1. Prošlo je mnogo vremena od tog događaja, a još uvek nemamo odgovor, zašto je ruski bataljon, usiljenim maršom, prešao put od Bosne do Prištine i stacionirao se na aerodromu Slatina? O tome je Jeljcin nešto govorio, da je ovaj ulazak ruske vojske dogovoren sa Miloševićem, ne objašnjavajući razlog dolaska na KiM. Tada su se Srbi ponadali da su Rusi došli da ih zaštite od terora i usput ih svuda dočekivali kao oslobodioce. Nažalost, nije bilo tako, već je ovaj ulazak ruske jedinice imao katastrofalne posledice za Srbe u Metohiji. Naime, ovo je predstavljalo grubo kršenje Kumanovskog sporazuma i Rezolucije SB UN br. 1244, kojima je bio detaljno ugovoren postupak i satnica primopredaje teritorije između naše vojske i KFOR-a. Prema Rezoluciji, snage KFOR-a trebalo je da budu jedina oružana sila na ovoj teritoriji. Posle ulaska ruskih jedinica, iz pravca Albanije i Makedonije, haotično su ušle jedinice Nemačkog KFOR-a, praćene ulaskom pripadnika OVK i civila koji su na granici kupovali uniforme OVK i ulazili kao "oslobodioci". Tada je u Prizrenu došlo do sučeljavanja nemačkih i naših tenkova i samo zahvaljujući komandantu Deliću nije došlo do oružanih borbi. Prema proceni, tada je iz Albanije u Prizren ušlo oko 20 hiljada naoružanih Šiptra, koji su započeli teror nad Srbima. Tada se praktično Metohija ispraznila od Srba i do danas ostala takva.
    (Nenad Trifunović, 18. februar 2017 12:39)

    # Link komentara

  2. Nisam rusofil...ali pitajte svoje politicare sto su vam RUSI tako iznenada otisli...koliko ja znam Srbija je pregazila datu rec prva to Rusi tvrde a Srpska vlast nikada nije demantovala.
    (mihajlo, 18. februar 2017 09:46)

    # Link komentara

  3. Šta bi bilo kad bi bilo? Ceo svet je video rezultat - spakovali se i pobegli kad su naslutili čvrsto. Sada se samo prave važni!
    (Pokazali, 18. februar 2017 07:36)

    # Link komentara

  4. Odlično se sećam ruske kolone. Kamioni i BTR 70 laki transporteri. Sva vozila točkaši ili neborbena ili lako oklopljena za dejstvo po pešadiji. Bilo ih je plafon 300. Pitanje je da li su imali čime ( i koliko) da unište jedan NATO tenk. Mogli su samo da izginu. O vazdušnoj podršci da ne govorimo. Bili su grupica 2500 kilometara od svoje teritorije, bez ikakve podrške.
    To pokazuje odnos prema životima svojih ljudi. Ovi su gledali da im ne pigine niko( što i nije) a ovi bi izginuli bez veze.
    Sve je to bajka.
    (ID, 17. februar 2017 22:47)

    # Link komentara

  5. .... pa napišite i zašto su se posle Rusi povukli ... ne zbog njih nego zbog nas ! Pa ne mogu Rusi biti veći Srbi od nas !
    (Boban, 17. februar 2017 20:59)

    # Link komentara

  6. Prvi put sada čujem da je NATO obustavio bombardovanje pod pritiskom Rusije.
     (bane sine, 17. februar 2017 19:38)

    # Link komentara

  7. Rusi su se tada debelo osramotili...znaju oni to i sami...
     (faraon, 17. februar 2017 19:33)

    # Link komentara

  8. I, fali glavno, sto ste dolazili kad ste odmah otisli?
    (srbin, 17. februar 2017 19:24)

    # Link komentara

  9. Epilog celog ovog prenemaganja "heroja" iz ruske despotije: rusi su se (sa repom medju nogama) na kraju povukli i sa Aerodroma Slatina i sa Kosova. Pametnome dosta
    (Srbin iz Srbije, 17. februar 2017 19:00)

    # Link komentara

  10. "Dvanaestog jula 1999. godine, nakon što je NATO pod pritiskom Rusije objavio da prekida vojnu operaciju protiv Jugoslavije" - kakvo pateticno oblikovanje vesti, plasiranje i velicanje uloge Rusije u tom sukobu. Koji pritisak? Ispade iz ove tvrdnje da nas je Rusija spasila od NATO vojne operacije. Jadni mi sa ovim svim velikim silama sto nas koriste za svoje geopoliticke uloge. Pazljivo posmatrajte sta ce se desavati u narednim godinama po pitanju Kosova i stabilnosti regiona. Voz provokacija, pa desavanja u Crnoj Gori na dan izbora, sve je to jedan alarm za sve nas. Izgleda da koracamo ka jos jednoj eri izolacija i ne daj boze oruzanih sukoba.
    (Dopisnik, 17. februar 2017 18:57)

    # Link komentara

  11. Ok, i je li su ti "nasi" Rusi i dalje na Slatini? Pa, nisu.....farsa svih njih zajedno, preko nasih ledja kao i uvek.
    (Neko odavde, 17. februar 2017 18:43)

    # Link komentara

  12. I prvi pobjegli davno bez rijeci cak ni zbogom da kazu.
    (Mislim, 17. februar 2017 18:42)

    # Link komentara