1. @Pa kako ne

    Kolike su plate u Kataloniji? Sto se Katalonci ne bave putovanjima nego bi da se otcepe od Spanije? Kakve su plate Baskijaca u Francuskoj ili u Spaniji? Kakve su plate Valonaca i Flamanaca u Belgiji? Skotlandjana, Iraca, Madjara u Rumuniji i Slovackoj itd.
    (whatever, 26. april 2017 15:30)

    # Link komentara

  2. Iza svake ideje stoji profit.Nema ovde nikakvih ideja,želja,pa kao ona priča svi Albanci ili bilo ko drugi u itsoj državi.Onaj ili oni koji očekuju profit odlično znaju gde da sprovode svoje finansijske planove da bi ostvarili enormnu profit.Priča već odavno vidjena,primenjivana sa 100% zagarantovanom zaradom.Scenario isti,glumci različiti.Prvo uvek kreneš sa pričom,tutneš pare u džep glasnicima da pevaju tvoje ideje.Prodaš im oružje,napraviš vojni kamp,malo ih obučiš i onda kreće "lako puškaranje"partizanski način borbe, pa to lagano uvečavaš.Kada se dobro izmalte i popale sve što s emože popaliti,porušiti onda se pojaviš kao mirotvorac.Naravno uz sve to imaš spremljene ljude koji su ti za pomoć izbeglima kojima debelo naplaćuješ prebacivanje u drugu zemlju.Kada je sve dobro poruššeno i popaljeno onda se ti pojaviš kao neko ko će da gradi,da hrani ono malo što je ostalo živih.Itd.itd.Svi dobro znate kako to ide.Sad ako se navodno zna koja služba,onda se znaju i imena.Pa bilo bi lepo pokazati slike,imena,uskratiti im gostoprimstvo zemlje u kojoj borave,prekineš diplomatske odnose-naravno druga strana će sve poricati,da nema potrebe i tako u krug.Tako na ovim prostorima traje decenijama,vekovima prekrajanje granica od Male-do Velike neke zemlje uz milone stradalih,proteranih,milijarde evra materijalne štete,kulturne,obrazovane zaostalosti.Tako to izgleda.
    (Grunf, 26. april 2017 12:35)

    # Link komentara

  3. Будимо реални, нико неће да подржава народ који је у биолошком пропадању, ко то не схвата њему нема помоћи. КО да уважи интересе народа којег ће за 30 година бити испод 5 милиона са просеком година 50 и уделом пензионера у укупном становништву од 32-35%, ко??? Да ли би ви уважавали интересе таквог наорода да сте на месту Амера, Руса, Турака, Немаца???
    (Лајави, 26. april 2017 10:36)

    # Link komentara

  4. Kada biste objavili moj komentar u kome sam napsaso o cemu se radi prvi put jos pre nekoliko meseci, situacija bi bila jasnija, turci nemaju mogucnosti delovanja na nacin kakav se ispoljava u praksi kod nas.

    Samo par obavestajnih centara u evropi mogu da organizuju dejstvo na nacin na koji se ono desava kod nas, naravno uz saradnju svojih lokalnih satelita u nasem okruzenju, ukratko svi su na zapadu...
    (DPolitika, 26. april 2017 10:21)

    # Link komentara

  5. @DA

    Potpisujem sve navedeno, samo si jos zaboravio da dodas i ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, ciji ubica je bio inspirisan Erdoganovim idejama i kojeg je tursko obezbedjenje "previse olako" (citaj: namerno) propustilo
    (1912, 26. april 2017 10:11)

    # Link komentara

  6. Priprema za ulazak u NATO
    (Žukov, 26. april 2017 10:00)

    # Link komentara

  7. Turska planira dugorocno, Erdogan i njemu slicni zaista sanjaju o povratku Otomanskog carstva, i nista tu nije skriveno, jednostavno pogledajte njegove izjave, a i dela, priznali su Kosovo, platili su obnovu svake dzamije u BiH, bio je tekst skoro da turski drzavljini kupuju kuce oko Pirota, a sada jos i ovo, a sta mi radimo? Samo cutimo i potcinjavamo se zarad nekih bednih fabrika sa platama od 300€, a znate sta treba da radimo? Da sledimo politiku Sebastijana Kurca, on ih je najbolje procitao!
    (demohriscanin, 26. april 2017 09:58)

    # Link komentara

  8. Priprema za ubedjivanje naroda da treba ući u NATO.
    (Jovan, 26. april 2017 09:57)

    # Link komentara

  9. Pa nije bio lapsus kada je Erdogan pre nekoliko godina,prilikom posete Prizrenu,izjavio da je to Turska.Dobro su poznate Erdoganove namere da postane novi sultan i da obnovi Otomansku imperiju.To radi oružijem u Siriji i ostatku Bliskog Istoka,tako što pomaže razne džihadističke militantne grupe,dok na Balkanu se predstavlja kao zaštitnik interesa muslimana.To je real politika,a ne neka velika zavera.Nije to upereno samo protiv Srba,već protiv svih balkanskih naroda,čak i muslimana.Turske bezbednisne službe deluju u skladu sa tom politikom.Ta Erdoganova politika ima podršku Vašingtona.To nije ništa novo,jer je u 19-om veku Istanbul imao podršku Londona i Pariza,kada gušio ustanke balkanskih naroda.Tada kao i sada se to kosi sa interesima Berlina i Moskve na ovom prostoru.Jedina razlika što smo tada imali vođe i narod,koji su se borili za slobodu,a danas bi pristali da budemo robovi za šaku novca.
     (sloga, 26. april 2017 09:43)

    # Link komentara

  10. Albanci nikada nisu postojali kao jedinstveni narod, već ih je narodom i nacijom učinio austrougarski dvor, ujedinio različita plemena, sačinio jedan jezik i sve to potpomogao novcem kako bi, pre svega, smanjili srpski uticaj i težnju ka oslobađanju svih srpskih zemalja od kojih se dobar deo tada nalazio pod vlašću Austrougara. Na duže staze, cilj ovog "projekta" je bio da se u ovom delu Evrope koji izlazi na Mediteran smanji i uticaj Rusije.

    Ova tvrdnja izazvala je velike polemike i interesovanje naučnih krugova u Evropi, a iznesena je u doktoratu nedavno peminule bugarske istoričarke Teodore Toleve (1968-2011). Rad pod nazivom "Uticaj Austrougarske imperije na stvaranje albanske nacije (1896-1908)" zasnovan je na proučenim dokumentima Carskog arhiva u Beču od kojh su mnogi u to vreme bili najstrože čuvana tajna.Toleva je tokom istraživanja i potrage za dokumentima o međuetničkim odnosima u Otomanskoj imperiji, u carskom arhivu u Beču našla dokumente u vezi tajnih sastanaka na austrougarskom dvoru održanih 1896. na kojima je dogovoreno stvaranje kompaktne albanske nacije.
    (karudijan, 26. april 2017 09:37)

    # Link komentara

  11. Da li znate da je albanski nacionalni praznik 28. novembar, ustvari dan kada su Albanci ustali protiv Turaka. Albanci imaju samo jednu majku, a to je Amerika.
     (Oguz, 26. april 2017 09:30)

    # Link komentara

  12. Samo u savezu sa RUSIJOM ne mogu nam ništa , Pa veliki sultan želi ponovo tursko carstvo.Neće nam pomoći EU.
    (mili, 26. april 2017 07:49)

    Pa ne bih bas rekla, eno Putin i Erdogan suruju sve u sesnaest, dok su i jedan i drugi u konfliktu sa EU!

    Pametnom dosta, Putin bi da od nas stvori guberniju, a Erdogan da prosiri svoj interes na Kosovo i Bosnu, napravila su njih dvojica odlican plan, sve preko nasih ledja!
    (dole Rusofili - izdajnici i strani placenici!, 26. april 2017 09:27)

    # Link komentara

  13. Ne znam šta se čudite svaki narod teži da pravi Veliku državu, pre nekoliko godina smo i mi hteli da pravimo veliku srbiju pa nam nije uspelo, a greške nećemo da prihvatimo nego uvek krivimo druge za naše neuspehe, i onda ko ne uči iz svojih grešaka je osuđen da ih ponavlja i tako mi polako nestajemo a na naše mesto dolaze drugi narodi
    (drmr, 26. april 2017 09:22)

    # Link komentara

  14. pa kako sad turske? srpski nacionalisti se ubise objasnjavajuci nam kako nam je erdogan sad veliki prijatelj jer je navodno veliki prijatelj sa putinom, koji je jelte nas "zastitnik". doduse, kakvi su nasi nacionalisti, ne bi me cudilo da pristanu da srbija udje i u neootomansku imperiju ako rusi kazu da je to okej. tako ti je to kad vise volis drugoga nego sebe
    (crni sin, 26. april 2017 08:57)

    # Link komentara

  15. Odavno nismo imali državne udare, sad imamo medjudržavni udar...


    Sve neke sile strašne napale na Srbiju, te oće ovo, te oće ono, a mi se kao uspešno branimo...


    Sve naše službe rešiše uspešno napade silne, samo ne može da se reši rušenje "tri nelegalne barake" u sred Beograda...


    Možda da strane službe angažuju one likove sa buldožerom, pa možda i urade neki poso...
    (Kucamo na vrata zaboravljenih asova..., 26. april 2017 08:42)

    # Link komentara

  16. Staaa??? Turci vrshljali po Pristini???
    Sada ozbiljno: ne mogu da verujem da je nekim ljudima na platnom spisku trebalo minimum dve ipo godine da saznaju da te sluzbe rade protiv interesa Srbije i Evrope. Cisto za informaciju, onaj "egzodus" albanskih emigranata od pre neku godinu je predstavljao beta-test onog veceg iz Sirije i BI. Organizovan od istih ljudi. I ne nije bila "snajka".
    (OX, 26. april 2017 08:38)

    # Link komentara

  17. Albanci su narod u ekspanziji, i to je to. Ne samo da imaju podršku Turske, nego i SAD i EU. Čak ih i Rusi gotive, Bedžet Pacoli je u vreme Jeljcina izgradio pola Moskve.
     (Zak, 26. april 2017 08:29)

    # Link komentara

  18. Iza svake ideje stoji profit.Nema ovde nikakvih ideja,želja,pa kao ona priča svi Albanci ili bilo ko drugi u itsoj državi.Onaj ili oni koji očekuju profit odlično znaju gde da sprovode svoje finansijske planove da bi ostvarili enormnu profit.Priča već odavno vidjena,primenjivana sa 100% zagarantovanom zaradom.Scenario isti,glumci različiti.Prvo uvek kreneš sa pričom,tutneš pare u džep glasnicima da pevaju tvoje ideje.Prodaš im oružje,napraviš vojni kamp,malo ih obučiš i onda kreće "lako puškaranje"partizanski način borbe, pa to lagano uvečavaš.Kada se dobro izmalte i popale sve što s emože popaliti,porušiti onda se pojaviš kao mirotvorac.Naravno uz sve to imaš spremljene ljude koji su ti za pomoć izbeglima kojima debelo naplaćuješ prebacivanje u drugu zemlju.Kada je sve dobro poruššeno i popaljeno onda se ti pojaviš kao neko ko će da gradi,da hrani ono malo što je ostalo živih.Itd.itd.Svi dobro znate kako to ide.Sad ako se navodno zna koja služba,onda se znaju i imena.Pa bilo bi lepo pokazati slike,imena,uskratiti im gostoprimstvo zemlje u kojoj borave,prekineš diplomatske odnose-naravno druga strana će sve poricati,da nema potrebe i tako u krug.Tako na ovim prostorima traje decenijama,vekovima prekrajanje granica od Male-do Velike neke zemlje uz milone stradalih,proteranih,milijarde evra materijalne štete,kulturne,obrazovane zaostalosti.Tako to izgleda.
    (Grunf, 26. april 2017 08:22)

    # Link komentara

  19. Ma, ajte, nemoguce!? Jos jedni nasi veliki prijatelji i investitori, i sad vec visegodisnji kulturni obrazac sa desetina raznih TV serija Pinka?
    Turska je izgleda jos uvek prevelika.
    (C3, 26. april 2017 08:13)

    # Link komentara

  20. Vlast je paranoična , a narod joj slepo veruje ..
    (Napredno Šovinistički, 26. april 2017 08:07)

    # Link komentara

  21. Turska je veliki Vučićev prijatelj....priznala Kosovo i opet radi protiv nas na Balkanu,a mi ni njihov genocid nas Jermenima nismo priznali niti pomažemo Kurde u bilo kom smislu. Samo se smeškamo i ćutimo.
     (zbidelj, 26. april 2017 08:05)

    # Link komentara

  22. Ovo sam ja predvidjao godinama. Ako ne padnemo pod uticaj Zapada pascemo pod Uticaj Istoka i to Orjenta jer je najblizi. Ovo podrucje je istorijski uvek bilo pod necijom sapom. Stvaranje Kraljevine Jugoslavije a kasnije SFRJ je bio potez od velike vaznosti u smislu odvracanja Turske, Bugarske i Albanije od teritorijalnih pretenzija. Posebno Turske zbog velikog politickog uticaja i istorijskih okolnosti.
    (Maxx, 26. april 2017 07:58)

    # Link komentara

  23. ali zato imamo turske serija u znak zahvalnosti...
    (Dragan A., 26. april 2017 07:49)

    # Link komentara

  24. Samo u savezu sa RUSIJOM ne mogu nam ništa , Pa veliki sultan želi ponovo tursko carstvo.Neće nam pomoći EU.
    (mili, 26. april 2017 07:49)

    # Link komentara

  25. Jel bese ta Turska u NATOu? Ajde vise okolisanja svi mi znamo odakle vetar duva, a znamo polako i zbog cega! Samo se nasi nemusti politicari prave da neznaju i pokusavaju da od nas naprave magarce!
    (Kojo, 26. april 2017 07:49)

    # Link komentara

  26. Pa zna se kako se postupa sa službama koje tako delaju na vasem terenu i kako se eliminišu. Samo što nema naše službe vise, koja bi to mogla uraditi. Tj ima na papiru, ali ona služi samo za zaštitu interesa klike, a ne naroda i države
    (neko, 26. april 2017 07:47)

    # Link komentara

  27. Naravno, a iza njih i ruske.
    (Paul Kersey, 26. april 2017 07:42)

    # Link komentara

  28. Jedna zavjera po danu i nije tako lose naravno ako je vani lijepo vrjeme
    (Karadoz, 26. april 2017 07:40)

    # Link komentara

  29. Ja sam sada ozbiljno zabrinut. Ovo ni malo nije naivno.
     (toto, 26. april 2017 07:40)

    # Link komentara

  30. Gluposti! Nikakve turske organizacije ne deluju u Preševskoj Dolini, a uticaj Turskih obaveštajnih službi nikada nije bio jak u Preševu, na Kosovu ili Albaniji. Turci jedino u Makedoniji imaju jači uticaj. Izjave albanskih političara su čisti folklor, da bi Albanija dobila mogućnost da uđe u EU na mala vrata. Tih izjava su se tobože uplašili jedino Vučić i Dačić, kojimi to koriste da bi odvukli pažnju građana sa protesta koji se redovno održavaju u Beogradu.
     (Toma, 26. april 2017 07:29)

    # Link komentara

  31. I sta s tim? Uvek je to postojalo ali politika nas nije "davila" tim pricama. Pogotovo ako je agentura sa drugog kontinenta, mozda i sa Marsa. Sta sve cujemo dnevno, dobro je da smo normalni.
     (popaj, 26. april 2017 07:28)

    # Link komentara

  32. Znaci sve je istina !!!!!
    (Bojan, 26. april 2017 07:27)

    # Link komentara

  33. To je mogao da im kaže bilo koji građanin Srbije koji prelistava dnevne novine još pre pet godina. To da turski državnici drže zapaljive govore u regionu u Sarajevu, u Albaniji pa čak i u Srbiji na Kosovu i Novom Pazaru. Kao i da su sve turske investicije usmerene u ta područja. Isto tako Nemačke investicije su uglavnom po Vojvodini.
     (Nick Papageorgie, 26. april 2017 07:21)

    # Link komentara

  34. ali su nam zato puna usta investicija iz turske i arapskih zemalja, "prijatelja" koji nakon vladavine 500 god sada dolaze da kupe legalno Srbistan i vladaju njime zauvek...
     (nemanja, 26. april 2017 07:09)

    # Link komentara

  35. Odnosi izmedju Nemaca i Turaka su klimavi, ovo je posledica toga.
     (Interista, 26. april 2017 07:08)

    # Link komentara

  36. A isto tako postoje sumnje da su ove "izjave" dogovorene sa srpskim vlastima da narod ne bi slucajno mislio o pravim problemima!?
     (poznavalac, 26. april 2017 07:07)

    # Link komentara

  37. Ne kontam, sta kao Turci su nazvali Ramu, Musliuja onog i Tacija i rekli - ajde malo pretite velikom Albanijom Srbima, a nasi presereli razgovor pa ih kao raskrinkali..... Postavlja se pitanje, sta oni imaju od tih pretnji (nista) i kako nama konkretno stete te "pretnje" (ne vidim stetu ako nas narod predstavlja vecinu na nekoj teritoriji). Albanci o tome pricaju 100 godina, a ovo je jeftin spin AVA koji ispira mozak sludjenim Srbima i plasi ljude. Danas ovo, sutra ide red ustasa, pa mudzahedina, i tako ringispil 10 godina a njih bas briga za drzavu i ljude.
     (republika, 26. april 2017 07:06)

    # Link komentara

  38. Erdoganov doprinos razgradnji EU. Pitanje je samo da li je akcija u sadejstvu sa Putinom, ili ne. U svakom slučaju dva diktatora, posebno ili zajedno dugo i uporno rade na suzbijanju EU kao zastupnika vrednosti demokratije, poštovanja zakona i prava čoveka.
     (Aleksa, 26. april 2017 06:56)

    # Link komentara

  39. Kazu da se o svemu ovome prica samo u zemljama u kojima su plate manje od 300e. U zemljama u kojima su plate oko 500, spomene se nekad ali nije glavna tema. A, u zemljama gde su plate preko 1000 ovoga nema i prica se o putovanjima.
    Ovo je klasicna prica za narode gde nema posla, a i ko ga ima radi za 200e i zamlacuju narod. Uostalom, sami ljudi dole na jugu Srbije u opstinama daju vlast albancima. Ne zamlacujte se, nista od toga nema da uzmu deo Srbije. To su snovi, a ovima na vlasti sluzi taman da se prave patriote celog dana na TV-u. Takodje nasi i sami svakoj manjini daju sva prava, od skole do svega. Zamisljam da ja ovde u CH okupim veci broj Srba i odemo i kazemo 'Hocemo deca da idu u srpsku skolu', samo bi ih nasmejali i dali bi nam kartu u jednom smeru za Srbiju. Ovde ti lepo kazu, integrisi se u drustvo. Ne mozes ti da pravis svoje, integrisi se u ovo drustvo ovde ako neces izvoli nazad odakle si dosao. Ovde ima albanaca mnogo, pa sto ne zahtevaju nesto ovde? Znaju da ce ih vratiti vec sutra nazad. Bravo za b92 za slobodu govora, najjaci ste!
    (Pa kako ne, 26. april 2017 06:53)

    # Link komentara

  40. Okreni-obrni, Turci protiv nas.
     (mln, 26. april 2017 06:47)

    # Link komentara

  41. Sva sreca pa je Turska pod kontrolom Albanske mafije, pardon... pod kontrolom nase bratske Moskve. Gavarit Moskva!
    (Miodrag, 26. april 2017 06:22)

    # Link komentara

  42. Kakvo ludilo. Ovde objavljuju o uticajima Turske a sa druge strane se hvale turskim investicijama. Nikad veca navala turaka u beograd, turska firma isporucuju prozore u BW, itd itd. Ko je ovde lud? Da li da ocekujemo novih 300 godina okupacije?
    (Dejan, 26. april 2017 06:03)

    # Link komentara

  43. Što reče Rambo: Nacionalizam je tema standarda, od (neredovnih)200€.
     (Potencijalac, 26. april 2017 06:01)

    # Link komentara

  44. Pa šta???? Nije li rusija prisni prijatelj Turske???? Sankcije odmah
    (Alo alo, 26. april 2017 05:29)

    # Link komentara

  45. Akcija traje od balkanskih rratova samo smo mi nemocni.
    Kad nismo Bugari imamo problem sa manjinama.
    (Sima Strahota, 26. april 2017 05:27)

    # Link komentara

  46. Zasto nisam iznenadjen?
    (srba, 26. april 2017 05:23)

    # Link komentara

  47. Ja mislim da su kada su pominjali drugi kontinent mislili na afriku, sigurno su tajne službe Gabona, Senegala i Gvineje Bisao umešane u ovu priču. Ili možda je to neki drugi kontinent na "A" a ta firma ima samo 3 slova?
     (aha, 26. april 2017 05:22)

    # Link komentara

  48. ljudi novog verskog rata na Balkanu bice sigurno i to ce odrediti dal ce u buducnosti biti ovo hriscanska ili muslimanska Evropa.prelomice se nazalost opet ovde na nasim prostorima.verujem u jedinstvo Svih Balkanskih hriscanskih drzava jer nam pojedinacnog opstanka nema .
     (carobnjaci, 26. april 2017 05:20)

    # Link komentara

  49. kojim to narodima u komsiluku odgovara sukob albanaca i srba ?? Sve je tako jednostavno
     (zoko, 26. april 2017 03:57)

    # Link komentara

  50. Ova retorika tacija i Rame nastala odmah posle posete John McCain-A, znaci da opet SAD imaju svoju rec i na ovu situaciju.
    (neno, 26. april 2017 03:10)

    # Link komentara

  51. Čim se Rusija i Turska zbliže u američkoj kuhinji počnu ovakve gluposti. Čuj Turska, ko da cela Srbija ne zna da je glavni protagonista i lobista Albanaca upravo Amerika.
     (+388, 26. april 2017 02:17)

    # Link komentara

  52. Na stranu to što je dokazano da Je Vučić spin majstor,ova informacija itekako ima smisla.Turci su se jako osilili,realno gledano svi njihovi potezi u toku proteklih godinu dana su prošli nekažnjeno,(obaranje ruskog aviona,invazija na Siriju i Irak,proganjanje i ubijanje Kurda na teritoriji čak tri države,trgovina naftom sa ID,potpomaganje ID logistikom,naoružavanjem,itd).Spremni su da se vrate na Balkan preko svojih satelita,(Bih,Alb.).I na kraju ma koliko to nekima delovalo istrošeno i nerelevantno,svako ko je ikada imao nekog kontakta sa Turcima zna da u slučaju Srbije kod njih itekako veliku ulogu igra taj istorijski faktor.Osvajanje Evrope započinje se na Balkanu.
    (DA, 26. april 2017 02:11)

    # Link komentara

  53. Класично троловање,ко се бар мало разуме у ове приче за њега је ово смешно.
     (смена страже, 26. april 2017 01:39)

    # Link komentara

  54. A na kraju će se ispostaviti da su to marsovci zakuvali.
     (Stotka, 26. april 2017 01:29)

    # Link komentara

  55. Логично, прво и основно питање је ко то у Србији дозвољава да стране шпијунске организације и агенције ма како се звале и ма какву намену имале, вршљају по Србији?
    Зашто наше безбедносне структуре тај олош не истера и протера из земље?
    Друго, наравно да турци нису ово одрадили на своју руку, вероватно је план дестабилизације из америке, а турци дођу као помоћно особље.
    Па албанци никад нису ништа урадили без мига америке, у вц не иду без америчког одобрења.
    Њих европа апсолутно не занима, знају где се све кроји.
    (Сава, 26. april 2017 01:27)

    # Link komentara

  56. Turci mogu da pokušaju šta hoće, ali njihov uticaj je od 1914. god. isti koliko i uticaj Nepala na teritoriji Republike Srbije. Moja poruka njima - Džaba ste krečili.
    (Dule Prizrenac, 26. april 2017 01:19)

    # Link komentara

  57. Ko beše pustio albanskog predsednika direkt u Bujanovac, bez da prođe kroz Beograd?
     (Cinculator, 26. april 2017 01:05)

    # Link komentara

  58. Verujem da je ovo sve tacno i da ima jos toga sto se ne moze reci. Vrlo brzo ste resili i "provalili" sta se desava. Kako vam promakose par momaka sa gradjevinskim masinama prosle godine, ne znamo ni ko su...?
     (Arhitekta, 26. april 2017 00:56)

    # Link komentara