1. Pa gospodo države koje su bile a i sad su članice NATO 1991. godine su razbucale Jugoslaviju. Bez obzira kojem političkom sistemu je pripadala ona je ujedinila narode i mir na ovim prostorima. Onda ste došli vi, angažovali pse rata koji su za saku dolara doveli do ovog što imamo danas.Ista priča i za severnu afriku ili bliski istok.Po meni moglo bi se to obnoviti bez vojnih saveza, potpuno raspuštanja vojske i sve zemlje zapadnog balkana da istovremeno po hitnom postupku da uđu u EU. One zemlje koje su već članice NATO-a da izađu iz tog saveza a unija da bude garant ove grupacije po svim osnovama.
  (e, 21. februar 2017 13:56)

  # Link komentara

 2. Isto pisu kao 90tih. Pazite kad za Makedoniju ne smeju da imenuju glavnog krivca a to su velikoalbanske pretenzije. Jasno je odakle vetar duva.Jedino sto su ovi novinari zaboravili da sada postoji internet i puno izvora vesti, toga nije bilo 90tih.
  (Marko, 20. februar 2017 20:01)

  # Link komentara

 3. ''Ni u jednom drugom regionu u Evropi SAD i NATO nisu bili tako važan stabilizator'', kakvo pravdanje američkog imperijalizma i njihove agresivne politike. Na ovakvu laž prosto nemam komentar.

  Građanine normalni, ti si ciničan čovek kada, žmureći na oba oka na greške i grehe okolnih naroda, pokušavaš da proglasiš Srbe gorim od tih naroda.
  (Nikola, 19. februar 2017 12:38)

  # Link komentara

 4. @vonjko
  "ovo sa cepanjem bosne i kosova mi nije jasno... ok je bilo cepati jugoslaviju i srbiju a sad nije ok.... kako?"

  Kako je nama to tesko da shvatimo jer mi tumacimo istoriju kako nama odgovara. A da napravimo samo korak unazad onda nam je ogovaralo cepanje drugih drzava kada smo mi dobili Vojvodinu cepanjem Madjarske i Hrvatska Istru cepanjem Italije.

  A BiH nisu bile nase ali bi RS rado pripojili. Svi Srbi u jednoj drzavi je OK, a za ostale Bosnjake, Albance, Madjare... nije OK.

  Mngo smo mi cinican narod vonjko pa razumemo samo ono sta je u nasu korist.
  (gradjanin normalan, 10. februar 2017 08:27)

  # Link komentara

 5. Kljucan ce biti novi prvi zamenik pomocnika ministra spoljnih poslova Dzon Hafern .....
  Zar opet neki zamenik pomocnika da nam kroji sudbinu :(
   (cobo, 10. februar 2017 07:51)

  # Link komentara

 6. "Drzavnost" Makedonije i Kosova su ugrozene!
  Vau! Te zemlje su tako dobro "drzavne" i stabilne da sada odjednom njima preti opasnost po njihovu "drzavnost". Makedonija se raspada od prvog dana njene "nezavisnosti", a Kosovo nema veze sa drzavom i nikada nece biti drzava.
  Koji su ovo analiticari...
  (Leo, 10. februar 2017 05:50)

  # Link komentara

 7. Balkan je bure baruta, koje moze da eksplodira svakog momenta.Posle raspada SFRJ, sada dolazi do izrazaja novo cepanje i nove granice.Tu nema nikada mira, dok drugi kroje kapu i sudbinu narodu.Samo ce doci do no oga rata, sto nekima sigurno ide u prilog.Zaduzeni su svi do zuba, i to nikada nece vratiti.Zato i hoce rat, u kome nema pobednika, samo zrtve nevinoga naroda na svakoj strani.Politicari su krivci za ovo stanje , jer nevode narod u pomitenje vec u jos vece svadje i sukobe.Tuga.
   (Dragan, 10. februar 2017 03:22)

  # Link komentara

 8. Čitam ove komentare i mislim se, pročitajte neku knjigu pre nego što napišete nešto ovako besmisleno, prijateljski savet. Kada budemo shvatili da niko nikog ne voli, i da svako voli samo sebe mozda će se nešto pozitivno desiti u Srbiji. Braćo Srbi!
  (GlasRazuma, 10. februar 2017 03:11)

  # Link komentara

 9. Clanak diletantski:premisa je aksiom(tvrdnju koju ne treba dokazivati)-Putin je zlo a Tramp priglupa seljacin,da malo iskarikiram,pa ce sada oni da dijele,sijeku,prekrajaju,Tramp(e) k'o na stocnoj pijaci.
  P.S.Dojce vele post'o k'o Kurir(made in Serbia)!?! Zalosno...
  (Znam po nesto, 10. februar 2017 01:26)

  # Link komentara

 10. Nemci se brinu sto ce ameri MOZDA da skinu cizmu sa
  vrata ovom napacenom narodu.

  Jel neki vic ili sta ?
  (Marko, 10. februar 2017 00:20)

  # Link komentara

 11. A da se mi svi zajedno udružimo u jednu Sloveniju... i ja bih hteo minimalac od 600 eura, i da se ne učim nekog stranog jezika. ;)
  (Manijak, 9. februar 2017 23:52)

  # Link komentara

 12. ovo sa cepanjem bosne i kosova mi nije jasno... ok je bilo cepati jugoslaviju i srbiju a sad nije ok.... kako?
   (vonjko, 9. februar 2017 23:44)

  # Link komentara

 13. " Jer, upravo zato što trampovska politika podriva diplomatiju, lobisti postaju vrlo moćni"

  A dosadasnja americka politika (pogotovo Klintonova) nije podrivala diplomatiju? Pa nije li sam klinton bombardovao Srbiju zbog politike, izbegavajuci diplomatiju (tj, bez rezolucije UN)? Nisu li lobisti do sada bili veoma mocni? Pa u vezi Kosova su brujali krilatice "standard pre statusa", pa se naprasno to izgubilo u vetru, i odmah kako su dosli do statusa, Madlen Olbrajt i ostali iz vrha americke politike su dobili silne koncesije na resurse Kosova?
  (Realno, 9. februar 2017 23:17)

  # Link komentara

 14. Granice danas definišu jezik i tehnološka kompatibilnost, tačka. Svaki pokušaj pravljenja nekih drugih, kao što su već zastarele teritorijalne proizvodiće probleme, jer je to upiranje da se održi nešto što nema smisla. Jezik i tehnologija dovode ljude zajedno a pravljenje granica je besmislen otpor. Ovo je završna faza raspada SFRJ a ne nekakav zamrznut sukob. Pun mir će se tvoriti kada sve države budu bile kompatibilan deo zajednice tržišnih država i to će po istorjskoj analogiji biti na vrhuncu novog sistema. Još uvek se i u SAD i EU pokazuje vezanost za nacionalno i doživljava se kao ugroženo, te stoga ovo pravljenje Balkana nekakvim arhaičnim objektom nema smisla, isti procesi se odvijaju i u EU i SAD, samo što je bogatsvo balkana istorijom nesrazmerno neshvatljivo veće, pa može da uzme koji god kontekst hoće. Ali svakako se moraju ceniti one spremnosti koje traže da stvore nove mogućnosti za gradjane svojih država umesto preispitivanja nacionalnih odnosa na kojima bi svi koliko nas ima mogli po par puta da doktoriramo i opet ne bi ni površinu zagrebali.
  (EU i njene večite kategorizacije kolektivnog balkana, 9. februar 2017 23:12)

  # Link komentara

 15. Samo da se razumemo,

  Rusija nikada nece biti prijatelj bilo kojem Americkom predsedniku. Ovo je pitanje ko ce da dominira svetom, sve ostalo su decije sale.

  Srbija je saveznik Rusije, Albanci su saveznici Amera, Hrvati su Saveznici Nemaca, Grci su naje@!#$

  1+1=2, sve ostalo ce vam biti jasnije. Nekada je influencija Rusije na Balkanu bila veca, sada je manja. Sta ce biti ubuduce to samo bog zna... i Amerika ;)
  (karthith esa, 9. februar 2017 23:11)

  # Link komentara