1. Cekajte, mnoge zemlje se u proslosti nisu obazirale na nasu poternicu, pustale Haradinaja da ulazi i izlazi kako hoce, a mi uvodimo sankcije Francuzima koji su ga drzali u zatvoru preko tri meseca!? Pogledajte stvari i iz drugog ugla, za RH je ovo hapsenje jednostavno ponizenje, stavili su mu do znanja koliko ga cene i koliko je za njih ozbiljan politicar. Nase zrtve i njihove familije ni ovaj put nisu dobile zadovoljenje, za to ce nam trebati jos vise upornosti i znanja. RH vise nikad nece biti miran kad bude odlazio u inostranstvo.
    (dusan, 29. april 2017 23:44)

    # Link komentara

  2. koliko sarkazma i podsmeha,a da zrtve niko ni spomenuo nije.Jadni smo ljudi,nikakvi
    (mudhoney, 29. april 2017 20:02)

    # Link komentara

  3. A zabrana kupovine, francuskih veš mašina, ništa?!
     (Smuleco, 29. april 2017 15:51)

    # Link komentara

  4. Pa evo, kad pitaš, da ti odgovorim. Trebalo je da uradi baš ovo što je sada uradila i što uvek radi celom svojom istorijom: udari po "sili i nepravdi", udari po višestruko jačem od sebe, udari u ime "velike pravde i Nebeskog carstva", udari braneći "zakon i pravednost"...ali, nedugo posle toga, skine gaće i natrći se. To je cena pravde: uzrok i posledice. Trenutno smo u prvoj fazi...uskoro sledi druga, manje prijatna.
    (Sizif, 29. april 2017 13:43)

    Ne lupetaj! Srbija nikada nije u svojoj istoriji, kako ti kažeš, skidala gaće i natrćivala se! To je počela kada je krenula put EU i kada su počeli ovi politikanti da je vode. Svi u EU Srbiji zatvaraju vrata, ali zato je preko naših vlasti ponižavajuu kao niko nikoga do sada. Trčaramo za EU, a oni nas zamajavaju i ne žele u svom sastavu. Nama pričaju o pravima manjina, dok Srbi u HR nemaju nikakva prava. EU je licemerna i kad već vidimo kako se odnose prema nama, onda treba sami sebi da se okrenemo i onima koji nas cene, pa makar to bile zemlje trećeg sveta, a ne da sedimo na deset stolica.
     (Tata spalio Đenku, 29. april 2017 15:45)

    # Link komentara

  5. A posto sudeci po komentarima sve genije do genija, da li moze neko da mi objasni sta je to Srbija trebala da uradi?
    (JJ2, 29. april 2017 00:38)
    Pa evo, kad pitaš, da ti odgovorim. Trebalo je da uradi baš ovo što je sada uradila i što uvek radi celom svojom istorijom: udari po "sili i nepravdi", udari po višestruko jačem od sebe, udari u ime "velike pravde i Nebeskog carstva", udari braneći "zakon i pravednost"...ali, nedugo posle toga, skine gaće i natrći se. To je cena pravde: uzrok i posledice. Trenutno smo u prvoj fazi...uskoro sledi druga, manje prijatna.
    (Sizif, 29. april 2017 13:43)

    # Link komentara

  6. Šta se beše ono u Sloveniji desilo sa njim? Tamo je bio samo par dana zadrzan i nikom ništa. Nego cela ova predstava oko Haradinaja je toliko providna da je cilj te samo da se skrene pažnja sa demostracija.
    (Rango, 29. april 2017 11:42)

    # Link komentara

  7. @LES MISERABLES
    Nek naša vlada sad obznani da se više nikad neće kupiti ni jedno francusko vozilo,da služi administraciji, već samo nemačka...ej čekaj, pa to se već podrazumeva,al svakako da im obznane biće im teže
     (nemir ~ niš, 29. april 2017 11:11)

    # Link komentara

  8. Zar je neko stavarno mislio da ce nam izruciti coveka koji je oslobodjen od stane Haskog tribunala? Sa druge strane covek putovao po Evropi dok se nalazio na poternici i ko ga je uhapsio? Samo Francuzi. To govori o njihovoj nezavisnosti i vladavini prava. Svi mi znamo da je odluka bolna i da nije ispravna ali valjda si nas do sada navikli sa smo niza vrsta i da nas niko ne ceni kao drzavu.
     (S, 29. april 2017 10:58)

    # Link komentara

  9. @no tnx
    Kako može bivša kolonijalna sila da baštini demokratiju? Do juče su bili eksploatatori, ubice, tlačitelji a onda preko noći demokratija. Ne biva to. I danas bi, da mogu, isto to radili i Francuzi, Britanci, Nemci, Španci. I dan oni mnoge narode sveta smatraju gradjanima III klase, nedostojnih samostalnosti. Vidi se to u odnosu prema krizama na bliskom istoku, u Africi i J. Americi. Ne dozvoljavaju nikome ko ih ne sluša da normalno žive, da odlučuju o svojoj sudbini. Doduše danas više posredno sem tamo gde se baš uzjogune. Njih opale po nosu, kao nas, Irak, Libiju, Siriju, Egipat i one nesrecne africke zemlje u koje guraju tone oruzja. Nema tu demokratije, u glavam su oni i dalje kolonijalisti.
     (Kad malo razmislimo ..., 29. april 2017 10:56)

    # Link komentara

  10. Ministar Vulin izjavi da su nam Francuzi prijatelji, da prijateljstvo nikada necemo zaboraviti i da cemo zajedno obnoviti „Spomenik prijateljstva" na Kalemegdanu. Vec sutradan nam opale politički šamar, ko zna koji po redu. Sad ćemo mi da ih malo bojkotujemo dok nam ne opale šamar i zbog bojkota. Ni u ratu 1914-1918 nam nisu bili prijatelji kao drzava vec se sve zasnivalo na politickim pritiscima Rusije (ne kazem da su nam i oni bili prijatelji) da ce potpisati primirje sa Nemackom i Austro-Ugarskom. Postoje silni bdokumenti da je proboj Solunskog fronta i dalje ka BG odradila luda srpska vojska dok su cse francuske i engleske snage čuvale i reagovale tek kad je moralo da se zauzme prazna teritorija sa koje su Srbi isterali Nemce i Bugare. Sva prica o prijateljstvu FR i SRB je samo fama. Prijateljstvo je bilo samo na nivou pojedinaca, vojnika, lekara, pisaca. I tako do dan danas. Naročito danas. Moze Arno Gujon da se trudi i sa 300% svojih kapaciteta (hvala mu na tome) kada neki ljigavac iz FR to pogazi jednom sramnom sudskom presudom i sve to pogazi.
     (Kad malo razmislimo ..., 29. april 2017 10:48)

    # Link komentara

  11. Ja sam teška opozicija Vučiću i ovoj vlasti, ali čemu podsmevanje? Da se nikako nije odgovorilo bilo bi evo vidite, ćute. Sad kad koliko toliko se nešto bunimo opet ne valja? Sad zvučim kao bot i onaj demagog, ali tako je. Smejete se i pljujete po sopstvenoj državi zato što je neko drugi oslobodio teroristu? Znamo mi da nismo sila i da Francuze baš briga šta mi pričamo, ali zar mora podsmevanje? Neko je dole prokomentarisao da je juče samo jedna žena ispred ambasade sa fotografijom stadalih. Ali ste zato masovno palili sveće za Tatona, da tobože "civilizovana" Evropa ne bi pomislila da ste primitivni. Nadam se objavi komentara pošto mi već deset dana ne objavljujete komentare na političke i slične vesti.
    (Millennium, 29. april 2017 10:47)

    # Link komentara

  12. Ova odluka je najbolji pokazatelj kako razmislja AV I kamarila oko njega. Bojkot, prekidanje odnosa, kontakata, poslova...nema nikakve veze sa odlukom Suda. Vucic nikako da shvati da postoji nezavisno sudstvo za razliku od ovoga sto imamo u Srbiji. Suluda odluka, dokaz nemoci, neznanja, gluposti... sta je drugo moglo da se ocekuje od Milosevic&Seselj&Mira Markovic pulena.(JovanK, 29. april 2017 09:47)Odluka francuskog suda je politička,a ne pravna,još manje pravedna.Ako se ovo desi u zemlji,koja baštini demokratiju preko dva veka,sa razvijenim demokratskim institucijama,kako onada da napadamo naše pravosuđe.U ostalom optužnice protiv predsedničkih kandidata(Le Penove i Fijona) u toku predizborne kampanje je klasični dokaz o političkoj zloupotrebi tužilašva i pravosuđa.
     (no thx, 29. april 2017 10:32)

    # Link komentara

  13. Toooooooooo... Udarite im sankcije, "pa da vide čija majka crnu vunu prede" !
    Sad ili nikad ! Da ih udarimo gde ih najviše boli a to je "ukidanje vekovnog prijateljstva sa francuskim narodom" ! Izbacite francuski jezik iz škola i iz "dualnog obrazovanja" , apelujte da naši diplomirani studenti ne odlaze /"trbuhom za kruhom"/ u Francusku nego u druge EU zemlje , "izbrišite" nam Francusku iz naših glava , ne čitajte Victor Hugo-a i njegove "Les miserables" /kada ih imamo u Srbiji , čak I previše/ , promenite nazive ulica koje nose imena francuskih generala ili porušite sve te ulice – sa “fantomkama” ili bez, izbrišite iz istorije Velikog Rata zajedničke juriše naših solunaca i francuskih vojnika, obrišite svaku pomisao na francuske humaniste i filozofe , pisce a pogotovo "mrskog nam" Victora Hugoa i njegove "Les miserables" /kojih je Srbija puna i prepuna/ , apelujte na naše diplomirane studente da ne odlaze u Francusku "trbuhom za kruhom" ...ma ima da ih upropastimo - samo što to Francuzi i ne znaju !
    Ništa više od "pametnih" predloga mi ne pada na pamet ali vi /"naša vlast"/, već ćete se "dosetiti" kako da izludite narod Srbije I dovedete ga u stanje inertnosti I imbecilnosti, tokom “neprestanog kontinuiteta” ulaska u EU I prosperitetnog propadanja i nestanka Srbije !!!!
    (LES MISERABLES, 29. april 2017 10:31)

    # Link komentara

  14. Treba štrajkovati na stiroporu ispred fr ambasade, kad su mogli zbog izbora mogli bi i zbog ovog
    (leming, 29. april 2017 10:18)

    # Link komentara

  15. A sto Srbija ne izruci trojicu radikala Hagu?
    I sto se Vucic grcevito borio protiv izrucenja Mladica i Karadzica?
    (Samo pitam, 29. april 2017 10:10)

    # Link komentara

  16. Dobro je, imamo stav, sad neka ministarka pravde predlozi svoju ostavku, i da konacno nekog iskusnog pravnika postavimo, a ne nekog japija i kvazi vunderkida.
    (Dule, 29. april 2017 09:57)

    # Link komentara

  17. Evo ja zivim u francuskoj - tu je totalna panika-sve TV su prekinuli program uzivo da bi saopstili odluku vlade srbije,predsednicka kampanja je na kratro prekinita a sad je kandidatima najvaznija tacka njihovog programa kako izgladiti relaciju sa srbijom,kad odem na posao kolege me pitaju dali ce ovo dugo trajati jer su zabrinuti kako ce ovaj incident sa tako velikom drzavom njenim predsednikpremijerom uticati na njihove plate...stavarno neverovatno kako je nas predsednikpremijer za kratko vreme uspeo da izgradi takav uticaj u medjunarodnim odnosima
    (Miki, 29. april 2017 09:49)

    # Link komentara

  18. Ova odluka je najbolji pokazatelj kako razmislja AV I kamarila oko njega. Bojkot, prekidanje odnosa, kontakata, poslova...nema nikakve veze sa odlukom Suda. Vucic nikako da shvati da postoji nezavisno sudstvo za razliku od ovoga sto imamo u Srbiji.
    Suluda odluka, dokaz nemoci, neznanja, gluposti... sta je drugo moglo da se ocekuje od Milosevic&Seselj&Mira Markovic pulena.
    (JovanK, 29. april 2017 09:47)

    # Link komentara

  19. Od kako su nas boljsevici uzeli pod svoje uvek smo na pogresnoj strani. I jos se zalimo na nepravdu.
    (M, 29. april 2017 09:32)

    # Link komentara

  20. Francuzi ce strasno da se potresu zbog toga, narocito sada uoci drugog kruga predsednickih izbora....
    (Serbissimo, 29. april 2017 09:30)

    # Link komentara

  21. Boze kakvi smo mi diletanti - komplet (ili samo tinejdzeri ostavljaju komentare?)...
    Sa jedne strane kompletni i...oti na vlasti koji umesto da imaju 50 tajnih/javnih kontakata sa FR u prerhodnih mesec-dva i npr urede sudstvo da makar lici na nesto (savamala, neko?) kako bi se mogli pozivati na njegovu "nezavisnost"...
    Sa druge strane naivni komentatori koji ekstradiciju smatraju samo pravnim postupkom (tu UVEK itekako ima politike) i koji smatraju da se treba nasmesiti i pokloniti kad te neko pljune (a to se upravo desilo).
    Sizofrenija ekstrema.
     (genije, 29. april 2017 09:30)

    # Link komentara

  22. Juce je samo jedna stara zena stajala ispred ambasade Francuske sa slikama svojih ubijenih od strane Haradinajevih saboraca. A gde ste bili svi vi kojima je sve smesno?!
     (beli crnac, 29. april 2017 09:28)

    # Link komentara

  23. Nevidjena glupost. Na sopstvenu stetu.
     (tt, 29. april 2017 09:21)

    # Link komentara

  24. Mnogo sam ljut na francusku jer oni nemaju uticaj na sudije kao kod nas
    Ovde AV okrene sudiju i sve rešeno
    Nemaju francuzi pojma kako se vodi država
    Diletanti
    (Vozdocanin, 29. april 2017 09:20)

    # Link komentara

  25. I Srbija je nedavno odbila izrucenje izvesne gospode Crnoj Gori zbog planiranja i organizacije krvavih teroristickih napada na dan izbora. Kazu nema osnova. A pa evo sad ni Francuzi nemaju osnova.
    (moralni gmizavac, 29. april 2017 09:13)

    # Link komentara

  26. Ovo je jos jedna predstava malog Aleka u unutrasnjopoliticke svrhe.
     (barka, 29. april 2017 09:09)

    # Link komentara

  27. Nemojte toliko ostro, patice francuski narod, nisu oni krivi. Treba uvesti zabranu dolaska francuskih sudija na seminare u Srbiji i ne dostavljati im najnoviju naucnu literaturu iz te oblasti.
     (Sloba, 29. april 2017 09:02)

    # Link komentara

  28. Sjajno!
    Ustedecemo na ovom narodne pare ali steta sto kratko traje.
     (igor, 29. april 2017 08:57)

    # Link komentara

  29. Želim da podsetim sve koji imaju pileće pamćenje da je Milošević PRVI uveo sankcije, i to Slovencima, zbog raspada KPJ na poslednjoj sednici i zbog opredeljenja da ne žive u istoj državi sa Srbima, u Jugoslaviji. Bio je to srpski bojkot slovenačke robe - politika IZNAD ekonomije. Sankcije je prvi uveo Srbin, čitaj onaj ko je tada imao tanke živce a jake mišiće. Kasnije se odnos snaga promenio na štetu Srba, pa kada su Srbi dobili "nepravedne i ničim izazvane sankcije", Milošević and company su pištali do neba - zemlja je ubrzano propadala, bio je to snažan podstrek kriminalizaciji, sve je išlo mimo zakona. Da li smo mi Srbi nešto iz toga naučili? Rekao bih, ne. Sada je ponovo politika IZNAD ekonomije, ponovo guramo prst u oko Tajsonu (Francuska je deo nečeg jačeg, svi znamo čega), i ponovo će Srbin loše proći, ali na žalost ne onaj Srbin koji ovo radi, već onaj u ime koga se ovo radi - narod.
    (Petar, 29. april 2017 08:52)

    # Link komentara

  30. Mi opet umišljamo da smo neka velika sila , a kad bude stani-pani kao 90-ih , opet ćemo da se čudimo kako nemamo saveznika i kako su svi protiv nas. Nažalost, ništa nismo naučili. .
     (Dragana, 29. april 2017 08:52)

    # Link komentara

  31. francuska je drzava dok srbija samo lici na drzavu.
    (brax, 29. april 2017 08:52)

    # Link komentara

  32. ma povucite ambasadora...
    (brax, 29. april 2017 08:50)

    # Link komentara

  33. Haradinaj je putovao širom Evrope i samo ga je Francuska uhapsila. Ostali ni to nisu hteli (smeli).
     (ms, 29. april 2017 08:45)

    # Link komentara

  34. Znaju li Francuzi da smo im uveli te kontramere? To ce bas da ih uznemiri. Mozda to moze da se protumaci i kao nase mesanje u drugi krug predsednickih izbora.
     (Maksim, 29. april 2017 08:38)

    # Link komentara

  35. Koji diletanti! Stvarno nam nema pomoci. Pa bas briga Francuze za bojkot nece ga ni primetiti, a nase firme koje sa njima posluju hoce. U dzepu. Secam se kada su isti ovi tupsoni propagirali bojkot slovenacke robe pocetkom devedesetih. I? Sta je bilo? Gde su oni a gde mi? Majko mila....
    (Profa, 29. april 2017 08:29)

    # Link komentara

  36. Gradjane Francuske ima da rastuzi ovakva vest koju cuju.To je uredjena zemlja verujem da i ne znaju ko su im ministri a mi u Srbiji se svi bavimo politikom.
     (Kaca, 29. april 2017 08:27)

    # Link komentara

  37. Napokon je nasa Vlada pokazala snagu, volju i nepokorenost! Nazalost, sankcije vrede samo za Francusku i to samo 3 meseca. Kao opomenu svima, trebalo je uvesti sankcije, i to jos ostrije, celoj EU i to 12 meseci! To bi ih opametilo i oni se vise ne bi usudili poigravati se sa Vucicem i njegovim timom!
    (PraviPravac, 29. april 2017 08:22)

    # Link komentara

  38. Najmanje sto Srbija treba da uradi u znak protesta zbog francuske odluke da oslobodi Ramusa Haradinaja je to da momentalno "povuce" sve Srbe koji u Francuskoj rade kao "gastarbajteri", natrag u Srbiju !
    Neprikladno je da se Srbi koji rade u Francuskoj druze sa narodom koji je "stao na stranu" onoga cije izrucenje je Srbija "potrazivala" !
    Svi Srbi koji zive i rade u Francuskoj NATRAG u Srbiju, to bi po mom misljenju bila jasna poruka Francuskoj da su svi Srbi JEDNOGLASNO stali uz svoju Vladu i svog Premijera i izabranog Predsednika !
    (Bucko razmisljam, 29. april 2017 08:20)

    # Link komentara

  39. Koji iskompleksirani diletanti vode ovu zemlju. Pa to je sud doneo odluku, a ne država. Šta sad država da grdi sud, pa nije to Srbija da ti gašići naređuju kako ćeš da sudiš, totalno odsustvo svesti i nepoznavanhe spoljne politike i vođenje iste. Amatersko vođenje politike na svim nivoima.
     (DedaMiloje, 29. april 2017 08:15)

    # Link komentara

  40. Ja bih im objavio rat, pa neka vide šta će.
    (s., 29. april 2017 08:09)

    # Link komentara

  41. Ma ukinite im izvoz pa da vide onda... Hahaha i onih 5% ljudi syo moze da putuje da bojkotuju... Al smo ludi , za medalju!
    (Ilke, 29. april 2017 08:05)

    # Link komentara

  42. Bojkot Francuske zato što se političari kod njih ne mešaju u rad sudstva i zato što ne slušaju zahteve svetske sile SNS i div-junaka savremenog sveta i današnjeg istorijskog trenutka, velikog Aleksandra Vučića.
    (Tipično, 29. april 2017 07:58)

    # Link komentara

  43. ahaaaa citam i ne mogu da verujem, sta ima veze politika sa pravom, bas sada se vidi da sud je veoma pravedno odlucio. Ove mere Srbije su najbolje obrazlozenje zasto je bila takva presuda, i potvrduje to sto g. Haradinaj i vlasti Kosova su izjavili. ihiihhiii
    (rexona, 29. april 2017 07:58)

    # Link komentara

  44. Do sada sam mislio da samo zatvori za nase politicare i bizmismene mogu da spasu Srbiju. Od danas sam siguran da ni od Laze nema pomoci.
    (Posteno i haos je bolji, 29. april 2017 07:52)

    # Link komentara

  45. Mera koja odgovara nadurenom školarcu. Sad će oni videti svoga Boga kad im ja ne odem jedno tri meseca
     (dr NS, 29. april 2017 07:50)

    # Link komentara

  46. Ma pravo rešenje, kao i uvek. Malo ćemo da se ljutimo a posle tri meseca pujpike ne važi.
    (vladimir, 29. april 2017 07:44)

    # Link komentara

  47. Ova odluka je evidentno nezrelo ponaèanje, koje nema veze sa stvarnošću. Još jedan autogol u nizu i krajnje vreme da se svest naroda probudi.
    (milisav, 29. april 2017 07:39)

    # Link komentara

  48. Sudstvo na zapadu i te kako nije nezavisno, u ovakvim slucajevima. Kako objasniti, inace, da je prva medijska objava presude bila drugacija. Jedna od mera moze biti i iskljucivanje francuza iz trke za aerodrom Nikola Tesla. Neka kupe prištinski... Ne treba da vucemo komplekse iz nekih bivših vremena. Da, sankcije zemlji većoj od nas. Pa u EU ionako nećemo ući skoro pa nikad.
     (Samo tako..., 29. april 2017 07:38)

    # Link komentara

  49. Vucicu,moze Le Penova da smisli neki naziv drugi svoje partije ali ona u dusi nosi ime stare svoje partije u srcu se ne odrice nje.To je slucaj tvoj sta god si mislio o zapadu kao radikal isto to i sad mislis samo sto hoces da muzes pare iz evropskog fonda.
     (Nenad, 29. april 2017 07:35)

    # Link komentara

  50. nije bitno da li ce fr to potresti ili ne, bitno je da pokazemo nezadovoljstvo zbog nepravde. naravno da je sve vreme pravda bila daleko van naseg dometa, ali ne treba precutkivati vec se otvoreno treba protiviti, svim diplomatskim sredstvima, kad vec nemamo snage za nesto jace.
    mada bi bilo kul i da proteramo fr ambasadora
     (just saying, 29. april 2017 07:31)

    # Link komentara

  51. Pustite gradjane da bezi odavde ko hoce ne sramotite ih nemojte da Francuska kaze da smo svi glup narod.Kakav je to cirkus Francuska je zemlja sa uredjenim i nezavisnim institucijama.Njihovo tuzilastvo i sudstvo samo donosi sudske presude a Oland veze sa njima nema.
     (Kata, 29. april 2017 07:28)

    # Link komentara

  52. Pa to će sigurno potresti ali ove sto putuju u FR
    (Dexilium, 29. april 2017 07:28)

    # Link komentara

  53. Odluka za domacu upotrebu!
    (Mica, 29. april 2017 07:27)

    # Link komentara

  54. Koji diletantizam. Ne mogu da verujem šta rade.
     (Moj ugao, 29. april 2017 07:27)

    # Link komentara

  55. I sta kazete, da bojkotujete Francusku? Da mi je neko pricao da cu ziveti u balkanskoj Severnoj Koreji...
    (zimzeleni, 29. april 2017 07:26)

    # Link komentara

  56. Ako je francusko sudstvo nezavisno kao sto mnogi od vas ovde tvrde, pitam se zašto onda francuska vlada donosi konacnu odluku o izrucenjima nakon odluke suda?
    (Ironični, 29. april 2017 07:18)

    # Link komentara

  57. Zato nam ide sve dobro poslednjih 100g.. Tvrdoglavo, primitivno i naravno na našu sobstvenu štetu sad kad tražimo da uđemo u EU, a verujte da nam to treba! Naš taj inat je užasna osobina..
    Političari bezgranično glupi.. Zato kod nas nema prosperiteta. Užas!!

    Isto ne razumemo da bi nam bilo pametno da uđemo u NATO zbog albanaca. Ako dođe do sukoba NATO ostaje neutralan.. Kako mogu Nemci, Francuzi, Poljaci, Britanci itd biti u savezima a ratovali jedni protiv drugog!? A mi kao ne možemo.. Mi smo uvek nešto Ekstra.. Ekstra glupi..
    Samo nenormalna nacija tera nekome inat na svoju štetu! Ja se u stvari ne osečam više kao da je ceo svet protiv nas srba.. Ja počinjem da osećam da smo mi sami, protiv samih sebe, i još malo pa i ne zaslužujemo da opstanemo kao država i društvo.. Mi smo jedna "mlada" samostalna država, ali to što me zabrinjava je to što mi nemamo nikakvo strateško mišljenje i ne učimo ništa o dešavanja kroz istoriju.. Hrvati, Albanci, Crnogorci svi razumeli u kratko vreme kako se radi ka prosperitetu.. Da su evropljani.. Da treba savezi sa zapadnom gde su pare.. Mi idemo ka nekoj Kini(kojima ništa ne možemo prodati), Rusiji(koja nas u stvari nešljiviše sem kad treba da nas uvedu u neke probleme, i sem kad nas hočedu da oplčkaju kao sa NIS) i nekoj nebitnoj Belorusiji.. Mi smo postali zapanjujuća gubernija koja privlači samo loše odluke i partnere.. Samo čekam da uđemo u pakt sa S. Korejom da se stvarno onako majstorski usrećimo kao što samo mi umemo.. Bljak!!
     (HanSolo, 29. april 2017 07:08)

    # Link komentara

  58. Xaxaxaxaxaxa uvedite sankcije Francuskoj.
     (Julka, 29. april 2017 07:07)

    # Link komentara

  59. Dajte ne brukajte vise ovaj narod.Podnesite svi ostavke i silazite sa vlasti.Bas briga Francusku za Srbiju i njene bojkote.Ne samo Francusku vec sve zemlje clanice EU.
     (Darko, 29. april 2017 07:04)

    # Link komentara

  60. Uf uf... Sve im se tresu kolena od naših kontramera. Dajte se uozbiljiti
    (MK, 29. april 2017 06:45)

    # Link komentara

  61. Copor gubitnika,lepo rece covek.
     (Viktor, 29. april 2017 06:36)

    # Link komentara

  62. Ja ne verujem u ovu vest...Suviše je glupo da bi bilo istinito.
     (portos, 29. april 2017 06:34)

    # Link komentara

  63. Čitam komentare na razne vesti u vezi sa oslobađanjem Haradinaja. Koliko radosti zbog toga što je ratni zločinac oslobođen, koliko sarkaszma kada su žrtve u pitanju.
    (Jung, 29. april 2017 06:13)

    # Link komentara

  64. Kažu da je korisno nasmejati se ujutro.Ovo liči na Vučića,Vulina i Dačića.Ma šaka jada.
     (xyc, 29. april 2017 05:56)

    # Link komentara

  65. A posle tri meseca će Francuzi da nam isporuče onog? Ili ćemo za tri meseca to da zaboravimo? Pa je l ima nekog sa malo više mozga u toj smešnoj vladi!
     (zemunac, 29. april 2017 05:31)

    # Link komentara

  66. Сјајно свака част, ово ће их заболети.
     (Четник, 29. april 2017 04:46)

    # Link komentara

  67. Хахаха, јел ово реално? Мора да су у Француској одмах сазвали седницу Владе. УН шаље мировне трупе у Француску по налогу Србије.
     (Сиви Тић®, 29. april 2017 04:15)

    # Link komentara

  68. Pa neka idu direktori na Novi Zeland, mislim jeftinije je.
    (biznis ali fer, 29. april 2017 04:08)

    # Link komentara

  69. Koliko ćemo para ušparati za ta tri meseca od tih ne putovanja.
     (Aleksandar Veliki, 29. april 2017 04:05)

    # Link komentara

  70. Da li to Vučić očekuje od Francuske da izvrši pritisak na sudstvo koje je bar formalno, nezavisno?

    Ne radi se to tako. Pucaju sebi u koleno bez ikakvog razloga.
     (Nenad-EU, 29. april 2017 03:39)

    # Link komentara

  71. Zaboravio sam reći,Francuzima zabraniti ulazak u Srbiju,ma ni sa vizom,izbaciti SVE francuske proizvode iz Srbije,posebno,Telemecanique,Schreder,Merlin Geren,a posebno parfeme i sireve,o vinima da ne divanimo!ETO kako sa Francuzima treba!!!!!
     (pedja, 29. april 2017 03:24)

    # Link komentara

  72. Jedini je problem sto ovaj mali protest sluzi samo za unutrasnju upotrebu, tj Vucic se prikazuje kao jako besan i odlucan, pa on kao kaznjava Francusku.
    Inace u francuskim medijima se gotovo nigde nije ni pominjala ova citava prica o Haradinaju, a kamoli protestne note Srbije (jos u jeku izbora). Trazio sam i nisam nista nasao, cak ni medju zabacenim vestima.
    (ujdurma, 29. april 2017 03:19)

    # Link komentara

  73. U francuskoj o tome se uopšte ne govori, ovde su izbori u prvom planu. Sadasnje rukovodstvo bas ih briga!
    (Vlada djordjevic, 29. april 2017 03:17)

    # Link komentara

  74. Što bi rek'o Radovan: Al' smo im zapretili....
     (Nemanja, 29. april 2017 02:50)

    # Link komentara

  75. Kakav bojkot.
    Treba svu dokumentaciju o slucaju Haradinaj poslati Mari Lepen, pa nek to ona iskoristi u Presednickoj kampanji. Sustina njene politike je upravo to. Zabraniti da teroristi slobodno vrsljaju (i pustaju na slobodu politickim preinacenim odlukama) po Evropi.

    Neka ovaj slucaj bude tema pred 2 krug izboraq u FR.

    Ovo takodje jasno pokazjuje da je "nezavisno" sudstvo u Evropi sarena laza (kao i slucaj Juliana Asaza), mrtvo slovo na papiru.
    Vazi dok se politika ne umesa.

    Hoce li Freancuska (kao i ostatak Zapadne Evrope) sacekati da teroristi urade ono sto je Haradinaj radio na Kosovu da bi shvatili neke stvari.
    (Petar S., 29. april 2017 02:38)

    # Link komentara

  76. Ova mera bi mogla da oznaci kraj Francuske. Nije mi uopste jasan Vucic zbog cega drzi tog Dacica u MSP, kada tip nije sposoban dve nacrtane ovce da cuva , a ne da vodi spoljnu politiku.Zar u ovoj zemlji nema neko sposobniji i kulturniji da je zastupa u inostranstvu.
    (Sofronije, 29. april 2017 02:28)

    # Link komentara

  77. и шта ће да се догоди тим нашим чином, или шта очекујемо да се догоди, сто динџи да ће бити једно ништа
     (cypress, 29. april 2017 01:45)

    # Link komentara

  78. Isto kao i Sloba sa Slovenijom devedesetih. Jadno i bedno, providna alibi igra. Kakav dokaz da Srbija ne silazi sa Slobinog puta!
    (Doktor, 29. april 2017 01:44)

    # Link komentara

  79. Ko malom detetu kad ne kupite igracku,odma pocinje da se duri. Francuze za nas bojkot boli uvo pazi jos da im ne uvedemo mozda sankcije. Niko nam nije kriv sto je nas pravni tim zakazao.
     (Gejmer, 29. april 2017 01:42)

    # Link komentara

  80. Nightwalk

    Daleko smo mi od Francuske po razvijenosti pravosudja, ali ne treba ni njih idealizovati. Ovo nije bio klasican proces, vec sudjenje komadantu organizacije koja je ratom dobila drzavu, a u tome joj pomogla i Francuska. Nije postojala teoretska sansa da francuski sud donese presudu da se Haradinaj isporuci Srbiji, fakticki prihvati argumente Srbije da je on terorista i time obelezi Francusku kao drzavu pomagaca terorizma. Zato je ovo i bio politicki proces, bez dodirnih tacaka sa francuskim nezavisnim sudstvom.
     (Mare, 29. april 2017 01:36)

    # Link komentara

  81. Oni koji pricaju o nezavisnom sudstvu, lupaju nevjerovatne gluposti... Kad ke ekstradicija u pitanju, tu zakon igra najmanju ulogu. Sustina ekstradicije i jeste da se ona koristi za politicke interese, a najmanje u njemu ima prava.
    Takodje, velika je zabluda misliti da je svako zapadno sudstvo nezavisno. Tamo su, cak, mnogo veci pritisci nego kod nas i nemojte misliti da korupciji i trgovine uticajem ima samo kod nas.
     (Iraklis, 29. april 2017 01:21)

    # Link komentara

  82. A posle tri meseca ionako ce svo i zaboraviti da se ovo ikada i desilo.
    Da vidimo ako se francuzi pominju kao najozbiljniji za aerodrom, dali je to samo malo patka da se pripremi teren.
     (Mail Aca, 29. april 2017 00:56)

    # Link komentara

  83. to su oni nasi giganti
     (oglo, 29. april 2017 00:55)

    # Link komentara

  84. Molim Vas recite da je ovo njuz.net!
    (Au, 29. april 2017 00:48)

    # Link komentara

  85. Jadni Francuzi....
    Pa zašto tako okrutne sankcije....
    Pola populacije će da im pocrka od smeha....
     (Može biti samo je*an, 29. april 2017 00:46)

    # Link komentara

  86. Sutra će čitav Francuski parlament, Francuska vlada i Kabinet predsednika da protestuju ispred suda jer Francuska će da izgubi paket pomoći od 20 mil. € iz Srbije za izgradnju institucija sudstva.
    (Čeri, 29. april 2017 00:45)

    # Link komentara

  87. Hahah na cemu su ovi likovi?? Na ulicu dok jos ima sta da se spase!
    (mmm, 29. april 2017 00:42)

    # Link komentara

  88. Ovo je skandal: francuska vlada nema nikakvog uticaja na odluku suda, sto je ovde protumaceno kao "nemoguce" (a, svakako, iz iskustva u Srbiji, gde vlast kontrolise sudove). Kladim se da formulacija suda u Kolmaru da bi za Haradinaja nastupile teske posledice ako bi bio izrucen zapravo znaci "da, znamo da sudstvo kod vas nije nezavisno, i znamo da ne bi imao pravedno sudjenje". Savamala se polako obija o glavu.
    (Skandal, 29. april 2017 00:39)

    # Link komentara

  89. A posto sudeci po komentarima sve genije do genija, da li moze neko da mi objasni sta je to Srbija trebala da uradi?
    (JJ2, 29. april 2017 00:38)

    # Link komentara

  90. samo nek on cacka mecku.Pa cemo mi,narod naj..ati na kraju. Jako je pametan...
     (Lale, 29. april 2017 00:36)

    # Link komentara

  91. Toliko o Vucicu evropejcu.

    U tom coveku nema ni zrno iskrenosti, sve je samo predstava da bi prigrabio vlast. Nervira me ali ne brinem, ovako samo ubrzava svoj kraj.

    A Tanja Miscevic sada da vrati onaj orden sto je od njih dobila?
    (Kad su cvetale tikve, 29. april 2017 00:36)

    # Link komentara

  92. Ne mogu da verujem sta sam upravo procitao. Recite mi da je ovo vest od news net-ovaca?
    Isto je i Sloba radio kada je mislio da je najmocniji.
     (NikolaD, 29. april 2017 00:32)

    # Link komentara

  93. U pravu su!!!! Nikakve veze sa pravdom!!! I sta ce nam takvi "prijatelji"???
     (Dragan, 29. april 2017 00:16)

    # Link komentara

  94. Vidim puno sarkazma u komentarima. Ipak, kao laik pitam, zar Francuska nije dužna da samo izruči optuženog, na osnovanim sumnjama a njih ima, a da mu domicilni sud sudi i utvrdi eventualnu krivicu. Sve se izčašilo i politike svuda.
    (Salek, 29. april 2017 00:15)

    # Link komentara

  95. Нису се Французи потресли и брига их за нас али морамо показати у границама нормале да то ипак није у реду. А неко рече да је француско судство независно. Врло наивно, баш наивно. Политика је увек била испред правде, а демократија је прича за сиротињу и мале народе.
     (Милан, 29. april 2017 00:15)

    # Link komentara

  96. Ne znam da li je nasoj vladi to jasno, ali oni ovim sto rade direktno optuzuju Francusku da nema nezavisno sudstvo. Francuska sebe smatra jednom od najdemokratskijih drzava na svetu gde niko ne moze da utice na tok i ishod sudjenja. Ne znam sta nasa vlada ocekuje, da Francuska vlada utice na sud u korist Srbije? Nije mi jasno koji je cilj ovih mera. Sta zelimo da postignemo? Da li bas uvek tumaramo bez cilja i kao drzava reagujemo na emotivnoj bazi kao tinejdzer neki?
    (Spearman, 29. april 2017 00:08)

    # Link komentara

  97. To je kad ti Dačić vodi spoljnu politiku i radikali i uspavani Vulin!
     (djordje, 29. april 2017 00:04)

    # Link komentara

  98. Ne znam kako će jadna Francuska da izdrži ova bolna 3 meseca bez Srbije...
     (hmm, 29. april 2017 00:04)

    # Link komentara

  99. Aj vidite i da nam uvedu vize, taman prilika da bude za radna mesta cekanja u redovima.
     (inzenjer, 29. april 2017 00:02)

    # Link komentara

  100. Gledajte samo kad budu otvarali sledece poglavlje ko ce se suprotstaviti!

    To Vucic i hoce, sto sporije ide prema EU, to duze moze da mesetari i zamajava narod, jer, lopovi i prevaranti tamo ne ulaze, a on uredjenu drzavu nece, jer u njoj takav kakav je, ne bi mogao da bude ni predsednik mesne zajednice!
    (hohstapler, 29. april 2017 00:00)

    # Link komentara

  101. Uvesti im sankcije pa nek vide malo kako je to hahahahahaha pa ovo kod nas je ludnica.
     (#gladnismo, 28. april 2017 23:47)

    # Link komentara

  102. Ono kad totalno diletantski vodis spoljnu politiku.Mada tako vode i drzavu u kompletu od mesne zajednice pa do samog vrha.
    (laki78, 28. april 2017 23:42)

    # Link komentara

  103. За разлику пд наше банана државе у ФР је судство независно, стога нико од званичника те земље не може да утиче на судске одлуке. То што смо код нас навикли да сваки председник општине има утицаја на судство наш је проблем
    (Nighthawk, 28. april 2017 23:37)

    # Link komentara

  104. Bas smo ih potresli i zabrinuli eno Francuzi placu , od sutra ce uvesti tri dana nacionalne zalosti zbog ovih kontramera Srbije . Kakav sou . Ne trebamo mi Francuskoj nego Francuska treba nasoj vladi . Citam i ne verujem . Zabole njih nesto za ove nase kontramere ( svi vec znate sta je to nesto ) .
     (Anonymous, 28. april 2017 23:34)

    # Link komentara

  105. A kako bi bilo da malo udarite po dzepu njihove firme po Srbiji? To bi najbolje shvatili.
     (ej bre, 28. april 2017 23:33)

    # Link komentara

  106. @pera
    kamo srece da su zadnjih 100 godina vise isli u Nemacku ...
    (Sasa, 28. april 2017 23:30)

    # Link komentara

  107. a smemo li da igramo francuske klubove u kladionici?
     (pajazzo, 28. april 2017 23:27)

    # Link komentara

  108. prava stvar, a posle tri meseca fr ce nam uvesti vize
     (rafailo, 28. april 2017 23:14)

    # Link komentara

  109. Ovako mali Đokica zamišlja vođenje spoljne politike sa značajnom EU zemljom!
    PS.A Francuzi će se posebno nasekirati zbog toga!
     (Ujka Vasa, 28. april 2017 23:13)

    # Link komentara

  110. Uručena protestna nota izvršnoj grani vlasti zbog donete odluke sudske grane vlasti...svasta!!!
    (Ik, 28. april 2017 23:11)

    # Link komentara

  111. hahaha, preusmericemo dnevnice na nemacku u sl. tri meseca...
     (pera, 28. april 2017 23:05)

    # Link komentara