1. Ta krv koliko ja znam tek treba da prodje proveru, tako da je glupost odbiti bilo koga da da krv. Jednostavno taj lekar, koji je odbio, gaji negativne emocije pfema ljudima sa tetovazama :D
     (sale, 22. jun 2017 13:59)

    # Link komentara

  2. Jednostavno, takva su pravila. Žena je postupila po njima. Oni koji su se tetovirali prosto sa sobom nose veći rizik od HIV, HBV, HCV i drugih infekcija koje bi mogle na ovaj način biti prensene. TO što drugi nisu poštovali pravila a ova doktorka jeste... to ej plus za nju.
    (Dalibor, 22. jun 2017 11:15)

    Nisu takv pravila, ne izmisljajte. Ne postoji pravilo koje zabranjuje ljudima sa tetovazama da daju krv. Jedino postoji pravilo da 6 meseci ili godinu dana nakon tetoviranja ne moze da se da krv. Isto vazi i za operacije. Dakle, nisu takva pravila i ne izmisljajte.
    (analiticar_amater, 22. jun 2017 12:48)

    # Link komentara

  3. Pa dobro, ko kaze da ti lekari nisu u pravu. To sto im je neko uzimao krv pre, ne znaci da to nisu radili bez puno obzira na druge moguce posledice po primaoce, tipa bas ih briga. Ja sam cak i na strani tih lekara sto su tako odlucili da ne uzmu. Ipak neko razmisljanje ukljucuju, a ne sve slepo.
    (Nikola, 22. jun 2017 11:27)

    # Link komentara

  4. Diskriminacija, radim posao koji zahteva odelo i kosulju. Kada sam proslo leto otisao sa kolegama na more ostali su u cudu. Opste je misljenje da se samo kriminalci i robijasi tetoviraju. Srbija 20 godina kasni za svetom
     (Tetoviran., 22. jun 2017 11:23)

    # Link komentara

  5. ovo je potpuna glupost. nakon tetoviranja, potencijalni donor zaista ne sme da daje krv u narednih godinu dana, ali nakon isteka tih 12 meseci nije nikakav problem. i sam sam istetoviran vec skoro 20 godina, ali sam u periodu i pre i posle tetoviranja dobrovoljno dao krv 15 puta. i nikada nije bio problem. a objasnjenje doktorke, da nije bilo mesta na ruci gde su mogli da pobodu venu je cinicno. ispada da je svih 50oro bajkera imalo "rukave" (kompletno tetovirana podlaktica) na obema rukama!? malo mi je tesko da u to poverujem. pre ce biti da se radi o prilicno konzervativnoj osobi koja je licni animozitet prema tetovazama stavila iznad svoje profesionalne etike. zalosno je sto je srbija, i to neke njene navodne elite, i po ovom pitanju kao i po pitan ju mnogih drugih aktuelnih drustvenih tema (nacionalizam, religija, mizoginija, homofobija, odnos prema romima i strancima, itd) i dalje i 19. veku.
    (andreas kisser, 22. jun 2017 11:20)

    # Link komentara

  6. Jednostavno, takva su pravila. Žena je postupila po njima. Oni koji su se tetovirali prosto sa sobom nose veći rizik od HIV, HBV, HCV i drugih infekcija koje bi mogle na ovaj način biti prensene. TO što drugi nisu poštovali pravila a ova doktorka jeste... to ej plus za nju.
    (Dalibor, 22. jun 2017 11:15)

    # Link komentara