1. @Deki
    odnos +/- na tvoj komentar govori koliko su citaoci i komentatori ovog portala naucno nepotkovani...
    ako neko misli da na ovom nivou tehnologije mozemo da se merimo sa suncevim uticajem na klimu planete zaista je egoistican i neinformisan
    k'o sto covek rece, u mogucnosti smo da zivotnu sredinu upropastimo samo na lokalnom nivou (sto, na zalost, i radimo)...globalno nas jos uvek nema dovoljno i na svim mestima
    a sto se klime tice, tu tek nemamo sta da trazimo...nekoliko redova velicine smo iza neophodne energije za to mada se, na zalost, i tu trpamo na najgori moguci nacin - puni sebe i bez pravog razumevanja sistema na koji zelimo da uticemo sto bi nam se bas obilo o glavu da nam ne predstoji ledeno doba
    (N/A, 29. mart 2017 08:38)

    # Link komentara

  2. Problem normalnih, poštenih ljudi je što zle smatraju glupima, pa njihove postupke koji im se čine glupima tako i tumače: "Stupid is as stupid does". Bela, vaspovska Amerika čija su pesnica Tramp, Buš i njima slični ima svoju rezervnu zemlju i kada uslovi za život na jugu same Amerike postanu pre svega ekonomski neizdrživi. Prečesto se zaboravlja da će tada uslovi na severu (sever Amerike, Kanada, čak i Aljaska) postati sasvim prihvatljivi. Amerikanci su kultura nomada i iseljenika koja godinama neguje kult kauboja i pionira, tako da vladajuća bela većina neće ni ratovati za politički i klimatski užareni jug, jednostavno će se povući na sever i jug ostaviti crncima i latinoamerikancima. Uostalom, niži stalež i nema šta da ostavi i žali, a onaj bogati svoje ogromno akumulirano bogatstvo drži u akcijama i bankama po svetu.
    Nisu oni ni toliko glupi koliko su (normalnim ljudima nepojmljivo) zli. Znaju oni vrlo dobro kakve socijalne katastrofe dolaze sa globalnim zagrevanjem kao što i vrlo dobro znaju kako da taj proces ubrzaju.
    (CATAPA, 29. mart 2017 07:16)

    # Link komentara

  3. Vise ugljen-dioksida u vazduhu znaci vise gradivnog materijala za biljke. Pa i taj ugalj koji se danas lozi su nekad bile biljke. Radi se o ciklusu kruzenja ugljenika u prirodi. Moguci su lokalni poremecaji klime koji mogu da izazovu lokalna zagadjenja i katastrofe ali generalno je covekov uticaj na planetu zanemarljiv.
    (Deki, 28. mart 2017 22:45)

    # Link komentara

  4. Ukinuo-ne ukuinuo to niko ne moze d azaustavi. Zaustavite tornada ovde po Americi za pocetak. Pa necemo da bacamo pare na nacune igrarije.
    (Zoran, 28. mart 2017 21:53)

    # Link komentara

  5. Malo po malo, ali shvatamo koliko je Obama zapravo bio kvalitetan kadar, u odnosu na prosečnog američkog predsednika.
     (mare, 28. mart 2017 21:39)

    # Link komentara

  6. Neopevana dileja, nego šta kaže za Zemlju, ploča li je?
     (Srboljub, 28. mart 2017 21:34)

    # Link komentara

  7. Do sad sam i mogao nekako da ga razumem, ali sad je jasno da je korumpiran ! ovo samo neko zatucan može da obori. Sramota.
    (b, 28. mart 2017 21:30)

    # Link komentara