1. Kad se neko najede i oseti da bi mu neko ukrao nešto kukuruza,zatvorio bi svoj boravak i bio jedini gospodar.To se zove diktatura u jednom,kome se osladila vlast,pa ne misli da je deli makar i simbolično.
    (E U, 20. maj 2017 07:05)

    # Link komentara

  2. Sve je ovo "legitimno", Vucic pokusava da opstane sto duze na vlasti, ali zanemaruje cinjenicu da njegovi gladni (svega) "vukovi" toliko iritiraju ljude, otimacinim i korupcijom, da ce uspeti ono sto Sloba sa svim njegovim zlocinima nije, da isprovociraju 06.Oktobar, i ja tu generalno vidim svrhu njegovog dolaska na vlast. Prakticno univerzalna pravda...
    (sasa jokic, 19. maj 2017 18:31)

    # Link komentara

  3. @Amerikanac - treba najpre da istekne mandat starom predsedniku da bi se ustoličio novi, tako da Tramp nije ni mogao da zasedne ranije u predsedničku fotelju. Nije mogao ni Vučić odmah posle izbora, ali nije u tome ovde problem, već
    u bespotrebnoj i bahatoj uzurpaciji vlasti i institucija, nepotrebnom i skupom prenemaganju i raspisivanju izbora, odlaganju potrebnih zakonskih rešenja i licitiranju sa Ustavom i sudbinom ove jadne zemlje.
     (Nobody'sPerfect, 19. maj 2017 16:40)

    # Link komentara

  4. Izbori ne da su mogući, nego obavezni. Pa ova ista vlast je ubeđivala kako je za prostu zamenu premijerskog mesta sa Dačića na tadašnjeg "PPV" Vučića bilo neophodno raspisati izbore. I jeste bilo, ostavka premijera je kraj Vlade. Ne može premijer da "delegira" funkciju na minista ili bilo koga drugog, na primer van vlade. Pa on postavlja te ministre, to bi bio državni udar.

    Ova vlast nema apsolutno nikakav cilj, samo da troši vreme i odlaže u nedogled ulazak Srbije u EU. čak je i lična korist tu samo kolateralna.
    (CATAPA, 19. maj 2017 16:38)

    # Link komentara

  5. Pa evo relevantnih delova Ustava:

    Član 115.

    Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.
    ----

    Član 128.

    (...)
    Mandat Vlade prestaje pre isteka vremena na koje je izabrana, (...) ostavkom predsednika Vlade (...).
    Vlada kojoj je prestao mandat može da vrši samo poslove određene zakonom, do izbora nove Vlade.
    Vlada kojoj je prestao mandat ne može da predloži raspuštanje Narodne skupštine.
    ----

    Član 132.

    Predsednik Vlade može podneti ostavku Narodnoj skupštini.
    Predsednik Vlade ostavku podnosi predsedniku Narodne skupštine i istovremeno o njoj obaveštava predsednika Republike i javnost.
    Narodna skupština na prvoj narednoj sednici konstatuje ostavku predsednika Vlade.
    Vladi prestaje mandat danom konstatacije ostavke predsednika Vlade.
    Kada Narodna skupština konstatuje ostavku predsednika Vlade, predsednik Republike je dužan da pokrene postupak za izbor nove Vlade. Ako Narodna skupština ne izabere novu Vladu u roku od 30 dana od dana konstatacije ostavke predsednika Vlade, predsednik Republike je dužan da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore.
    ----
    Iz gornjeg sledi da Ustav nije predvideo mogucnost da se Premijer kandiduje za Predsednika i te izbore dobije. Pre nego sto postane Predsednik, on mora da da ostavku starom predsedniku, a onda pada Vlada i STARI predsednik inicira formiranje nove u roku od 30 dana.

    Pravna ludnica u najavi. U izvodjenju SNS halapljivaca i budala.
    (bljak, 19. maj 2017 16:09)

    # Link komentara

  6. Matematika je prosta,gospodi treba 2/3 većina u parlamentu za promenu Ustava zarad rešavanja"Kosova", nastavka euroatlanskih integracija i obezbeđivanja autokratije .Izbacivanje što više opzicionih partija iz parlamenta je cilj novih izbora , a u svetlu toga su i najave "boljeg života i povećanje plata i penzija" .Alal im kačamak , a narodu pomije po običaju .
    (Medved Jogi 018, 19. maj 2017 15:12)

    # Link komentara

  7. Prestanite sa ucenjujete Dacica tim izborima vise. A i on pa zapeo da bude premijer...
     (Stiv, 19. maj 2017 15:04)

    # Link komentara

  8. Ne bih se iznenadio da pocnu da rade na sledeci nacin:
    1. AV postane predsednik
    2. Organizuju parlamentarne izbore posle leta, kampanja traje 2 meseca, on daje ostavku i kandiduje se za premijera, dobija izbore, formira se vlada 3 meseca (ne moze za manje)
    3. Postaje premijer uvodi da mozes beskonacno puta da se kandidujes za predsednicke izbore i raspisuje ih,
    4. Kandiduje se za predsednika ponovo, vracamo se na korak 1.
    (drvobradi, 19. maj 2017 15:03)

    # Link komentara

  9. Trenutna tenzija oko novih izbora pa mislim da ih nece biti, ne odgovaraju trenutnoj vecini.

    Zasto onda sami prave tenziju oko toga, pa pre svega zbog sopstvenih politickih ciljeva kao i problema koje imaju. Novi izbori u ovom trenutku im ne donose nista, naprotiv.

    Kamo srece da Srbija ima izbore na svakih 6 meseci ili barem na 2 godine.

    Cena izbora je NISTA ili NULA naspram gluposti koje politicari mogu da naprave za 4 godine vlasti ili para koje mogu u to vreme da se nakradu...

    Isto tako obecanja- pusta radovanja je nemoguce uspesno davati tempom na svaka 6 meseci...

    Da, za Srbiju bi jedno cistiliste sa izborima na svakih 6 meseci bilo jedno od boljih resenja.

    Ja licno ne bih ako bi imao stranku trazio mandat duzi od 2 godine da ispunim sve obecano, sta vise na primer mislim da bi vecinu stavri mogao da sprovedem za par meseci.

    Sa kracim izbornim ciklusom pre bi se svatilo ko su junaci i heroji a ko izdajnici i lazovi. Kada bi imali izbore na svakih 6 meseci na primer ciklusi lazi ne bi mogle da funkcionisu kao sada.

    Njihov pad je krenuo. Prirodan i nezaustavljiv.

    Kada su me 2012 pitali koliko ce SNS biti na vlasti rekao sam zaprepascenim ljudima da oko 8 godina najverovatnije vreme za koje mogu da prave sve moguce gluposti kao sto je radila recimo i DS ili SPS a pre nego sto ih neko smeni. Tako da sada kada smo jos malo u drugoj polovini 2017 ostavljam im jos oko 2.5 godine i to cak i da opozicija bude totalno nesposobna...
    (DPolitika, 19. maj 2017 14:58)

    # Link komentara

  10. Koliko se ovi vrhunski z....ju sa ovom zemljom i njenim stanovnicima.. Onome je prosle godine sa natpolovicnom vecinom trebalo 3 meseca da sastavi vladu poltrona. Za to vreme sve je stajalo. Sada opet 3 meseca besmislenih licitacija, zamajavanja javnosti, kupovine(kradje) vremena dok se komotno i despotski vlada. A za to vreme sve zivo u raspadu. Od pravosudja, zdravstva koje napustaju stotine ljudi, javnih preduzeca.. Normalni ljudi godinama ne bi znali gde im je glava od posla koji nas ceka..
    (Moebius, 19. maj 2017 14:54)

    # Link komentara

  11. @Posle koliko dana se ustolicio Makron na mesto Predsednika Francuske? 
    Desetak dana posle izbora? 

    Majron posle 10, a Tramp posle 2 meseca. Svaka drzava ima razlicit sistem, ne pljujte odmah.
     (Amerikanac, 19. maj 2017 14:50)

    # Link komentara

  12. @Prometeus
    E ne može mesto premijera da ostane upražnjeno, posle njegove ostavke, a mora da je podnese jer ne može imati dve državne funkcije, pada vlada, tako Ustav kaže, mesec dana radila bi kao "tehnička", a u tom roku morala bi da bude zabrana nova, ili se ide na izbore. Koliko vidim, nas čeka neverovatna pravna zavrzlama, pravi pravni ćorsokak, samo zato što Vučić nije posle izbora podneo ostavku, omogućio formiranje nove vlade, a onda 1. juna mogao je da polaže zakletvu. Nemam reči, a zna i da pišem uzalud, prana istina medije ne zanima.
    (Petar, 19. maj 2017 14:46)

    # Link komentara

  13. To je jedino sto znaju. A sta da rade kad dobiju izbore poima nemaju. Zuti su krivi verovatno za sve i svagda a premijer-predsednik-vodja marljivo radi...
     (Sloba, 19. maj 2017 14:44)

    # Link komentara

  14. Ime novog premijera će najverovatnije biti "Ivica", a prezime ne znam još...
    (NNN, 19. maj 2017 14:25)

    # Link komentara

  15. Izbori su skupi u ovoj siromasnoj I pokradenoj zemlji.Najbolje resenje je da Predsednik Vlade a izabrani predsednik drzave objedini te dve funkcije..Jeftinije je za sve.
    (Veseljko, 19. maj 2017 12:31)

    ... takav predlog mu i fali da ima za sta da se zakaci.. lako je njemu da prihvati svaku vodu koju gurate na njegovu vodenicu,,, a onda da kaze eto oni su to zeleli...
    (zrvanj, 19. maj 2017 14:20)

    # Link komentara

  16. U Francuskoj izbori bili pre dve nedelje i Makron preuzeo duznost posle sedam dana. Kod nas, posle izbora novi izbori. Razlika izmedju demokratije i parije je ocita.
    (izbori, 19. maj 2017 14:14)

    # Link komentara

  17. Ocel ovaj sad opet da se kandiduje za premijera?
     (lisica, 19. maj 2017 14:10)

    # Link komentara

  18. Ne bi me vise cudilo ni da se raspisu sad parlamentarni, i da se kandiduje Vucic.
     (asdf, 19. maj 2017 14:10)

    # Link komentara

  19. Eh da vam je naprednjacima znati da li ce Merkelka pobediti u septembarskim izborima lako bi vi onda znali kada da raspisete izbore. Ali za sada dok imate njenu podrsku moguce je da ce ih biti u avgustu jer polako trosite medjunarodni kredit poverenja pa ipak sto je sigurno sigurno je dok moze pred izbore Vucic ponovo da se sastane sa Merkelkom, pa i Putinom.
    (Angelina agenda, 19. maj 2017 14:09)

    # Link komentara

  20. Izgleda Amerikanci i EU nisu jos odlucili?
    (Razocaran, 19. maj 2017 14:09)

    # Link komentara

  21. Pročitajte malo Ustav Republike Srbije.
    Premijer ne imenuje svog nasljednika, nije on kralj koji silazi s trona pa odredi ko ga nasljeđuje.
    On kad odstupi s funkcije premijera Vlada se raspušta i onda predsjednik države pro forma predlaže parlamentu novog mandatara koji onda sastavlja svoju vladu.
    I predsjednik države NE SMIJE biti član niti jedne stranke!
    Evo da ja sad tu puno ne pišem pogledajte Ustav Republike Srbije, dio o uređenju vlasti, dobro proučite koje su ovlasti predsjednika, premijera i parlamenta:
    [link]
    (Meister Jakob, 19. maj 2017 14:08)

    # Link komentara

  22. U Fancuskoj bili izbori.U roku od nedelju dana covek polozio zakletvu i odmah izabrao premijera.Kod nas Toma jos uvek predsednik. Treba da obidje sve zemlje gde ce da dobije orden.Vucic bi i dalje da bude i premijer i Predsednik.Mozda i Patrijarh srpski postane.Kada polozi zakletvu prvi dan ce da prekrsi ustav.Zna se funkcija predsednika
    (vojvodjanin, 19. maj 2017 14:02)

    # Link komentara

  23. Ovaj će da nas maltretira izborima svakih 6 meseci, dok god rejtinzi budu na njihovoj strani.
     (Điha, 19. maj 2017 14:01)

    # Link komentara

  24. Vučić zna već odavno koga će postaviti na tu poziciju ali se ne usudi da kaže još dok malo ne naduva svoj rejting pa onda će da bane sa nekim kojeg većina ne želi ali je njegov miljenik, naravno ne igra ulogu dali ima kvaliteta za tu poziciju već važno je samo da on Vučić to želi.
    (milan, 19. maj 2017 13:54)

    # Link komentara

  25. Prosle godine su trazili POTVRDU LEGITIMITETA. A sta je sada?
    Pa ovo je strasno, uzasno, ponizavajuce, uvredljivo za normalnog coveka.
    (DexR, 19. maj 2017 13:53)

    # Link komentara

  26. Ako nema ko evo ja cu! 53 godine, 2 fakulteta, 3 puta propadao u biznisu, nestranacka licnost. Razumem se u skoro sve a sto ne umem-pitacu
     (matori, 19. maj 2017 13:47)

    # Link komentara

  27. Ja licno sve ove spinove tumacim kao nastupajuca prenemaganja i odugovlacenja po medijima zarad kupovine vremena i u odsustvu ikakvog kompasa. Sve metode foliranja su istrosene i rukopis je procitan.
    (Jovan, 19. maj 2017 13:45)

    # Link komentara

  28. (Prometheus, 19. maj 2017 13:21)

    E to bi bila zanimljiva pojava u politickoj praksi: Premijer bez portfelja!

    Drugacije Nasa Snaga i Prevashodnost nije mogla ni da uradi: "Sve svoje ostavljam samom sebi!". A onda skace Dacic: " E, necete me zajebati!!! Hocu svoj deo!"
     (bljak, 19. maj 2017 13:33)

    # Link komentara

  29. Shvatite da su kampanje gde se prodaje magla jedino sto i zna sns bratija da radi.Zato bi bili najsrecniji kada bi izbori trajali cele godine.
    (Rade, 19. maj 2017 13:31)

    # Link komentara

  30. Volim izbore, volim "neizvesnost" u kojoj ja izlazim kao pobednik, volim konferencije za medije... šta ću kad volim...
     (Izbori su moji dijamanti, 19. maj 2017 13:29)

    # Link komentara

  31. Izbori ? Neka hvala.Pa niko u svetu ne glasa češče od Srba a nekog većeg napretka nema.
    (Aleksandar, 19. maj 2017 13:24)

    # Link komentara

  32. A što ne može Neša da bude premijer?
     (DS, 19. maj 2017 13:21)

    # Link komentara

  33. A zašto se uopšte zamarati s tim? Mesto premijera treba jednostavno da ostane upražnjeno do daljnjeg jer će to i biti funkcija koja se ni o čemu neće pitati već će ionako novi predsednik realno odrađivati obe funkcije!

    Ostavite mesto prazno i tako uštedite državi pare na štampanje listića i organizovanje izbora; a takođe i vama samima štedite na zakupu SVIH medija!!!

    E Srbijo, jadna li si sa ovakvima na vlasti :(
    (Prometheus, 19. maj 2017 13:21)

    # Link komentara

  34. (dejan, 19. maj 2017 12:27)

    Ma šta znaju Francuzi. Debate svih kandidata, ne juri premijer mesto predsednika. Ustoličenje novog predsednika u roku od 10 dana. To nije politika, i tako ne funkcioniše prava država. Francuzi su trebali da se ugledaju na Srbiji jer očigledno da ljudi ne znaju šta rade.
    (Bane, 19. maj 2017 13:20)

    # Link komentara

  35. Po čemu se ovo razlikuje od anarhije? Čemu služi ustav, da se zloupotrebljava? To je još gore od anarhije. Važno da su im puna usta uređene države.
     (hahahović, 19. maj 2017 13:11)

    # Link komentara

  36. Bice bolje za godinu do dve..
     (Oddball, 19. maj 2017 13:09)

    # Link komentara

  37. Nije meni sto ce biti izbora vec sto nas smatraju ludacima.
     (Slavica, 19. maj 2017 13:08)

    # Link komentara

  38. Ooo ne opet. ON se tačno zeza sa celim narodom. Zbog čega izbori ako vladajuća stranka ima apsolutnu većinu?
     (Nenad-EU, 19. maj 2017 13:06)

    # Link komentara

  39. Mislim da je tamo kod njih, u SNS, kao u ključalom loncu i da su među članovima Glavnog odbora velika razmimoilaženja i veliki sukobi, samo se to (još uvek uspešno) krije od ostalih članova i od javnosti.
    (Samosvesna gradjanka, 19. maj 2017 13:05)

    # Link komentara

  40. Ideeemooo!
    Stvaranje haoticnog stanja
    pokusaj br. 14166737738

    Sta cemo narode? :D
     (Elemental, 19. maj 2017 13:02)

    # Link komentara

  41. Ma verujemo mi sve AV-u. Biće ime do kraja maja, 20 jun, nova goduna, neću smanjivati penzije, neću se kandidovati za predsednika, neće biti parlamentarnih izbora ove godine itd.
    Jedino što je istina kod njegovih obećanja je da će sve biti suprotno od obećanog a on je eto hteo da to ispuni ali mu je sve neko drugi kriv. Sreća njegova da nam je uveo medijske slobode pa je samo po 10 sati dnevno na tv da ispira jadnom narodu mozak, i da se ne obazire na ono malo kritike već trpi dok ne prođe i blati kritičare 50 puta više nego što oni mogu istinu da iznesu u medijima.
     (Miodrag, 19. maj 2017 13:01)

    # Link komentara

  42. Znači zbog toga su obećali povećanje plata u javnom sektoru od 10 posto krajem godine, završetak koridora 10 ka Bugarskoj i Makedoniji do kraja godine, završetak auto puta Obrenovac - Preljina (Čačak) do novembra 2017, otvaranje novih fabrika i radnih mesta do kraja godine, završetak Žeželjevog mosta... Dodajte ostala obećanja na ovaj spisak kao što su Migovi, fabrika čipova, pruga Bg - Budimpešta, Mercedesovi autobusi, ukidanje raznih nepotrebnih državnih agencija, uspešna prodaja i privatizacija gubitaša kao što su RTB Bor, FAP Priboj, Petrohemija, Azotara itd, platni razredi u javnom sektoru... Od svega što sam naveo, ništa nisu ispunili, niti će biti ispunjeno do kraja godine, a verovatno ni sledeće godine. A na vlasti su 5 godina. Izbori su čudo, njihovo je samo da obećavaju, glupom narodu da veruje u obećanja.
     (Svetski Mega Car, 19. maj 2017 13:00)

    # Link komentara

  43. Sada ce se kandidovati Toma i podrzace ga SNS a Vucic ce se ukljuciti u kampanju.
     (Dragana, 19. maj 2017 12:59)

    # Link komentara

  44. Namo mi mozga!
     (Stari, 19. maj 2017 12:57)

    # Link komentara

  45. E sad da oće da osvoji 30%a hoće...
     (milos, 19. maj 2017 12:57)

    # Link komentara

  46. izbori!?
     (Hajle Selasije, Car Afrike i Azije, 19. maj 2017 12:55)

    # Link komentara

  47. Ovi opet izbore kao da nisu kako treba.
     (Danka, 19. maj 2017 12:48)

    # Link komentara

  48. Ako budu izbori to znaci da ce jedan covek biti i predsednik i premijer do kraja godine minimum. Sta jos treba da se ljudi osveste?
    (Orwell Vegan, 19. maj 2017 12:46)

    # Link komentara

  49. Televisa presenta...
     (+388, 19. maj 2017 12:42)

    # Link komentara

  50. Tako i treba, na svakih 6 meseci izbori, gde se vi izrotirate i sve ostane isto. Nek se sludjeni narod zanima izborima, dok se vi smeskate i trpate sebi lovu u dzepove..
     (VostaniSerbio, 19. maj 2017 12:39)

    # Link komentara

  51. O nemojte vise molim vas..
    (Bora, 19. maj 2017 12:38)

    # Link komentara

  52. Biće poznato za 2 a najviše 3 godine.. 6 meseci prave koaliciju za vladu pa 6 meseci ne znaju ko će biti premijer, pa izbori, ako su znali da će da pobede na izborima valjda su trebali da imaju neki plan ko će da nasledi Vučića u premijerskoj fotelji ili šta? još ovi poltroni niko ne sme da kaže ništa...
    (dr. leming, 19. maj 2017 12:38)

    # Link komentara

  53. Izbori su skupi u ovoj siromasnoj I pokradenoj zemlji.Najbolje resenje je da Predsednik Vlade a izabrani predsednik drzave objedini te dve funkcije..Jeftinije je za sve.
    (Veseljko, 19. maj 2017 12:31)

    # Link komentara

  54. Posle koliko dana se ustolicio Makron na mesto Predsednika Francuske?

    Desetak dana posle izbora?

    A pogledajte ovu nasu praziluk drzavu, gde vlast zavitlava narod godinama, a ne fali im dlaka s glave, SRAMOTA, ne za njih, vec za narod, koji nesvesno resava dilemu naseg obrazovnog sistema,- da li smo postali od majmuna: JESMO, I NISMO SE DALEKO OD NJEGA ODMAKLI!!!
    (bezite deco iz ove prcije, majmunizam je zarazan!, 19. maj 2017 12:31)

    # Link komentara

  55. I sto sada ne kazu da cemo imati jos jedne nepotrebne paralmentarne izbore u jesen verovatno, nego ce nas sada drzati u napetosti nekoliko meseci , a oni ce preko leta da budu u nekom vidu kampanje tj od kada su naprednjaci pobedili i dosli na vlast 2012 mi smo stalno u kampanjama za predsednike i parlamentarne izbore i izbore za parlament imamo sada na svakih 2 a mozda i goidnu dana ili svakih 6 meseic, umesto na svake 4 godine.
    (bb, 19. maj 2017 12:29)

    # Link komentara

  56. Boze koliko traje ova sapunska opera. Francuska je dobila Predsednika i Premijera u roku od tri dana.

    E, al zato oni nemaju SNS.
    (dejan, 19. maj 2017 12:27)

    # Link komentara