1. Za SVE kamione, a posebno te koji prevoze automobile, zna se koje je ograničenje, i važi čak, zamislite, i na autoputu.

    Za te kamiondžije koje prekorače brzinu za više od npr. 30km/h od dozvoljene treba uvesti doživotnu zabranu upravljanja tom kategorijom vozila!!!


    Na autoputu Beograd-Novi Sad sam pre neku godinu muku imao da preteknem nekoliko takvih kamiona, nanizali se 2 ili 3 kamiona jedan iza drugog i voze 110-115 km/h, ona konstrukcija se ljulja i škripi, a kad vidite debljinu onih profila od kojih su napravljeni stubići, razmišljate kako to uopšte izdrži onu divljačku vožnju (znate kako je ravan taj autoput...).

    I još se ispred mene namesti šleper hladnjača koja ih pretiče, i treba mu nekoliko minuta da ih pretekne jer vozi oko 130 km/h, i bukvalno sam držao odstojanje 100m očekujući neki karambol kako ludaci voze te kamione.


    Sa druge strane, istovremeno, u Nemačkoj:
    1. kamioni na autoputevima strogo voze desnom trakom, zabranjeno im je bilo kakvo preticanje, tj. ulaženje u srednju traku, o brzoj mogu da sanjaju!
    2. kamioni moraju obavezno svraćati na merenje ukupne mase vozila sa teretom, postoje automatizovana stajališta, kamion naiđe na platformu, a vozač dobije slip "račun" koji MORA da nosi sa sobom za slučaj da ga zaustavi policija - sve se snima kamerom, i nijedan kamion ne sme da izbegne merenje!

    A za to vreme, kod nas, čim se pojavi policija sa vagom, sve kamiondžije prave pauzu na prvoj pumpi od mesta merenja!
    (Veliki brat, 21. maj 2017 19:50)

    # Link komentara

  2. Ma da, dzabe ono ogranicenje kod Raznja.
    (X, 21. maj 2017 19:03)

    # Link komentara

  3. Prosao sam iz suprotnog smera... nije sleteo nego se prevrnuo i zauzeo sve 3 trake u tom smeru. Takodje je i oborio banderu koja je pala u suprotnu traku. Prolazi se samo tom jednom, zaustavnom trakom u smeru od Niša.
     (gandrache, 21. maj 2017 18:50)

    # Link komentara

  4. Samo u Srbiji ovo... znaci koja propala drzava covece
    (Stefan, 21. maj 2017 18:38)

    # Link komentara

  5. kolona je 500m, sad smo prosli iz suprotne trake. Prevrnut kamion preko celog puta
     (samo pozitivno, 21. maj 2017 18:32)

    # Link komentara

  6. Cudno, kamion sleteo s auto puta, a auto put blokiran.
    (dragan, 21. maj 2017 17:48)

    # Link komentara