1. "Sad će naš cenjeni vođa da kaže da će Srbija prva ispuniti te uslove.
    (DPb, 22. maj 2017 18:51)

    Koliko čovek mora biti opsednut drugom osobom da bi davao takve izjave?
    Ti ako ujutro ne bi imao tople vode kriv bi ti bio "Vođa"".
    (NS021, 22. maj 2017 19:24)

    Pa ko je vodju "tukao po usima" da se u sve mesa? I premijer i predsednik stranke i predsednik drzave i gradonacelnik.........., ni na jedno mesto niko bez njegovog "aferima" nije postavljen. Sve on najbolje zna i za sve se pita.

    I sta je onda cudno kada ga za sve okrivljuju, cak i za tu tvoju toplu vodu, kada se stalno slika, podmece, pametuje i gde treba i gde ne treba.
    (Nadzirac, 22. maj 2017 21:16)

    # Link komentara

  2. Jedva cekam 3000 godinu pa da vidim kako ce izgledati kada mi i Marsovci udjemo u EU
    (Bobi, 22. maj 2017 21:07)

    # Link komentara

  3. Kakva bi zemlja Srbija mogla biti samo da neko sa malo mozga vlada ovde. Umesto da nacionalna strategija bude da prozivodimo med,maline i bobicasto voce,industrijsku konoplju,drvo paulovniju i proizvode od nje,jagnjad,kozije mleko i sireve... mi vrtimo kablove za koreance. Umesto da ulazemo u obrazovanje i IT sektor...mi vrtimo kablove. Umesto da promovisemo Sirmijum,Vincu,Viminaciju,Lepenski vir ali i EXIT i brojne banje...mi vrtimo kablove.
    Tuga...
    (Nenad, 22. maj 2017 21:06)

    # Link komentara

  4. Ta pokrajina se zove Meklenburg - Zapadna Pomeranija.
    (Miloš Jovanović, 22. maj 2017 18:49)
    Jeste tako se zove u prevodu na srpski, inace originalno:
    Mecklenburg-Vorpommern
     (Power is Power, 22. maj 2017 19:59)

    # Link komentara

  5. Sad će naš cenjeni vođa da kaže da će Srbija prva ispuniti te uslove.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DPb, 22. maj 2017 18:51)
    Koliko čovek mora biti opsednut drugom osobom da bi davao takve izjave?
    Ti ako ujutro ne bi imao tople vode kriv bi ti bio "Vođa".
    (NS021, 22. maj 2017 19:24)

    # Link komentara

  6. Hrvatska je od svih članica imala najzahtjevnije uvjete za pristupanje jer su taman tada postrožili kriterije jer su se opekli sa izemljama iz istočnog bloka. Nakon Hrvatske kriteriji su još malo postroženi ali su neke korake popravili da olakšaju transformaciju zemljama aplikantima. Jedna od tih olakšica je otvaranje najtežeg poglavlja skoro odmah na početku pregovora, a prije je bilo prvo ispunjavanje uvjeta pa tek onda otvaranje (tako je morala Hrvatska a to nije dobro, sad je bolje). Naravno da oslabljena EU više nema kapacitet primanje zemalja bez pripreme ili sa slabom pripremom jer to znači uvoz mase tuđih problema, a to ne žele jer su i sami nesložni, imaju migrante, imaju Trumpa, imaju Bregzit, imaju Grčku, imaju rizičnu Španjolsku i Italiju, Portugal (tzv. 'PIGS' zemlje, zanimljiva kratica i sve su mediteranske, dakle mentalitet 'troši lakoćemo').
    (SA, 22. maj 2017 19:08)

    # Link komentara

  7. Sad će naš cenjeni vođa da kaže da će Srbija prva ispuniti te uslove.
     (DPb, 22. maj 2017 18:51)

    # Link komentara

  8. "Kaže i da veruje u Evropu regiona, jer tako, na primer, u Nemačkoj nema mnogo dodirnih tačaka između severa i juga zemlje, te je Bavarska bliža austrijskoj pokrajini Tirol nego nemačkoj pokrajini Meklenburg-Forpomern."

    Ta pokrajina se zove Meklenburg - Zapadna Pomeranija.
    (Miloš Jovanović, 22. maj 2017 18:49)

    # Link komentara

  9. Bez obzira na sve manjkavosti, EU je i dalje najprivlacnije mesto za zivot na svetu. Plasim se samo da nam na mala vrata pocinju objasnjavati da EU nije za nas. Onomad je jedan dobitnik nagrade NajEvropljanin, Miroljub Labus, izjavio da pristup Srbije EU treba zamrznuti. Pa ne moze to tako. Domace kompanije su unistene zbog naglog izlaganja trzista ka EU. Trazili su nam da HR ostane u CEFTA, iako je usla u EU, pa smo preplavljeni rovinjskim cigaretama. Svi nasi gubici se moraju uzeti u obzir, pre nego sto nam 'objasnite neke stvari'.
    (Baba, 22. maj 2017 17:55)

    # Link komentara

  10. Uslove koji za nas vaze ne bi ispunilo 2/ 3 zemalja Eu, ali s druge strane,ko je nama kriv sto smo hteli da ratujemo a ne da se razvijamo?
     (C i n i k, 22. maj 2017 17:47)

    # Link komentara