"Politička merila za Balkan su drugačija"

Od čega zavisi dalji napredak Srbije ka EU i koje to poruke Unija šalje Beogradu kada je reč o ljudskim pravima i slobodi medija? O tome za DW govori izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.

Dojče vele
Pošaljite komentar
  1. Bez obzira koliko se mi prilagodjavali EU po pitanjima spoljne politike mi se nikada necemo uklopiti i time smo nepouzdan partner Zapadu. Trojanski konj kako se nekada kaze.
    (nasa idila, 27. decembar 2016 21:04)

    # Link komentara

  2. "Politička merila za Balkan su drugačija" reče čovek. To treba da znači sloboda nije za Balkance. Za Balkance je batina iz centrale, a centralu mi postavljamo i centrala odrađuje domaću zadaću koju joj mi zadamo.
    (lepa poruka, nema šta, 19. decembar 2016 11:54)

    # Link komentara

  3. Nebitni činovnik i frazer, ali je između redova rekao nešto važno: nemojte samo pravite neprilike izvan vaših granica, Kosovo, Hrvatska, Bosna i Hercegovina... polako se odreknite i pomisli da Kosovo nije nezavisna država, a u Srbiji radite šta vam je volja, rušite, zidajte, a nama baš odgovara vaš život bez slobode zbora i dogovora i kritičkih medija, tako će naš pulen duže ostati na vlasti.
    (Nema u Srbji mi želje ni volje za demokratijom, 16. decembar 2016 13:16)

    # Link komentara

  4. Ovde nije sjajno kad su mediji u pitanju,slazem se,ali ako mislite da je negde bolje,mozda jeste,ali su to nijanse,svuda je ta stvar ista,ko daje pare taj plasira informacije. Ovde je takodje ogroman problem jer se drzavna jasla,koji su monopolisti,i sa lokalnog i sa republickog nivoa,'reklamiraju',zna se sta stoji iza te 'reklame'...
     (C i n i k, 9. decembar 2016 16:28)

    # Link komentara

  5. Ko hoce da vidi covek lepo kaze da im je jedino bitno da Srbija sama otpise Kosovo i prizna da je EU u pravu sto joj otima deo tetitorije, sve ostalo je nebitno. Za pojasnjenje odnosa EU prema totalitarnim rezimima videti pod Saudijska Arabija i Crna Gora.
     (Bata Stojkovic, 9. decembar 2016 16:26)

    # Link komentara

  6. Evropska Unija, kao zajednica naroda umrezenih u sistem koji postuje njihova individualna prava i razlike, nije tako losa zamisao.
    (postovanje, 9. decembar 2016 16:08)

    # Link komentara

  7. Pozdrav iz Kragujevca, gospodo iz EU. Grad koji je prvi rusio Milosevica sada je pod ustim tim ljudima u fazi unistavanja i disciplinivanja medija. RTK vise ne postoji - poslali Radojicu iz Trstenika u Kragujevac.
     (Osmud, 9. decembar 2016 15:48)

    # Link komentara

  8. Drugim rečima: mani me čoveče, snađite se sami!
    (Lepo je reko, 9. decembar 2016 15:45)

    # Link komentara