1. Не, овде није у питању удар на Србију, нити Србија има разлога за бригу у овој причи.
    Прича о ревизији пресуде МСП је подваљена мантра намењена малоумној задојеној светини у бошњачком делу фед. БиХ. Та сама идеја је суманута и апсолутно неостварива, из више разлога.
    Пресуда МСП из 2007-е је коначна, она је и потпуни фјаско тужиоца, тј БиХ, а МСП је тако високо поставио стандарде процедуре, да је могућност ревизија она прича "де јуре" и "де факто". "Де јуре" може, "де факто" нема теорије.

    Но ова прича је озбиљнија, и опасна и по односе у државној заједници у БиХ, и по Српску, а што многи у Србији баш и не разумију.
    Ово није тужба групе грађана против Србије, већ питање спора 2 државе. А овде су Бакир, клика око њега, и хохштаплери у НВО себи дали за право да они одлучују у име државе, потпуно су заобиђене институције БиХ, а срби одстрањени из ове приче. Ситуација која подсећа на тамо период 1990-92 када је 16 месеци (прегласавањем) сатирана и гажена свака воља Срба у БиХ.
    И овде Бакир и клика око њега покушавају узурпирати право да само они одлучују, а Српској наметнути статус подстанара у државној заједници БиХ.

    У Српској су прозрели овај наум, ко је стварно на удару, зато реагује Игор, зато и реакција Младена.
    И за разлику од неких других времена, Срби у заједничким институцијама БиХ знају шта им је чинити.
    (Divos, 19. februar 2017 20:34)

    # Link komentara