1. Zašto neko ne kaže imena fotografa i agencije?
    (Mira, 28. jun 2017 11:01)

    # Link komentara

  2. Veliki broj agencija u Srbiji radi za sajt Anastasia date, one nalaze devojke lepog izgleda, koje ce napraviti svoje profile na ovom sajtu, predstavljajuci se kao devojke za udaju iz rusije i istocne evrope i chatovati sa zainteresovanim muskarcima. Chatovanjem od par sati dnevno mogu da zarade i po stotinak dolara, s tim da 50% novca ide sajtu anastasia date, 25% agenciji iz srbije i 25% devojci, pa na kraju devojkama ostane dnevnica od 20-30$. Mnoge devojke ne zele to da rade, pa agencije na prevaru uzimaju njihove slike i prave profile na sajtu preko kojih ko zna ko chatuje sa strancima. Najcesce su to neka besplatna sminkanja po trznim centrima i razlicitim vecim dogadjajima, gde ih nakon sminkanja slikaju i posle zloupotrebljavaju njihove fotografije. Moram da naglasim da devojke same potpisuju da njihove slike mogu da se koriste tako da su po zakonu agencije pokrivene. Naravno drzavi se ne placaju apsolutno nikakvi porezi
    (Insajder, 27. jun 2017 23:10)

    # Link komentara

  3. Наравно, иза сајта стоје Руси.
    (Ратко М., 27. jun 2017 23:07)

    # Link komentara

  4. Prevaranti na sve strane,a nasi naivni veruju sve sto im se naprica.Tako i moj pastorak pre neku godinu,pravio seriju skupih fotosa u BG,kao bice neki
    maneken u Milanu il Becu.Decko sve verovao,sanjao,a ono prevara.
    (Gay, 27. jun 2017 20:52)

    # Link komentara

  5. @branko
    Po tom osnovu moze da tuzi samo korisnik koji plati usluge tih 3$. I to vlasnike sitea. I to pod uslovom da prevara uopste postoji (zavisi sta pise u ToC/ToS sitea).
    Devojka, ako se odrekla prava na slike za kompenzaciju i dobila te pare, nema za sta da ih tuzi.
    (genije, 27. jun 2017 20:16)

    # Link komentara

  6. Koliko ovo moze da bude opasno? Sta se krije iza tog sajta? I da li se nase fotografije mogu zloupotrebiti?
    (Nije samo Vojvodina!, 27. jun 2017 18:10)

    Nista preterano strasno, osim ako ne budesi dalje istrajavala u tome da se bavis 'modelingom' i da posecujes kastinge. Pogledaj film 'Trgovina ljudima' sa Mirom Sorvino, to ti toplo preporucujem, a to bih mogao svim devojkama koje misle da ce posle jednog kastinga da postanu nove Sindi, Naomi, Lima i ostale pozerke. Vase fotografije ce po svoj prilici da sluze kao paravan za dopisivanje sa onima koji traze srodnu dusu. Bar tako razumem koncept sajta. Sto znaci, ako je na slici devojka iz Elemira, u stvari ce da bude potpisana kao Katja iz Rostova,na primer. U principu, to je cisto manipulisanje ljudima koji tragaju za ljubavlju. Sad, ako nemas prigovor savesti, za vas nista strasno. Fotografije ce biti upotrebljene u svrhe suprotno od onoga sto ste ocekivali, ali kao sto rece jedan komentator, stavljanjem fotografija na drustvene mreze dali ste i njima istu saglasnost da ih prodaju kome hoce i koje god svrhe hoce. Kao sto se trguje i sa podacima, a potpisujete brojne politike privatnosti, samo nikada ni ne procitate sta ste potpisali.
    (Avanturista, 27. jun 2017 19:45)

    # Link komentara

  7. Desava se to kada neko hoce 1000din za 5min.posla.
    (Andreja, 27. jun 2017 19:30)

    # Link komentara

  8. Nažalost, ako su potpisale model release (ugovor kojim se odriču prava u korist fotografa, što je uobičajena praksa jer fotograf mora da bude u mogućnosti da fotografije kasnije objavi/izloži bez kasnijeg cimanja svakog modela - što je ovde neko zloupotrebio, jelte) i dobile honorar, nema suda na svetu koji će presuditi u njihovu korist. Ako nisu ništa potpisale, onda će neko da nadrlja ako se digne dovoljna frka u medijima. Ili ako je neka od potpisnica maloletna, što je lako moguće.

    (Marinko, 27. jun 2017 17:00) # Link komentara

    Ne moze neko da se bavi obmanom kakav god release da si potpisao. Te slike su postavljene kao da pripadaju nekim ruskinjama na sajtovima za udaju... Obmana je kaznjiva nezavisno od tih fotografija.
    (Branko, 27. jun 2017 19:27)

    # Link komentara

  9. Nije u pitanju samo Vojvodina, vec i Aleksinac i Nis! Kastinzi se odrzavaju pod navodnom agencijom za modeling. Potreban je uvid u licna dokumenta i potpisuje se saglasnost, samo sto niko nije obavesten o daljem toku fotografija. Nikada nisu spomenuti bilo kakav ruski dejting sajt. Koliko ovo moze da bude opasno? Sta se krije iza tog sajta? I da li se nase fotografije mogu zloupotrebiti?
    (Nije samo Vojvodina!, 27. jun 2017 18:10)

    # Link komentara

  10. Ako, pola osrednjih cura se loži da su modeli, eto, sada i jeste..u neku ruku.
    (Thilmo, 27. jun 2017 18:09)

    # Link komentara

  11. Cemu svi ti kastinzi i placanje po 1000 dinara kad su jednostavno mogli sa instagrama uzeti na hiljade slika, mnogo "opustenijih" , sigurno onda nisu samo za svrhu toga sajta
    (neznalice, 27. jun 2017 16:52)

    Zista jesi `neznalica`, ajde sad ti lijepo skini neku random sliku sa `instagrama` u svoj kompjuter, a onda podji na sajt google image i uploaduj tu sliku koju si skinuo i vidi da li ce odma da ti izbaci instagram stranu i ime i prezime te osobe itd itd... Ovako preko ovih slika nece moci niko od tih pacenika koji dolaze na te sajtove da nadje profil tih djevojaka nit na fb, niti na instagramu i ostalim mrezama i cudima....A tek da ne pricam o pravima na slike, decko ih je fino platio, vjerovatno su mu i potpisale nesto tako da macku o rep te tuzbe i gluposti ...
    (Danilovgrad, 27. jun 2017 17:41)

    # Link komentara

  12. Na sta sve beda natera coveka. Hiljadu dinara.
    (Pipilotta, 27. jun 2017 17:25)

    # Link komentara

  13. nisu mogli da uzmu sa instagrama jer bi se lako dostupnim softverom videlo da su sa instagrama. oni su dobili unikatni materijal za po 1000 dinara.
    (dzo, 27. jun 2017 17:09)

    # Link komentara

  14. “Fotograf koji nas je slikao nam je rekao će naše fotografije biti upotrebljene za pravljenje umetničke slike – mozaika sastavljenog od velikog broja slika naših lica. Bio mi je čudan iznos od 1.000 dinara, koliko nam je plaćeno. Još sumnjivije mi je bilo to što nam fotograf, pod raznim izgovorima, nikada nije poslao fotografije”, navela je jedna učesnica kastinga.

    Ucesnici kastinga je sve sumnjivo, samo nijednog trenutka nije posumnjala u sebe i svoju odluku da u tako necemu ucestvuje. Da nema ovakvih dogadjaja, neki ljudi nikada ne bi naucili sta se uz zivotu radi, a sta se ne radi i zasto. Tu se misli na ucesnice u fotografisanju i na sve one koji citajuci sta se dogodilo bivaju iznenadjeni.
    (covek se uci dok je ziv, 27. jun 2017 17:06)

    # Link komentara

  15. @neznalice

    zbog autentičnosti. ovde su ih vrv slikali na način koji odgovara potrebama tog sajta
    (bo hama, 27. jun 2017 17:03)

    # Link komentara

  16. Nažalost, ako su potpisale model release (ugovor kojim se odriču prava u korist fotografa, što je uobičajena praksa jer fotograf mora da bude u mogućnosti da fotografije kasnije objavi/izloži bez kasnijeg cimanja svakog modela - što je ovde neko zloupotrebio, jelte) i dobile honorar, nema suda na svetu koji će presuditi u njihovu korist. Ako nisu ništa potpisale, onda će neko da nadrlja ako se digne dovoljna frka u medijima. Ili ako je neka od potpisnica maloletna, što je lako moguće.

    Inače treba znati da Instagram, Pinterest, Fejsbuk i druge mreže, shodno ugovorom koji ste potpisali prilikom pristupanja, imaju pravo da vašu fotografiju prodaju bilo kome za bilo koju svrhu. Nemojte se čuditi ako vidite svoju bebu, koju ste okačili na FB kako kaki prvi put da vidi baba, kasnije ugledate na reklami za tutu u novinama... Sve legalno, otkupljena fotografija za $12 od Fejsbuka. Vi se odrekli prava kad ste je postavili tamo gde je takav ugovor.
    (Marinko, 27. jun 2017 17:00)

    # Link komentara

  17. Cemu svi ti kastinzi i placanje po 1000 dinara kad su jednostavno mogli sa instagrama uzeti na hiljade slika, mnogo "opustenijih" , sigurno onda nisu samo za svrhu toga sajta
    (neznalice, 27. jun 2017 16:52)

    # Link komentara

  18. Nije mu ovo Češka.
    (no couch casting, 27. jun 2017 16:50)

    # Link komentara