100 dana Donalda Trampa – "Mislio sam da će biti lakše"

Kosta Mesa, Kalifornija, 29. 4. 2016. - Favorit republikanaca za predsedničkog kandidata Donald Tramp održava miting. Na ulicama malog grada demonstranti sa zastavama Meksika, saobraćaj blokiran, razbijen policijski automobil... Uhapšeno je 20 osoba.

Nevena Zdravković
Pošaljite komentar
  1. Financijski i vojni establišment diktira politiku USA ma ko da je izabrani predsednik. Globalne financijske špekulacije nikako neće da stopiraju najbogatiji Amerikanci a među njima su senatori i kongresmeni.Vojni lobi jako utiče jer je vojna industrija strahovito zaradila u oba svetska rata, a sada nametnutim ratovima popunjava budžet.Uvek samo ta 2 lobija mogu zaokreniti spoljnu politiku.Zato Tramp iskreno govori kada kaže da je ovih prvih 100 dana veoma teško radio i svesno priznaje zbog čega.
    (e, 2. maj 2017 16:44)

    # Link komentara

  2. Tramp je u stvari pokazao americkim biracima da nemaju izbora. Amerikanci jesu pragmaticna nacija, ali tek cemo videti psiholoske efekte Trampove vladavine jer koncept demokratije je ipak sustinski za americki indentitet. Obama je bio prvi samar, da nije bilo Obame ne bi se desio ni Tramp, ali ovih prvih 100 dana Trampa je mnogo veci samar od Obame tj. prava sok-terapija kako za Amerikance, tako i za citav svet. Sama cinjenica da je Tramp sa onako negativnom, do sad nevidjenom kampanjom dobio izbore govori koliko ima nezadovoljnih i siromasnih u Americi, narocito u unutrasnjim drzavama. Oni su jos jednom grubo prevareni. Zaokret je 180 stepeni.
    (Homer Simpson, 29. april 2017 13:08)

    # Link komentara

  3. Nemoj da mislis!
     (Zule, 29. april 2017 13:04)

    # Link komentara