DW: Da li će Evropa postati nuklearna sila?

Predsednik poljske stranke PiS Jaroslav Kačinjski u jednom novinskom intervjuu se založio za “supersilu Evropu“ – koja bi imala atomsko oružje.

Izvor: Dojče vele
Pošaljite komentar
  1. Ako Tramp svojom politikom pusti Nemacku vojnu industriju sa lanca, onda ce ne samo u Evropi nego i celom svetu doci do novog mesanja karata i partija pokera pocinje potpuno iz pocetka i sa nekoim novim igracima. Nemacka vojna industrija odavno ima planove u fioci, ceka se samo odgovarajuci signal.
    (Stara tandzara, 8. februar 2017 21:14)

    # Link komentara

  2. Nuklearna strategija je već previše razvijena da bi bila od stvarne koristi. Mada scenario u kome Nemačka postaje nukearna sila je moguć. Ali već postoji mogućnost za oružja koja su daleko efikasnija i svakako skalabilnija od nuklearnog i daleko primerenija težnjama savremenog doba, odnosno osetljivošću koja postoji kod današnjeg čoveka. Ko bi voleo da čuje da je njegova zemlja sravnila i zbrisala sa lica zemlje 800,000 ljudi u jednom danu zarad samog uništenja. Uostalom nakon upotrebe nuklearnog oružja nastao bi jedan period daleko gori od sadašnjeg terorizma. Jer ko bi hteo da se preda takvom protivniku, bilo bi sve svećeno na svaki način a od takvog besnog spasa nema. Ukratko neka se EU koncentriše na inteligentno ratovanje.
    (besni starci ništa neznaju, 8. februar 2017 16:30)

    # Link komentara

  3. Nece!!!!!
     (miki, 8. februar 2017 13:28)

    # Link komentara

  4. Promocija demokratije nuklearnim naoružanjem?
    To je licemerje.
    (gavrilo, 8. februar 2017 13:05)

    # Link komentara