1. Da da Trampov sin je kriv. Inace ko prati situaciju zna da je Birmingem 40% muslimanski grad. Videcemo kako ce da sprovedu racije u deliver grada gde je zabranjen ulaz nemuslimanima. Dosla Bosna i Kosovo u njihovo dvoriste - samo demokratski i bez krsenja ljudskih prava.
    (h, 23. mart 2017 08:15)

    moja devojka je tri meseci zivela i radila u birmingemu, a pre toga godinu dana radila tako sto je samo putovala do posla iz mesta u kome zivimo, pa bih voleo da me (posto grad solidno poznajem) uputis koji su to delovi brama u koji nemusliman ne sme da zadje? mislim, posto ti pratis situaciju. takodje, po zvanicnim podacima, u birmingemu zivi 21% muslimana, i to poreklom iz indije i pakistana, ne sa bliskog istoka. u samoj UK zivi manje od 3% muslimana (2.7%), 87% su gradjani bele boje koze (britanci, zapadnajci, istocna evropa), a 82% su beli britanci - drugim recima, nista drugacija demografsko/etnicka struktura nego u srbiji (83% su srbi, 3% muslimanu). opasna je stvar robovati stereotipima, a jos opasnija svesno manipulisati cinjenicama kako bi druge doveo u zabludu. a najopasnije je iz neznanja pisati gluposti. sto se tice donalda jr, niko ga ne krivi ni za sta; jednostavno je nedovoljno inteligentan da shvati poruku gradonacelnika londona.
    (andreas kisser, 23. mart 2017 12:18)

    # Link komentara

  2. Samo kratka napomena, istine radi. Tacno je da Birmingem ima znacajan procenat, kako se to zvanicno kaze, etnickih manjina (ethnic minorities), od kojih je, takodje, znacajan procenat muslimanske veroispovesti (koju neki aktivno praktikuju, dok je drugima samo deo kulturnog nasledja). Medjutim, nikakvi zabranjeni delovi grada ne postoje, jos manje oblasti u koje policija ne zalazi. Kao i svaki veci grad, i ovde postoje cetvrti koje su manje ili vise bezbedne, sa manjim ili vecim procentnom kriminala u odnosu na nacionalni prosek, ali to je sasvim druga prica i nema veze trenutnim desavanjima.
    (Mator Zakeralo, 23. mart 2017 12:16)

    # Link komentara

  3. I bogati placu! I mi smo plakali 1999 a nismo bili bogati....
    (Ozren, 23. mart 2017 10:32)

    # Link komentara

  4. Tramp mladji reaguje na tvit gradonacelnika Londona od pre 6 meseci. Neinformisan kao i otac. A komentari na ovaj tekst na b92 su nasa briga.
    (Teacher, 23. mart 2017 09:53)

    # Link komentara

  5. I sad mu pohapse familiju,bravo za uspješnu reakciju vlasti.
    (Tomy, 23. mart 2017 09:37)

    # Link komentara

  6. "...a Trampovog sina optužuju da iskorišćava tragediju i pogrešno tumači ono što je Kan hteo da kaže."
    Zanimljivo.
    Iskorišćava li ovaj offspring Narandžastog Klauna tragediju? Na prvi pogled deluje tako, ali nisam posve siguran. Ne vidim šta im - njemu samom i POTUSU - ovaj tweet zaista može doneti.
    Same reakcije na tweet mi deluju krajnje šizofreno, i bojim se da zaista ukazuju na ludilo političke korektnosti. Tweet je već okarakterisan kao sraman, a tvrdi se kako je, eto, D. Trump Jr. pogrešno protumačio Khanovu izjavu. Ako me pamćenje služi, Khan je u svojoj izjavi upotrebio idiom "part and parcel". Svako ko iole poznaje engleski jezik, zna da je značenje tog idioma "nešto što je sastavni deo nečeg (drugog)" ili "integralni deo celine". Drugim rečima, po Khanu su teroristički napadi sastavni deo života u velikom gradu, i mora ih se prihvatiti, te naučiti živeti s njima. Posmatrano u tom kontekstu, D. Trump Jr. sigurno nije pogrešno protumačio Khanovu izjavu. Istini za volju, Khan je u izvornoj izjavi apelovao na građane Londona da budu na oprezu - i pripravnosti - u slučaju novih terorističkih napada (svi pamtimo 2005. i bombaške napade u UK prestonici). Kako tumačiti taj deo njegove izjave, je već nešto sasvim drugo.

    Jedine osude tweeta koje donekle imaju smisla, su one koje ga - basically - karakterišu kao flamebait.
    (Low Key Lyesmith, 23. mart 2017 09:24)

    # Link komentara

  7. ovi Koreanci uvek na**** kod ovakvih događaja. Prvo u nemačkoj u vozu onaj ludak sa nožem a sad i ovaj.
     (disko nindža, 23. mart 2017 09:04)

    # Link komentara

  8. Istina boli...
    (GuyFawkes, 23. mart 2017 08:52)

    # Link komentara

  9. Ono kad si policajac i naoruzan si (da li je ovaj bio naoruzan, ili se radi o obicnom nenaoruzanom bobi policajcu?), a dozvolis da te neko izbode nozem do smrti?
    (Bobi ili pravi policajac?, 23. mart 2017 08:47)

    # Link komentara

  10. tvit je ok ! kakva zloupotreba dogadjaja ! dosta priče o religiji mira ! dosta priče o ekstremnom pojedincima ! svi su vaspitani da evropa nije njihov dom !
     (rasa, 23. mart 2017 08:29)

    # Link komentara

  11. Da da Trampov sin je kriv. Inace ko prati situaciju zna da je Birmingem 40% muslimanski grad. Videcemo kako ce da sprovedu racije u deliver grada gde je zabranjen ulaz nemuslimanima. Dosla Bosna i Kosovo u njihovo dvoriste - samo demokratski i bez krsenja ljudskih prava.
     (h, 23. mart 2017 08:15)

    # Link komentara

  12. ...đavo nikad ne spava...ne kopa...ne ore...a plodove ubira...KO je đavo,a KO je nedužan,može se tumačiti zavisno od potrebe...iskustvo sa Balkana...
    (Mila, 23. mart 2017 08:11)

    # Link komentara

  13. U pravu je mali. Pritom uopste ne volim Trampove.
    (M, 23. mart 2017 08:09)

    # Link komentara