1. Citaj izmedju redaka, a citaj i ko pise. Komersant (rusija) pise o zemljama na koje jos ima utjecaja i od kojih jos ima koristi. Jel jasnije?
    (Niko DU, 23. maj 2017 21:53)

    # Link komentara

  2. Balkan nikom ne treba.
    Kad velikim silama tamo nesto treba one to urade i bez konsultacija sa vladama pomentih drzavica. Samo im posalju depesu sa porukom uradi to i to i gotovo. Nema tu diskusije i pregovaranja. Order se besprekorno izvrsava.
    Prica o bitnosti Balkana je potrebna klikama na vlasti da bi time plasili sopstveni narod u svrhu prikrivanja vlastite nesposobnosti i ogromnog lopovluka zarad licnog bogacenja.
    (domacin, 23. maj 2017 17:06)

    # Link komentara

  3. To je tih 6 zemalja Zapadnog Balkana.
    Jugoslavija
    - Hrvatska
    - Slovenija
    + Albanija.
    Oko 18 mil. ljudi, 3 imaju izlaz na more, 3 nemaju, oko 8 mil. pravoslavaca, oko 8 mil. muslimana, oko 1 mil. katolika (Hrvati i Mađari), oko 1. mil. ateista, oko 6 mil. govornika albanskog, oko 10 mil. govornika 'južno slavenskog', oko 2 mil. bugarskog, oko 400 hiljada govornika mađarskog, nešto vlaškog/rumunjskog, nešto romskog, nešto turskog.. Interesantan miks svega, zanimljiv prostor, zanimljivi ljudi, mjesto sa potencijalom za pozitivne pomake ali i s rizikom za negativne.
    (ajmo Balkan, 23. maj 2017 14:22)

    # Link komentara

  4. "List piše da je iz tih razloga šefica evropske diplomatije Federika Mogerini pozvala u Brisel premijere Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova."
    A iz Hrvatske? Jel' ona stvarno smatra da Hrvatska ne doprinosi na svoj način, i to poprilično, opšte stvorenoj tenziji na Balkanu...?
    (Vlada, 23. maj 2017 12:52)

    # Link komentara