1. Gosn. Šljivančanin, kada već govori o tome da je neko njemu samo izdao narađenje da povde mladiće u rat, red je da kaže i ko mu je to naredio. Srbija zvanično nije učestvovala u tom ratu, ali nezvanično, javna je tajna da je finansijski, logistički i na raznorazne načine, preko satelita tadašnjeg resora državne bezbednosti u obliku paravojnih formacija itekako uticala na dešavanja tokom rata na prostoru bivše SFRJ.
    (Manča, 29. jun 2017 10:20)

    # Link komentara

  2. "Pozdrav postovanom majoru (za mene generalu) Sljivancaninu. Pozdrav hrabroj i casnoj JNA..."
    (Kapetan Kuka, 28. jun 2017 22:41)

    Ta tvoja hrabra i casna JNA nije ostvarila osnovnu svrhu svog postojanja, a to je da ce braniti i ODBRANITI SFRJ, kako od spoljnog, tako i od UNUTRASNJEG neprijatelja.

    Za razliku od obicnih vojnika koji su protiv svoje volje morali da se zaklinju, oficiri JNA su se svi dobrovoljno zakleli da ce ako treba i poginuti u odbrani Juge.

    Za to su decenijama uzivali ogromne privilegije o kojima je obican svet mogao samo da sanja. Zajmovi, krediti, letovanja, beneficirani staz, lecenje u VMA, zaposlenja za supruge, natprosecne plate....

    Mogli ste i morali ste da sprecite krvoprolice izmedju civilnog stanovnistva. Niko, ama bas niko, pa cak ni NATO, ne bi Vam to zamerio.
    (Vojni obveznik, 29. jun 2017 07:36)

    # Link komentara

  3. sada sa vremenske distance i iz fotelja za racunarima je lako biti pametan i osudjivati ove i one. emocije su uvek tu kada su clanovi porodica izginuli ali budimo realni. ako bi neko pokusao da vam oduzme deo licne imovine itekako biste se bunili, branili i borili za svoje. tako je i tvorevina jugoslavija kao i svaka druga drzava, duzna i po ustavu, da brani i ne dozvoli da joj se uzima i krade teritorija. sta je vojni vrh mogao da uradi nego da sledi naredbe ??? margaret thatcher je poslala britansku mladost hiljade kilometara da brani neko pusto ostrvo od argentine bez ikakvog razmisljanja. da, jugoslavija je trebalo da mirno sedi i ne cini nista, da niko ne bi poginuo. budimo realni. situacija je veoma delikatna. ajde da okrenemo ugao gledanja. hrvati govore o srpskom imperijalizmu kada analiziramo napad jna na hrvatsku, a sta bi se desilo da se dalmacija pokusa odvojiti jednog dana od hrvatske? da li bi zagreb sedio skrstenih ruku ili bi itekako krenuo da to spreci i ciji imperijalizam i hegemonija bi to onda bili. oficirima nije lako i najlakse je na njih pljuvati danas. pa danasnji oficiri su isto dali zakletvu da moraju bezuslovno izvrsavati naredjenja odozgo. a mladost je uvek ginula u suludim i besmislenim ratovima.
    (prcko, 29. jun 2017 07:25)

    # Link komentara

  4. Da li ste svesni da je covek tada radio svoj posao? Kazete da hoce da zaradi pare prodajom knjige? Naravno da hoce, I ne vidim sta je sporno. Vidite, one koje interesuje sadrzaj knjige oni ce je I kupiti.
    Ostavite istoricarima da utvrde prave cinjenice, koliko je moguce.
    Poznajem par osoba koje su se stalno trpale po nevladinim organizacijama, ali ne iz ubedjenja, I ne za krompire. Menjaju tkzv misljenje u zavisnosti od toga ko ih finansira.
    Ne verujem ljudima koji pokusavaju da mi nametnu bilo kakvo misljenje jer me je tako naucio zivot.
     (kurs iz engleskog, 29. jun 2017 02:57)

    # Link komentara

  5. Jasta! Zasto biste clanak citali do kraja!? A na tom kraju pise PRAVA istina. Evo je:

    "On je tada konačnom presudom osuđen na 10 godina zatvora zbog pomaganja u mučenju 194 hrvatska zarobljenika na Ovčari."

    A "pomaganje i mucenje zarobljenika" je po Zenevskoj konvenciji o ratovanju isto tako ratni zlocin.

    Bio sam u to vreme njegov vojnik. Ni ja, a ni drugi, nimalo i ni po cemu nismo osecali da nam je On otac. Naprotiv!
    (I dalje moderno: ko osudjuje rat, on je strani placenik, 29. jun 2017 00:25)

    # Link komentara

  6. Nisi ti njih vodio, ti si njih gurnuo u smrt. Ti si se kukavice vratio a deca nisu.Još imaš obraza da unovčavaš njihovu smrt, sram te bilo.
    (Vlada, 28. jun 2017 23:30)

    # Link komentara

  7. @Realno

    Kako mislis nevinog coveka? Ovaj covek je proglasen krivim za mucenje zarobljenika i osudjen na 10 godina zatvora.. To sto mu je u nekom mediju pogresno navedena presuda i stvari za koje je oslobodjen ne znaci da je nevin u potpunosti..

    Naravno, uvek se nadju oni koji relativizuju stvari hvatajuci se za trivijalnosti, pogresan izbor reci i sl..

    A to sto vladajuca stranka poziva ljude koji su osudjivani za zlocine na svoje skupove govori samo o tome gde su doveli ovo drustvo..
    (Jarilo, 28. jun 2017 23:29)

    # Link komentara

  8. Ti si, druze majore, sramota ovog naroda, a kao sto je vec neko rekao, nisu to bila tvoja deca nego nasa deca.

    @hmm - presuda nije ukinuta, nego je preinacena u desetogodisnju zatvorsku kaznu. Nije zgoreg malo se i informisati, zar ne?
    (Od***iJNA, 28. jun 2017 23:18)

    # Link komentara

  9. "Ja pišući moje knjige želim da dokažem istinu i njima branim druge od sebe."

    Legija, Mira Marković, Šljivančanin ... svako od vas piše svoj Mein Kampf. Ti si svoje krvave tragove ispisao na Vukovarskim ruševinama i grobovima i bolje ti je da ćutiš.

    "Mene su na tribinu koju pominjete u tekstu pozvali mladi sa Univerziteta u Beogradu"

    Ko te zvao? Verovatno Nomokanon ili njima slični. Univerzitet se u poslednjih 15 godina pretvorio u promotera ratnih zločinaca. Tužno i žalosno.
    (Toxic, 28. jun 2017 23:10)

    # Link komentara

  10. @Da, ginuli su. Zašto? To pitajte one koji su nas poslali tamo, a ne mene, koji je dobio naređenje 'ili izginite ili izvršite zadatak'. Treba li danas da se stidim toga


    Da, treba da se stidis jer ih nisi zastitio, jer si izvrsavao besmislene naredbe - izginuli su bez veze i na kraju naravno da to nisu bila TVOJA deca. Licemer, bolje da cuti i pokrije se usima. Neki cete da poginete neki cemo da se vratimo... Deca su ginula pod tvojom komandom a ti nisi kriv? Ne, budi ponosan... patrioto. Ubili ste mladost Srbije!

    Uhhhhhhhh...
    (generalWar, 28. jun 2017 23:08)

    # Link komentara

  11. A ko finansira inicijativu mladih za ljudsta prava?
    (Ozbiljno pitam, 28. jun 2017 23:07)

    # Link komentara

  12. "Vodio sam ih u rat, to su bila moja deca.Da ginuli su."
    To su rijeci jednog tadasnjeg potpukovnika (intelektualca????).Pa to je vise nego gnjusno.Koliko znam,gospodin potpukovnik ima vlastitog sina,pa zasto ga nije kao primjer"svojoj deci" poveo sa sobom i poslao na prvu liniju?
    Jeste,lako je biti junak sa tudjom "decom" gospodine potpukovnice.
    Srami se!
    J.Josipovic
    (J.Josipovic, 28. jun 2017 22:58)

    # Link komentara

  13. Pozdrav postovanom majoru (za mene generalu) Sljivancaninu. Pozdrav hrabroj i casnoj JNA...
    (Kapetan Kuka, 28. jun 2017 22:41)

    # Link komentara

  14. Jadna je i bedna ta vojska koju mora da vodi u rat jedan obican pesadijski major. Jedan oficir bezbednosti koji pojma nema o vojno taktickim postupcima ali je i te kako kvalifikovan za ispitivanje zarobljenika.
    (VP 5052 Vozdovac / Insajder, 28. jun 2017 22:39)

    # Link komentara

  15. Majore Šljivančanin, kao prvo nisu to bila Vaša deca koju ste vodili u tzv. rat nego naša deca koju ste preko noći vijali po kućama i stanovima u Vojvodini i oblačili u uniforme i davali im oružje u ruke da bi išli tamo da ubijaju i da budu ubijeni ili osakaćeni za nečije tudje interese, za Miloševićev zločinački režim. To što ste Vi i Vaše jedinice radili tamo, to nisu bili naši interesi, gradjana Vojvodine. Samo ste nas sve osramotili tamo i ozloglasili našu istorijsku humanost. Ako je mučenje 200 nenaoružanih civila u Vukovaru vodjenje rata onda Vi nemate pojma kako se vodi rat i niste trebali ni da se mešate u to. Bili biste znatno cenjeniji da ste odbili takvo naredjenje i pohapsili tadašnju Miloševićevu vrhušku, pa ne bismo svi mi, Jugoslovenski narodi patili još 10 godina posle Vašeg tzv. "vodjenja rata". Da ste to uradili bili biste naš heroj, a ovako Vas mrze i oni s druge strane Dunava, a i mi sa ove strane Dunava. Moj Major u pravoj JNA vojsci je strogo zabranjivao bilo kakvo maltretiranje svojih vojnika od strane svojih starešina i mogu Vam reći da smo mi svi zaista bili njegova deca jer nas je cenio kao svoju decu, a ne kao Vi, gurali ste tudju decu da ginu kao glineni golubovi za Vaše "više ciljeve"... Tako ja pamtim svog Majora prave vojske JNA već preko 30 godina po humanosti, poštenju i kao čoveka koji je vodio računa o "svojoj deci", nama... A Vas će, nažalost pamtiti samo po krvavim rukama... Propustili ste priliku da budete čovek, neka Vas je sramota.
    (Vojvodjanin, 28. jun 2017 22:38)

    # Link komentara

  16. Danas" je preneo deo saopštenja Inicijative mladih za ljudska prava u kome se podseća da je Šljivančanin "osuđen za istrebljenje, ubistva i mučenje hrvatskog stanovništva" ali u ovom saopštenju nije navedeno da je Šljivančanina Haški tribunal oslobodio ovih optužbi

    Toliko o NVO organizacijama..
     (hmm, 28. jun 2017 22:38)

    # Link komentara

  17. Izgleda da ne vladine organizacije u Srbiji kada oslobode Srbina ne postuju odluku suda vec i dalje "osudjuju" nevinog coveka...
     (Realno, 28. jun 2017 22:37)

    # Link komentara