Majka na jedan sat: Boriću se još

Nataši Naletini suprug je odveo dvoje maloletne dece nakon razlaza, a sud doneo odluku da deca ostanu kod oca, bez uvažavanja mišljenja Centra za socijalni rad.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. ovo je samo jedna strana price!normalno je da ce u svoju korist da prica!!!gde je druga strana!!!!!
    (sladjan, 22. oktobar 2016 21:41)

    # Link komentara

  2. Tabu nasilje u porodici od strane supruznika zenskog pola je napokon postala i tema kod nas macho srba.Pa kakvi bi mi to bili muskarci kad bi se saznalo da nas biju i maltretiraju zene
    (Nikola, 22. oktobar 2016 12:03)

    # Link komentara

  3. ...Dragi muskarci, znate li zasto nema Sugurnih kuca namenjenih muskarcima zrtvama nasilja? Zato sto se niste izborili za njih kao sto su to zene uradile..
    (The, 21. oktobar 2016 11:19)

    Nije tačno!! Nema ih zato, jer mi u slučaju nasilja žena nad nama idemo u kafanu. Ti sam jednostavno izvedi zaključak ko je veći nasilnik! Šta je punije: sigurne kuće ili kafane??
    (Dragan Torbica, 21. oktobar 2016 20:28)

    # Link komentara

  4. @ jedan otac
    Jedno je kada baba i deda pomazu to je sasvim normalno a sasvim drugo kada baba i deda preuzmu sve obaveze prema detetu umesto roditelja . U zenskom slucaju to je veoma retko, jer zene ipak vole da provode vreme sa svojom decom, a kod muskaraca to je gotovo pravilo. Sud bira izmedju roditelja a ne izmedju majke deteta i babe dede deteta. Otac ukoliko zelo starateljstvo mora znati da pravo ( na dete) nosi i obavezu. Ne moze uzeti samo pravo a obaveze prebaciti na nekog drugog. Muskarcima ocevima to mora biti jasno.Ukoliko rese da udju u pricu oko starateljstva onda moraju da znaju kakvo se ponasanje i kakve se obaveze ocekuju od njih. Jer ako on skoro nikada nije kuci , a kada je kuci odmara i ne provodi vreme sa detetom ,onda je mnogo postenije dete dati majci pa makar slusala sund muziku i gledala glupe emisije jer ipak bez obzira na njeno neznanje i greške, ona ce ipak detetu pružiti ljubav i provodice vreme sa detetom. Tj dete ce sigurno osetiti njenu ljubav. Uostalom , teško da su te babe i dede neki akademici pa gledaju samo emisije kulturnog sadržaja. U svakom slučaju izmedju majke i babe- dede detetu je mesto uz majku.
    (Lila, 21. oktobar 2016 17:56)

    # Link komentara

  5. Bane, sine, predbracni ugovor nema smisla u kontinentalnom pravu, vec kod anglosaksonskog. Valjda ce neki advokat da vam objasni. Deca nisu stvar i novac, plemenaka svojina, vec mali ljudi kojima roditelji treba da pomognu da porastu i ostvare svoje snove. Gde su oni kao ugovorna strana? Pita li njih sta zele? Kad bi to neko uradio sa decom, mozda bi mogao da bude izveden pred sud zbog narusavanja njihovih prava. "Ugledna" familija je imala metode da gospodju spreci da ih koristi (to je ovde glavni problem) i da deca imaju majku. Razvod nije kraj sveta, a gospodja nema pravo ni na ciju licnu imovinu ionako. Zamrzece ih deca jednog dana. Citajuci komentare, zazalim sto razumem jezik.
    (Filmofil, 21. oktobar 2016 17:13)

    # Link komentara

  6. Паметни људи склопе предбрачни уговор и у њему прецизирају коме припадају деца (ако их буду имали) након евентуалног развода и коме шта и колико припада од имовине. Ако неко прекрши уговор, то решавају адвокати у суду а родитељи немају због чега да се малтретирају. Чист рачун - дуга љубав.
    (Бане, 21. oktobar 2016 15:52)

    # Link komentara

  7. Jedina stvar koja meni ovde bode oci je kako se sve ekspresno zavrsava u ocevu korist, znajuci koliko ovakve stvari se kod nas razvlace. Koliko sam shvatio iz emsije muz je vise nego situiran, s obzirom da deca idu u privatni vrtic, svekrva suvlasnik privatne lekarske poliklinike, na more se ide vise puta po dve tri nedelje. Moram priznati da mi ova zena nije simpaticna (unutrasnji osecaj) ali koliko god je agresivna ili kakva god prema muzu, prema deci je ok, i ona imaju prava da je vidjaju mnogo vise nego na 1h. Mislim da je njen jedini problem los advokat i da ako ikakvih para ima angazuje nekog "cuvenijeg".
    (Milutin, 21. oktobar 2016 15:44)

    # Link komentara

  8. @Lila. … Slazem se da broj savesnih oceva manji u odnosu na dobre majke...ali ne u tolikoj meri kakva se javnosti predstavlja...kad ste u emisiji imali muskarca koji je dobar otac,pozrtvovan,kome je sud oduzeo decu samo jer je musko,i zbog tih skrupula koje vaze i danas,majka je majka,a otac kolac ...svi pricaju o pravima a uz sva prava treba da idu i neke obaveze...postujem vasu strucnost...ali ima puno majki kojima takodje babe i dede odgajaju decu..kazu muskarci se bore za decu da bi se osvetili zenama..i da ne bi placali alimentaciju...a zene kad uzmu decu...truju ih protiv oceva..milion slucajeva znam.. to nije osveta...opet naglasavam...hiljadu ljudi...hiljadu cudi...PRAVDA ZA SVE TREBA BITI ISTA
    (KgKg, 21. oktobar 2016 15:41)

    # Link komentara

  9. @Lila
    Iskreno,malo mi je čudno da radnik CSR diskvalifikuje roditelje zbog pola - očevi hoće decu da bi se svetili a posle ih ostavljaju babama i dedama.
    Siguran sam da u komšiluku (ne na poslu,nego tu,blizu vas) imate bar jednu samohranu,zaposlenu mamu kojoj baba i deda pomažu.Često su deca ciše vezana za njih nego za majke.Ja ih znam bar tri u bližem okruženju (oni koji čitaju neka razmisle i procene ko je u pravu).
    Pored toga,čest je slučaj da roditelji koji nisu u razvodu prekomerno eksploatišu babe i dede- verujte da ima roditelja koje sam u vrtiću upoznao tek na roditeljskom jer su im decu do tada bake i deke dovodile i odvodile u vrtić.
    Priče o osveti ženama preko dece postoje ali su retke- uglavnom su moćnima i bogatima takve stvari polazile za rukom.Kod žena je češće jer je lakše izvodljivo.
    Zloupotrebe starateljstva su česte i to je poenta.Treba ih sankcionisati i suzbijati.
    Još jednom - kad lopov ukrade nebitno je kojeg je pola.Što bi bilo bitno kojeg je pola nesavestan roditelj?
    (Jedan otac, 21. oktobar 2016 15:38)

    # Link komentara

  10. @ KgKg
    Vama svaka cast na tome, ali to je toliko retko ,kao sneg u kasno prolece. Naravno da postoje slucajevi kao sto ste vi i treba raditi na tome da takvi muskarci dobiju starateljstvo. Ali je vazno pomenuti da ste pravi raritet. Znate, ovde sad imamo komentare ogromnog broja muskaraca koji sebe predstavljaju super ocevima a to je daleko od istine. Istina je da vecina njih hoce dete po svaku cenu, a posle bi tu istu decu nekome najcesce babi i deei, utrapili na celodnevno cuvanje, jer oni nemaju ni volje ni zelje da se bakcu s detetom. To je tuzna istina. Zbog takvih slucajeva i sudovi i centri za socijalni rad su veoma rezervisani i sumnicavi prema ocevima. Vama najveci neprijatelj nisu zene vec upravo ti ocevi koji nemaju iskrene pobude , vec se bore za dete iz neke svoje sebicnosti, zelje za osvetom, jer oni vas- retke postene izuzetke - diskredituju. Onda mi koji se bavimo ovim poslom cesto ni ne zelimo da rizikujemo jer smo se gadno opekli mnogo puta kada smo poverenje dali nekom ocu. Kako sam vec napisala u proslom komentaru u 100% slucajeva ocevi su dete prosledjivali babi i dedi na ceo dan. Zasto su se onda uopste borili za starateljstvo??? Samo mi to objasnite . Zbog takvih oceva vi retki izuzeci na kraju ispastate. Trebate se pre svega boriti protiv njih.
    (Lila, 21. oktobar 2016 15:00)

    # Link komentara

  11. @ lila
    Vas komentar je odgovor na sve. Trebalo bi ga velikim podebljanim slovima stavljati u svaki tekst koji se bavi ovom temom . Znamo mi da postoje svakojake i zene i muškarci ali činjenica je da je većini muškaraca provodjenje vremena sa decom i briga o njima smaranje ( ok im je pola sata ali već nakon par sati gube strpljenje ,naročito ako su mala deca u pitanju) i da ga se nerado prihvataju i da kad god mogu to izbegavaju, a ako imaju nekoga da mu utrape tu " obavezu" oni ce to i uraditi. Zato je prilično misterija zašto toliko insistiraju na starateljstvu. Odgovor se sam namece- iz zelje da se osvete ženi, da je kazne, neki i zbog para da ne bi plaćali alimentaciju. ..
    (Tijana, 21. oktobar 2016 14:37)

    # Link komentara

  12. Zivimo u drzavi gde sredina ne postoji,polazim od svog slucaja..sebe smatram boljim roditeljem od 80 posto majki..trenutno se razvodim i borim za starateljstvo nad sestogodisnjom cerkom..i neka me neko UBEDI...da dete nmg dobiti samo zato jer sam otac..ja koji sam je bukvalno sam odgajio,koji joj posvecujem svaki slobodan momenat,koji sam je naucio da broji,pise..sve pesmice Dragana Lakovica..i ostalih heroja naseg normalnog odrastanja,koji joj svako vece cita bajke..dok ode kod majke(kojoj sam neizmerno zahvalan sto mi je podarila to dete)i vrati se pevajuci belu ciganku...i sad ce meni da se nadje neko pametan i kaze detetu je mesto kod majke..samo zato sto je majka...zapitajte se kolko u vasem komsiluku ima nesavesnih majki...valjda u ovoj drzavi treba da postoji neka pravda i za SAVESNE OCEVE...NISMO SVI ISTI,NITI SU SVE MAJKE ZLATNE!!!
    (KgKg, 21. oktobar 2016 14:22)

    # Link komentara

  13. @ miro
    E sad, ispade da se divni pozrtvovani očevi nalaze na svakom cosku. Muškaraca koji hoce da se posvete i rade oko deteta ima možda ukupno 10% od ukupnog broja muškaraca. To znaci da samo 10% zena moze da dobije takvog muškarca. A sta da rade ostalih 90% zena??? Prosto se radi o mentalitetu i vaspitanju većine muške dece.
    Problem je sto su ranije generacije roditelja pogrešno odgajale mušku decu, podjednako su tu odgovorni i otac i majka, otac sto je svojim negativnim primerom , svojim ponašanjem( nikad kuci, nikad da prica , radi sa detetom) uticao na muško dete da smatra da je dete obaveza majke, i majka koja se nije bunila jer je isto tako vaspitana. Zato današnje generacije zena koje sad imaju oko 20-45godina imaju problema sa muškarcima koji neće da rade oko dece jer su tako naucili. Tek ce generacije naše dece , jer ih vaspitamo mi savremene žene , naučiti decu da su deca obaveza oba roditelja, da tu nema musko- žensko.
    (Goca, 21. oktobar 2016 14:13)

    # Link komentara

  14. To je KLjUCNA stvar! To sto ocevi preuzmu starateljstvo nad detetom SAMO da bi napakostili bivsoj zeni,a zatim ga samo proslede babi i dedi i nikakvu brigu ne vode o detetu. Zato bi dete trebalo oduzeti majci SAMO u slucaju da je psihijatrijski bolesna i u slucaju kada zlostavlja dete,to jest,ako dete samo pati pored takve "majke". Jer,majka je rodila to dete,podizala ga,gajila i ZLOCIN je oduzeti dete normalnoj majci.
    (Pravda za zene, 21. oktobar 2016 14:00)

    # Link komentara

  15. @ Milan
    Milane,svaka vam cast,zaista. Blago vasoj zeni,sta drugo da kazem. Eh,da je vise takvih muskaraca...
    (Pravda za zene, 21. oktobar 2016 13:32)

    # Link komentara

  16. @ Maja
    Objasnila si. Radim u centru za socijalni rad pa znam da je sve sto si napisala tacno. To je pravi i jedini razlog zašto se deca uglavnom daju majkama. Napisacu vam sta se desilo svaki ali bukvalno svaki put kada smo napravili izuzetak i dete dali ocu. Desilo se to da je otac brigu o deci prebacio na svoju majku i oca tj na baku i deku deteta. A on nastavio da živi slobodno i neoptereceno.Sve sto je do tada radila majka oko deteta , a to je gotovo sve, sad je preneseno na babu i dedu. Važno da se on osvetio ženu i kaznio je oduzimanjem deteta a dete ko sisa. Znate koliko je ljigavo i užasno kada to vidimo. Sud nije odredio da su baba i deda staratelji već otac ili majka. Baba i deda mogu da uskoce i pripomognu ali dati dete ocu a on samo dete prosledi svojim roditeljima to je vrhunac bezobrazluka. Ako hocete starateljstvo onda preuzimate i obavezu da ćete brinuti o svom detetu. To znaci da nakon posla svoje vreme provodite aktivno sa detetom a ne prosledjujuci dete babi i dedi da se oni bave njima a vi da za to vreme odmarate, skitate, igrate igrice i sl.
    (Lila, 21. oktobar 2016 13:29)

    # Link komentara

  17. @ Branko
    Ajde da ne se lazemo. Mozda vi to radite ali vi ste jedan u hiljadu. Ne znam nikog od prijatelja poznanika kolega da radi ista od nabrojanog, osim sto mozda odvedu decu na trening. Sve ostalo u 90% slucajeva rade majke dece. Budimo iskreni i posteni. Ja gledam sto vise da se ukljucim u sve , ali ipak zena zavrsi vecinu obaveza oko dece jer radim i privatno van posla. A vecina muskaraca i kad su slobodni nastoje da izbegnu obaveze. Tu su zene u pravu. Ja sam u braku i realno da se ikada desi da se razvedem , a nadam se da nece, bi smatrao da deca treba da budu sa majkom jer je ona njih podigla 80 % u odnosu na mene. Bilo bi nepošteno prema njoj i njenom zalaganju. Naravno da ja vidjam decu bez problema. Ali nikada ne bih otimao decu majci. Samo ako nije ozbiljno psihički bolesna pa deci preti opasnost, ili koristi neku drogu ,alkohol. Inače u inostrantvu su mnogo cesca podeljena stvarateljstva ali tako da se razumemo muškarci mnogo vise nego ovde učestvuju u podizanju deteta. Cista je nebulaza i nepravednost da se dete dodeli ocu a otac do razvoda nije pošteno ni popričao sa svojim detetom, niti poznaje svoje dece jer skoro nikada nije provodio vreme sa njim.
    (Milan, 21. oktobar 2016 13:12)

    # Link komentara

  18. Mene jako zanima "ko je tata"?..vidim da je angazovao i botove, pa dolazim do zakljucka da je "neka zesca faca"... Inace, kao majka uzasnuta sam kada cujem da supruznici nisu uspeli sami da se dogovore kod koga ce deca biti i na koji nacin ce vidjati drugog roditelja. Ako se ne varam sud po pravilu do 8-e godine dete dodeljuje majci i da se ne lazemo nije to bez razloga, vec su sva deca do tog uzrasta vezanija vise za majku i za njom osecaju vecu potrebu, a toga dragi moji ocevi treba i vi da budete svesni. Porazavajuce je da roditelji ispred dece stavljaju licni ponos, da ne kazem mrznju prema supruzniku i sami ne svesno dodatno"maltretiraju" svoju decu. Dragi moji dozovimo se pameti, mozda i mene ceka sutra razvod, ali se molim samo da ovako budem i tada razmisljala i da moje dete koje uziva i u meni i suprugu, nas eventualni razlaz preboli na sto je moguce blazi nacin i da mu u zivotu budu prisutna oba roditelja...Pa kakav to roditelj-covek treba da budes da branis detetu da se vidi sa ocem/majkom, a ono te moli i place svaki dan za njim/njom????!!!!!
    (Neka zesca faca, 21. oktobar 2016 12:54)

    # Link komentara

  19. Menije sumnjivo da su odluke donešene tako brzo, od strane suda.
    A svi ovi užasni komentari, tipa ona trči maraton, ima prijatelje, govore o nasem primitivizmu. I baš lepa poruka mladim devojkama. Nemojte da se udajete za balkance ukoliko nemate jake roditelje iza sebe. A ako se ipak udate, bićete služavka i robinja.
    (nada, 21. oktobar 2016 12:48)

    # Link komentara

  20. (nebitno, 21. oktobar 2016 12:10)
    Volite se, normalni ste, zato tako i zivite.
    Eto, ima lepih primera.
    Svaka cast!
    (anica, 21. oktobar 2016 12:40)

    # Link komentara

  21. Videla sam par komentara pa da dam odgovor, prvo ona je njega prvo tuzila za nasilje ali se po njenoj tuzbi nije postupalo, drugo on je doneo deo snimka koji je on zeleo, trece da li je bilo sta vazno posle ovakvog obrazlozenja sudije
    (Ana, 21. oktobar 2016 12:35)

    # Link komentara

  22. Ukoliko sud ima neosporne i neoborive dokaze i priznanje tužene o izvršenom nasilju, a videli smo i u emisiji da je priznala, isti je dužan da odmah donese odluku, odnosno privremenu meru kojom će pružiti zaštitu od nasilja.
    Sud to nije odmah uradio , nego je ipak sačekao odgovarajući nalaz komisije veštaka.
    Opštepoznato je da opservacija porodice i izrada nalaza i mišljenja Centra za soc. rad traje relativno dugo. A, pri tome, u Centrima za soc. rad rade članovi komisije koji na isti način odlučuju kao i pre 30 godina i koji u 99% slučajeva nisu dovoljno kompetentni za postupanje u predmetima koji se tiču nasilja iz razloga što zaposleni psiholozi nemaju odgovarajući specijalistički ispit za čije polaganje obuka na Medicinskom fakultetu traje 3 godine , a na Fakultetu političkih nauka još godinu dana.

    Rad članova komisije CZSR na predmetima koji se tiču izvršenog nasilja, ukoliko nemaju odgovarajući specijalistički ispit, bi bilo jednako situaciji kada bi sudije radile i sudile bez završenog pravosudnog ispita !!!
    (Nemanja - Advokat, 21. oktobar 2016 12:18)

    # Link komentara

  23. cim je sud decu dodelio ocu ovoj prici mora da nesto krupno fali. nikad, ali nikada sud ne dodeljuje decu ocu bez debelog razloga.
    @ (patrijota, 21. oktobar 2016 07:00)

    Izvini ali ne razbiraš o čem' se radi.
    Upravo je DEBELI ''razlog'' taj koji vrti gde burgija neće.
    (IMT=Ima l' Mene Tu, 21. oktobar 2016 12:12)

    # Link komentara

  24. Ja i moj muž živimo u divnom braku već punih 12 godina. Imamo ćerku od 11 godina. Nikada naše dete nije čulo nijednu ružnu reč o drugom roditelju, niti je čulo psovku da smo izgovorili međusobno, niti bilo kakvo dranje. Ako ima nešto sporno, zatvorimo se u našu spavaću sobu i raspravimo. Dete i kuća ne smeju da trpe. Pri tom živimo u zajednici sa njegovom majkom. Nema podele, sve je zajedničko. Čak smo baku vodili sa nama i na zimovanje. Ni ja ni on nikada nismo zaključavali telefone. Ja nisam pravila problem kad je on išao sa društvom na fudbal niti je meni zabranjeno da odem sa drugaricom na kafu. Uvek znamo gde je onaj drugi. Oko deteta zajedno brinemo. Oboje smo zaposleni kod privatnika. Pri tom smo i na poslu zajedno u istoj kancelariji. Ali najviše volimo da svo troje zajedno provodimo vreme. To su mi najlepši trenuci u danu. Tako da ima primera kad niko nije ugrožen i sve može da funkcioniše. Ali treba puno strpljenja, DOGOVORA, tolerancije, i pre svega volje i želje da nešto uspe, i naravno ljubavi. Ali kad pogledam oko sebe primere i čujem ovakve priče pomislim da moj muž i ja stvarno nismo normalni!
    (nebitno, 21. oktobar 2016 12:10)

    # Link komentara

  25. ljudi bi trebali da se dele na dobre i one manje dobre
    (šemsudin, 21. oktobar 2016 11:42)

    # Link komentara

  26. Samo na osnovu komentara na pojedine vesti, kao sto je ova se moze napraviti ozbiljna analize u kakvom je stanju ovo drustvo.
    (Dunning–Kruger, 21. oktobar 2016 11:42)

    # Link komentara

  27. ŽALBA VIŠEM SUDU, A sudiju na ulicu. Ovde je radio MITO samo tako. Takve sudije ne trebaju nikome.
    (Zeleni zmaj, 21. oktobar 2016 11:25)

    # Link komentara

  28. Strašno! Uvek postoje dve strane,i ko zna ko je u pravu,ali zar deca služe za osvetu? Zar dva "konja" od 50 godina ne mogu da se dogovore oko dece,nego mora tamo neka,koja ih nikada nije ni videla u životu,da odlučuje o njihovoj deci?! Kakvi su to roditelji?!
    (marija, 21. oktobar 2016 11:24)

    # Link komentara

  29. Au, koliko ugrozenih muskaraca u Srbiji!

    Dragi muskarci, znate li zasto nema Sugurnih kuca namenjenih muskarcima zrtvama nasilja? Zato sto se niste izborili za njih kao sto su to zene uradile.

    Da li znate koja je osnovna razlika izmedju zene i muskarca nasilnika? Kad muskarac trpi nasilje, ne dolazi do smrtnog ishoda. Osim toga, kad muskarac resi da napusti nasilnika, on ne mora da strahuje za svoj zivot ili zivot svoje dece.

    Ne razumem zasto se u ovim slucajevima uvek poteze feminizam kao protivargument. Je l to znaci da su zene svojom borbom za ravnopravnost izgubile pravo na zastitu od nasilnika?

    U ovakvim slucajevima ne treba da se delimo na muskarce i zene, nego na nasilnike i nenasilnike.
    (The, 21. oktobar 2016 11:19)

    # Link komentara

  30. za u gvadalahari kante ne govore...

    Neverovatno kakav zakljucak cine pikazujete koliko omalovazavate zene, diskriminisete! Naravno da zena ima pravo i na socijalni zivot, pogotovo kad nije zaposlena. Sta ako je majka ne treba da se vidi sa drugaricama, da ide na trening? Ocigledno biste svohu zenu zatvorili u kucu!
    (ObicnaZena, 21. oktobar 2016 11:13)

    # Link komentara

  31. Ma kakav Centar za socijalni rad,ja kada sam se razvodila zamišljam ustanovu u kojoj rade stručnjaci psiholozi,i sama sam zdravstveni radnik,kad tamo samo i jedva dobar dan,jel ste se dogovorili gde će dete da živi,ok vidim da je sve ok,hvala što ste došli doviđenja,ja u šoku,potpunom tako i na sudu,alimentacija os 3000 hiljade din mesečno,šta reći tuga od države
    (jaca, 21. oktobar 2016 11:07)

    # Link komentara

  32. njena priča ima dosta rupa, za svaki dokaz protiv nje ima neko objašnjenje koje se ne može proveriti.
    snimak na kom se vidi da ona njega tuče, a on je nju tukao pre toga, on je nju prijavio za nasilje, ona njega nije i ono što mi deluje najmanje verovatno je da je ona tek tako dala da on provede sat vremena sa svojom ćerkom i onda je nestao. Naravno, u slučaju dugotrajnog zlostavljanja moguće je da isto na žrtvu ostavi posledice pa bude popustljiva i u situaciji kada za to apsolutno nikako nema osnova.

    ono što mi je signal da nešto jako nije u redu sa sudskim procesom je komentar za njen mobilni. apsolutno je nedopustivo da sud uopšte razmatra da li je on imao pravo da pregleda njen telefon da bi joj dokazao zašto je ljubomoran. Ljubomora sama po sebi nije krivično delo, ali pritisak da ona njemu pokazuje svoja dopisivanja jeste zlostavljanje u porodici. Isto tako, naši sudovi su poznati po svojoj sporoći i uspeli su ovu odluku da donesu ovako brzo. Jako smrdi na povlačenje veza u sudskom procesu.

    naginjem njoj, ali ne usuđujem se da donesem konačan sud. samo bi bilo dobro da se zamene sudije koje vode proces.
    (Bojan, 21. oktobar 2016 11:04)

    # Link komentara

  33. Ja zaista ne mogu da verujem koliko komentara ima u kojima se opravdava oduzimanje dece ukoliko je ona varala muža. Šta bi sa zakonima? Pa nije ovo srednji vek zaboga. Gde u zakonu piše da se deca oduzimaju majci koja je neverna?????? Primitivci.
    (Jelena, 21. oktobar 2016 11:03)

    # Link komentara

  34. Član Udruženja Očeva. ns, 21. oktobar 2016 00:56) bila je emisija posvecena ocevima koji ne vidjaju decu. Bas kod tanje. Nego, meni je malo smesna prica da zena bije muskarca koji je duplo tezi i veci od nje. Meni je to neshvatljivo. Da sam muskarac i da me stvarno zena bije i da je jaca bilo bi me sramota da to javno iznosim. A i kakve to veze ima cak i da je istina, sa tim sto nema prava na decu. Ako je tukla njega nije devojcice. Cuj tukla ga zena o maj gad
    (Tasmanijski djavo, 21. oktobar 2016 11:03)

    # Link komentara

  35. ja sam trpeo psihičko zlostavljanje najgore vrste od bivše supruge. nikad je nisam ni pipnuo,uvek sam se povlačio,ali sam se od sekiranja razboleo i sad sam polu čovek. sve joj je falilo,za sve sam joj bio kriv,a ona me tako strašno vređala,ponizavala,ja ćutao,čuvao decu i sada ih više nemam. imam ih na 2 sata nedeljno. srce mi se cepa kad god ih ostavim i oni mi kažu da ih nikad ne ostavim. ne znam koliko mogu da živim ovako,boli me zbog toga. imam kucu,imam uslova za zivot,ona i nema takve uslove,skoro nikakve.......ali je sud,centar za socijalno odredio decu majci,jer je........majka. pazite sa kim stupate u brak,sa kim decu imate. i poslusajte moj savet,probajte da se nikad ne sekirate. mene ce to verovatno kostati puno.
    (kwamo, 21. oktobar 2016 11:00)

    # Link komentara

  36. @Član Udruženja Očeva

    Ovde se ne dovodi u pitanje da li postoje zlostavljani ocevi. To o cemu vi pricate je samo odstupanje od teme, a tema je ova osoba (zena) koja je manipulacijom, ekstremnom pomoci sudije i nepravnim aktima odvojena od svoje dece.
    Podrska zeno i ne predaj se!
    (ne, 21. oktobar 2016 10:58)

    # Link komentara

  37. Na rešenje o privremenoj meri se može uložiti ŽALBA VIŠEM SUDU. Viši sud bi DOBRO trebao da obrazloži prvostepenu presudu i da li je prvostepena presuda u skladu sa zakonom.

    Nigde se ne spominje da je ista uložila ŽALBU. Viši sud je dužan po zakonu da odgovori za 30 dana što je u "državi" Srbiji naučna fantastika.

    Pa nisu na zapadu ludi što prave predbrače ugovore. Izgleda da su Srbi nepopravljivi romantici.
    (prošao_sve_ovo, 21. oktobar 2016 10:54)

    # Link komentara

  38. Kad dajete sud u ovakvim situacijama ne obraćajte pažnju na pol.Potpuno je nebitno da li je nesavesni roditelj otac ili majka.
    Otudjenje deteta od roditelja sa kojim dete ne živi je težak i veoma perfidan oblik psihičkog nasilja nad detetom koji ima za cilj da se dete u potpunosti otudji,odrodi od roditelja sa kojim ne živi a u težim slučajevima i da tog roditelja zamrzi.To se još naziva emocionalno kidnapovanje.Deca vuku ceo žuvot posledice.
    Ljudi jednostavno ne mogu da razdvoje svoj partnerski odnos od roditeljskog pa deca postaju orudje u njihovim rukama.
    Nažalost,ovo se često dešava i ne kažnjava se (?!) u praksi.
    Samo se ne upuštajte u prepucavanja muškarci-žene nego obratite pažnju na štetno ponašanje.Nebitno je kojeg je pola zlostavljač
    (Jedan otac, 21. oktobar 2016 10:48)

    # Link komentara

  39. sta reci.... najpre,rec je o privremenoj meri, spor nije resen meritorno, ni u prvom stepenu, a pravnosnaznost ni na vidiku (pa koga interesuje neka se informise)! o samoj privremenoj meri, razlozi za odluku i obrazlozenje, kontradiktornosti, formalni nedostaci iste i druge nelogicnosti... moze se nasiroko raspravljati! misljenje CZSR po slovu zakona nije "crveno slovo" vec jedan od argumenata koji sud uzima u obzir u sklopu svih dokaza i cinjenica od znacaja.... mogao bih jos po nesto vezano za pravo, ali.... Sa druge strane, to da su muskarci po pravilu ovakvi ili onakvi (ili zene).....pitajte moju cerku (ponekad tvrdi da sam je ja rodio) i zenu, a mislim da sam patrijahalno vaspitan i ne vidim nista lose u tome... Dalje, misljenja sam da se "zenska emancipacija" potpuno pogresno i nesvrsishodno interpretira i utemeljuje u nasem drustvu, jer ne moze se priroda u potpunosti ignorisati. Najzad, ovakvo prejudiciranje stvari posredstvom medija je nedopustivo (zamislite sudiju koji bude preuzeo predmet nakon izuzeca trenutno sudeceg)! Inace, verujem u snagu prava i zakona!
    Pozdrav!
    (gegula, 21. oktobar 2016 10:45)

    # Link komentara

  40. Sindrom ZLONAMERNOG roditelja.

    Deca su ovde zrtve. Ja bih oduzeo decu i jednima i drugima, pa dok se kao ljudi ne dogovore ne bih im dozvolio ni da ih vide. Dogovor, uz uslovnu kaznu robije ako ga prekrse.
    (Sindrom zlonamernog roditelja, 21. oktobar 2016 10:40)

    # Link komentara

  41. Kako porodica da bude zdrava u uslovima:
    -gde roditelji rade po ceo dan dok deca odrastaju uz tv ili racunar
    -gde roditelji ne rade, osecaju se beskorisno, trulo, neostvareno, frustrirano. To neretko lece psihickim ili fizickim nasiljem
    -Izopacenost vremena u kojem bitisemo ostavlja trag na ljudima. Danas je lakse biti izopacen, kvaran nego ostati normalan, biti uzor deci i drugima
    -gde siromastvo kuca na vrata, ljubav kroz prozor izlazi
    -medjuljudski odnosi su nikad gori. Niko nikoga ne trpi, svi misle da su oni u pravu. Sujeta, ego, ljubomora, neverstvo... Danas je lako probuditi najgore u ljudima
    -Porodicu ne treba da stvara onaj koji to ne zeli iskreno.
    Zdrava kuca i topao dom zahtevaju mnogo odricanja, rada i muke. Besanih noci, obrisanih suza i strepnje.
    Sve polazi od kuce. Deca se ugledaju na nas kakvi god da smo. Ona bi trebalo da su na 1 mestu ali...
    Zdrava porodica je ideal od kojeg kao drustvo NE SMEMO da odustanemo.
    Bez toga ni nas nece biti. Cuvajmo porodicu. Budimo bolji od vremena. Bar za mene, to je smisao zivota.
    (MilosSrbija, 21. oktobar 2016 10:40)

    # Link komentara

  42. @milan Šifra na telefonu se stavlja da ako slučajo neko dođe u posed telefona ne može da ga zloupotrebi. Današnji telefoni su sve samo nisu telefonu. Tu su kontakti, informacije, e-banka, lozinke... U poslovnom svetu to je normalno. Ako neko ne želi da pokaže poruke ima na to potpuno pravo, ali i ostavlja sumnju da nešto krije. Da meni žena traži da vidi poruke rekao bih izvoli, nemam šta da krijem isto tako znam da ponekad ne želim da znam.

    Ja bih voleo da čujem i njega, nisu ovde čista posla. Poznato je da je muškarac uvek kriv i da se deca daju majci u 99% slučajeva.
    (šetač, 21. oktobar 2016 10:38)

    # Link komentara

  43. Posle vasih komentara,i nekih koji navodno poznaju porodicu moram da postavim pitanje...da li ste se zapitali da svaka prica ima dve strane? Dodeliti ocu starateljstvo je velika stvar u Srbiji pa i po cenu da je sudstvo korumpirano to se ne moze zavrsiti preko noci kako je ovde navedeno. Postoje jako krupni dokazi koji u emisiji nisu navedeni zbog cega je ta odluka doneta u korist oca. Ne radi se o tome da li je ona bila verna zena ili on ljubomoran muz vec kakva je ona bila majka toj deci. Uvek govorimo ali majka je majka- to je tacno i deca trebaju da imaju majku. Ali ta ista majka ne treba da koristi njih kao oruzije u dobijanju materijalnih stvari kojoj je ocigledno samo do toga stalo vec bi odavno pokupila stvari sa decom i otisla
    (Prijatelj porodice, 21. oktobar 2016 10:33)

    # Link komentara

  44. Ja uvek ponavljam da dete nije za svakog, ako dvoje odraslih ljudi nije u stanju da sednu i da se dogovore oko vidjanja dece zalosno je sto su uopste rodili tu decu!!! Oni su odrasli samo u licnoj karti...
    (opusteno, 21. oktobar 2016 10:29)

    # Link komentara

  45. Visoko moralne majke ali su zato ocevi apsolutno u svakom slucaju porodicnog nasilja babaroge.Zene su se u velikom procentu izoblicile(cast izuzecima),kad kazem izoblicile mislim na svakidasnje pomodarstvo da vise vode racuna o krpicama koje ce da obuku i sminci,telefonu...nego da li ce neko zdravo kuvano jelo da daju svojoj deci,puno napucanih fensi majki srecem u pekari kako svojoj deci u vreme rucka kupuju perece.To je samo jedan segment problema,a od kad su stigli mobilni telefoni tu pocinje kod mnogih virtuelni paralelni zivot...Kapitalizam:robovlasnistvo,nezadovoljstvo,flert,blud..
    (sergios_ns, 21. oktobar 2016 10:27)

    # Link komentara

  46. nadam se da u sudstvu i nasoj drzavi postoji neko ko ce uzeti predmet o kojem se ovde pise,pregledati ga i ukazati na manjkavosti ako ih ima.Ako sudija nemoze da donese presydu bez misljenja Centra ili ako ima manjkavosti u vestacenju,to bi trebalo obelodaniti i oboriti.Znaci za sve je ovde AKO,
    (lka, 21. oktobar 2016 10:27)

    # Link komentara

  47. Ponovo u komentarima prica o tome kako "zbog dece" treba da budu zajedno. Aman ljudi na silu nikada ne treba da se ostaje zajedno. To se uvek zavrsi na najgori moguci nacin. Za decu je vazno da zive u harmonicnoj zajednici a ne na silu samo da bi svi bili na okupu. Drugo, doticna medijska zvezda je ocito dala povoda svojim reakcijama za ovakvu odluku suda. Da nije grizla i udarala supruga drugacije bi bilo. Dosta vise sa praksom da deca obavezno idu majci. Ravnopravnost polova.
    (Minja, 21. oktobar 2016 10:15)

    # Link komentara

  48. Mene je moj, uskoro bivši, muž doveo do toga da sam mislila da ludim. I to je počelo tek kada smo se venčali, dok sam bila u 6 mesecu trudnoće. U početku ne veruješ, jednostavno mozak ne prihvata mogućnost toga da se neko toliko promeni. Sve prebacuješ na stres na poslu. ..Čestitala sam malom rođaku rođendan, i probudila "gospodara " (u 18h popodne ) na šta je on počeo da histerise kako ja samo telefoniram, kako sam nesposobni parazit...ne znam ni šta je više od gadosti složio. Sklonila sam se u kupatilo i počela sam da plačem, skoro da ridam. ..došao je za mnom i počeo da vrišti kako ja nisam normalna, da hoću da ubijem bebu, da je nikad nisam ni želela...na šta sam skočila, instinktivno sam krenula da ga udarim. Da prekine. ..udario je on mene. ..ali je kasnije stalno govorio kako se branio i da sam ja njega napala. Ja, trudna, sa 170 i 60 kg sam njemu od 100 kg i 190 cm bila opasnost...godinama je govorio da će ako se budem odlučila za razvod -uzeti decu, da bih patila. Ne zato što ih voli - nego da bih patila...Do sada ga nisu nešto zanimala, ona su sredstvo, ne živa bića, a moja patnja je cilj.
    Dragi moji, kog god pola bili - nemojte biti slabi, vi vredite !
    (Jelena, 21. oktobar 2016 10:15)

    # Link komentara

  49. Kada ih vi budete nosili u svom telu 9 meseci, pa onda radjali u mukama, pa onda do kraja zivota stavili potrebe tog deteta iznad svojih, kao sto cini vecina zena, onda cete imati prednost kod starateljstva.
    (Ja, 21. oktobar 2016 10:11)

    # Link komentara

  50. Kako se nekome daje tolika medijska pažnja?
    Organizujte onda i intervju sa mužem.
    (Princeza, 21. oktobar 2016 10:05)

    # Link komentara

  51. Maja

    Konacno jedan pametan komentar! Koliko se muskarci u ovoj zemlji prave ludi, pa to je strasno! Pogledajte se malo u ogleedalo i zamislite nad sobom! Preko 90 odsto dece ce traziti da zive sa majkom, valjda zato sto su debili! Na masovnu pojavu nasilja nad zenama u ovoj zemnlji muskarcii vriste - "stop nasilju nad muskarcima", kod ovakvih tema oni traze ravnopravnost, a gde je bila ravnopranost u roditeljskim davanjima, ne samo u materijalnom smislu, nego u smuslu svega onoga sto detetu treba?!
    (Ja, 21. oktobar 2016 09:59)

    # Link komentara

  52. Ne ulazeći u to ko je ovde kriv, najsumnjivija je brzina kojom je sud sve presudio. Kada bi tom brzinom radili naši sudovi, pa ne bi se dešavala zastarevanja, decenijska suđenja itd. Na osnovu iskustava mojih prijatelja koji su se nažalost razveli, sudski procesi traju 1,5 do 2 godine minimalno, često u duže, uz obavezne konsultacije i mišljenja ustanova koje se spominju u tekstu.
    (Proka, 21. oktobar 2016 09:56)

    # Link komentara

  53. @Maja, 21. oktobar 2016 06:57
    Ako ste malo pažljivije pročitali tekst, onda ste mogli iz njega da zaključite sledeće:
    -Majka se bavi polumaratonom (potrebno je svakodnevno vreme za trening te naporne atletske discipline),
    -Majka se bavi kik-boxom za koji je isto potrebno vreme da se trenira,
    -Majka ima aktivni društveni život izlazi sa prijateljicama - za šta je, takodje, potrebno vreme.
    Postavljju se dva pitanja u ovon slučaju:
    1. Gde se nalaze deca dok majka trenira i vodi aktivan društveni život? Kod baba i deda? U vrtiću? Sa ocem u kući? Decu čuva bebi siterka?
    2. Zašto nije paralelno u emisiji "ukrštena" i druga strana medalje - otac?
    Dakle, ovde je u pitanju namerno izazvani senzacionalizam od strane novinarke koja nije poštovala osnovne postulate struke, već je intervijuisala samo jednu stranu kako bi se, mislim ciljano, javnost napunila gnevom prema drugoj strani u ovom celom procesu.
    (U Gvadalahari kante ne govore, 21. oktobar 2016 09:56)

    # Link komentara

  54. Muž ili njegov advokat imaju debelu vezu u sudu, odluka suda je nešto što se u Srbiji može kupiti. Ko može.
    (Angelina, 21. oktobar 2016 09:56)

    # Link komentara

  55. Kako god bilo deca najviše pate i najveću štetu imaju bez obzira na krivce. Ukoliko roditeljima to nije bitnije od svoje samoživosti onda imamo ovakve slučajeve. Danas baš svako može imati decu... U konkretno ovom slučaju jedino je sporna ta odluka sudije pre dobijenog izveštaja, gde imamo crno na velo situaciju, a priča žene je rekla kazala jer muž nije tu da čujemo i drugu stranu priče...
    (Miki, 21. oktobar 2016 09:55)

    # Link komentara

  56. Ovako, pročitala sam par komentara i nisam mogla da izdržim i da sama ne napišem isti. Prvo, više od 15 godina poznajem porodicu o kojoj se priča i imaju keša. Natašu je verovatno isti i privukao, nije se ona udala od neke prevelike ljubavi. E sad, posle svega što sam videla u emisiji mogu da garantujem da su potplatili sve na svakom koraku, jer inače "tata - svekar" kontroliše svaki njihov korak i sve je ovo njegova igra, pošto sinčić nasilnik "ljubi ga majka" nikad nije kriv, Bože sačuvaj. Od takvih ljudi može svašta da se očekuje, ali DA MAJCI ODUZMU DECU i nameste da ih viđa samo jednom nedeljno sat vremena u prisustvu drugih ljudi, to je strašno. Pa da je najgora na svetu, a nije, ona ih je rodila. Zločin. Najveći je apsurd što taj muž uopšte ne mari za tu decu, već ih upravo i čuvaju baba i deda. E sad verovatno je po njima bolje da ih čuvaju i vaspitavaju oni, nego majka koja ih je rodila. Majku ne može niko i ništa da zameni. Može da priča ko šta hoće. A celoj priči najžalije mi je devojčica koje ovo ničim nisu zaslužile.
    (Natasina poznanica, 21. oktobar 2016 09:54)

    # Link komentara

  57. Ovde nije suština da mi komentarima presudimo ko je kriv a ko ne ,već je suština kakvo nam je pravosuđe i kako neko može po kratkom postupku bez uključivanja drugih relevantnih institucija da nekome uništi život pa ko got to bio.
    (Realista, 21. oktobar 2016 09:50)

    # Link komentara

  58. @Blondie
    Odlican komentar, nema se sta dodati niti oduzeti!
    (Ana, 21. oktobar 2016 09:49)

    # Link komentara

  59. @ Tata spalio Djenku
    O cemu ti,covece,pises? Uzasnuo me tvoj komentar. Nadam se da imas do 16 godina, onda ima neke nade za tebe. Cuj,da se ukine alimentacija?! Pa jadni ste vi muskarcici koji mislite da se tako svetite bivsoj zeni. Pa putem te alimentacije ucestvujete u izdrzavanju dece! Aaaaaa,pa vi necete da izdrzavate svoju decu? Hvala lepo,sve mi je jasno. Da li vas je makar malo sramota?
    (Pravda za zene, 21. oktobar 2016 09:48)

    # Link komentara

  60. Svi ovde, u komentarima imaju svoju realnu ili nerealnu pricu.Postavite se na mesto ove zene, pa razmislite sta biste uradili.Ja sam gledao emisiju u kojoj je mnogo receno,u pisani tekst nemoze sve stati. Meni je npr. jako sumnjiva brzina suda, u Srbiji.Sta vam govori to da se prvo postupa po njegovoj prijavi, iako je ona svoju ranije podnela.Uzeo je decu bez dogovora sa majkom, mladja kcerka je njegovu majku pocela zvati mamom.....Misljenje centra za socijalni rad nije ni sacekano, a vestacenje zene nije uradjeno.Nije uradjeno a misljenje je dato, nisu ga potpisala sva tri vestaka, koje je sud odredio nego dva.Meni je sve u postupku sumnjivo, ali bas sve, jak neki tip.Ima sto kila, a tvrdi da ga zena od 45 fizicki zlostavlja.Sudija tvrdi da je ona izazvala reakciju muza, ne dozvolivsi mu da pregleda njenu prepisku u mob. telefonu.Zato nemojte prebrzo donositi zakljucke.
    (veteran, 21. oktobar 2016 09:44)

    # Link komentara

  61. Boze pomozi !!!
    (Vladimir, 21. oktobar 2016 09:44)

    # Link komentara

  62. Ja sam jedan od očeva, koji svoje dijete čuje jednom ili nijednom sedmično.Razlog moje rastave sa bivšom suprugom su njeni roditelji.Ja sam za njih bio zver i neradnik. Da li je neradnik neko ko ide po najvećim svetskim vuko....nama,da bi zaradio za život svoje porodice?To je sve kulminiralo razvodom. Od tada moj život se pretvorio u pakao. Ograničenja da se sa detetom koji ima 4 godine,čujem telefonski tri puta sedmično se pretvorilo u jednom ili nijednom.Opet ona i njeni roditelji odlučuju.Centar za socijalni rad je "nemoćan"!Gde su moja i prava preko 90 % očeva koji prolaze kroz ovakvu torturu? Jel vi gospodjice ili gospodjo Vojtehovski mislite da mi nemamo prava na dete? Tražite ravnopravnost, ali koja vama odgovara. Hteli ste ravnopravnost evo vam je! Pozovite nekada u Vašu emisiju nekoga od nas (ozloglašenih)!
    (rade, 21. oktobar 2016 09:43)

    # Link komentara

  63. @Maja „Majke rade sa decom domaći, majke vode dete u park, majke razgovaraju sa decom, majke ne spavaju noćima kad je dete bolesno , kada je beba , majke nemaju slobodno vreme jer cim se vrate s posla one brinu o kuci i deci dok se vi samo opustate uz TV ili igrice od " napornog " radnog dana.“
    —Au, kakav seksističko—mrziteljski komentar, valjda treba da pokaže kako smo svi muškarci isti. Ja recimo razgovaram s oba deteta o svemu, vodim ih u park i igrališta kad god sunce izviri, pomažem oko domaćeg svaki dan, dežuram noću kad je bolesno jedno ili oba; uz to imam posao, i dan mi bude naporan stvarno, i opet radim šta treba. I šta ćemo sad?
    (danny, 21. oktobar 2016 09:42)

    # Link komentara

  64. Gospodja ga je sama izabrala i rodila mu dvoje dece.. Sad je nesto cudno, kao da je on preko noci postao nenormalan.
    (Maja, 21. oktobar 2016 09:41)

    # Link komentara

  65. Ova emisija se pretvorila u saslusanje majki koje od svojih muzeva i oceva djece prave monstrume ,nasilnike,psihopate itd.Ne kazem da ne postoje takvi slucajevi,ima ih itekako,ali zasto bi odmah povjerovali u nevinost i "finocu" ove zene?Cime je ona to dokazala?Sta ako je ona zaista nasilna?Mislite da ne postoji sansa da je ona lazov i psihopata?Itekako postoji,i zato ove brakorazvodne emisije bi trebalo ukinuti,ili ako je vec taj format saslusati i drugu stranu,siguran sam da bi culi mnogo "lijepih" stvari o ovoj zeni.
    (Istina je negdje izmedju, 21. oktobar 2016 09:35)

    # Link komentara

  66. (Maja, 21. oktobar 2016 06:57)

    Majo, poprilično dobro ste opisali jedan na žalost istinit segment ovog društva. No, svaka medalja ima dve strane a nekako mi se čini da dosta žena a i Vi sa njima tu drugu stranu prosto ne želite da vidite. Ta druga strana medalje je da upravo Vi birate te i takve očeve. Poštovanje koje mislite da zaslužujete upravo Vi stičete, neće Vam se tek tako pokloniti. Koliko je muškaraca tj očeva u Srbiji koji rade od 8-19h dok njihove bolje polovine takođe "rade" po max 4h dnevno prodajući šminku i slične bezvezarije donoseći tako u kućni budžet tek 10% ? Previše rekao bih. Često su takve i najglasnije. Jer eto, on "nema želju" da se posveti deci pa ona jadna ne može ni na pilates da ode. No, bez da ulazimo u detaljisanje, drage dame, Vi birate očeve svoje dece i ishod je rezultat Vašeg izbora.
    (miro, 21. oktobar 2016 09:34)

    # Link komentara

  67. Svi koji u ovakvim situacijama biraju stranu prvenstveno po rodu treba da shvate da djeca nisu vlasništvo ni oca ni majke i da je uloga CSR i suda da donese najbolju odluku U NAJBOLJEM INTERESU DJECE.
    Zbog toga će starateljstvo u većini slučajeva pripasti majci. Samo ako ona očigledno nije dobra majka ili ako su u pitanju neke nezakonite stavari (na šta mi ovaj slučaj smrdi)otac će dobiti starateljstvo. Dragi očevi, budite realni i objektivni i priznajte sami sebi, koliko god vam to bilo teško, da jeste u najboljem interesu djeteta da bude sa majkom jer mu otac ne može pružiti ni dio onog što mu je potrebno. Pri tome ne mislim na materijalnu egzistenciju nego na sve ono što je djetetu, pogotovo malom djetetu, potrebno. Bake i tetke koliko god dobre bile ne mogu djetetu zamijeniti majku. Pitajte svako dijete šta ono o tome misli. Porodica je svetinja i ako imate djecu dobro pazite šta radite,ako ne zbog vas onda zbog te djece. Ne uništavate samo svoj život nego još više njihov ali ona se o tome najmanje izjašnjavaju. Ako niste spremni na to, ne zasnivajte porodicu i ne rađajte djecu. Natalitet je po meni najmanje bitan. Ne treba nam kvantitet nego kvalitet.
    (romi, 21. oktobar 2016 09:29)

    # Link komentara

  68. @Maja Kakva generalizacija, strahota.

    A sta sa obrnutim situacijama? Naravno da ih ima. Ali zanemarimo ekstrem, kojeg se Vi toliko grcevito drzite. Sta kada nije tako, a sud opet dodeli majci decu nakon razvoda? Nakon braka gde je otac "ucestvovao bar upola" kako Vi kazete. Ko je onda kriv? Sudija, advokat, sistem, klonvnovi koji se debilisu po ulicama dok im neko ne presudi, ko?

    Lepo sto poredite decu sa projektom. Da li su deca za majke upravo to, projekat? Ne bih rekao, jer su ih zajedno sa tim ocevima doneli na svet.

    Osim kada dodje vreme za raspodelu imovine, u koju se verovatno, dok god su projekti, racunaju i deca. Do tada vec male glave "napunjene" mrznjom majke prema "kolegi koji ne ucestvuje" i eto recepta za katastrofu.
    (Ned Stark, 21. oktobar 2016 09:29)

    # Link komentara

  69. @Maja, 21. oktobar 2016 06:57
    Potpuno tacno. Nazalost. Znam oca koji se javno hvalio da svojoj deci nikad pelene nije promenio jer je, zamisli, gadljiv.
    (Neko, 21. oktobar 2016 09:28)

    # Link komentara

  70. Kao otac koji je prosao sve moguce i nemoguce procedure u trajanju vise od 4 godine, do krajnjih instanci, a u vezi starateljstva nad detetom... i dobio... mogu da kazem da gluplji tekst nisam procitao.

    Ovo kao da je pisalo neko dete za domaci u osnovnoj skoli.
    (PPeca@SER, 21. oktobar 2016 09:27)

    # Link komentara

  71. Sta napravise ovi telefoni...90% svadja pa i razvoda zbog zavirivanja u viber..
    (milosj76, 21. oktobar 2016 09:26)

    # Link komentara

  72. Poučen ličnim iskustvom - ne verujem joj ni reč.
    (Zoki, 21. oktobar 2016 09:24)

    # Link komentara

  73. Sve potpisujem, samo fali fraza -CAST IZUZECIMA
    (kurs iz engleskog, 21. oktobar 2016 09:23)

    # Link komentara

  74. U zemlji, gde jedan od komentara na ovu pricu glasi kakva je to majka koja trci maraton i trenira kik boks, zasigurno jos dugo zenama nece biti dobro. Taj moze ruku pod ruku sa sudijom koja zenu osudjuje jer joj je dosta proveravanja i nepoverenja u braku. Strasno je da je tako brzo(pleto) doneta presuda po kojoj majka vidja svoje devojcice na sat vremena uz prisustvo oca!!!
    (Jelena, 21. oktobar 2016 09:23)

    # Link komentara

  75. Pa šta je čovek pogrešio, naravno da je bolje da sedi kuci, i čuva sopstvenu decu nego da radi za minimalac. Drugo, muško društvo, šifra na telefonu, dopisivanje sa tim istim "drugarima", ova žena je sve samo ne žrtva.
    (ja, 21. oktobar 2016 09:21)

    # Link komentara

  76. "2. Plasiraju nam se priče iz vana o tzv. emancipaciji žene i o rodnoj ravnopravnosti koje imaju za krajnji cilj da se ženi "objasni" kako ona ima sva prava kao i muškarac, iako je to sve odavno regulisano zakonom

    (Tata spalio Đenku, 21. oktobar 2016 05:59)"

    Ravnopravnost oba pola uopste ne bi trebalo da se regulise zakonom tupane! To se de fakto podrazumeva. Zasto bi neka zena imala manje prava rodjenjem nego ti zato sto si musko? Uzasno si glup!
    (Zmaj, 21. oktobar 2016 09:20)

    # Link komentara

  77. @ Maja
    Draga Majo sve ovo što si napisala je totalno netačno. Radim domaći sa ćerkom, vodim je u park, idem s njom u bioskop, ne spavam kada je bolesna. Kuvam, perem, širim veš, vodim dete kod lekara, idem na roditeljske. Vodim je i kod frizera. Kad je bila beba i ja sam je hranio i uspavljivao. Kad je porasla je sam joj takođe pevao uspavanke i pričao priče. I uz mene se ušuškavala dok je spavala. Kad je bila beba ja sam je kupao, kad je skinula pelene i ja sam je brisao. Dok ih je nosila i ja sam ih menjao. I ja sam je vodio na rođendane. Češljao, vezivao repić, s njom se igrao. Ja sam na moru išao da se kupam s njom dok nije znala da pliva. i još uvek radim mnogo toga. A imam i sina. I sve to isto važi za njega. Ali otkad se on rodio mama je vodi u bioskop i radi s njom domaći i još štošta. Jer je to lakše. A ja kad idem i u prodavnicu žurim, da ne bi ispalo da landaram a ona brine o deci.
    Ovo isto radi 90% mojih drugova, prijatelja i rođaka. PRAVDA ZA TATE.
    (Branko, 21. oktobar 2016 09:18)

    # Link komentara

  78. Uglavnom sam na zenskoj strani,ali u ovoj prici jednostavno ima toliko sitnica sto vagaju prema ocu.Nije mi jasno sta je krila u mobilnom pa se grcevito drzala za njega?Ako nemas sta da sakrijes daj mu neka vidi, ili mozda nesto krila pa se olasila vecih posledica?U samoodbrani udara oca koji drzu dete u narucju? Jadna deca pored takvih roditelja
    (Neko tamo, 21. oktobar 2016 09:16)

    # Link komentara

  79. Ljudi u startu treba da šutnu ljubomornu osobu da razmisle i reše tu užasnu manu. Ne dobija se ljubomora rodjenjem, kao mladež! Edukacija.
    A ne prvo prija pažnja, a posle mi je dosta. Tako, ne radi. Mnogo je bolesnih ljudi.
    (iz ugla, 21. oktobar 2016 09:13)

    # Link komentara

  80. deda cvetko @
    covjek 100 kila bjezi od zene koja ga" tuce"...meni je to dovoljno.Ocigledno njegovi roditelji imaju dobre veze
    (krajisnik, 21. oktobar 2016 09:10)

    # Link komentara

  81. Priča joj je puna nelogičnosti a njene reakcije na muževo insistiranje da pogleda njen telefon itekako govore da je on s pravom sumnjao.

    Nije ni sud naivan, posebno en u Srbiji, gde u startu nastupa sa stavom da je muškarac glavni krivac.
    (Nenad-EU, 21. oktobar 2016 09:05)

    # Link komentara

  82. Za sve one koji pitaju: Imala je voditeljka kao gosta i jednog oca koga je žena optužila da je seksualno zlostavljao njihovo dete. Gledala sam delove te emisije, čovek deluje nedužno a propatio je izgleda zbog žene koja je pritom odmah našla sebi drugog i otišla iz zemlje.
    Ima nepravde i prema jednima i prema drugima. Trebalo bi da pričamo o ovakvim stvarima da bismo ih sprečavali, a ne da bismo se posle prepirali oko toga ko je ugroženiji - muškarci ili žene.
    (car, 21. oktobar 2016 09:05)

    # Link komentara

  83. Citam ove komentare i ne mogu da verujem da se ljudi prepucavaju oko toga ko je u pravu, on ili ona, zasto deca da ne pripadnu ocu, zasto samo majke da imaju pravo, ko je koga tukao... Neverovatno da se ne vidi pravi krivac, a to je sudija koji sve radi mimo zakona i kome ocigledno niko nista ne moze. On je kriv sto deca ne vidjaju oba roditelja, a posle ova dva idiota koje rodjena deca ne interesuju.
    (Marica, 21. oktobar 2016 09:02)

    # Link komentara

  84. Jedino što bi me navelo da ipak odobrim ovakvu nestručnu i nategnutu sudsku proceduru, sa odbacivanjem mišljenja CSR, jeste kada bi muž dokazao da ga je ona varala. Jer, da se deca dodele majci koja vrši preljubu, ne bi bilo pošteno. Ali, gledajući emisiju, ne bih rekao da se o tome (preljubi) radi. Tako da, izgleda da su muževljevi uticajni i moćni, a pravda... Pa zar je ona baš tako bitna kada se obilno ''argumentuje''...
    (srBA, 21. oktobar 2016 09:02)

    # Link komentara

  85. Судови нису обично толико ревносни, биће да је у питању нешто друго...
    (popeye, 21. oktobar 2016 09:01)

    # Link komentara

  86. Zena kao zena je neverovatno divno bice, bice koje zasluzuje brigu ljubav i paznju, ali ovo sto se dogadja u Srbiji poslednjih 15 godina je ravno katastrofi. Toliko tog neko zla ima u zenama da je to strasno, o neverstvima da i ne govorim. Bukvalno ih zanimaju samo trivijalne stvari u zivotu a ljubav vezuju za iste te stvari. I ovo sad sto sam napisao je generalno, ima pojediniki naravno, i susta je istina.
    Beda na vrata ljubav-kroz prozor. To je klasicna zenska postapalica.
    Ali upamtite sta vam pisem, covek, porodica i civilizacija su postali i opstali zahvaljujuci iskljucivo ljubavi s kojom su pobedili svaku bedu.
    (musko sam, 21. oktobar 2016 08:59)

    # Link komentara

  87. Cak i da ga je varala to nije krivicno delo i sud nema prava da joj oduzme decu.
    (Dex, 21. oktobar 2016 08:59)

    # Link komentara

  88. Da li ce sledeca emisija pozvati u goste i oca? Mislim da pre nego sto donosimo zakljucke i podrzimo neku stranu (sto ljudi sasvim normalno rade) trebalo bi da saslusamo obe strane. Uostalom, ovo je izuzetak koji potvrdjuje drugo pravilo, a to je da uglavnom ocevi imaju pravo na samo jedan dan. Ako idemo ka nekoj ravnopravnosti onda bi trebalo da bude sasvim normalno da ima i situacija gde i otac dobija starateljstvo nad decom, posto je do sad 99.9% slucaj da majka dobija starateljstvo nad decom. Najbolja varijanta, koliko je to prakticno moguce je zajednicko starateljstvo, koliko god to zvucalo kao oksimoron u situaciji u kojoj se roditelji razvedu/rastave.
    (Viktor, 21. oktobar 2016 08:59)

    # Link komentara

  89. evo i malo iz Nemacke komentar: imam nekolicinu razvedenih prijatelja oko sebe i niko nikom ne otima decu. Kao sto rekose g. srpski advokat i komentar iz Norveske, samo u EKSTREMNIM slucajevima se dodeljuje starateljstvo jednom roditelju, a vidjanje na sat vremena nedeljno je dodatni ekstrem, otac ocigledno ima para za dva letovanja, jedno od tri nedelje i to jos avionom, tako da je vrlo verovatno da ima i za advokate i sudije. Majka moze bez problema da ide u Strasbourg na sud za ljudska prava jer ovo je suprotno svim civilizovanim pravilima. Osim ako je to zaista u interesu dece nema opravdanja za otimanje dece, s druge strane majcina prica pocinje negde "iz sredine", tj. nije objasnila kako je sve pocelo, kako je doslo do scene sa telefonom, kako se ona ponasala, da li je on zaista imao razloga za ljubomoru, koliko je bila sa decom i koliko je to sve dugo trajalo.
    (Ritter, 21. oktobar 2016 08:58)

    # Link komentara

  90. muskarci i ne zele decu. realno sta
    bi oni sa decom. uvale ih roditelja.
    (marina, 21. oktobar 2016 08:56)

    # Link komentara

  91. Prezirem muškarce koji su nasilni prema ženama. Svoju ženu ne bih nikada udario, pre bih sebi ruku odsekao. Ako bi i došao u takvo stanje neuračunljivosti da bih zamahnuo rukom, sam bi otišao u sud i podneo zahtev za razvod i krivičnu prijavu protiv sebe. ALI....
    Niko danas ne priča o psihičkom nasilju žena nad muškarcima. Iako se na žensko zvocanje i prigovaranje gleda na kao nešto simpatično, to je ustvari vid kontinuiranog verbalno i psihičkog zlostavljanja. Neko bi trebao da se pozabavi ispitivanjem te vrste zlostavljanja na psihu i uračunljivost muževa. Danas se od muškaraca očekuje da obavljaju i svoje tradicionalne uloge u porodici (prihodi, majstorisanje, uloga fizičke zaštite porodice), ali i da preuzmu deo onih obaveza kojih su se žene u ime ravnopravnosti i emancipacije odrekle. S druge strane gotovo je uvreda ako se ženi kaže da postoje i njene obaveze. Muškarac u porodici se danas nalazi pod ogromnom količinom stresa, a pravno je potpuno nezaštićen. Apropo ljubomore i ograničavanja kretanja i komunikacije iz iskustva i iz komunikacije sa prijateljima mogu da tvrdim da su tu žene 300 puta gore. Uloga i položaj muškarca u porodici i društvu je danas višestruko ugrožen i narušen i ne samo to, nad muškarcima stalno visi Damoklov mač mogućnosti da bude bez razloga i lažno prijavljen za nasilje u porodici pa čak i za seksualno zlostavljanje i pedofiliju i da mu život bude potpuno uništen pre nego što se zakonski odbrani od lažnih navoda. PRAVDA ZA TATE.
    (Branko, 21. oktobar 2016 08:54)

    # Link komentara

  92. Na stranu to kome bi deca trebalo da idu, o tome, bez više detalja, ne mogu da sudim.
    Međutim, ako ima i makar malo istine u ovoj priči, ovo je završeno preko veze, a advokat je beskrupulozan ali dobar. Očigledno je znao šta radi i kako da posavetuje svog klijenta. Za sudiju bi ovakva odluka bila šut karta u carstvu u kom bih ja vladao.
    (audi 5cyl, 21. oktobar 2016 08:51)

    # Link komentara

  93. Jos da shvatite da ovo nije muskarci vs zene.
    (sleepy, 21. oktobar 2016 08:51)

    # Link komentara

  94. Gledao juce. Dobio sam utisak da bi ipak hteo da cujem i drugu stranu.
    (milos, 21. oktobar 2016 08:49)

    # Link komentara

  95. Ona je jos dobro prosla,mogao je i macolom da joj razbije glavu i ubije.Mislim s obzirom na situaciju i nasilje od strane muskaraca kod nas..pogledajte samo naslove u novinama.Opet,s obzirom da joj je uzeo decu i da ih ne vidja,pitanje je da li je bolje prosla...Srbija,pa Saudijska Arabija za njom.To je redosled.
    (Dora, 21. oktobar 2016 08:48)

    # Link komentara

  96. A sta da rade ocevi koji bi sve dali za svoju decu? Nisam siledzija, nikad ne bih udario svoju zenu, koja me psihicki izludjuje i zna da nikada necu otici zbog dece! Mnoge zene bas kao i moja koriste privrzenost oceva prema deci! Da se razvedem sta bih dobio? Briga me za imovinu iako sam je sam zaradio, sta cu bez dece? Nas zakon nema veze sa mozgom!Mog prijatelja zena varala dugo, covek presavio tabak i razveo se i pogadjajte deca kod majke, a on ostade sam kao kuce u 40 godina! Sta da radi, umesto da uziva u porodici sta treba da radi, da izlazi u grad, igra kladionicu... Em ti zakon
    (Istina, 21. oktobar 2016 08:47)

    # Link komentara

  97. Sramotni su takvi roditelji, sto uopste dovode do razvoda. Decu provlace kroz blato, a sve kao u interesu dece. Samo dabi napakostili drugoj strani. Kada je muz nasilan, on je sramota za porodicu, i svojim postupkom razara tu instituciju. Isto je i kad muskarac vara, zena vara. Ili nadju neki drugi razlog za razlaz. Sto ste pravili decu onda?
    (ap0qalypto, 21. oktobar 2016 08:42)

    # Link komentara

  98. Zene niste cvecke..kao sto vi volite svoju decu tako i muskarci isto ..zapamtite to..Svaki razvod se zavrsava deca kod majke a muz alimentacija....i opet ne valja...muka mi je vise od vas brizne verne majke..
    (Marko, 21. oktobar 2016 08:39)

    # Link komentara

  99. I moja draga pokušava isto što i taj lik, i ja tu ne mogu ništa, jer sud dodeljuje decu ocu samo ako je majka dokazani nasilnik, kriminalac, alkoholicar ili narkoman.
    Ostalo se ne računa.
    Čak ni dokazana činjenica da bi deca kod mene imala bolje uslove za život, odrastanje i školovanje.
    (Pedu, 21. oktobar 2016 08:38)

    # Link komentara

  100. jednostrane priče nisu dobre
    (Gass, 21. oktobar 2016 08:34)

    # Link komentara

  101. Mene vise brinu komentari na ovu vest nego sudstvo.
    (Dex, 21. oktobar 2016 08:31)

    # Link komentara

  102. U Austriji pred nekoliko godina su objavili prilog na 20ak stranica pod naslovom "Arme Väter", "Jadni očevi", nisam siguran jel bio u Profilu ili Newsu, no nije ni bitno.
    Uglavnom govore o globalnoj nepravdi da su muškarci kod razvoda unaprijed gubitnici, čak i kad nema djece sud često dodijeli ženi neku sumu koju bivši muž ženi mora isplaćivati.
    Jedan moj prijatelj se tako oženio s jednom studenticom, on je puno zarađivao i plaćao njen život na visokoj nozi, nosila je sve najpoznatije marke, živjeli su u finom dijelu Beča u stanu koji je ona izabrala, ona je izabirala fini namještaj koji je naravno on platio, nikakva Ikea nije dolazila u obzir, i općenito uzdržavao je za vrijeme studija.
    Nakon šta je diplomirala ona je pokrenula brakorazvodni postupak i na konačnoj raspravi ju je sutkinja pitala kako stoji financijski, da li da joj dosudi neku lovu od njega. On se je pobunio da ima malu firmu a ona s fakultetom je dobila super plaćeni posao u inozemstvu, i za dlaku je izbjegao da bi je morao i dalje uzdržavati.
    A inače i kad ima djece onda sud dosuđuje ženi djecu, alimentaciju i uzdržavanje djece, totalna nepravda!
    (Meister Jakob, 21. oktobar 2016 08:31)

    # Link komentara

  103. Sluzba za socijalni rad uvek donese misljenje u korist zene jer tamo radi 90% zena i vrlo su solidarne!!!
    (Maki, 21. oktobar 2016 08:28)

    # Link komentara

  104. Ovo je eklatantan primer krsenja novinarske etike i povreda zabrane komentarisanja nepravnosnaznih sudskih odluka. Sto nisu, kada im je vec sve jasno, okacili tu odluku suda da vidimo kojim se razlozima rukovodio pri donosenju odluke? Ovim se samo potpiruje mentalitet linc-rulje i dodatno urusava poverenje u sud. Mlada dama ima pravo na zalbu, pa nek ga iskoristi. A do tada niko ne sme da pametuje. I kako ce sada da drugostepeni sud da eventualno odlucuje po zalbi uz sav medijski pritisak? Da slucajno potvrdi tu odluku, pa da im se imena povlace po medijima, uz pratece "atribute". Puna podrska za sudiju, verujem da se zena ziva pojela posle ovog teksta.
    (drekavac, 21. oktobar 2016 08:20)

    # Link komentara

  105. "Све срећне породице личе једна на другу, свака несрећна породица је несрећна на свој начин".
    У случају ове несрећне породице, ја уопште не верујем у Наташину верзију.
    (А. Петров, 21. oktobar 2016 08:19)

    # Link komentara

  106. [link]
    Nikada nemojte pružati podršku nekom samo zato što je muškarac ili žena.Nasilnik je nasilnik.Prava podela mora da bude nasilnik- normalan roditelj.
    Emotivno kidnapovanje je jedan od najmonstruoznijih i najperfidnijih načina psihičkog zlostavljanja dece i ostavlja strašne posledice.
    U poslednjoj,trećoj fazi dolazi do patološke mržnje deteta prema roditelju da kojim ne živi.
    Neki ljudi svoj lični odnos ne umeju/neće ili ne mogu da odvoje od roditeljskog odnosa pa se bivšem partneru svete preko dece.Ili nisu svesni ili ih baš briga što su deca majveće žrtve.
    Kao otac koji od Decembra svoju decu nije video (i pored odluke suda i uz nastojanja CSR,sa kojima supruga odbija saradnju od početka ) pružam podršku ovoj ženi - deca imaju pravo na oba roditelja !
    Javnost,društvo moraju osuditi ponašanje roditelja otudjivača.
    Kažnjavati riditelje koji ne saradjuju sa CSR i ne poštuju odluke sudova.Toleriše im se nedopustivo mnogo.
    (Jedan otac, 21. oktobar 2016 08:19)

    # Link komentara

  107. Svekrva ove zene je poznati arhitekta koja je izgradila pola grada.Nije ni cudo sto ima veze po propalim i korumpiranim sudovima.Sudstvo je najgora grana ove drzave i ne dao Bog nikome da bilo kakvu pravdu ceka na sudu u ovoj zemlji.
    (Лако је теби011, 21. oktobar 2016 08:13)

    # Link komentara

  108. zeni deca,
    ti placas alimentaciju.
    tako to danas funkcionise,
    istina i sta je najbolje za decu,koga briga...

    zato i ovaj 'tuzni' tekst od 2 metra.
    (belgrado, 21. oktobar 2016 08:02)

    # Link komentara

  109. Strasno!
    (ObicnaZena, 21. oktobar 2016 08:00)

    # Link komentara

  110. Neverovatno ja činjenica koliko su ljudi postali glupi,brzi,agresivni...kada pogledam slike slatkih devojčica samo pomislim pa zar je moguće......Nije li suština života uživati u njihovom odrastanju,vaspitavanju,igranju,učenju....Oba roditelja su neke nebitne stvari stavili u prvi plan i skoro sigurno su oba roditelja pod uticajem svojih roditelja uništili perspektivu za fantastičan porodičan život.....Oba roditelja treba da se zapitaju kako je ljudima koji nisu mogli imati decu....
    (Sasa, 21. oktobar 2016 07:59)

    # Link komentara

  111. Ok, sada da cujemo I drugu stranu price.
    (Marko, 21. oktobar 2016 07:58)

    # Link komentara

  112. U kakvom drustvu zivimo i kako su nasi muskarci i dalje u velikoj vecini u kamenom dobu govore svi ovi njihovi komentari... te sponzorusa je, te napala ga je, te sta ce joj sifra kad nista ne krije... A najveca im je bol i muka da drustvo preterano stiti zene! Sto ni po cemu sudeci nije istina - o tome svedoci i ovaj slucaj, a o silnim ubistvima zena od strane muskaraca da ni ne govorom. A jadni muskarci ubedjeni i dalje da su oni ugnjetavane strane... Kameno doba.
    (Belgradelilly, 21. oktobar 2016 07:58)

    # Link komentara

  113. emisija i tekst napravljeni tako da podele muškarce i žene po pitanju toga ko je u pravu. inače u takvim situacijama svako misli da je u pravu i boli ga nepravda koja mu se nanosi a ne primećuje isto to kod svojih postupaka prema drugima
    (nesha, 21. oktobar 2016 07:55)

    # Link komentara

  114. ajde ne pametujte vise! sve vi znate sta treba kome..
    (deki, 21. oktobar 2016 07:54)

    # Link komentara

  115. Zamislite sta je sve pisalo u tom telefonu kada se borila tako grcevito za njega???
    (bozavu, 21. oktobar 2016 07:53)

    # Link komentara

  116. Po nekom nepisanom pravilu ocevi imaju vise novca, rade, zaradjuju dok majke sede kuci i cuvaju decu. Otac je dao debele pare nekom da se zaobidje misljenje Centra za socijalni rad. I to je ono sto najvise bode oci u ovom slucaju. Ne stajem ni na ciju stranu, oboje su krivi dok deca pate. Ovo je klasicna osveta jednog od roditelja u ovom slucaju oca. Ponavljam, oboje su krivi a deca ce odrastati sa oziljkom na dusi. Zamislite kako je deci kada vide majku na samo sat vremena. Pretpostavimo da je majka i najgora, ni tada to ne biva. Sebicni, pokvareni, podmukli, manipulativni roditelji. Odrastao sam sa ocem ali sam mogao da biram da li cu i koliko biti sa majkom. Zasto se roditelji ne dogovore? Ovde nesto nije u redu.
    (Dzo, 21. oktobar 2016 07:51)

    # Link komentara

  117. A u Centru za socijalno rade "veliki stručnjaci" ...
    (otac, 21. oktobar 2016 07:50)

    # Link komentara

  118. Usijane glave....prestanite vise,nadjite zajednicki jezik,pruzite deci lepe trenutke!
    (Ivan, 21. oktobar 2016 07:49)

    # Link komentara

  119. Situacije kada majka uzme decu i sud ih joj dodeli, a ona na sve moguće načine onemogućava ocu da vidi deci, podnosi razne tužbe i lažne krivične prijave su SVAKODNEVNICA!!! Pa opet, nisam video da se oko toga digla tolika buka, gostovanje na TV-u, novinski članci i ostalo.
    Ne ulazim u to ko je kriv, a ko je u pravu u ovoj priči, ali trebalo bi malo da se obrati pažnja i na obrnute situacije! Pričam iz ličnog iskustva!!!
    (Mihajlo, 21. oktobar 2016 07:48)

    # Link komentara

  120. Koga htela da prijavi za nasilje ??? Sebe!? Iz cinjenica se vidi da je ona njega tukla, grizla i grebala! To sto je neverna i ako je to istina, danas vise nema nikakvu tezinu pred sudom. Ali nasilje u svakom obiliku osudjujem u potpunosti! Nebitno je da li je otac ili majka nasilnik! Onaj ko je pred decom izgubio kontrolu i sokirao decu, mora da trpi posledice. Izvini ali to sto se ti ne slazes sa svojim suprugom/muzem nije problem dece! Kako ste znali da kao zreli ljudi pravite decu, sada od njih pravite ljude, ako ste ljudi, a ne nasilinike i lose osobe! iz licnog iskustva znam, ako su ljudi normalni sve mogu da se dogovore, ali i da dodam biti normalan danas nije uklopljeno u neki standard, vise mislim kada kazem normalan, svestan! Pitanje svesti!
    (drug_stari, 21. oktobar 2016 07:47)

    # Link komentara

  121. Čitajuci komentare, zapažam koliko su pojedini muškarci ostrašceni i upotrebicu izraz, zaostali. Koliko je bitno to što je ova zena trenirala, vodila društveni život aktivno, dali još postoje zagovornici pravila, da je ženama mesto u kuhinji. Muškarac voli da mu je supruga lepa, doterana, zgodna, ali, ako slučajno ima drugara iz srednje, sa fakulteta, pa mu je prijateljica na fejsbuku ili se povremeno cuju telefonom, e onda je problem. Ne sporim da ima zlostavljanih muškaraca, ali tvrdim da ih ima mnogo, mnogo manje od zlostavljanih žena. Supruge mnogima služe kao kucne pomocnice, da odvode i dovode decu iz obdaništa, uređuju kuce, ali za društveni život ili ne daj Bože, izlazak povremeni sa starim društvom, e, to je vec problem, o batinama i maltretiranjima svakojake vrste, suvišno je i govoriti, i na kraju, broj ubijenih zena, samo ove godine, dovoljno govori o tome ko je vise ugrožen. I da, naravno da deca, ni kriva ni dužna ispaštaju, a što je najgore i sama postaju slični svojim roditeljima, jer bolji model ponašanja ne poznaju, i eto začaranog kruga. Zato pamet u glavu pri odabiru bračnog druga.
    (stevaaan, 21. oktobar 2016 07:33)

    # Link komentara

  122. Zgrožen sam ponašanjem sudova, a zatim sam zgrožen i komentarima. Naravno, u talibanskoj Srbiji, najbolja je ona žena koja nosi feredžu i život provodi u kuhinji. To što je sud prekršio porodične zakone, Ustav države i pre svega nemoralno postupio, nema veze, kriva je ona što "ima vremena za kik boks i maraton"! Bože moje, zašto mu nije dala telefon da je kontroliše, kakva je to nemoralka? I gle, još udara muža kada treba da se odbrani, umesto da ga lepo, kao uzorna žena, pusti da njom briše pod.
    Emisije Tanje Vojtehovski su trenutno jedine gledive emisije, jedine emisije u kojima se jasno može čuti prava kritika društva i institucija, imena i prezimena odgovornih sudija i političara.
    Slažem se sa nekim komentarima da treba uvek čuti i drugu stranu, ali kada tugu ove žene začinjujete patrijarhalno-klerikalnim stavovima, pomislim da ona u ovakvom okruženju nema šanse, a ne mogu da vam opišem kolika mi tuga prolazi kada znam da su deca odvojena od majke. Tačno je da postoje i izuzeci, i obrnuti slučajevi ali ja ovde nisam stekao utisak da je reč o narkomanki ili nepodobnoj majci, već o jednoj zdravoj, elokventnoj, normalnoj osobi, i njenoj deci kojoj se uništava život.
    (bane, 21. oktobar 2016 07:30)

    # Link komentara

  123. Sve dok se pravni i socijalni sistem ne uredi u ovoj zemlji, ovakvih slučajeva će biti više. Budući da i samo sudstvo radi po sistemu 'ko da više ' umesto da radi neutralno i presude donosi na osnovu utvrđenih dokaza, šta drugo i očekivati.
    Deci koja su živela u porodici su potrebna oba roditelja i veoma je velika trauma za njih kada se koriste kao sredstvo prepucavanja, osoba koje su trebale da im budu oslonac u životu. To nisu predmeti svojine i podjednako i otac i majka imaju pravo da učestvuju u njihovom odrastanju.
    Na žalost u ovom slučaju trebalo bi svi učesnici da se debelo zapitaju šta im je prioritet. Sebičluk i potreba da se bude upravu, na štetu dece ili deca koja najviše ispaštaju a najmanje su kriva.
    (Daja, 21. oktobar 2016 07:29)

    # Link komentara

  124. Koliko li su para uzeli sudija, vestaci, lekari!
    (Mikele, 21. oktobar 2016 07:26)

    # Link komentara

  125. Pročitam vest, izvadim sve rekla kazala tvrdnje i pogledam suve činjenice. Shvatam da sud donosi odluke van svih zakonskih odredbi i bez konsultacija sa za takve slučajeve zaduženim službama, povrh svega opravdavajući sve dalje radnje pokušajem da se zaštiti privatnost. Zastrašujuće!!! Onda odem i pročitam komentare, još strašnije!!!
    (razmisli, 21. oktobar 2016 07:25)

    # Link komentara

  126. Advokat sam. Nikad, ali nikad u karijeri se nisam sreo sa situacijom da u ovakvim sporovima sud zaobilazi misljenje Centra za socijalni rad. Misljenje centra je prakticno "crveno slovo". Ni u ekstremnim slucajevima se ne ide toliko kontra, da se deca dodeljuju na sat vremena. Ili muz ili njegov advokat imaju debelu vezu u sudu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ljubisa Livac, 21. oktobar 2016 01:26)
    Слободно судијско уверење, побогу, узео га је у обзир, заједно са свим другим околностима случаја... И још нешто да ли је ЦСР икада дао своје мишљење тако да оно фаворизује оца? Ова мајка вероватно не би ни имала времена за децу...
    (СрбинсонКрусо, 21. oktobar 2016 07:22)

    # Link komentara

  127. Ova je prica bukvakno svakog muskarca koji posle razvoda uglavnom gubi pravo nad starateljstvom dece. Ova zena samo nije imala srece da su se uloge zamenile i da je ona upala u "masinu" koja je tu da omoguci pravilo da zena uvek dobije decu i pola imovine. Zasto ne objavite podatak koliki je procenat muskaraca dobio starateljstvo nad decom u zadnjih 5 godina? Hvala
    (Roditelj drugog reda, 21. oktobar 2016 00:39)
    Neže biti da je ovo priča "svakog muškarca" posle razvoda.Ja sam muškarac koji je dobio devojčicu od tri godine na staranje.U mom slučaju nije bilo ovakvog kriminala .Sve je rađeno po zakonu, centar za socijalni rad je posle tri meseca sagledavanja situacije, razgovora sa majkom deteta i mene doneo mišljenje da dete treba da bude kod mene, oca.Sudija je postupila onako kako joj i zakon nalaže i doneo odluku.Ovaj primer koji se ovde komentarise je flargantni primer koruptivnog sudije.
    Zato "roditelju drugog reda" ne donosi zakljucke na osnovu tvog slučaja ,a naročito ne na osnovu ovakvog slučaja , koje je u domenu kriminala , a ne dećijeg i porodičnog zakona.
    (Boban, 21. oktobar 2016 07:18)

    # Link komentara

  128. Jel' pade nekom na pamet da isprica ocevu verziju dogadjaja? Onako, slucajno, greskom?
    (DEDA CVETKO, 21. oktobar 2016 07:17)

    # Link komentara

  129. Ovde su oboje krivi.Mada veliko je pitanje sta je zapravo istina obzirom da su stigli do medija a to je onaj trenutak kada se pitas da li je sve to tacno
    (lepi, 21. oktobar 2016 07:05)

    # Link komentara

  130. Morate proveriti da li je muz trenirao neku borilacku vestinu. Ona je savladala sve elemente boksa za mesec dana i tu je u prednosti. Uplatite muzu dva meseca u nekom kik boks klubu. Onda borba za decu, pa ko pobedi.
    Konji matori, kako vam nije zao dve male princeze koje bi pravile frizure sa majkom, trazile od tate zastitu od cudovista iz snova i crtaca, nazivale oca svojim princem i cuvarom. Ima li sta lepse kada ih pogledas kako spavaju bezbrizno kada krenes na posao?
    (Dusan, 21. oktobar 2016 07:04)

    # Link komentara

  131. Kakv uzasni komentari na tekst. Pa ova zena nije ubica da joj daju da vidja decu sat vremena nedeljno.
    (Dex, 21. oktobar 2016 07:01)

    # Link komentara

  132. Samo jedna strana price.
    (Smehotres, 21. oktobar 2016 07:01)

    # Link komentara

  133. cim je sud decu dodelio ocu ovoj prici mora da nesto krupno fali. nikad, ali nikada sud ne dodeljuje decu ocu bez debelog razloga.
    (patrijota, 21. oktobar 2016 07:00)

    # Link komentara

  134. @ roditelj drugog reda
    Deca uglavnom idu majci zato sto ste vi muškarci bas ono sto ste se potpisali - roditelji drugog reda. Da bi bili roditelji prvog reda potrebno je da ucestvujete bar upola kao majke dece u brizi, nezi, vaspitanju deteta od samog rodjenja deteta. Da se ne lazemo, sami ste krivi za svoj tretman. Malo koji od vas se bavi svojom decom, gotovo sve obaveze oko dece prebacujete na zenu. Pravdate se nemanjem vremena ali uvek imate vremena za društvo, TV ,igrice na računaru. Za decu ste uvek umorni, ne možete , u stvari vas mrzi da se potrudite oko vlastitog deteta. Setite ga se tek kada ste pred razvodom , pa onda počne kuknjava o nekoj toboz nepravednosti. A to sto ste vi godinama bili nepravedni prema ženi i naročito deci to nema veze. Zamislite da radite na nekom projektu godinama a onda kolega koji gotovo nista nije radio vezano za njega , resi da ga preuzme. Kako bi ste se osecali??? To vi radite sa decom. Majke rade sa decom domaći, majke vode dete u park, majke razgovaraju sa decom, majke ne spavaju noćima kad je dete bolesno , kada je beba , majke nemaju slobodno vreme jer cim se vrate s posla one brinu o kuci i deci dok se vi samo opustate uz TV ili igrice od " napornog " radnog dana.
    (Maja, 21. oktobar 2016 06:57)

    # Link komentara

  135. @Boban Petrovic...Da li je zeni zabranjeno da ako je majka i u braku ima svoja zadovoljstva? Poput maratona,sto nju cini srecnom.Da li zena u braku treba svega da se odrekne osim posla cistacice,domacice u kuci da muz ne bi bio ljubomoran i ostalo? Ma dajte molim Vas...Koliko muskaraca i dalje izlazi sa drustvom iako je u braku/?? Je li? To se ne racuna a zena koja trci maraton sumnjiva???!!! Pobogu, koji primitivizam! Auuuu!
    (Blondie, 21. oktobar 2016 06:52)

    # Link komentara

  136. Citajuci pricu,zatim komentare,jedino mi je jasno da smo mi izuzetno posrnuo narod.Osnovne moralne vrednosti vise ne postoje.
    (Katarina, 21. oktobar 2016 06:49)

    # Link komentara

  137. Iskreno i sam sam proziveo borbu koju donosi razvod!

    Tu imate puno niskih udaraca, primite ih, zaboli vas, nasmejete se i nastavite dalje.Razlog, vase dete i njegov osmeh.

    Definitvno, imati zenu je veliki luksus.Vodite racuna skim imate decu i PREDBRACNI UGOVOR, je ZAKON!
    (Ce Gevara, 21. oktobar 2016 06:39)

    # Link komentara

  138. @(Katarina Ristic, 21. oktobar 2016 01:16)

    Gospođo, saosećam sa vama. Nadam se da i vi saosećate sa 95% muškaraca koji su u vašoj situaciji i "očevi na 2 sata jednom nedeljno"? Kada bi takvi očevi dolazili na TV sa svojom pričom, na TV ništa drugo ne bi ni bilo..
    (Tata spalio Đenku, 21. oktobar 2016 06:17)

    # Link komentara

  139. Ja joj ne verujem. A fali i druga strana price.
    (bleda kopija, 21. oktobar 2016 06:17)

    # Link komentara

  140. Jeste, muškarci po defaultu kreteni i nasilnici, žene brižne majke porodične i divne. Kakva laž i zabluda. Ne pričam o ovom slučaju, već to je pravac razmišljanja i težnja društva.
    Savremene porodice uglavnom pune užasnih stvari, nerazumevanja, prevara i nepoverenja. Tek ćemo da vidimo efekat toga kad deca odrastu. A majke, brižne, divne, malo da smanje facebook i ostale doživljaje, i da se posvete porodici i deci u pravom životu, ne samo online. Nije to Sims.
    (salijeri, 21. oktobar 2016 06:12)

    # Link komentara

  141. Video sam mnogo ovakvih slučajeva gde psihički poremećeni muž na razne načine teroriše suprugu. Ovo je školski primer toga, na kraju kada se ona otrgla i oslobodila, nastavio je da joj se sveti preko dece. Potpuno je neshvatljiva površnost suda.
    (Vladimir, 21. oktobar 2016 06:08)

    # Link komentara

  142. Majka je majka. Treba mnogo lošu stvar da uradi pa da joj se oduzmu deca i da je ograniče na ovoliko kratko viđanje sa svojim ćerkama, po meni ovo je zločin. Njena priča je sumnjiva, pojava je do takvih detalja isplanirana da je i previše upadljiva. Frizura, šminka, najdiskretnije minđuše na svetu, ogrlica, nokti, majca, pantalone, obuća, sve u svemu najčednija žena koju sam u zadnjih 25 godina video na TV. E sada zašto se ona pojavila takva kakva se pojavila, da li nešto krije, da li je ukapirala da mora da se predstavi kao takva da je ne bi naša zatucana i na sve ljubomorna sredina osuđivala, da li zbog nalakiranih noktiju, izvučenih pramenova ili štikli, nebitno je, na sve naši ljudi nađu zamerku (pa tako i ja) ili je jednostavno stvarno takva, ko to zna?... Sve jedno šta je, majka je majka i ovo je zločin!
    (Bane, 21. oktobar 2016 06:04)

    # Link komentara

  143. Drusvo ide ka tome da su muskarci uvek krivi, a zene uvek zrtve. Meni je licno muka od toga.
    (drpelagic, 21. oktobar 2016 02:05)

    Upravo to!
    Juče smo kolega i ja nešto pričali na poslu i tako se dotakosmo teme razvoda brakova u Srbiji i zašto ih je sve više.. Evo mog mišljenja:
    1. Ljudi su postali jako sebični. I muškarci i žene, a žene naročito,
    2. Plasiraju nam se priče iz vana o tzv. emancipaciji žene i o rodnoj ravnopravnosti koje imaju za krajnji cilj da se ženi "objasni" kako ona ima sva prava kao i muškarac, iako je to sve odavno regulisano zakonom
    4. Jako loša materijalna situacija u društvu,
    5. Totalna nezainteresovanost države za porodicu,
    6. Lenjost i dosada
    7. Neodvojivost od kompjuterčića, telefončića i društvenih mrežica
    Ovo su neki od razloga, a mislim da je glavni razlog upravo taj što zakon prilikom razvoda je u 99% slučajeva na strani žene, bez obzira na sve. Njoj obavezno pripadaju deca i alimentacija, a znajući za to, često se odlučuju na taj korak, jer neće ona "da trpi". Slažem se, ni jedna žena ne treba da trpi nasilje, alkoholičara i sl., ali mnogo je slučajeva u kojima je žena izvršila preljubu, a deca pripadnu njoj, bez obzira što je dokazano da je žena lošeg morala, jer je ipak "najbolje" za decu da su sa majkom. Za decu je najbolje da su sa oba roditelja! Pitajte njih!! Ali ne, supružnici su nezadovoljni jedno drugim jer im je povređena sujeta, jer je kako kažu "jednostavno nestalo ljubavi", postalo monotono u braku i ona čuvena "bolje dobar razvod, nego loš brak"! Loše su naše idiotske sebične glave. Uglavnom žene podnose zahteve za razvod, jer znaju da je zakon na njihovoj strani. Mnogo manje razvoda bi bilo kada bi sudovi realno donosili presude o starateljstvu i kada bi bila alimentacija ukinuta. Alimentaciju dati samo žrtvama nasilja. E pa jel hoćeš da budeš savremena, sama, nezavisna žena sa detetom i "bez obaveza", da imaš tzv. "slobodne veze"? Eto ti ih! Ali onda budi u svemu SAMA.. Koliko bi ih onda tražilo razvod? Mislim, mnogo manje..
    (Tata spalio Đenku, 21. oktobar 2016 05:59)

    # Link komentara

  144. Ja sam otac deset dana godisnje.
    ..svasta bih mogao da vam kazem i o Centru i o manipulacijama bivse zene,nemogucnosti da vidim decu godinu i po dana...
    (Milisav, 21. oktobar 2016 05:50)

    # Link komentara

  145. To sto se muskarci ovde raskukaju i pitaju zasto deca majci, nek pitaju onih 90 odsto oceva sto ne zele da placaju alimentaciju. A kad jos pocnete da kukate kako je zeni stalo do alimentacije pa stvarno 10.000 dinara mesecno za dete ma pravo bogatstvo. Ne zna zena kud ce pre s tim parama da se bahatise. Sram vas bre vise bilo. U hiljadu slucajeva dosad sam videla muskarce kako se svete preko dece, nikad majku.
    (N, 21. oktobar 2016 05:48)

    # Link komentara

  146. Ali je potpuno u redu biti otac na sat vremena sto se dogadja u 99% ovakvih slucajeva.
    (qwerty, 21. oktobar 2016 05:32)

    # Link komentara

  147. U komentarima sam primetio veliku podršku ocu, nisam gledao emisiju, ali mi je dovoljan članak. Zamislite tu patološku ljubomoru i posesivan odnos prema ženi, stalno ispitivanje i kontrolisanje, da ničega vise nije bilo, samo prvo je dovoljno da se pokrene razvod. Znam za sličan slučaj, neprestana kontrola, povremeno izbacivanje iz kuce, deca dok su bila mala bilo je pretnji da ce joj pobiti celu familiju, a ona se po pravilu posle nekog vremena vracala idiotu, i to traje jos uvek evo vec 20 god. Tu vrstu psihičkog maltretiranja treba izdržati, to je neopisivo, a posledice na decu nemerljive.
    (stevaaan, 21. oktobar 2016 05:07)

    # Link komentara

  148. Eh, kazem kao neko ko radi u socijalnom, vecinom se deca daju majkama na starateljstvo zato sto u nasem drustvu su majke te koje zapravo odgajaju decu (hranjenje, pranje, dojenje, oblacenje, budjenje nocu, pa i igranje...). kada se dete ostavi ocevima o njima uglavnom brinu babe po ocu (ili babe i dede), jer je takva nasa kultura.Pogledajte roditeljske po vrticima, tamo uglavnom idu mame, i po skolama... Veeeelikom vecinom se tate sete da i oni nesto urade tek kada budu primorani na to. Za ovaj slucaj ne zanm sta da kazem, osim sto postoje i komplikovaniji, sve je kod nas moguce.
    (slicica, 21. oktobar 2016 05:03)

    # Link komentara

  149. strasne su to stvari i apsolutno nemerljive ljudskim arsinima niti dostupne primitivnom covekovom mozgu...jasno je da on nju jos uvek voli i sto je najgore i mrzi jednom epskom mrznjom jer mu je nedostupna sva i apsolutno ,te ce uraditi sve da joj nanese bol,da se osveti zbog toga,da je unizi,baci u blato i tako nahrani svoju patnju.Cista patologija,inace neizleciva,genetski poremecaj koji je jedna od glavnih odlika Balkanaca svih velicina i boja,nacija,veroispovesti....Mi jos uvek zivimo,radimo i ponasamo se kao u plemenskim zajednicama, te otuda , ne samo da ovo ne primecujemo,jer ovo je normalno ponasanje Homobalkanikusa,potpuno uobicajeno i sve drugo je nama nerazumljivo, jer nam je svest na nivou pecinskog coveka.Svidja ti se zena,uzmes toljagu,onesvestis je ,uhvatis za kosu i odvuces .Kratko i efikasno udvaranje.Ti si je osvojio....Ovo je jedino razumljivo i prihvatljivo za nas.Ovde.Danas.Sutra....
    (sn, 21. oktobar 2016 04:37)

    # Link komentara

  150. Poznavao sam par gde je zena jmala granicnu manijakalnu depresiju. Pretvori se u zver kada je iza zatvorenih vrata i kada je prodje zaboravi sta je radila do pre par sati. Muz se nadao da ce se urazumiti i eventualno potraziti prsihijatrisjku pomoc ali ona jednostavno nije mogla da shvati sta radi i optuzivala je uporno supruga sto se "malo" iznervirala. trajalo je godinama. Slucaj nikada nije projavljen vlastima i stvar se promenila kada je jednom prilikom napravila haos u javnosti i prijatelji savetovali da potrazi pomoc. Muskarci su cesce nasilni ali i medju zenama ima slucajeva koje zasluzuju policijski nadzor.
    (istinaisamoistina, 21. oktobar 2016 04:26)

    # Link komentara

  151. Cini se da je nase, nezavisno i reformisano sudstvo odigralo odlucujucu ulogu u ovom, ne bas potpuno jasnom slucaju. To sto deca razvedenih uvek pate nije glavni faktor u procesu rastave braka.
    (zgadjen, 21. oktobar 2016 04:26)

    # Link komentara

  152. Meni je u celoj priči žao samo dece. Da se ja pitam, decu bih oduzeo od obadvoje. Nakon toga bi se, ako su iole normalni, opametili. A ako nisu, onda je deci bolje bez njih.
    (Miki, 21. oktobar 2016 04:23)

    # Link komentara

  153. Sve dok bude ovoliko ovakvih komentara, „feministkinja“ Tanja Vojtehovski treba da dovodi ovakve goste. Sigurna sam da postoji ogroman broj obespravljenih očeva, ali zaboga, da li se mora za svaku potresnu priču koju ispriča neka žena potezati protivargument „A šta je sa muškarcima“?

    Inače, Tanja Vojtehovski je ekspert za neverbalnu komunikaciju, ona bi trebalo da ume da prozre kada je neko laže. Verujem da u tom slučaju ne bi dovodila goste koji je lažu.
    (Tora, 21. oktobar 2016 04:02)

    # Link komentara

  154. Aman ljudi, svi vristite da su ocevi ugrozeni, a majke dobijaju decu. Slazem se, to je cest slucaj. To ne znaci da je to slucaj i ovde. Ispada da napadate zenu jer se bori za svoju decu, zato sto ih uglavnom u drugim slucajevima dobijaju majke. Deca treba da pripadnu onom roditelju koji ce da im pruzi bolje uslove za zivot. Nasli ste da ovde prigovarate zeni jer se bori i da kazete kako se deca uzimaju od oceva, da to se nigde ne cuje, a pri tom nista niste uradili da to promenite, da se cuje. Koliko mizoginije na jednom mestu. Ovoj zeni puno srece u borbi za svoju decu, u emisiji je pokazala da gaji ljubav prema njima. Nadam se da ce na kraju prica da se zavrsi najbolje moguce po tu decu.
    (Nikola 97, 21. oktobar 2016 03:56)

    # Link komentara

  155. Ne mogu da se ne javim jer ovde vidim vecina zali muskarce. Naravno da ima i onih muskaraca koji su zrtve, ali je ogromna razlika po broju slucajeva. Ja licno sam prezivela pakao sa bivsim, trpela sam fizicko nasilje, a o duhovnom da i ne pricam. Ta agresija je godinama bila sve veca, da sam morala da pobegnem sa decom posle 11 god, sva u modricama. Cak i ovaj nasilnik ima pravo na vikend sa decom, a ova zena samo 3 sata. Tuzno i jadno, i za nju i za decu.
    (Pogledaj dom svoj, andjele, 21. oktobar 2016 03:53)

    # Link komentara

  156. Drusvo ide ka tome da su muskarci uvek krivi, a zene uvek zrtve. Meni je licno muka od toga.
    (drpelagic, 21. oktobar 2016 02:05)

    # Link komentara

  157. Sindrom zlonamernog roditelja.
    Deca najvise ispastaju u ovim borbama.
    (sandzama, 21. oktobar 2016 02:02)

    # Link komentara

  158. I dok se dva nedozrela, sebicna, samoziva idi*ta natezu ko je u "pravu", ne pomisljajuci na osecanja dece, njihovi mali zivoti su sigurno puni bola, straha, ceznje, gorcine... Toliko o toj velikoj "ljubavi" prema sopstvenoj deci, za koje se tako srcano bore. Ko u ovom kosmosu ima pravo da detetu oduzme majku ili oca? Nadam se da ce deca uspeti da izrastu u normalne ljude, a i vratiti svojim roditeljima ljubav i spokojstvo kakvu su zasluzili!
    (ilija, 21. oktobar 2016 01:46)

    # Link komentara

  159. Treba poslušati i očevu stranu jer bi sigurno i on imao šta da kaže.
    (Djole, 21. oktobar 2016 01:46)

    # Link komentara

  160. Koji misandrican clanak. On nju napao, a kad je ona njega napala to je burno reagovnje!? Eto na snimku se vidi dovljno da sud da decu ocu. Znaci sad sud ne valja? Da je obnuto sve bi bilo u redu stim sto bi on morao jos i da placa debelu alimentaciju i to odmah bez ikakvih dokaza. Sta dalje pricati? Cista misandrija.
    (Danas je tako, 21. oktobar 2016 01:40)

    # Link komentara

  161. Isti su oboje. Deca trpe.
    (Day, 21. oktobar 2016 01:38)

    # Link komentara

  162. Stvarno bi psiholog/psihijatar trebalo da je sasluša. Majka dvoje male dece, u godinama kada im je najpotrebnija, ima vremena da trči polumaraton, vežba kikboks i izlazi u kafiće, očigledno redovno, pritom potpiruje ljubomoru muža time što upadljivo krije sadržaj prepiske sa neidentifikovanim licima. Nikad nisam bio ljubomoran, ali da mi se žena tako ponaša verovatno bih postao.
    (Boban Petrović, 21. oktobar 2016 01:38)

    # Link komentara

  163. Cekaj, on drzi dete a ona njega u samoodbrani udara, strasno kakve gluposti. Da je ona uzela dete i krenula i da je on nju stigao i par puta u samoodbrani udario sta bi to bilo, zasedao bi galakticki sud i obesili bi ga za testise na Terazijama. Bitno je da su njoj objasnili da je cetvorostruko zlostavljana i gde je ta sigurna kuca za muskarce . Jasno mi je da su glavne siledzije muskarci ali nismo svi takvi, zene ako hoce jednakost onda treba da budu spremne na nju.
    (Pertinaks, 21. oktobar 2016 01:34)

    # Link komentara

  164. Ipak vi pitajte i njega. Deca svakako u tom dobu treba da provode više vremena sa majkom, ali meni ni jedna priča nije potpuna ako nema i druge strane, nebitno da se radi i o obrnutom slucaju, nije fer ovako.
    (Bolje sutra malo sutra, 21. oktobar 2016 01:33)

    # Link komentara

  165. Ja verujem ovom tipu.
    (Shakpe, 21. oktobar 2016 01:33)

    # Link komentara

  166. Kad ce da se pise o ugrozenim pravima muskaraca i oceva?
    Mi nemamo lobi da nas zastupa.
    (kadija te tuzi.., 21. oktobar 2016 01:31)

    # Link komentara

  167. Advokat sam. Nikad, ali nikad u karijeri se nisam sreo sa situacijom da u ovakvim sporovima sud zaobilazi misljenje Centra za socijalni rad. Misljenje centra je prakticno "crveno slovo". Ni u ekstremnim slucajevima se ne ide toliko kontra, da se deca dodeljuju na sat vremena. Ili muz ili njegov advokat imaju debelu vezu u sudu.
    (Ljubisa Livac, 21. oktobar 2016 01:26)

    # Link komentara

  168. nikako mi nije jasno kako sudija moze da sudi van svih pravila, osim ako nije potplacen tj. korumpiran.
    ima li uopste neka "unutrasnja kontrola" takvih sudija koji ocigledno krse praksu i prava ljudi?
    ovde je sudija najveci problem u celoj prici, a trebao je da bude resennje i pravda!
    (navy, 21. oktobar 2016 01:22)

    # Link komentara

  169. Zivim u Norveškoj. Ovde, u velikoj većini slučajeva, nakon razvoda, 2 nedelje deca kod tate, 2 nedelje deca kod mame. Zdravo, doviđenja. Ne ulaze mnogo u to ko je bio bolji roditelj, oboje imaju pravo da podižu svoju decu. Osim ako nisu ekstremni slučajevi sa pozadinom nasilja, zanemarivanja, ovisnosti, isl.
    Prijateljica iz Švedske mi je ispričala da imaju probni sistem, nakon razvoda, da deca ostaju u stanu u kome su živeli pre razvoda roditelja, a da se razvedeni tata i mama na 2 nedelje smenjuju u tom stanu (naravno, moraju da imaju svako svoj novi stan).
    I kod njih nema ovakvih tužnih priča. E sad, gde su oni, a gde smo mi...
    Ne radi se samo o parama, nažalost...
    (aaa, 21. oktobar 2016 01:18)

    # Link komentara

  170. Ako smo ravnopravni onda i očevi mogu da odgajaju decu.
    Šta hoće žene? Samo alimentaciju da uzmu...I mora da se poštuje odlula suda.
    (mythbust, 21. oktobar 2016 01:18)

    # Link komentara

  171. To treba ispitati detaljno, i kako inace nasi sudovi koji su veoma spori tako brzo doneli presudu, i to je sumnjivo. Slucaj treba od pocetka ispitati, preko te policijske sluzbenice koja jos gore zensko, a dala joj je savet da ne prijavi zlostavljanje, pa onda i sudije koji je tako sudio bez misljenja institucija koje su za to nadlezne, ako je to tacno, i ne samo ispitaiti, nego utvrditi odgovornosti i kazniti.
    (voodoo, 21. oktobar 2016 01:16)

    # Link komentara

  172. U podpunosti saosecam sa ovom majkom jer sam u ja "mama na dva sata sredom". Isti su mi epiteti prikaceni mada je moj slucaj jos kompleksniji. Naime otac je fizicki i psihicki zlostavljao i mene i decu nosilac je crnog pojasa u karateu i meni je zabranjen prilazak deci. Jako bih volela da me neko od novinara kontaktira,i da isto ovako javno uz dokaze kazem sta imam.Mada ja imam problem i sa CZSR Pancevo jer prikrivaju nasilje i argumentovano sam ih KRIVICNO tuzila. MOLIM VAS ISTO KAO NATASA DA MI KAO MEDIJI POMOGNETE U ISTOJ BORBI. SVAKA CAST NATASI JER JA DOOOBRO ZNAM KAKO JE NJOJ.
    (Katarina Ristic, 21. oktobar 2016 01:16)

    # Link komentara

  173. Muka mi je vise od ove voditeljke i ovih glupih emisija, gde se ne zna sta je prava istina i ko je upravu... Jedinu epizodu sam pogledao sa onim malim genijem sto vadi koren, takve goste treba da dovodi doticna voditeljka da se takvim ljudima pomogne, ili roditelje onog malog sto se ubio zbog nasilja u skoli, a ne da dovodi zenu od alberta nadja cistu sponzorusu ili ove ostale, gde se ne zna ustvari sta je prava istina vec cujemo samo jednu stranu..
    (izgubila konpas, 21. oktobar 2016 01:15)

    # Link komentara

  174. Ovo je strašno. Užasavajuće je jer se ovakve situacije dešavaju gomili očeva i nikom ništa. Svakodnevno gomila oöeva prolazi kroz ovakve situacije. Da li će neko ikada snimiti emisiju o očevima koje njihova deca mesecima nisu videla. Pitanje je kada će ih videti. Gde su deca u svemu ovome ?
    (otac, 21. oktobar 2016 01:15)

    # Link komentara

  175. Ovo je potpuno strasno... Najgore od svega je to sto najvise trpe deca!
    (Ana, 21. oktobar 2016 01:12)

    # Link komentara

  176. Gde god pipnes u drzavne jasle potplaceni trulez!!!
    (cacanin, 21. oktobar 2016 01:09)

    # Link komentara

  177. Natasa, nikad ne odustaj! Takvi nasilnicu su u stvari najvece kukavice. Kao i njegovi roditelji.
    Stop nasilju nad zenama!!!!
    (Aloja, 21. oktobar 2016 01:07)

    # Link komentara

  178. Nemoj slucajno da otac bude u pravu! Da jednom u x svetlosnih godina deca pripadnu ocu!
    (Italiano vero!, 21. oktobar 2016 01:07)

    # Link komentara

  179. Jos malo feministicke propagande
    ...
    (bla bla, 21. oktobar 2016 01:04)

    # Link komentara

  180. Odlicna odluka suda. Zene u Srbiji su potpuno pomahnitale. Ucenjuju preko dece, bahate se, a sve znajuci da ce im po praksi deca pripasti. Sto vise ovakvih slucajeva da bude, jedino to moze da smiri podivljale zene u Srbiji.
    (Slave, 21. oktobar 2016 01:04)

    # Link komentara

  181. Odrastao sam sa ocem nakon njihovog razvoda. Moj otac je najbolji otac na svetu. Sud nekada s pravom decu dodeli ocu. To izgleda na portalima nije baš popularno čuti, jer žene su te koje su po difoltu ugrožene. A tako je mnogo suprotnih primera.
    (Miroslav, 21. oktobar 2016 01:04)

    # Link komentara

  182. Sta ce jos sifra na telefonu ako nista ne krije?
    (milan, 21. oktobar 2016 01:03)

    # Link komentara

  183. Hoće li ova Vojtehovski ikad dovesti u svoju emisiju nekog zlostavljanog oca i psihički i fizički, ili misli da oni ne postoje?? Evo ja sam duplo krupniji od svoje bivše žene, ali je to nije sprečavalo da me grebe, šutira, pljuje i vređa pred decom iako je nikad nisam udario u životu, jer sam protiv nasilja bilo koje vrste.
    (Član Udruženja Očeva. ns, 21. oktobar 2016 00:56)

    # Link komentara

  184. Treba cuti i drugu stranu price,ova zena nije ni malo naivna, mnogooo nelogicnosti u njenoj prici!!!!!!
    (nemke, 21. oktobar 2016 00:54)

    # Link komentara

  185. Sto ne imenujete sudiju iz predmeta?
    Cale je fino podmazao.
    Sudstvo - rak rana Srbije!
    (Hromi, 21. oktobar 2016 00:53)

    # Link komentara

  186. Da li je sve ovo moguće...??
    (neko tamo, 21. oktobar 2016 00:49)

    # Link komentara

  187. Tanju izbegavam, jer su teme vrlo uznemirujuce. Ovo odgledah. Zasto za sve ispastaju deca, dva normalna bica mogu da se dogovore ako imaju vijuge u mozgu...21.vek je. Nisam majka, i mozda ne bi trebala da se upustam u ovo...ali se isplakah. Kako je ovoj zeni ako joj je dete pod temperaturom, ima neki problem, kakav je to otac koji odvoji dete od majke. Dete mora biti nesto najbitnije, sto si ga pravio? Bolesna sam, i evo je ulazi u sobu da proverava iako imam 27 godina. Uzmimo se u pamet ljudi, zene otvorite oci...
    (anica, 21. oktobar 2016 00:47)

    # Link komentara

  188. gledao sam ali bi ipak i da cujem drugu stranu. nešto mi tu ne pije vodu. po automatizmu se deca u srbiji dodeljuju majkama i po automatizmu su muskarci uvek nasilnici i krivci.
    (ledenjak, 21. oktobar 2016 00:46)

    # Link komentara

  189. Sve može, i da slabiji pol nanosi povrede, i da jači pol "dobije" listinge poziva, i da jači, novčano kupi sudiju tako što ga zastupa bivši sudija porodičnog suda (jer kod nas svaki od sudija posle nekog vremena odlazi u privatnu praksu,specijalizovan za oblast u kojoj je sudio pa verovatno nema konflikta interesa da radi sa bivšim kokolegama), i da ode u inostranstvo iako treba overeno odobrenje drugog roditelja... Ne kažem ni da nema žena koje su jači pol ali se svi "bore" za decu, i pritom ih na ovaj način uništavaju.
    (Zoran, 21. oktobar 2016 00:45)

    # Link komentara

  190. Koliko je ova zena lepa.
    (Blejac, 21. oktobar 2016 00:44)

    # Link komentara

  191. Sada znate u kakvoj su muzevi poziciji u 90% slucajeva pri razvodu i nepravdi.
    Zao mi je ove zene,zelim joj puno srece u toj borbi ..
    (NY, 21. oktobar 2016 00:42)

    # Link komentara

  192. Na stranu ova prica i iskreno saosecanje koje imam za problem doticne zene, zao mi je sto ponekad ne objavite ispovesti muskaraca za koje u RS ne postoje vrata na koja mogu da zakucaju, kada se nalaze u slicnoj situaciji. Ako su zene u nesrecnom polozaju kada se radi o stareteljstvu nad decom, muskarci su u mnogo vecoj meri u i te kako tragicnijem polozaju. Ko kaze da nije tako, maliciozan je ili ne barata adekvatnim informacijama.
    Ja vam kazem kako je, a vi kako hocete.
    (warriorsi jos od marculjonisa, 21. oktobar 2016 00:42)

    # Link komentara

  193. Duze od Sage o Forsajtima . . . Znate li vi koliko je muskaraca diskriminisano, kako im otimaju decu? Sto ne pisete o tome?

    Taj pomenuti CzSR tretira zene kao Bele medvede, a muskarce kao pedofile i kanibale.
    (Stop nasilju nad muskarcima., 21. oktobar 2016 00:40)

    # Link komentara

  194. Kad ce ova feministkinja da ugosti nekog ucveljenog oca, kome je zena otela decu? S obzirom na nase zakonodavstvo, mnogo je vise takvih slucajeva nego sto ima ucveljenih majki. Ulozis ceo zivot u porodicu, i zeni se posle nekog vremena digne ona stvar, opravdano ili neopravdano, nije toliko ni bitno jer je to sve deo zivota. Medjutim uzme ti decu, uzme ti dom, uzme ti vise od pola imovine jer deca ostaju sa njom, i alimentaciju...i sta ocu ostaje? Iznajmljeni stan, osakacena porodica, osakacene emocije i samo praznina. Majka ispada heroj kao samohrana majka, a koja je pozicija oca? Razmislite o rodnoj ravnopravnosti.
    (mmiki, 21. oktobar 2016 00:40)

    # Link komentara

  195. Koja je poenta prepričavanja emisije u detalje, naivna, da ne kažem glupa, žena koja je očigledno stradala u nameštenom sudskom postupku, jasno ko dan i šta sad? Ima toga koliko hoćeš...
    (Leptejebo, 21. oktobar 2016 00:39)

    # Link komentara

  196. Ova je prica bukvakno svakog muskarca koji posle razvoda uglavnom gubi pravo nad starateljstvom dece. Ova zena samo nije imala srece da su se uloge zamenile i da je ona upala u "masinu" koja je tu da omoguci pravilo da zena uvek dobije decu i pola imovine. Zasto ne objavite podatak koliki je procenat muskaraca dobio starateljstvo nad decom u zadnjih 5 godina? Hvala
    (Roditelj drugog reda, 21. oktobar 2016 00:39)

    # Link komentara

  197. Svaka prica ima dve strane sada cast izuzetcima ali zene iskoristavaju novonastalo uvodjenje mera za nasilnike i zarad svoje koristi preko deteta zeli da naudi i resi se muza odvodeci mu dete iz njegovog narucja.
    (darko, 21. oktobar 2016 00:37)

    # Link komentara

  198. Vratite decu majci !!!!!
    Šta je ovo sa državom??
    Zašto nije rečeno da joj je bivši muž dobro stojeći finansijski.
    Verovatno potplaćuje masno tamo gde treba.
    Užas
    (xoxoxo, 21. oktobar 2016 00:33)

    # Link komentara

  199. Država koja ima ovakve institucije ne može dugo opstati.
    (žan žak, 21. oktobar 2016 00:33)

    # Link komentara