1. Economist je antievropski (anti-EU) casopis. Njima je svejedno za Srbiju, mnogo bitnije je sta zele da kazu o stanju Evropske Unije.
    (Dusan, 15. jul 2017 14:56)

    # Link komentara

  2. Nikad nam nije ni islo dobro.
    (s, 15. jul 2017 14:47)

    # Link komentara

  3. Mile@, nemaju Rumunji placu od 670 eura, to tamo ni doktori ne zaradjuju. Ipak bi trebalo iznositi relevantne i tocne podatke kada se javno pisu komentari. Mi ( HR ) smo usli u EZ 2013' godine, zbog blokade Slovenije koja je trajala dvije godine. Dakle, usli bi u nju 2011' da te blokade nije bilo. Zasto tada, a ne prije ? Pa zbog ratnog nasljedja i nacionalisticke politike, jer nitko nije takvu drzavu zelio u zajednickom klubu, tako da smo sami krivi za to, odnosno nase nacionalisticko, nezrelo i pokvareno rukovodstvo. Zasto Srbija nije ni miljama daleko od EU, vec tisucama milja ? Zato sta joj tek sada dolazia na naplatu politika koju je vodila od 90' te do 99' te. U EU nema dok se ne rascisti sa prosloscu, i dakako dok se ne uspostave diplomatski odnosi sa Kosovom. Nema precice ka EU, u to budite sigurni. Srbija, BiH i Kosovo nece u EU jos nekoliko desetljeca, ne zbog toga sta vas EU ne voli, vec zbog toga sta ste za to sami krivi, a Srbija je daleko najodgovornija, doks u BiH i Kosovo njeni ( vasi ) taoci. CG je sljedeca clanica, i to kroz 7 do 10 godina. Makedonija bi takodjer to mogla postati kroz 10' ak godina ukoliko se stanje u drzavi smiri. Albanija takodjer ima slicnu perspektivu kao Makedonija, mozda i malo bolju. A tko zna, mozda u EU udjete i u paketu, samo sigurno minus CG. Zasto - CG ? Zato sta je ista prihvatila vlastitu odgovornost i ogradila se od politike Milosevica i SANU - a, a uz to je i malena, pa i s te strane je u prednosti. Ugl sami ste krivi za to.
    (from south, 15. jul 2017 14:33)

    # Link komentara

  4. Ove vesti su puno lepše kada ih pink prenosi. Pogotovo u vidu otvorenih pisma. Pitam se dal je neprijatno tom jadnom spikeru,kakva god plata bila.
     (Orao, 15. jul 2017 14:14)

    # Link komentara

  5. nema veze snalazite se deco bezite sami u eu posla ima koliko hoces .malo kopanja po netu i nacice te posao.ja sam se snasao u Svedskoj ima nasih koliko hoces i svi su voljni da pomognu pozz
     (lala, 15. jul 2017 14:03)

    # Link komentara

  6. SNS je došao na vlast uplivom ogromnog novca iz Amerike. Amerikanci, neki investicioni fondovi vezani za vlast najverovatnije, su nakon nastanka SNS počeli da uplaćuju ogromne pare. Ameri su izabrali ovaj put jer su videli šansu u SNS za priznavanjem Kosova. Svi potezi koje preduzima Vučić idu ka tome. Briselski sporazum u kome dobijamo veoma malo, spremanje promene Ustava i politika koju vodi Vučić ide upravo ka tome da se na jedan miran način Kosovo prizna od takozvanih patriota. Ovaj put je izabran jer DS i ekipa nisu makli ni milimetar iako su verovatno bili i oni pritisnuti. DS to nije mogla da odradi zbog žiga izdajnika države i ne bi prošlo mirno kao što nam upravo prolazi pod SNS. Evropa se tu nije mnogo pitala niti imam utisak da se mešala preterano jer što se njih tiče ko god je na vlasti bitno je da drži region u miru. EU nema nameru da se širi nakon Hrvatske i neće sigurno u narednim decenijama niko ni pristupiti već će se i sama EU reformisati.
    (Komentar, 15. jul 2017 11:25)

    # Link komentara

  7. @ikac klisa- Prvo Rumunija i Bugarska su miljama daleko u odnosu na ono kako su izgledale pre nego sto su usle u EU i dalje napreduju...Sto se Poljske tice ona je Amerika za nas ! Svaka clanica je profitirala od ulaska u EU!
     (Peggia®, 15. jul 2017 11:10)

    # Link komentara

  8. Ništa nije krenulo naopako. Jednostavno, ovako treba da bude, jer tako je i smišljeno. A svi ovi što su pomenuti kao da se pitaju nešto, ne pitaju se ništa. Zauzvrat, nijma je veoma dobro, kao i njihovima. A da bi nekome bilo veoma dobro (bez nekog opipljivog razloga), nekima mnogima mora da bude veoma loše, odnosno loše. I tako ukrug, otkada je sveta i veka. Dok ne prevrne negde ukrupno.
    (Sve je pošlo naopačke..., 15. jul 2017 10:58)

    # Link komentara

  9. Trebalo bi da Sjedinjene Države izvrše pritisak na Evropsku Uniju da ubrza pristupanje Balkana toj zajednici, jer pre će se Balkan promeniti na bolje unutar EU nego izvan nje. Ovako je narod ostavljen na milost i nemilost tajkunima i korumpiranim političarima koji su iznad zakona i ne odgovaraju nikome, naravno, i raznim uticajima sa strane, koji riju kako hoće po dvorištu Evrope. Drugo, 90 odsto Srba i ne zna šta je EU, a kamoli da se odlučuje hoće li tamo ili ne, jer EU je za narode Balkana čista apstrakcija. Živimo tik do granica najprosperitetnijeg dela sveta, a kao da smo svetlosnu godinu udaljeni od njega. Zato je bitno da što pre uđemo u tu zajednicu i konačno prodišemo. Ako ništa drugo, bar će, za početak, mlađe generacije imati više mogućnosti, a samim tim i volje i nade, za bolji život izvan granica Srbije.
    (Bardami, 15. jul 2017 10:50)

    # Link komentara

  10. Po milioniti put tandem EU&SAD vam udarile mosu,a vi i dalje u njih gledate kao bogove.E moji Srbi........
     (Italiano Vero, 15. jul 2017 10:29)

    # Link komentara

  11. Значи неће да нас приме за две, највише три године?
     (odbegli bot, 15. jul 2017 10:27)

    # Link komentara

  12. Sta Ekonomist iz brexit zemlje ima da pise o EU? Bolje neka gledaju njihove sanse.
    (Mega, 15. jul 2017 09:37)

    # Link komentara

  13. Sta je krenulo naopako? Jos pre 25-30 godina nas zajasili ovi isti i samo se bogate dok mi svi ostali propadamo.
     (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 15. jul 2017 09:05)

    # Link komentara

  14. Par komentara. Prvo, Vucica nije dovela EU vec mi koji (ni)smo glasali. Drugo, kada bismo mi uredili svoje dvorište, onda ne bi bilo problema sa ulaskom u EU. Činjenica je da oni to ne guraju i da koriste situaciju za sakupljanje internih političkih poena, ali to nema bas toliko veze sa našim reformama. Zašto nas neko mora da natera na reforme? To je kao da kažemo da nas učitelj mrzi jer nas nije terao da učimo. Pa ne uči se za učitelja nego za sebe! Dakle, EU može da nam pomogne, ali ne mora. Mi moramo da preuzmemo odgovornost za stanje u našoj državi!
    (Six de Lux, 15. jul 2017 08:37)

    # Link komentara

  15. Али ја не знам када је кренуло на боље?
    (Стеф, 15. jul 2017 08:19)

    # Link komentara

  16. Mnogi u komentarima oisu za Rumuniju i Bugarsku i lupaju gluposti.Uzmimo 1990 god koja je polazna tacka bila Rumunije, Bugarske i Srbije. Srbija je bila Amerika za njih, Danas Rumunija je Amerika za Srbiju a Bugarska iz godine u godinu napreduje. Rmunija je 1990 god imala BDP 27 milijardi dolara sa prosecno platom od 2o Maraka. Danas Ruminja ima BDP 270 milijardi sa prosecnomplatom od 670 Eura. Pametnm dosta a da nepricam o Poljacima, Cesima, Slovencima, Slovacoma, Srbija ih nece za 50 godina stici. E sada neka narod i dalje vice da hoce povezivanje sa Rusima.Srbi su NAJ GLUPLJI NAROD U EVROPI.
    (Mile, 15. jul 2017 08:12)

    # Link komentara

  17. Ne bih komentarisao ovaj clanak ali vidim da se Poljska poredi sa Srbijom, Rumunijom i sl. Posto sam nekoliko puta bio u Poljskoj ne mogu vam opisati koliko ste u zabludi. Kada idete autom od Berlina prema Stetinu da nema table dobrodoslice ne bi ni znali da niste u Nemackoj vise. Gradovi uredjeni, prepuni starih palata, trgova. Cak sto vise puno bezbednija od vecine EU. Dobar deo zapadne Poljske je bio Prusija pa je cak i arhitektura Nemacka. Naravno nemaju migrante i ostale dosljake pa je sve uredno i cisto. Plate izmedju 2 i 4 puta vece. Nezaplslenost beznacajna....
    (Aleks, 15. jul 2017 07:56)

    # Link komentara

  18. Čekajte ljudi, pa zar neko stvarno misli da bilo ko normalan želi da se udružuje sa nama dok su naprednjaci na vlasti; sa lažnim diplomama, sa keramičarima ministrima, sa ovakvim javnim preduzećima , upravom
    ...
    (Zoran Stojkov, 15. jul 2017 07:03)

    # Link komentara

  19. Ne gledaju Pink!? Ako ovako nastave Svevisnji Patrijarh ce im narediti da se miropomazu Informerom. Novi predsednik EU bice Krle22.
    (Nenad Markovic, 15. jul 2017 06:54)

    # Link komentara

  20. Ovaj komentar govori sve:
    "Pristupanje bi, kako se kaže, nateralo korumpirane elite u regionu da omoguće medijsku slobodu, jačaju vladavinu prava i liberalizuju svoje ekonomije. Mali broj njih želi da učini nešto od ovih dobri stvari, a njihovim zemljama nedostaje snažna administracija koja bi mogla da prođu kroz promene. "
    (Pametnom dovoljno, 15. jul 2017 06:50)

    # Link komentara

  21. Racionalan tekst.Logičan.Mislim da EU niti treba da pokaže bilo kakvu želju za prijemom bilo koje zemlje.Problem su zemlje koje "žele" u EU.Tamo gde vlada po svim nivoima jednog društva korupcija pitanje je ko bi takvu zemlju hteo.Tamo gde cveta divlja gradnja,gde se prekrajaju projekti u toku radova za šta upravo pare daje EU pa zar zaista neko očekuje da EU treba još da daje signala da želi baš to.Da da pare za jedan projekat pa da pogleda i da vidi da pola nije uradjeno.Gde su pare?Koliko projekata stoji?Uzimaju sve zemlje pare i ne znaju šta da rade sa njima jer korumpirani hoće deo kolača.Hoće te pare.Sve stopiraju.Pa šta će nam onda te pare.Kako god bilo bar ovde za nas u Srbiji niko ne zna da li je narod za EU.Svaka vlast se boji rezultata referenduma.Ta "politika" koja je više kao skandiranje na utakmici MI smo za EU ili Kosovo je Srbija,Srbija do Tokija.Ko u takvu politiku veruje.Ko hoće takvog.Hoćeš u EU ali ne u NATO,da vodiš samostalnu politiku ka Rusiji.Pa ne može.EU baš briga za takve.I EU i Rusiji smo čulčnili kao "budali šamar".Imaju večno zagarantovanog partnera da se nateruju preko grbače drugoga (nas gradjana koji najviše ispaštamo).
    (Grunf, 15. jul 2017 06:39)

    # Link komentara

  22. Opaa 43% za EU ,a ovi nasi vicu preko 50%, raspisati referendum!
    (Đžoni, 14. jul 2017 22:25)

    Ne tako brzo referendumisti! Prvo raspisati referendum da li zelimo referendum. A onda referendum koliko referenduma zelimo za referendume.
    Jer sta ako se predomislimo posle referenduma? Obavezno referendum posle svakog referenduma!

    A sada ozbiljno, vi ste blesavi skroz, pricate ko da je referendum ne znam kakav bitan izraz narodne volje. Pa narod da ga svakog meseca pitas isto pitanje, bi dao drugi odgovor. Referendum je cista manipulacija masovnom histerijom.
    (POlako, 14. jul 2017 23:32)

    # Link komentara

  23. @ikac klisa Prijatelju,Poljska je veeeeoma ozbiljna drzava za nas.Srbija NIKADA nece biti ni blizu Poljskoj.
    (Boki, 14. jul 2017 23:26)

    # Link komentara

  24. Kad sam govorio da cu u EU uci kao penzioner 2008, a imao sam 41. godinu, hteli su da me rastrgnu u okolini. Sada dolaze po savete kako da se skuce. I onda i sad im kazem 'u se i u svoje kljuse. EU se ne brine o tvom novcaniku'.
    (Pajce, 14. jul 2017 23:16)

    # Link komentara

  25. Pa upravo ste vi doveli Vučića na vlast, šta sad nije jasno?
     (Milana, 14. jul 2017 22:40)

    # Link komentara

  26. Mi smo za EU toaletni papir, ništa više, a na žalost to mnogi ne shvaćaju.
    (Ka-Min, 14. jul 2017 22:38)

    # Link komentara

  27. Hrvatska je trebala da uvede evro lani a sada uz najbolje uslove ima da čeka jos 5 godina . Srbija to ima da dozivi sa novorodjenim
    (BAnjac, 14. jul 2017 22:26)

    # Link komentara

  28. Opaa 43% za EU ,a ovi nasi vicu preko 50%, raspisati referendum!
     (Đžoni, 14. jul 2017 22:25)

    # Link komentara

  29. . Zamislite šta se sve radi danas po celoj srbiji kada živimo u medijskom mraku gde se informacije dobijaju putem društvenih mreža, i sajtovima na serverima van kontrole gospodara...
    (Bojan, 14. jul 2017 22:18)

    # Link komentara

  30. "Delovi Balkana su, kako se navodi, već postali rute za krijumčarenje ljudi, droge, oružja u EU, a islamistički ekstremizam pojavio se u delovima Bosne i Kosova."

    A da li je o tome Srbija '90-tih izvestavala i pokusavala da dokaze sveckim medijima o cemu je ovde reč. Jeste!!! Ali o tome nije bilo nigde ni reci. To je bila Miliseviceva prpoaganda i mediska masinerija. Sve ste smislili samo da mi nagrabusimo. Znali ste Vi to i pre svih nas.
     (Cezar, 14. jul 2017 21:45)

    # Link komentara

  31. Чуј, на Косову* и у БиХ се појавио исламски екстремизам. Па те „државе" су на исламском тероризму и настале...
    (Апоплекс, 14. jul 2017 21:30)

    # Link komentara

  32. Ponovo zamena teza i nametanje krivice neduznima. Postojala je drzava zvala se Jugoslavija koja je bila mini EU, a onda ste vi resili da je unistite i napravite krvoprolice da biste osmislili kako da pravite EU, a i da znate kako da reagujete ukolijo se nesto slicno dogodi u EU. Sada smo mi opet krivi, jer eto hocemo u EU gde nas vi kao pozivate, a onda nam gurate klipove u tockove tvrdeci kako to mi sami sebi radimo. Nemate vi nameru uopste da primite u EU, jer vasi planovi su drugaciji. cemo vam uvek biti oni losi momci iz magarece klupe kojima ce te plasiti druge, a onda ce te trenirati strogocu nad nama. Samo ima jedan problem. Nece to moci kako ste vi zamislili, jer ko drugom jamu kopa sam u nju pada. Spremite se dragi evroplani da vrlo brzo zavrsite u sopstvenoj rupi pocev vec od oktobra. Pocelo je sa VB a nastavice uskoro drugi.
     (bucko lazmisljam, 14. jul 2017 21:25)

    # Link komentara

  33. @ikac
    Ulaskom u EU, Rumunija i Bugarska su znatno napredovale i dalje napreduju dok mi propadamo.
    (Aleksandars, 14. jul 2017 21:12)

    # Link komentara

  34. "Vučić, ministar u vreme Slobodana Miloševića, danas sebe prikazuje kao proevropskog reformatora i kredibilanog ekonomskog menadžera, piše list i dodaje da evropski zvaničnici kažu da nemaju izbora nego da sarađuju sa njim."

    Blago njima koji moraju samo da sarađuju a ne i da žive pod njegovm vladavinom. Brankica je crno na belo iznela u insajderu šta se sve radilo npr. na ruti kosovo za vreme koštunice i na dalje... niko nikad nije snosio posledice, kao ni za sve ostale igrarije. Zamislite šta se sve radi danas po celoj srbiji kada živimo u medijskom mraku gde se informacije dobijaju putem društvenih mreža, i sajtovima na serverima van kontrole gospodara...

    Ali majporažavajući podatak bez obzira na trenutnu vlast je ta cifra od 14 godina lažne nade prividno normalnog života, koja je polako ali sigurno umrla...
     (Maksa, 14. jul 2017 20:43)

    # Link komentara

  35. "Oni više ne veruju u to kada ih lažemo u vezi pristupa i mi ne verujemo njima kada nas lažu da će se povinovati pravilima EU", и реално овако искрен коментар само треба да има такође искрен додатак а то је ''a oduvek je tako i bilo ''.
    (marko, 14. jul 2017 20:42)

    # Link komentara

  36. Nisam pesimista za razliku od Ekonomista, jer imamo najveći rast u Evropi od tri koma pet.
    (Simo Mećava, 14. jul 2017 20:37)

    # Link komentara

  37. "Pristupanje bi, kako se kaže, nateralo korumpirane elite u regionu da omoguće medijsku slobodu, jačaju vladavinu prava i liberalizuju svoje ekonomije."

    Kljucna recenica! Mislite li da bi brat bilo kog naseg politicara mogao da otima firme i preti po Srbiji da smo u EU. E, ne bi. Zato im i ne odgovara da udjemo.
     (Wagner, 14. jul 2017 20:36)

    # Link komentara

  38. ... nateralo korumpirane elite u regionu da omoguće medijsku slobodu, jačaju vladavinu prava...
    Ma te "elite" se ne boje toga, nego se boje da bi pristupanjem u EU svi završili u zatvoru, ko što vjerojatno i hoće!
    (Meister Jakob, 14. jul 2017 20:27)

    # Link komentara

  39. Rumunija, Bugarska, Poljska, Srbija, Crna Gora su smece drzave koje uniji znace samo da Rusija ne bi sirila svoj uticaj na Evropskom tlu. Ekonomska i politicka kontrola satelit-smece drzava. Svako ko misli da bi Srbija resila svoje probleme ulaskom u uniju je naivan. Razmisljanje prosecnog evrofanatika je sledece: ulaskom u uniju skocice standard plate odma na 1000 evra, putovanja letovanja,avioni kamioni, nestanak korupcije privreda cveta. A realnost je drugacija dakle mi nismo Nemacka vec Srbija i ne treba da se poredimo sa njima Holandijom ili nekom drugom drzavom vec sa Bugarskom jer smo najslicniji. Sirotinja korumpirana sa raspalom infrastrukturom, privredom i svim ostalim. Iako u uniji i dalje su sirotinja raspala jedino sto su ih nemci naterali da odbace juzni tok i da se pridruze sankcijama. Toliko je jednostavno sirotinjo raspala.
     (ikac klisa, 14. jul 2017 20:16)

    # Link komentara

  40. Ameri su natrrali EU da primi Bugarsku i Rumuniju koje su bile na deset nivoa ispod zemalja bivse SFRJ, bez bilo kakvog prilagodjavanja standarda, zakona....
    Danas je Srbija na tom nivou, u Vladi sede ljudi koji su na tom nivou, polu obrazovani ili neobrazovani, korumpirani, ali Ameri nemaju inters da sire EU, vec da je razbiju.
    (sasa jokic, 14. jul 2017 20:12)

    # Link komentara

  41. Najveće šanse za ulazak u EU ima CG. I mislim da ce u narednih 5 godina to i ostvariti. Mi ostali, mrka kapa...
     (idemo dalje..., 14. jul 2017 20:00)

    # Link komentara