"Novosti": Rusija i SAD se "peglaju" preko Srbije

Beograd -- Potvrda Moskve da razmatra isporuku raketnog sistema S-300 Srbiji i to samo 48 sati od kako je Aleksandar Vučić napustio SAD, nije slučajna, pišu "Novosti".

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
  1. peglaju se ko će da nam proda oružje.

    što ne poklanjaju ako smo im bitni?
     (rusofil, 21. jul 2017 13:19)

    # Link komentara

  2. Nema nazalost bedna Srbija ni za S300 ni za F 16 , pored toga sto hronicno nema novca za nista uvek je i spremna da propusti svaku priliku
     (Bum m2, 21. jul 2017 12:42)

    # Link komentara

  3. Nemojte ljudi ko Boga vas molim!
     (Dejan, 21. jul 2017 12:24)

    # Link komentara

  4. Stara prica Vecernjih novosti, daje nam se previse na znacaju, eto "velike sile se opet peglaju preko malene Srbije". Eto koliko smo bitni i neophodni.
    U stvari, totalno smo nebitni u celoj prici, driblaju nas i jedni i drugi kako im volja, i to onako iz razonode, bez da im je bitno kome carstvu cemo se na kraju prikloniti (ako nas neko uopste i bude pitao za tako nesto).
    Prica o "kuci na sred puta" sa kojom su nas i uvukli u svu ovu nesrecu.
    (traze se normalni i posteni novinari, 21. jul 2017 11:49)

    # Link komentara

  5. @misko
    A sa druge strane važi ako je Srbija nesretna pogledaj koliko će to neke koje kao druge navodiš da usreći. Da li si od takvih bezbedniji u NATO, kada je to unutrašnje pitanje NATO-a. Odnos prema Srbiji ne zavisi od pristupa NATO. Srbija bi se izložila jednoj strategiji koja nije najasnija. Srbija mora da postoji kao država, što je kompletnija to bolje, ako je strpaju u koš sa ostalim nacionalno tematskim parkovima (usmerenja su im pod krunom zapadnih standarda mada od tog standarda nema ništa pa ne koristim reč država, to je jedan od razloga zašto se SAD i smeje EU, oni znaju šta je država) biće to samo leš položen za namirivanje strvinara, a to jeste daleko najeftinjija varijanta da se regionu pruži perspektiva kao celini, da to plati Srbija, ali ona to ne može da podnese, plaća razne projekte već 200 godina. Srbija da uzme i F-16 i migove i S-300 i radarske sisteme i da ima vojsku puta dva ako treba. Jer kad god nam je manjkalo oružja glavama smo plaćali. I svakako moramo da razvijemo dronove i što autonomnije sisteme za borbu na daljinu,nije moda nego pitanje opstanka. To je mnogo bolje od NATO šta god on postao u narednih 5-10 godina. NATO je u najboljem slučaju na probi. A za prelazak na F-16 potrebno je bar deset godina, Rumunija je bila u tom programu bezmalo 18 godina i košta božju kišu, a za migove imamo čak i simulatore. Za F-16 bi morali da nam plate i da kao Rumunima bar dve godine kupuju robu u minimumu od 2 milijarde godišnje, samo da pokrijemo troškove.
    (lekcija po lekciju strašno je i zamisliti ih, 21. jul 2017 11:25)

    # Link komentara

  6. Kajanje nam ne gine kome god se carstvu priklonili a definitivno NEUTRALNI nemožemo biti.Moje skromno mišljenje je da nam je NATO koji nas je bomardovao i mnogo zla naneo danas manje LOŠ izbor.Okruženi smo NATO zemljama koje bi nam u suprotnom izboru zagorčavale život svakodnevno kao što to i danas rade.
    (misko, 21. jul 2017 09:54)

    # Link komentara