1. "Sputnjik" izveštava da je širom Rusije bilo dvadesetak demonstranata protiv Putina, ali da ih je povređeno u neredima 150, i uhapšeno još 100.
    (Vladika, 30. april 2017 06:59)

    # Link komentara

  2. I od jedva nekoliko stotina demonstranata (na onoliku državu), uhapšeno oko 100?!

    (A tako rade kad Putin ima 85% podrške, što bi značilo da ga podržava barem 100 miliona Rusa! Kako bi tek izgledalo kad bi mu podrška nepouzdanih 51-52%, jedva iznad polovine?)

    Hmmmmm, nešto mi se ovi podaci slabo slažu. Ili nije bilo samo nekoliko stotina demonstaranata, nego daleko više, ili podrška nije 85%, nego daleko manje!

    Ili su u (Putinovom) strahu toliko velike oči, pa hapsi svakoga ko se samo pojavi na protestu?
    (Lacerta, 30. april 2017 01:02)

    # Link komentara

  3. Demokratija-Putokratija=diktatura x mirna demostracija=zatvor,batine,sibir.
    (bodo, 30. april 2017 00:15)

    # Link komentara

  4. nije bas ni prilika za kandidaturu...
    na granicama nato, plete mreze i ceka jednu jedinu gresku da udari, los imidz u svetu (profil napravili ameri), koga podrzati, koga ne, s kim ici, koga stisnuti... vruca stolica, vrlo... Putin ima autoritet , ogroman, te se nekako drze, bilo ko da dodje, sumnjiv je u startu da li je cist( ko stoji iza njega) i ako je i cist , tesko da ce moci podviknuti nekom... u ovim trenucima je Putin sve i sva da ih ne razbucaju na parcice...
     (zex1, 29. april 2017 23:59)

    # Link komentara

  5. Ubistva i zatvaranja novinara i politickih protivnika, potpuna kontrola medija i svih sluzbi i neki kralj dole napisa kako ima 85% podrske :):):) Obzirom na stanje zapravo cudo je kako nema 100% . Isto kao kada se Vucic ovde bahati i hvali kako nema ozbiljnu opoziciju.. A uzurpirao sve medije , javna preduzeca, sluzbe bezbednosti, pravosudje... Ljudi, to nije drzava. To je simulacija drzave, izrugivanje demokratiji , svodjenje drustva na feudalno.. Uspesne zemlje su sve suprotno od toga.
    (Tomcilo, 29. april 2017 23:44)

    # Link komentara

  6. Protest i napad na državu kod rusa se razlikuju u mikronima. Rusija svet razume kroz neprijatelje i sve drugo je slučajnost, ali neprijateljstvo nikada nije. Zato sprečiti i lečiti je jedan te isti zanat. Ako te nešto boli i smeta onda odrasti jer nije lepo biti pi..ka.
    (ukratko, 29. april 2017 23:42)

    # Link komentara

  7. Pa i nema neku podrsku!,jedva 85%!,ima vise u procentima,nego ukupno demonstranata!
    (Vlada, 29. april 2017 17:28)

    Lider Severne Koreje ima veci procenat podrske. Imao je svojevremeno i Hitler, Staljin, Idi Amin, Broz... Nije to sustina. Drustvo u kojem se zbog mirnog protesta hapsi, ide ka sopstvenom sunovratu.Ako se to desava vojnoj svetskoj sili, onda je i ostatak planete u opasnosti. Obicno diktatori kada im se zaljulja fotelja, pronadju ,,neprijatelja" i gurnu drzavu u sukob. To smo imali prilike da vidimo devedesetih na Balkanu.
    (spovac, 29. april 2017 23:25)

    # Link komentara

  8. Hodorkovski i njemu slicni dosli su do bogatstva na nacin koji je svim rusima i te kako poznat, pa tako i Putinu. Hodorkivski je izgubivsi privilegije koje je imao kod "pijanog predsenika" pokusao da izmanipulise poreze i da u pricu prirodnih resursa na nelegalan nacin uvede amerikance. Putin mu, normalno, to nije dozvolio. Njegova, Putinova vladavina delom se i zasniva na povratku ili kontroli dela njihovog bogastva na legalan ili manje, za njih, legalan nacin. Tako mnogi vracaju sredstva kroz investiranje, vodjenje gubernija, vracanje opljackanog ruskog blaga koga poklanjaju muzejima...Primer su i Deripaska i Abramovic i mnogi drugi. Zapad Putinu mnogo toga zamera, ali su jedinsveni u konstataciji da mu je Rusija na prvom mestu ! A o demokratskim zemljama i drustvima - navedite jedno ! Al demokratsko i ne posmatrano kroz Sorosove naocare i ostalih "svetskih demokrata"!
     (Kuka, 29. april 2017 22:58)

    # Link komentara

  9. Rusija nikada do sada nije imala demokratske izbore za Predsednika drzave. Putin je izabran pre pet godina, ali opozicija osporavala izbore, sa potvrdom da su falsifikovani i manipulisani od zvanicne vlasti. Dosta vremena Rusijom vladaju oligarki koji ih podrzava Putin sa ,,senkom,, predsednika vlade Medvedevom. Rusija nije primer demokratije i gradjanskih sloboda, naprotiv neistomisljenici se proganjaju i zatvaraju. izgleda da i Putinu je dosta vlasti, i verovatno nece se kandidovati za predsednika 1918 godine, verovatno vec pikirao svog naslednika. Ruski narod ima dug put do prave demokracije.
    (dejvid, 29. april 2017 22:14)

    # Link komentara

  10. Mnogo je cudno da tolika zemlja nema jos nekog pametnog coveka da putin odmori malo ?
     (pink panter, 29. april 2017 22:02)

    # Link komentara

  11. Rusi će da vide šta su problemi tek ako se Putin ne kandiduje ili ako ga ne izaberu. Neki misle da je lako vladati i držati sve pod kontrolom ali to nije ni najmanje lako. Za uspješno vladati treba puno talenta, znanja, inteligencije, iskustva, pronicljivosti, lukavosti, precizne procjene, kvalitetne analize i predviđanja tuđih namjera i poteza i treba samodiscipline i autoriteta. Putin sve to ima. Putin je svjetski mozak u politici. Cijenim i poštujem Putina i mislim da dobro vodi Rusiju. Rusija je masivna i spora i Rusijom treba znati vladati, treba poštovati ruski tempo. Ne može se značajno ubrzati primjene u Rusiji jer Rusija je imala previše dugo komunizam. Narod se mora htjeti promjeniti a Rusi još nisu iskazali preveliku želju za promjenom (osim manjeg broja mlađih Rusa).
    (podrška Putinu i Rusiji od Hrvata, 29. april 2017 21:55)

    # Link komentara

  12. amerikanci bi regana glasali 100 godina, toliko je bio popularan. ali zakon kaže da je max 8 godina i gotovo. mene je uplašilo onoliko koncentrisanje vlasti u ruke borisa tadica gde su svi ostali samo marionete. a ovo sto sada radi vučić i ono što u rusiji radi putin je totalno horor
     (nesha, 29. april 2017 21:49)

    # Link komentara

  13. Da su izbori potpuno slobodni i demokratski, onda je kandidatura ok.
    (Posmatrac, 29. april 2017 21:47)

    # Link komentara

  14. Ljubiteljima Putina i ruske "demokratije" je valjda ok marionetski igrokaz Putina i Medvedeva sa smenjivanjem na mestima predsednika i premijera unedogled, kako bi bili na vlasti narednih 100 godina, likvidacije stotina političkih protivnika, novinara, blogera, aktivista....nenormalno bogaćanje Putina i njegove bliže okoline.....Rusija je apsolutna diktatura na razini cara Ivana Groznog od pre 400 godina. Naravno Srbima je to sve normalno pošto i sami žive u virtuelnoj demokratiji. Fazon "glasao narod"...gistro. Važi.
     (Koča, 29. april 2017 21:44)

    # Link komentara

  15. Preko 100 uhapsenih na POTPUNO MIRNIM DEMONSTRACIJAMA bez ijednog incidenta!!! Rusija i ruska demokratija hahaha
    (onako usput, 29. april 2017 21:38)

    # Link komentara

  16. Ovo je ista situacija, kao u Srbiji. Vole ljudi kult licnosti i diktaturu pa to ti je. Boze sacuvaj uredjeni sistem koji sam funkcionise bez gore opisanih.
     (ivan.ng, 29. april 2017 21:35)

    # Link komentara

  17. Imali smo i mi dozivotnog, jakog i sposobnog i sve je bilo super. Cim je umro sve se srusilo kao kula od karata. Ista sudbina ceka i Ruse.
    (CarloNS, 29. april 2017 21:31)

    # Link komentara

  18. sa obzirom kako zavrse njegovi potencijalni konkurenti (i njihove porodice), cudo je da nema vise od 100% zbog manjka konkurencije i manjka nadgledanja izbora
    (Ivan, 29. april 2017 21:30)

    # Link komentara

  19. sad ovako kad vidim komentare jasno mi je zasto vucic ima apsolutnu podrsku i zasto ce vladati jos 20 god
     (mrmot, 29. april 2017 21:30)

    # Link komentara

  20. Čovek nije potvrdio da će se kandidovati a gotovo da sam siguran da neće.
    (Marko, 29. april 2017 21:30)

    # Link komentara

  21. Samo čvrsta ruka
     (Slavoljub Petrović, 29. april 2017 21:29)

    # Link komentara

  22. Mrtva trka u procentima,Putin,Lukašenko,Kim Jong...
    (budvanin, 29. april 2017 21:29)

    # Link komentara

  23. Prodemokratska opozicija. Lijepo se nasmijah. Danasnje proteste nisam pratio, ali jesam prosle. Prenosio RT uzivo. Policija je maksimalno korektna i hapsi mangupe koji dovikuju, podsticu na nerede, onda one sa rancima sa raznoraznom opremom, one koji se opiru i koji iskazuju zelju da se gurkaju sa policijom samo da bi nastala guzva neka. Ovi nisu glupi naravno, rade to za kameru da se prikaze kako su uhapseni "mirni" demonstranti. Dalje, hoce da protestvuju u centru grada i slicno, ovi im zabrane i daju im neke druge lokacije, oni ipak dodju u centar.. Jos mnogo tu stvari ima ali sam napisao poentu. I nije mi jasno zasto se nekad ne napise nesto o brutalnosti npr Francuske policije. Ima materijala u zadnjih pola godine, gotovo su stalno neki protesti u Parizu protiv korupcije, nezaposlenosti itd. Pa da vidimo kako oni ne biraju koga ce prebiti, dje ce baciti suzavac i sl.
    (Nikola, 29. april 2017 21:26)

    # Link komentara

  24. Siroti protestanti, poverovali da demokratija stvarno postoji.
    (zgadjen, 29. april 2017 21:25)

    # Link komentara

  25. Nije dzabe u demokratskim sistemima 2 mandata max.
     (Sloba, 29. april 2017 21:24)

    # Link komentara

  26. Ходорковски,јуначина,седи у Швајцарској а прави протесте у Русији.
    Па седи делијо на ероплан,дођи у Москву и стани на чело протеста.
    Иначе,није лежао 10 година.Осуђен је на 10 а одлежао је 7,помиловао
    га Путин.
    (артиљерац, 29. april 2017 21:23)

    # Link komentara

  27. U Bog te sta ih je! Kad vidim koliko je ovih sto su protiv njega, shvatim koliko je onih koji ga podrzavaju.
    (Goran, 29. april 2017 21:22)

    # Link komentara

  28. U Rusiji nikad nisu napustili potrebu kmetova za nekim vođom... jer nisu imali osim kritičara sistem - umetnika (Tolstoj, Čehov, Dostojevksi) nikakvu pripremu za modernizaciju zemlje... pa njihov poslednji car, kome je naša država digla spomenik, je ubio demonstrante koji su došli da ga mole 1903. ili 1904. da ih zaštiti od njegovih loših podanika... 1917. Rusija je i dalje bila polufeudalna... i onda ti od te većinski polukmetovske zemlje zemljoradnika i stanovnika sela dolaziš do situacije da 1918. praviš zemlju ili radnika kojih ima vrlo malo ili građana kojih je još manje.... biraš radnike koji čine 5 posto stanovništva... i bez ikakave pripreme praviš državu radnika... a ni dan danas kmetovska potčinjenost nije izbijena iz Rusije... kod nas je situacija nešto drugačija ali ima sličnosti... kod nas još postoji šansa za napredak i ostavljanje ovih kočničara koji su na vlasti iza sebe... jer postoji volja dela naroda, onog dela koji bi da poštuje državu i sebe kao građanina iste... u Rusiji volja naroda nije ni bitna, jer su tako naučeni da država nije nešto u šta treba da se mešaju. Mi nećemo pognuti glave ali tek kada nas priteraju uza zid, e u tome je razlika između nas i Rusa... Jer Republika Srbija ne sme da bude republika samo na papiru, već treba da bude res publica odnosno javna stvar svih nas u kojoj ćemo svi učestvovati!
     (SrbinsonKruso, 29. april 2017 21:21)

    # Link komentara

  29. @Vlada,
    svi despoti imaju ogromnu podrsku naroda sve tok ih ne skinu sa trona motikama.
    (srpska paranoja, 29. april 2017 21:17)

    # Link komentara

  30. izaslo njih nekoliko stotina da protestuje, murije izaslo oko 1000, pohapsili vise od 100 demonstranata... kakva diktatura... niko da nine pisnuo.
     (DB, 29. april 2017 21:13)

    # Link komentara

  31. dosta i tog Putina.
     (vasilj, 29. april 2017 21:08)

    # Link komentara

  32. jok neće neće,evo još se dvoumi
     (ateista, 29. april 2017 21:08)

    # Link komentara

  33. njega jedino holesterol moze da skloni.
    (Agitprop, 29. april 2017 20:36)

    # Link komentara

  34. Kakve arogantne bebe.

    Svako ima pravo da se kandiduje.
    Ako Putin nije dobar za ruse - rusi ga nece glasati, cemu strah?

    Ali ok. To im je posao da protestuju i tako to.
    (Eki, 29. april 2017 20:24)

    # Link komentara

  35. Ako ga je dosta narod će glasati nekog drugog.
    (Knjiga o Milutinu, 29. april 2017 18:44)

    # Link komentara

  36. ha,ha,ha,dobar vic.
     (Dejan, 29. april 2017 18:31)

    # Link komentara

  37. Па и не треба - треба да се крунише за ЦАРА.
    (трифун, 29. april 2017 17:51)

    # Link komentara

  38. Sad je valjda Medvedev na redu?
    (Traper, 29. april 2017 17:41)

    # Link komentara

  39. Pa i nema neku podrsku!,jedva 85%!,ima vise u procentima,nego ukupno demonstranata!
    (Vlada, 29. april 2017 17:28)

    # Link komentara