima veze sa zastareloscu jer je zeleznica ionako u gubitku pa se oprema ne menja redovno. Zeleznica ima obavezu odrzavanja putnickog saobracaja tako da nema potencijala da uvek bude na nivou zadatka jer bi mogla samo a radi za prevoz tereta.
     (gtw, 23. jul 2017 09:32)

    # Link komentara

  53. 1996. isao sam na more u Sutomore, nista se nije promenilo, nista!!! Ne moze covek da poveruje kako svet oko nas prolazi i napreduje...
     (Lozan, 23. jul 2017 09:32)

    # Link komentara

  54. Kao student sam u proslosti bio u autobusu koji je sedam sati bio "zaglavljen" po mrazu i snegu na "Begaljickom Brdu"" na izlazu iz Beograda. Nema toaleta niti vode niti micanja sa sedista. Bio sam mlad i nije mi tako tesko palo ali starijim osobama je bilo kao u paklu.
    U slucaju navedenom u clanku zeleznica je morala da organizuje prevoz drugim sredstvima, autobusuoima ili da posalje vucu na drugi pogon, dizel. Ako ne trebali su da posalju vodu, hranu i medicinsko osoblje jer je vreme izuzetno toplo. Isto bi bilo da je temperatura bila ispod nule. U "normalnim zemljama" prevoznici imaju "duznost brige i zbrinjavanja" putnika u svojim vozilima pod krivicnom odgovornoscu i duznoscu da plate odstete za izgubljeno vreme i pretrpljeni fizicki i psihicki potres. Nazalost svest, obuka, stanje pojedinaca i drustva u celini u Srbiji daleko su od toga.
     (Iz Britanije, 23. jul 2017 09:28)

    # Link komentara

  55. Eeee.., za 1000din vise ce te autobus za 7-8h prevesti gde hoces u CG. Ovi ljudi su izgoreli ako su mislili da ustede na prevozu. Pa u voz ne ulazis ako zelis ozbiljan transport, to je samo avanturisticki poduhvat. Nase zeleznice treba da smestimo u muzej. Ako su karte za porodicu 3-5k, 10k ti treba goriva autom. Kakva je to usteda, samo maltretiranje....
     (Blue, 23. jul 2017 09:27)

    # Link komentara

  56. Sve, sve... ali "voz stoji na sred sina" i nisu mogli da izadju jer je voz BIO NA SINAMA?! Pa gde je trebao da bude? Da plovi u reci?!
     (Vlada, 23. jul 2017 09:23)

    # Link komentara

  57. Brdoviti Balkan Nigde autobusa nigde toaleta. Da dobijes koleru vozeci se !
     (holivudski frizer, 23. jul 2017 09:23)

    # Link komentara

  58. Tuzba pa nadoknada.
    (Salek, 23. jul 2017 09:21)

    # Link komentara

  59. kad nas voz krene,stize tacno u dan...
     (neca, 23. jul 2017 09:20)

    # Link komentara

  60. Ne znam zasto osudjujete ljude za voz kada je identicna avantura i sa autobusima? Do granice sa CG iz Beograda vam treba minimum 8-9h a vozovima je pre 5-6 godina trebalo nekih 7-8h, Naravno od kada su krenuli sa rekonstrukcijom niko normalan ne ide vozom. Sada je jedina opcija ili privatno vozilo ili celodnevna avantura autobuskom lutrijom gde ne znate kada ce se pokvariti, koliko pauza od 15min ce napraviti, koliko dugo ce klima funkcionisati
     (Grunt, 23. jul 2017 09:14)

    # Link komentara

  61. Ovu prugu treba zatvoriti dok se bar ne vrati u stanje u kome je bila pre više od 40 godina. Do tada nema nikakvog smisla.
     (Vuk, 23. jul 2017 09:10)

    # Link komentara

  62. a sto ta zeleznica ne reaguje i posalje bus da ih odveze makar do najblizeg mesta gde bi im obezbedili smestaj, hranu i pice, pa nije da je ovo izuzetak, desava se svake godine vise puta, veoma amaterski i neprofesionalno.
     (marko, 23. jul 2017 09:09)

    # Link komentara

  63. Naši vozovi su najludja avantura...nikad neznas šta ce te snaći. Predlažem da stave natpis "preporučuje se samo omladini do 25 godina".
     (una, 23. jul 2017 09:07)

    # Link komentara

  64. Tuzite zeleznicu. Neka Vam nadoknade stetu.
    (Mr.nice, 23. jul 2017 09:06)

    # Link komentara

  65. 8 sati u 21veku...…..
     (Горски, 23. jul 2017 09:01)

    # Link komentara

  66. Doček Nove godine u Budvi u organizaciji Železnica Srbije: 12 dana, 3 noćenja.
    (Gandi, 23. jul 2017 08:59)

    # Link komentara

  67. Zaista ne znam ko se danas još uvek usuđuje da na jug putuje vozom?! Ta se hrabrost graniči sa ludilom. Kad se dogodi neki ovakav "incident", što je inače vrlo često, vozovi na barskoj pruzi postaju dušegupke.
    (Fortress, 23. jul 2017 08:57)

    # Link komentara

  68. A zasto vozom sa malim detetom kad znate da ce put da traje minimum 12 sati?
     (Nugi, 23. jul 2017 08:57)

    # Link komentara

  69. Čekali su dizelku devet sati. Iz železnica kažu sa su vodili brigu o putnicima...
     (Mikelli, 23. jul 2017 08:56)

    # Link komentara

  70. Ovu liniju treba ukinuti.
     (DEMOS, 23. jul 2017 08:55)

    # Link komentara

  71. Iako je ovo redovna pojava, treba ih tuziti i uzeti neke ozbiljne pare za sve to maltretiranje.
     (bg 1, 23. jul 2017 08:54)

    # Link komentara

  72. Ja ne verujem u ovo sto citam, ali jos vise me zapanjuju nasi ljudi, koji znaju da je to normalna stvar, i dalje se voze vozom, ej do mora... Kao da mrze same sebe i sopstvenu decu, pa muce i sebe i njih.
    (Ivan S., 23. jul 2017 08:54)

    # Link komentara

  73. Ali ljudi...pa zar je moguce da nekog ovakvo iznenadno stanje zacudi. Ta pruga je daaaaaaavno trebala biti ili renovirana ili stavljena van upotrebe (bar za putnicki saobracaj). Sve ima svoju cenu...i avionski i autobusni i zeleznicki prevoz...i svoju "cenu".. To je pruga koja predstavlja svojevrsnu " avanturu"...budite toga svesni pre nego krenete njome, jos pogotovo sa malom decom...
     (irelandcalling, 23. jul 2017 08:51)

    # Link komentara

  74. Nisu imali pelene? Pa znate li vi roditelji gde ste krenuli i u kakvu ste mašinu ušli? Pa trebali ste za dve nedelje poneti pelena.
     (banezi, 23. jul 2017 08:50)

    # Link komentara

  75. pre neku godinu se secam vesti da su postavili rekord kada su uspeli da putuju 36h do Bara. krenuli u utorak stigli u cetvrtak ili tako nesto. ne znam koliko puta su stojali pa koliko su puta isli unazad. ko himalaje da prelaze... doduse to jeste komplikovana pruga ali svi znamo razlog... a i ovi sa tim predznanjem vode malu decu... mene strah odraslog da li cu i kako sa njima da stignem...
     (hmmm, 23. jul 2017 08:47)

    # Link komentara

  76. Deo opšte kulture u Srbiji jeste da ne ulaziš u voz a da nisi spreman na apsolutno svaku mogućnost. Ovi ljudi su iz nekog drugog filma očigledno čim se žale na vozove.
     (danny, 23. jul 2017 08:47)

    # Link komentara

  77. Strasno, strasno...
    Otkad smo se razmazili toliko?
    Narocito drustveni sloj nas koji na more pituje javnim prevozom.
     (xy, 23. jul 2017 08:45)

    # Link komentara

  78. Brže, jače, bolje....možda da su krenuli završenim koridorom 11, ili eventualno kanalom preko Soluna?
    (Aleksandar, 23. jul 2017 08:43)

    # Link komentara

  79. Prava slika napredne Srbije....
    (Ibarski ibro, 23. jul 2017 08:43)

    # Link komentara