DW: Priznanje Kosova stavljeno na sto?

Dijalog Beograda i Prištine je propao – ili je bar na putu totalne propasti. U svakom slučaju, neizvesno je kako će se uopšte dalje odvijati. Da li se to događa zato što je na sto stavljeno pitanje nezavisnosti Kosova - postavlja pitanje Dojče vele.

Dojče vele
Pošaljite komentar
  1. Albanci ne mogu da se pomire sa tim da neće nikada naša zemlja da dozvoli da joj se otne pokrajna.
    (Simonida, 3. februar 2017 16:25)

    Ajde ne lupaj, Kosovo vise nije nase, a znas zasto?

    Zato sto su se od '89. pa nadalje smenjivali prevaranti (Srbi) na vlasti i radi sopstvene koristi, a pritom i gluposti, doveli situaciju do tacke usijanja, prkoseci na najgluplji nacin celom svetu, te su tako dali izgovor svima da nas kazne a Albance nagrade!

    Nasi ne shvataju da je najvece oruzje pamet i diplomatija, zato i sada zveckamo zardjalim ruskimi beloruskim djubretom, jer smo iznimno glupi!
    (Oliva, 11. februar 2017 11:48)

    # Link komentara

  2. @Raka
    Sta je to nesto cega se necemo odreci po bilo koju cenu? Da nije Kosovo? Evo ja ga se odricem odmah, zabole me za Kosovo, ne zanima me uopste i ne pada mi na pamet da me opet bombarduju zbog Kosova.
    ($, 3. februar 2017 19:46)

    # Link komentara

  3. Sta CE EU traziti od srbije ako srbija prizna Kosovo, opet neki drugi mandati EU prema srbiji, treba povuci liniju u pjesku I reci EU to je to I gotova prica, dosta je bilo frka I igranja kola.
    (drugtito, 3. februar 2017 19:46)

    # Link komentara

  4. Pa kad su ovi iz EU nesposobni da podviknu...
    (rade, 3. februar 2017 19:35)

    # Link komentara

  5. Ja sam Srbin sa Kosova. Nisam kosovar. Ucestvovao sam u ratu u kom su ginuli i Srbi sa Kosova i Srbi iz drugih krajeva. Posle kapitulacije, napustio sam Peć. Ko je od Srba tamo ostao, ubijen je. Bio sam deset godina podstanar, a onda prodao SVOJU kuću na Kosovu. Kupio sam stan od Srbina iz Kragujevca, koji ih je uzeo od mene, ne pitajući odakle mi. Bavim se od 1999. godine privatnim poslom, borim se i plaćam porez kao i drugi. Nikad nisam, niti primam kosovski dodatak. Ne znam ni šta je to.
     (boro, 3. februar 2017 19:33)

    # Link komentara

  6. @doktor
    Srbija je prva zemlja koja je vodila rat protiv islamskih terorista modernog doba. Samo nemojte da se lazemo.
    (Real, 3. februar 2017 19:33)

    # Link komentara

  7. Čitam par poslednjih, opširnih komentara, gde pišu dan nam ne treba Kosovo jer tamo i nema našega naroda, mali procenat. Opet, pišu kako Kosovari žive na vašim ledjima i rade na izmišljenim pozicijama. Sve razumem!
    Odavno sam pričao još pre više od 10 godina, najbolje je da se podelilo Kosovo i Metohija i narodu koji živi na toj teritoriji bi bilo lakše. Ovako sve vlasti do sada su dovele narod u goru situaciju nego pre.
    Podela KiM a pripoj RS Srbiji je najbolji potez sa sve!

    Pozdrav svima, laku noć :)
    (STRašno, 3. februar 2017 19:18)

    # Link komentara

  8. Uvek ista uslovljavanja Srbije. Pristina radi samo po dikattu drugih, koji je zdusno podrzavaju. Mi smo dugo izlozeni ucenama i ponizavanjima. Pregovarati i dalje moramo, sto ne znaci da trebamo "cucnuti". Moramo ostati uporni u odbrani onog sto je nase. Ima neceg sto se ne mozemo odreci, po bilo koju cenu. Nazalost svetska politika je odavno jednostrana, jer se radi samo po diktatu mocnika. Pravo i pravda je odavno sahranjeno, ali se ziveti mora.
    (Raka, 3. februar 2017 18:53)

    # Link komentara

  9. Da li to drzavni vrh sprema kolemtivno "samoubistvo" Srbije, radi Kosova? Da li treba da zrtvujemo zivote nase dece i nas zarad vec odavno izgubljenog Kosova??? Ja Srbin, L. M. se javno odricem Kosova u svoje ime, a nadam se i mnogi drugi. Ovi Kosovari Srbi, sto su ovde doseljeni, pozaposljavani na svoja izmisljena mesta, koji dobijaju decenijske kosovske dodatke, koji se PRVI nikada vise ne bi vratili nazad, neka ne komentarisu nista.Meni i Srbiji ne treba Kosovo sa dva miliona Albanaca, i bez naseg stanovnistva, jer je opste poznato da nema teritorije, bez stanovnistva. A Srbija ga vec nema ni za juzni deo zemlje, jer se sve slilo u BGD pasaluk. Ne znam samo sta bi i kako bi ovako siromasni, izdrzavali celu pokrajinu??? Zbogom Kosovo i sto dalje od nas, jer i bez vas smo u sunovratu. Normalno sada da ovaj komentar nece odgovarati moderatorima.
    (Lane, 3. februar 2017 18:31)

    # Link komentara

  10. shkupjan, 03. februar 2017 15:10)

    Merdita Shkupjan Si e?Mie? Hocu da te pitam nešto.Da li si živeo bilje onda ili sada?I šta misliš o svemu ovome i kako ce se završiti? nadam se da ćeš se složiti sa mnom da su samo nevini ljudi nastradali.Medju vama ima mnogo kriminala....da me ne shvatis pogrešno,ja i nemam mnogo lepo mišljenje o Srbima sa Kosova i Metohije.I tu je bilo ološa.Ali da ste iskoristili situaciju,jeste,a i drugima je bilo u interesu da se bombarduje Srbija i na kraju okupira deo teritorije.Jer sve su to velike političke igre i veliki novac je u igri.
    (Marko, 3. februar 2017 18:16)

    # Link komentara

  11. Iako je Kosovo praktično samostalno, da ga priznaju sve države Sveta računajući Rusiju i Kinu mi jednostavno nemamo pravo da ga priznamo kao državu! Nasledili smo ga od naših predaka i jednostavno ne možemo da ga se odreknemo ma koliko nas ucenjivali i pritiskali da to uradimo! Ni mnogo ponizniji i manje ponosni narodi sa ne tako slavnom istorijom to ne bi uradili pa ne smemo ni mi ako iole držimo do sebe! Realnost naravno treba prihvatiti ali zvanično im priznati državu NIKADA!
     (Džoni, 3. februar 2017 18:15)

    # Link komentara

  12. (Ivan, 03. februar 2017 13:01) Nebitni smo. Apsolutno i nedvosmisleno - nebitni. A naši političari su glupi ko noć ako su iskreno ikada pomislili da će Albanci pristati na bilo kakav dogovor, zato što oni znaju da u takvoj situaciji mogu samo da izgube ono što su '99 oteli. Ne treba njima Briselski sporazum, ZSO, pa da se otvara pitanje imovine na Kosovu, itd. Oni su dobili državi i neće je se odreći nikad! Oni su samo pristali da nas zaje**vaju jer im je iz EU rečeno: sačekajte malo samo, pritisnućemo ih mi kasnije. Kosova nema, izgubljeno je i tu je kraj. Možemo samo svi do jednog da izginemo sad u ratu sa celim svetom i opet ga nećemo vratiti! To je surova realnost!
    (Beograđanin, 3. februar 2017 18:08)

    # Link komentara

  13. Javite mi kad (nam) vratite Kosovo, neću biti tu neko vreme, moram da živim, po mogućnosti ne kao pas nego kao covek.
     (toliko, 3. februar 2017 17:47)

    # Link komentara

  14. Ako je Kosovo nezavisna drzava priznata od vise od 110 clanica UN kako Srbija moze ista ocekivati od Kosova? Suverena drzava ne moze suverenoj drzavi nametati sporazume i slicno. Ovo sto Kosovo radi je njihova dobra volja i ustupak Beogradu da se casno povuce bez velikih steta jer uvjek mogu reci eto, probalo smo ali nismo mogli nista vise uraditi. Nije potrebno praviti iluziju da je Kosovo srpsko i da ce Albanci da napadnu sjever, kad taj sjever oni i onako drze, ne znam na koga se misli? I na kraju tko kaze da se Amerikanci "povlace" s Balkana? Od kuda ovakve ne provjerene i fiktivne ideje? Pa zar ni Milosevic nije bio 100% siguran da NATO nece napasti pa svi znamo sto se desilo. Srbiji bi bilo najbolje da prihvati sve i da se previse ne buni i zvecka oruzjem jer joj je bolje imati prijateljske odnose sa Kosovom radi sigurnosti 40 000 Srba tamo/ Nije li to vas najveci interes? ada sutra isprovocirate rat koliko ljudskih zivota bi vas to kostalo? Dajte malo vise realizma kad je rijec o suzivotu i dajte pokazite da mozete barem s nekim zivjeti u miru a da ga ne morate stalno pritiskati ili zavrtati mu ruku.
    (Urbini, 3. februar 2017 17:10)

    # Link komentara

  15. @milos
    celi raspad jugoslavije je plan da se srbija slomi....

    Hoces da kazes da Srbija ne moze bez ostalih?
    A ostalima bez Srbije i nije tako lose
    (Dijagnoza, 3. februar 2017 16:47)

    # Link komentara

  16. E vala bas...prodje mi mladost o prici oko Kosova, trebali ste ga prodati i napraviti bolnice i skole....ovako cete ga dati dzabe i kraj, ionako ne mozete da udjete tamo bez njihivog odobrenja...ajde vise da gledamo sebe i da nam bude bolje
    (Boki, 3. februar 2017 16:41)

    # Link komentara

  17. Sporazum predviđa i ukidanje paralenih struktura na Kosovu ,pa formiranje ZSO,to niko ne pominje?
    (Dragan, 3. februar 2017 16:31)

    # Link komentara

  18. Sta ce to njima na Kosovu biti gore nego nama ovde? Muka mi je vise. Rasprodali su sve dole, ovde sve pokupovali. Zaposlili se po supu, postama, distribucijama, sudovima. Primaju duple plate. Uvek sve informacije imaju iz prve ruke. I koga da zalim, njih ili nas?
     (Eto, samo razmisljam, onako..., 3. februar 2017 16:30)

    # Link komentara

  19. Albanci ne mogu da se pomire sa tim da neće nikada naša zemlja da dozvoli da joj se otne pokrajna.
    (Simonida, 3. februar 2017 16:25)

    # Link komentara

  20. Najbrze i najbolje bi bio ukinuti albansku "drzavu kosova". Kako dosla, tako otisla, Albanci su imali sasvim dovoljno godina da se malo izive, da masu zastavama i vreme je za fajront. Na taj nacin bi bio sacuvan kakav/takav princip i red u medjunarodnom pravu, smirila bi se situacija i u BiH i u citavom regionu jer mnoge svadje kao koren imaju upravo pitanje Kosova .Albanski nacosi bi naravno bili tuzni ali sta da se radi.
    (perka, 3. februar 2017 16:23)

    # Link komentara

  21. Da priznamo Kosovo, pa da nastavimo sa životom. Dosta više ovog pozorišta i mrtvih ljudi.
    (Dragan Lo, 3. februar 2017 15:48)

    # Link komentara

  22. ajde zavrsite vise i s tim
     (pera, 3. februar 2017 15:47)

    # Link komentara

  23. prekid dijaloga je samo privremen, albanci kupuju sebi vreme, ali ce morati da se vrate za pregovaracki sto.
    (vladimir, 3. februar 2017 15:38)

    # Link komentara

  24. EU nema kapaciteta za proširenje i odgovara joj blokada pregovora. EU nema nikakav interes da reši to pitanje. EU ima previše vlastitih problema i nema motiva za uvoz tuđih problema. EU ne želi Srbiju sa mnogo potencijalnih ratnih zona (Kosovo, Bosna, Sandžak, mešanje Rusije, plus problem imigranata).
    Rezultat svega? Srbija se naoružava. Amerika i Nato gube interes. EU se bavi sama sobom i svojim podelama i gubitkom jakog saveznika Amerike i Britanije. Rusija jača nego ikad pre. Šta Srbija da uradi? E to Srbija mora sama sebi da odgovori jer može sve da realizuje samo je pitanje šta stvarno želi. Ako želi vratiti Kosovo sad može da ga vrati. Ako želi prisajedinjenje RS sad može da to uradi. Docnije će da bude dockan. Propuštene prilike konfederacija Jugoslavije koju su Srbi odbili, Z4 kojeg su Srbi odbili, Rambuje kojeg su Srbi odbili...
    @Dean
    Ne postoji nacin na koji Srbija moze da povrati Kosovo. Slanje vojske bi rezultiralo sankcijama UN i verovatno napadom UN na Srbiju. Rusi nisu blesavi da upropaste svoju ekonomiju napadom na svoje najjace ekonomske partnere da bi pomogli tamo nekoj Srbiji. Velike sile se za 10 minuta dogovore, pogotovu kada se radi o tudjoj zemlji. Rusiji mozda i jeste u interesu rat u NATO teritoriji, ali bez da ucestvuju u njemu .. samo da bockaju kao NATO u Ukrajini ...
    (a koje su boje te kantice i lopatice?, 3. februar 2017 15:30)

    # Link komentara

  25. Kakosve bese,mirnije,lepse,drugacije,slobodnije,milije do 2012te.Isti problemi i tad bili,ali nekako mirnija nam glava bila,tenzije manje itekako bile.E sta uradi jedno lepo popodne,spavanje,setnja,izleti i letargija glasaca misleci da su TM I AV porazeni vec u prvom krugu.
    (RatniVeteran, 3. februar 2017 15:18)

    # Link komentara

  26. Hoču da vam dam moje mišljenje kao Albanca u vezi svega ovoga.
    Thaçi I garnitura od početka dijaloga nam kažu da kraj svega ovoga je priznanje i dobrosusedski dogovor kao dve nezavisne države.
    Druga strana pak kaže, koliko sam ja razumeo, da ovo radi zbog poboljsanja svakodnevnog života Srba na Kosovu, kulminacija bi bila ZSO, ali isto tako uvek potencira da nikada neče priznati Kosovo.
    E sad, bar po meni, posle 4 a možda i više godina prekipelo svima izgleda pa je na sto došlo priznanje za ZSO, to je to.
    (shkupjan, 3. februar 2017 15:10)

    # Link komentara

  27. Srbija do sad odbila:
    konfederaciju Jugoslavije
    Z4
    Rambuje

    a sad bi dala sve da može da vrati bilo šta od toga.
    (Milo, 3. februar 2017 15:05)

    # Link komentara

  28. A rusi - ćute. Opet naravno ...
     (XXL, 3. februar 2017 14:54)

    # Link komentara

  29. Priznanje Kosova je uvek bilo na stolu. To što ovi "naši" uporno stavljaju stolnjak preko toga je druga priča...
     (John, 3. februar 2017 14:50)

    # Link komentara

  30. EU nema kapaciteta za proširenje i odgovara joj blokada pregovora. EU nema nikakav interes da reši to pitanje. EU ima previše vlastitih problema i nema motiva za uvoz tuđih problema. EU ne želi Srbiju sa mnogo potencijalnih ratnih zona (Kosovo, Bosna, Sandžak, mešanje Rusije, plus problem imigranata).
    Rezultat svega? Srbija se naoružava. Amerika i Nato gube interes. EU se bavi sama sobom i svojim podelama i gubitkom jakog saveznika Amerike i Britanije. Rusija jača nego ikad pre. Šta Srbija da uradi? E to Srbija mora sama sebi da odgovori jer može sve da realizuje samo je pitanje šta stvarno želi. Ako želi vratiti Kosovo sad može da ga vrati. Ako želi prisajedinjenje RS sad može da to uradi. Docnije će da bude dockan. Propuštene prilike konfederacija Jugoslavije koju su Srbi odbili, Z4 kojeg su Srbi odbili, Rambuje kojeg su Srbi odbili...
    (Dean, 3. februar 2017 14:45)

    # Link komentara

  31. @VI4Dimir
    Rekao si da "niko normalan ne želi rat", i dobio milion minusa..

    Nagradjen si "minusima" jer NE ŽELIŠ rat!?

    I to te nisu nagradili Albanci koji, kako kažu Toma i Aca, hoće sukobe, već Srbi, koji, kako kažu Toma i Aca, neće sukobe...

    Aca kaže jedno, a njegovi botovi drugo...ništa mi nije jasno..
    (Kokki, 3. februar 2017 14:14)

    # Link komentara

  32. Ako neko stvarno misli da Srbija moze u EU bez priznanja Kosova grdno se vara. To je jasno kao na dlanu, Srbija nema nikakvog ugleda u Evropi, to mozemo da vidimo po (ne)reagovanju EU na sve ucestalije provokacije iz Zagreba, Pristine, Sarajeva. Nikada nesto konkretno da prokomentarisu ili da kritikuju sto odlicno odgovara Velikom Vodji pogotovu sada pred predsednicke izbore.
    To mu dodje kao kec na desetku, kad pocne da zvace i kukumavci kako se on jadan ubi za dobrobit Srbije ali eto neki to omalovazavaju ili ga mrze, blaa, bla, bla...
    (Milosav, 3. februar 2017 14:07)

    # Link komentara

  33. Najbrze i najbolje bi bio ukinuti albansku "drzavu kosova". Kako dosla, tako otisla, Albanci su imali sasvim dovoljno godina da se malo izive, da masu zastavama i vreme je za fajront. Na taj nacin bi bio sacuvan kakav/takav princip i red u medjunarodnom pravu, smirila bi se situacija i u BiH i u citavom regionu jer mnoge svadje kao koren imaju upravo pitanje Kosova .Albanski nacosi bi naravno bili tuzni ali sta da se radi.
    (jedino pravo resenje, 3. februar 2017 14:07)

    # Link komentara

  34. Pa prevrnite sto. Nemoramo nikada da uđemo u EU, ali neće ni oni nikada biti nezavisna država.
    Do nekih novih papira na nekom novom stolu.
     (1€ satnica srpskih radnika, 3. februar 2017 14:00)

    # Link komentara

  35. Prihvatite realnost...….. Ali ne potpisujte...….. Nije ovo problem Srbije...….. Hocete li ikada Ukrajina potpisati Krim Rusiji..........
     (Shacall, 3. februar 2017 13:57)

    # Link komentara

  36. To se moglo naslutiti,cim se nakon sastanka zaostrila situacija.
    (Cucitrica, 3. februar 2017 13:26)

    # Link komentara

  37. Nije onda ni cudo sto je propao.
    (Limar, 3. februar 2017 13:25)

    # Link komentara

  38. Vratiti pregovore pod okrilje UN i sprovesti rezoluciju 1244 SB u delo je jedino resenje za obe strane. Albanci bi dobili siroku autonomiju i otvorena vrata ka EU.
     (Homo politicus, 3. februar 2017 13:23)

    # Link komentara

  39. (Nenad, 3. februar 2017 11:30)

    Nazalost, kako stvari idu, jos malo pa Srbija nece ni morati da priznaje Kosovo. SAD priznaje Krim, Rusija Kosovo i time se zavrsi Kosovska prica. I Rusija dobro zna da je Kosovo odavno izgubljeno, Putinove izjave u vezi Kosova to povrdjuju.

    Ako se slucajno desi da Srbija izgubi podrsku Rusije u vezi statusa Kosova onda Srbija spada u veoma losu poziciju jer ce tada svetu pa i Kosovu biti svejedno da li ih Srbija priznaje ili ne. Barem za sada, ovim dijalogom, Srbija za priznanje Kosovske nezavisnosti moze da zatrazi dosta uslova koji ce biti povoljni, uglavom za srpski zivalj na Kosovu i srpsku imovinu. Ako se i ova sansa propusti, Srbija nece dobiti nista, nikada.
    (Andol, 3. februar 2017 13:21)

    # Link komentara

  40. Pa vidite vi sa kim mi pregovaramo,
    sa covekom koji je na poternici zbog ratnih zlocina,
    sa kvazi-predstavnicima albanaca, sa ljudima koji su protivpravno uzurpirali imovinu gradjana i Republike Srbije,
    sa ljudima iz bivse administracije Klinton koji izvlace kapital i bogate se bez osnova,
    sa ljudima koji koriste sirovu silu da bi resili spor izmedju dva naroda.
    Sa takvim ljudima nema pregovora niti ce ih biti do god se ne promeni vlast u Pristini i dodju Albanci koji razumeju situaciju i obezbede pregovore koji ce voditi resenju a ne sukobu.
    I na kraju sve ce to cika Tramp i Putin resiti ali da se albanci ne nadaju mnogo.
     (Homo politicus, 3. februar 2017 13:20)

    # Link komentara

  41. Srbija je vodila katastrofalnu politiku prema KiM za vreme Slobodana Milosevica i to uz , valja napomenuti, ogromnu podrsku gradjana Srbije. Sada valja platiti to, jeli?
    Ne moze braco Srbi tako kako vi mislite: prvo se naprave ogromni racuni pa kada stigne faktura
    "necemo da platimo"...Hocete, hocete, pa cete da pitate jel ima jos da se plati!
    Tako ste sejali vetar pa ste poznjeli "Oluju", nikako to da shvatite!
    Vuk Jeremic je u pravu!
    (Doktor, 3. februar 2017 13:14)

    # Link komentara

  42. Bez obzira na izbore i politicke poene, ovde treba da se postavi mnogo znacajnije pitanje koje zaista dovodi u pitanje nas put u EU. ZASTO niko nece da reaguje? Ni EU ni NATO ni medjunarodna zajednica, pa ni ta Rusija ili Kina? Ili ih bas briga sve za nas ili su mnogo vece igre u pitanju, npr albanska i kosovska mafija koja finansira EU i potkupljuje priznanja i cije kriminalne radnje su duboko povezane sa EU. Dakle, vidimo da smo prepusteni sami sebi, jer se ja zaista ne secam kada je neko "grdio" Kosovo.
     (Ivan, 3. februar 2017 13:01)

    # Link komentara

  43. Sto se mora nije tesko.
    (Al-Banno, 3. februar 2017 12:56)

    # Link komentara

  44. Ama priznajte ga vise i krenite da se bavite Srbijom i njenim gradjanima. Kad tad cemo priznati nezavisno Kosovo, mi sa 4 polovna aviona i 3 helikoptera nemamo puno opcija. Kamo srece da nikad nije ni bilo nase, sada bi bili u najmanju ruku na nivou Poljske a ne na nivou Bangladesa.
     (Fiorello, 3. februar 2017 12:54)

    # Link komentara

  45. Ja bi prvi potpisao priznanje i dokument o dobrosusedskim odnosima.Kome se ne sviđa može da napusti zemlju jer je protiv države.
     (dragan, 3. februar 2017 12:44)

    # Link komentara

  46. Sigurna sam da vlast zaista nije zloupotrebila ovo.
    (ana, 3. februar 2017 12:43)

    # Link komentara

  47. Ja u klin, ti u plocu, a zivot prolazi...
     (Graoran, 3. februar 2017 12:34)

    # Link komentara

  48. citat: "Kosovo nikada nece dobiti srpske teritorije jer Srbija nema viska ni Srba ni teritorije."

    Jel ti i ja živimo u istom univerzumu? U mom univerzumu realnosti, Kosovo nije deo Srbije već 20 godina.

    Kosovo može biti ponovo teritorija Srbije samo uz opciju novog krvavog rata. Taj rat niko normalan ne želi..
    (VI4Dimir, 3. februar 2017 12:24)

    # Link komentara

  49. EU ne zanima da li ćemo formalno priznati Kosovo ili ne, čak ni li ćemo da ga "pustimo" u UN (mada se tu ionako ne pitamo mi, nego Rusija i Kina). Ono što EU želi je da de fakto amputira teritoriju KiM od srpskog pravnog poretka i uspostavi državnu granicu između Centralne Srbije i KiM, kako bi, kada Srbija postane kolonija EU za 10-15 godina (ako EU tada uopšte bude postojala), Kosovo, kao redak primer zemlje sa još više siromaštva i korupcije od Srbije, ne bi automatski dobilo status teritorije koju EU mora da finansira i čiji građani imaju pravo slobodne migracije po EU. Sve ostalo je samo predizborno mazanje očiju kako bi Veliki Vođa na kraju ispao veliki borac za suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.
     (Objavite, 3. februar 2017 12:23)

    # Link komentara

  50. Нико овде не спомиње једину истину због чега се сада одједном активније преговара и ствара стање панике. Све је у циљу предстојећих избора и ничега више. Знам како је на Косову, јер којим случајем имам некога доле и за њих је стање непромењено. Не кажем да им је добро, али сва ова тензија се ствара вештачки, како би одржала актуелну власт на челу државе.
    Намерно штете и нама и држави само како би сачували своје фотеље и позиције, а не маре за државне интересе.
    Надам се да им народ више неће давати легитимитет за ово што чине и да неће моћи више да нас уништавају, како економски тако и политички, морално и на све друге начин, а све зарад њихове личне користи.
    (Кимиии, 3. februar 2017 12:22)

    # Link komentara

  51. Ili traze za srpske opstine presevsku dolinu,ili traze presevsku dolinu a ne daju nista,ili NATO zahteva da se srpska vojska jos dalje povuce ?
    Verovatno ovo trece .
     (Trampo, 3. februar 2017 12:14)

    # Link komentara

  52. Mislim da nitko normalan ne može optužiti sve one države koje su priznale Kosovo, da mrze Srbiju i Srbe. Očito je da se ponavlja scenarij tipičan za promišljanje srpskih političara, kao što je bilo u slučaju tzv. Republike Srpske krajine unutar Hrvatske.
    Bio je ponuđen plan Z4 kojim bi Srbi u RH dobili puno više nego što bi dobili Srbi na Kosovu sa osnivanjem ZSO.
    Ekipa u Krajini je s indignacijom odbacila ponuđeno i svi znamo kako je završilo.
    Bojim se da će se povijest opet ponoviti.
    Albanci će legitimnim elementima suvereniteta osigurati svoje granice a srpski će živalj pritisnut svim mogućim razlozima, od ekonomskih do dnevnopolitičkih, postupno emigrirati u matičnu domovinu Srbiju.
    Možda bi ipak za obje strane bilo bolje na neki način proznati Kosovo i završiti tu priču zauvijek.
    Ono što dio Srba doživljava KiM kao srce Srbije je obična zabluda.
    Tamo su ostale samo crkve i nešto sve starijeg i siromašnog stanovništva.
    Srce je ipak u Beogradu gledano s ekonomske strane a demografski vam se ionako crno piše kao i nama u RH.
    Davno je još Karlo Marx pisao o propasti malih naroda ne naglašavajući da je "bijela kuga" tj. starenje stanovništva glavni uzrok dugoročne propasti.
    (vlada, 3. februar 2017 11:53)

    # Link komentara

  53. Čemu služi Briselski sporazum ako ga Priština ne primenjuje?! Sačuvajmo MIR
    (Maša, 3. februar 2017 11:38)

    # Link komentara

  54. Da nisam ziveo u inostranstvu i da ne znam koliko njihovi mediji nisu okrenuti ka Kosovu i Albaniji mislio bih da su apsolutno realni kada objave neku vest.
    Da se nesto sigurno desava u to nema sumnje ali nikada nezavisnost Kosova nece biti na stolu jer Srbija to nikada nece prihvatiti.
    (Nik, 3. februar 2017 11:37)

    # Link komentara

  55. Ako sačuvamo jedinstvo veće su nam šanse. Molim sve da to shvate i da se tako i ponašaju.
    (Milutin Marković, 3. februar 2017 11:33)

    # Link komentara

  56. Pregovarači iz Srbije sada govore kao u toku pregovora u Rambujeu. I tada si tvrdili da su pod ogromnim pritiskom od strane zapadnih diplomata da potpišu nešto što ne odgovara Srbiji, i nisu potpisali, i znamo šta je usledilo nakon toga. Na kraju su potpisali i još nepovoljniji sporazum. A i mi smo kasnije saznali da je ponuđeni sporazum u Rambujeu bio povoljniji za Srbiju.
     (Toma, 3. februar 2017 11:32)

    # Link komentara

  57. E moj Vucko, davno je Šešelj govorio da se ne može izdati samo malo, nego da aždaje sa zapada traže SVE.
    Sad te zapad pušta niz vodu, dosta si im služio. Sada ce raditi na tvom obaranju, a trudice se da dovedu nekog novog(npr Radulović, Janković, Jeremić), da stavi finalni potpis.
    Zaigrao si se Aleksandre. Previše si se vazdigao, i zaboravio da je i tebe zapad doveo na vlast.
     (T, 3. februar 2017 11:31)

    # Link komentara

  58. Postalo je i više nego očigledno da Albanci miniraju svaki mogući pokušaj dogovora. Imam utisak da njih to zabavlja, a jedino me u celoj priči nervira što im Brisel to toleriše.
    (Jana, 3. februar 2017 11:30)

    # Link komentara

  59. Nema tog stola na kome će Srbija da potpiše nezavisnost Kosova! Kraj priče!
    (Nenad, 3. februar 2017 11:30)

    # Link komentara

  60. Али снс је Косово одавно продао и признао, хајде да се не лажемо више ! Ни премојер ни министри не могу одавно на Косово а да пре тога не питају, па, ако их пусте ...... Косово је суверена, међународно призната земља која има и свој позивни број (383), и то је завршена прича. Маните нас више са тиме.
     (лажовчине, 3. februar 2017 11:21)

    # Link komentara

  61. Ajde da lepo priznamo i da konačno živimo normalno. Dosta nam je više mržnje i ratova
    (Rade, 03. februar 2017 10:28)

    Може, чим ти признаш да је твој стан - мој.
     (РИС, 3. februar 2017 11:15)

    # Link komentara

  62. A ja garantujem da su potpisali, zato su i napravili frku u srbiji, da li je bila frka medju albancima?!
    Jos ce frku da prave jer uplasen narod lakse prihvata "kompromis".
     (2+2=5, 3. februar 2017 11:10)

    # Link komentara

  63. Признаћемо Косово* и живећемо боље. Као што смо продисали након смене покојног председника Слободана Милошевића. Како да не.
    (Гигант, 3. februar 2017 11:00)

    # Link komentara

  64. Mozda je stvarno resenje da se dijalog vrati u UN. Tamo imamo vise prijatelja nego u EU i mozda bi bilo izvesnije dbi i Srbija imala svoja tzv. ledja u ovom dijalogu?!
    (Kosta, 3. februar 2017 10:59)

    # Link komentara

  65. Kada dodje vreme za priznavanje Kosova o tome mora odluciti srpski narod a ne vlada ili skupstina .Isto tako pristup EU,pristup ili nepristup NATO,jer previse su to vitalna pitanja za srpski narod da bi neko u njihovo ime odlucivao.Jedno je sigurno,Kosovo nikada nece dobiti srpske teritorije jer Srbija nema viska ni Srba ni teritorije.
     (cobo, 3. februar 2017 10:59)

    # Link komentara

  66. Zbog nepoštovanja briselskog sporazuma i nesprovođenja dogovora od strane prištinske vlasti, EU nije u mogućnosti da utiče na situaciju na KiM i mislim da bi se trebalo sve usmeriti ka UN.
    (Jeftović, 3. februar 2017 10:49)

    # Link komentara

  67. Ja se slazem sa Dusanom Prorokovicem da je to najverotaniji problem i da se iz tog razloga sada pokusava nesto preko noci. Mada bih dodao jos neke stvari, zna se da ce u ovoj godini biti izbora u Nemackoj i Francuskoj i da tamo desnicari vode po istrazivanjima, sto znaci da ce bolje razumeti stanje Srbije nego sto ova garnitura misli, a isto tako mozda su dobili novac i sada su u problemu.
    (Max, 3. februar 2017 10:49)

    # Link komentara

  68. Nema tog stola , ni te olovke kojima će Srbija to da potpiše.
    (Dragica, 3. februar 2017 10:42)

    # Link komentara

  69. Ko bre preti oruzanim napadima, kazes ime i prezime ili cuti ne siri paniku
    (Drn, 3. februar 2017 10:28)

    # Link komentara

  70. Ajde da lepo priznamo i da konačno živimo normalno. Dosta nam je više mržnje i ratova
     (Rade, 3. februar 2017 10:28)

    # Link komentara

  71. celi raspad jugoslavije je plan da se srbija slomi. da se uceni i dovede do uništenja. to je sada jasno i meni koji sam bio prozapadno orjentisan devedesetih a sad me taj isti zapad gura, šutira, u naručje rusije.
    (miloš, 3. februar 2017 10:26)

    # Link komentara

  72. Koga vise briga?
    Sastaju se non-stop,nista se ne resava i tako do besvesti.
     (Otporna, 3. februar 2017 10:23)

    # Link komentara

  73. Koga je uopste briga za sve ovo? Natezanje i razvlacenje bez smisla i potrebe. Svaku iole racionalnu osobu u Srbiji je potpuno briga za Kosovo kao realno parce zemlje i kao mitoloski koncept. Ovo vise nikog normalnog ne zanima. Potpuno nebitna tema.
    (besna glista, 3. februar 2017 10:19)

    # Link komentara

  74. Opet nas svi mrze, ponovo smo sami protiv svih, čekam još samo vladare iz senke i kosmičke sile da se pojave. Ovi vode kampanju punom parom.
    (SM, 3. februar 2017 10:16)

    # Link komentara