Modni dizajner uhapšen zbog pretnji premijeru

Jedan 45-godišnji muškarac iz Rijeke priveden je zbog pretnje koju je na Fejsbuku uputio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i određen mu je istražni zatvor.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. pod mač bato

    Pretnja, da bi bila kaznjiva, mora da bude ozbiljna i stvarna. Mogu ja sad da zapretim da cu pobiti i poklati sve Amerikance koji postoje na svetu, ali da li je to realno, da li ja to zaista mogu? Imam li mehabnizme da to sprovedem? Kad bi se sudovi bavili svakom pretnjom, niko ne bi bio na slobodi, pa i to vase glupavo "pod mac bato" upuceno ovome ili onome, moze da se protumaci kao pretnja, pa da malo Vi virite iza zatvorskih resetaka!
    (Ja, 25. jun 2017 22:47)

    # Link komentara

  2. I treba da bude uhapšen. Pretnja je kažnjivo delo. Treba hapsiti i one koji prete po forumima, fejsbuku, tviteru, u komentarima, a ne samo oni koji pošalju pretnju direktno u inbox nekome. Pretnja ne sme da bude oblik ponašanja niti oblik 'komunikacije'. Treba hapsiti i za govor mržnje prema bilo kome pa onda lepo ne u zatvor već kazna u parama, ko neće da plati taj u zatvor. Da se malo upristoje hejteri i pretioci. Otišlo sve predaleko, pišu 'ubit, zaklat, glavu odseć' i sl. Pa to mora da se hapsi. A i drugi da izvuku pouke. Neko iz Srbije npr. preti nekom u Hrvatskoj ili iz Hrvatske preti nekom u Srbiji, ali taj kad pređe granicu je na listi za 'aps', da li je toga svestan?
    (pod mač bato, 25. jun 2017 20:32)

    # Link komentara

  3. Pa ovo kao u Titovo vreme, odgovara se za verbalni delikt!
    (Marko, 25. jun 2017 19:52)

    # Link komentara