1. Kakav smo mi to narod, da u 100 godina budemo inicijatori dva od tri svetska rata... U najavi, doduše.
    (DV, 27. septembar 2016 13:53)

    # Link komentara

  2. @Meister Jakob
    Upravu si za konstitutivne narode,to je komunisticka tvorevina koja i dalje zivi.Posle II svetskog rata posto je "veliki otac" svih naroda i narodnosti(inace hrvat ,a ne jugosloven) nije znao kako drugacije da izvede tj ogranici dominaciju srba u celoj Jugoslaviji, pored crtanja novih granica(republika koje nisu ni postojale pre II sv, rata),dodele autonomija i dalje su srbi bili faktor koji nije mogao da zaobidje(cak i pored zverstava obozavalaca Hitlera,koje je Tito na taj nacin i zastitio od osvete),morao je da uvede taj termin "konstitutivni narod".Inace on je prvobitno namenjen da srbi ne mogu da preglasaju hrvate i muslimane tj pravo veta +biranje na javne funkcije po nacionalnom kljucu .Prilikom raspada Jugoslavije to pravo je srbima uskraceno i direktan je uzrok rata.(Hrvatska i BiH su mogle da se odvoje od Juge samo uz saglasnost srba koji su ziveli na prostoru tih "republika").Tako da je Juga bila bure g*vana sa dva prsta meda odozgo od nastajanja,med su nasi matorci polizali davno i dalje pate za ukusom,a nama ostavili ovo drugo.(sadasnja BiH je mala Juga ,a tu vidi kako je to funkcionisalo ,ostali su se malo primirili)
    (Neko iz Banata, 27. septembar 2016 00:38)

    # Link komentara

  3. To s konstituvnim narodom je čista glupost! Svuda u svijetu svi građani imaju svaki po jedan glas i svaki glas isto vrijedi bez obzira na nacionalnost, nema da se dijeli na konstitutivni narod i manjinu. 
    I onda kad se za nešto glasa većina pobjeđuje, ili natpolovičnom ili dvotrećinskom većinom, kako za šta.
    (Meister Jakob, 26. septembar 2016 20:52)

    Opa, sad vama Hrvatima izgleda odgovora princip jedan covek jedan glas, a kad je to Sloba govorio onda je to bila majorizacija. Interesantno je kako kad ste vi u pitanju sve ono sto ste osporavali Srbima u Jugoslaviji vi dajete sebi za pravo u Hrvatskoj.
    (Bata Stojkovic, 26. septembar 2016 22:53)

    # Link komentara

  4. strašno je teško živjeti u BiH ako niste znali (demokratija ala EU...., 26. septembar 2016 15:06)

    Onda je isto tako strasno zivetu u Republici Srpskoj, zato sto je on u BiH.
    (Razumeo?, 26. septembar 2016 22:19)

    # Link komentara

  5. Nije glupost nego slovo ustava, pročitaj prvu stranici Dejtona BiH državna zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstutivna naroda.

    Najveća glupost, je što ne postoji nigdje u svijetu, da u ustavnom sudu sjede tri stranca kojima je istekao mandat prije 15 godina, a sud nije uspostavljen legalno procedurom donešenjem odgovarajućeg zakona u državnom parlamentu, znači radi i donosi nezakonske odluke.
    (nemilosrdni anđeo, 26. septembar 2016 21:21)

    Ajde navedi mi još jednu državu koja ima "konstituivne" narode, svaka država ima građane koji su bez obzira na naciju, religiju, rasu itd. jednaki. Svako ima jedan glas i svačiji glas isto vrijedi. Većina vlada a manjina se mora pokoriti većini, ne može biti protivustavno preglasavanje, ako je jedna grupacija preglasana mora se pomiriti i poštovati većinu.
    (Meister Jakob, 26. septembar 2016 21:59)

    # Link komentara

  6. Bilo bi lepo da je Dodik bar pokušao rešiti problem gladi u RS, umesto da narodu maže oči.
    (profesor, 26. septembar 2016 21:51)

    # Link komentara

  7. @demokratija
    ...ako ne poštuješ zakon države u kojoj živiš, teško je živeti bilo gde!
    (Kragujevac, 26. septembar 2016 21:49)

    # Link komentara

  8. Zakon se mora poštovati! Dodik ga nije poštovao i za to mora odgovarat!
    (direktor, 26. septembar 2016 21:47)

    # Link komentara

  9. @Meister Jakob

    Nije glupost nego slovo ustava, pročitaj prvu stranici Dejtona BiH državna zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstutivna naroda.

    Najveća glupost, je što ne postoji nigdje u svijetu, da u ustavnom sudu sjede tri stranca kojima je istekao mandat prije 15 godina, a sud nije uspostavljen legalno procedurom donešenjem odgovarajućeg zakona u državnom parlamentu, znači radi i donosi nezakonske odluke.
    (nemilosrdni anđeo, 26. septembar 2016 21:21)

    # Link komentara

  10. Hapsiti, konačno! Da razmisli o svemu...nema više rata u Bosni!
    (DV, 26. septembar 2016 20:00)

    Gdje bilo ko iz Republike Srpske i jednom spomenuo rat ili pozvao na isti?Stvarno je sramota da se ovako zamjenjuju teze!
    (Borky, 26. septembar 2016 21:19)

    # Link komentara

  11. skupstina donela odluku nek uhapse skupstinu
    (sumska skoljka otrovnica, 26. septembar 2016 21:16)

    # Link komentara

  12. Problem za sve koji ovo glasanje vide kao problem je da je 98% glasaca dalo glas protiv BiH a ne za to za sta se glasalo. Sto doduse nije daleko od istine.
    (Swedenonline, 26. septembar 2016 21:02)

    # Link komentara

  13. To s konstituvnim narodom je čista glupost!
    Svuda u svijetu svi građani imaju svaki po jedan glas i svaki glas isto vrijedi bez obzira na nacionalnost, nema da se dijeli na konstitutivni narod i manjinu.
    I onda kad se za nešto glasa većina pobjeđuje, ili natpolovičnom ili dvotrećinskom većinom, kako za šta.
    (Meister Jakob, 26. septembar 2016 20:52)

    # Link komentara

  14. Dodik se doveo u situaciju da je postao drzavni neprijatelj a kada sebi to dopustite ili ste avanturista ili imate nekog iza ledja. Bojim se da je izvisio ovaj put. I za sve one koji stalno ponavljaju, nigdje na svijetu pa ni ubSrbiji narod nije nosioc suvereniteta. To je izmisljena floskula.
    (tuzlak, 26. septembar 2016 20:50)

    # Link komentara

  15. @Bacvanin
    Kako si lepo preskocio Kosovo ..americka skola tj sve selektivno..a o sama Bosna je nelegalno raspisala referendum bez Srba kao konsitutivnog naroda i to cak ako zaboravimo da po ustavu SFRJ nisu imali pravo na referendum ..znaci zakon postoji samo ako na stetu srba
    (dzoni, 26. septembar 2016 20:30)

    # Link komentara

  16. "Ignorisanje odluke Ustavnog suda BiH je krivično delo za šta je, po Krivičnom zakonu BiH, zaprećena kazna zatvora do pet godina. "

    Onda bi pola Sarajeva (SDA) trebalo pohapsiti.....Nego, kol'ko sam ja upućen skupština RS je donela odluku o referendumu...sve pametnjaković do pametnjakovića...
    (LOL, 26. septembar 2016 20:23)

    # Link komentara

  17. @Bacvanin
    "verujte mi, nama ne treba da svaka manjina na Balkanu pocne da pravi referendume tamo gde predstavlja vecinu."

    - Srbi iz R. Srpskoj u BiH pravno nisu manjina već jedan od tri konstitutivna narroda. Bitna razlika. U krajnjoj instanci nosilac suvereniteta je narod i ne može ga ni jedan sud preglasati. Šta će da uradi sud ako skupština + narod na referendumu odluče nešto protiv odluke istog? Uhapsiti čitav narod?

    "Da li bi i tada prihvatili volju stanovnika Horgosa, cak i ako ustavni sud Srbije prethodno napomene da se taj referendum ne sme odrzati?"

    - Ako ustavni sud Srbije iz neke čiste pakosti donese neku besmislenu odluku kojom bi stanovnicima Horgoša zabranio da slave dan osnivanje grada, da ja bih definitivno podržao stanovnike Horgoša i tražio da takve dijabole budu razrešene dužnosti.

    Jedino što ja ne razumem je da zbog takve trivije neke budale čak pominju i rat. To može samo mozak izgoreo od mržnje.
    (belzebub, 26. septembar 2016 20:08)

    # Link komentara

  18. Hapsiti, konačno! Da razmisli o svemu...nema više rata u Bosni!
    (DV, 26. septembar 2016 20:00)

    # Link komentara

  19. Nek raspišu poternicu i za narodom RS.
    Dosta je bilo samovolje i pravnog nasilja, nije narod u RS naivan.
    (Mišo, 26. septembar 2016 19:57)

    # Link komentara

  20. Bacvanin@ Републила Српска има све елементе државе, Прешевска долина нема, у томе је разлика. Ентитет је већа територијална аутономија чак и од аутономне покрајине.
    (Аник, 26. septembar 2016 19:19)

    # Link komentara

  21. @ Bata Stojkovic "Ti izgleda nisi cuo da su se Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo proglasili nezavisnim drzavama uprkos izricitim zabranama u tada vazecim Ustavima SFRJ i Srbije pa nas sad plasis sa ovim referendumom o proslavi jednog praznika!???..." 
    Ponavljanje je majka znanja, knjigu ( Ustav SFRJ) u ruke pre pozivanja na njega ...
    (Duro, 26. septembar 2016 18:47) Duro ja sam Ustav SFRJ iz 1974 dobro procitao, za razliku od tebe. Ako mi nadjes u njemu gde pise da republike i/ili pokrajine imaju pravo da proglasavaju nezavisnost i otcepe se od SFRJ castim te i javno priznajem da pojma nemam. Ajde sokole!
    (Bata Stojkovic, 26. septembar 2016 19:09)

    # Link komentara

  22. Moze nas entitet RS i bez njega
    (mirko, 26. septembar 2016 18:53)

    # Link komentara

  23. Ovo će gospodina Dodika jako da zabrine.
    (Cirkon, 26. septembar 2016 18:49)

    # Link komentara

  24. Ови као да су га питали шта да ураде пет дана пред изборе, само му дижу рејтинг...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diego, 26. septembar 2016 16:40)

    Da, dizu rejting bas kako treba. Nikom nije palo na pamet da je upravo to sto CIA radi, daje potpuni politicki kapacitet covjeku koji je od 1996 uradio najvise za delegitmizaciju Srpske... Dodik je potpisao sve prenesene nadleznosti sa RS na BiH. Ukinuo vojsku RSa... Zaduzio sve do granice finanijskog kraha... itd. Sta li ce uraditi u naredne 4 godine?
    (Nema sumnje, 26. septembar 2016 18:49)

    # Link komentara

  25. @ Bata Stojkovic "Ti izgleda nisi cuo da su se Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo proglasili nezavisnim drzavama uprkos izricitim zabranama u tada vazecim Ustavima SFRJ i Srbije pa nas sad plasis sa ovim referendumom o proslavi jednog praznika!???..."
    Ponavljanje je majka znanja, knjigu ( Ustav SFRJ) u ruke pre pozivanja na njega ...
    (Duro, 26. septembar 2016 18:47)

    # Link komentara

  26. Dodik ne treba da se odaziva pozivu onih koji mu otvoreno prete smrću kao Gadafiju i Sadamu.
    (Patriota, 26. septembar 2016 18:45)

    # Link komentara

  27. Tužilaštvo Republike Srpske treba pozvati na saslušanje sve koje su prizivali na sankcije i hapšenja zvaničnika Republike Srpske.
    (RS_forever, 26. septembar 2016 18:34)

    # Link komentara

  28. Na robiju. Odma'!
    (D61, 26. septembar 2016 18:33)

    # Link komentara

  29. Dragan Banjaluka,

    Nije istina, samo je inicijalni mandat bio 5 godina (205) a sada je do 70 godina starosti. Kao u mnogim zemljama - manje vise stalni organ zbog pravne konzistentnosti. Naravno ako nisu smenjeni zbog iz drugih razloga. I kome treba karadjizacija RS? Nikome najmanje RS.
    (Hronicar, 26. septembar 2016 18:31)

    # Link komentara

  30. Nece biti nikakvih sankcija niti hapsenja !
    Nisu ovo 90te politicke snage u evropi nisu vise tako jednobojne!
    (boki, 26. septembar 2016 18:30)

    # Link komentara

  31. Да се ја питам, најавио биx одмаx референдум за независну Српску. Са овима нема заједничког живота.
    (Александар, 26. septembar 2016 16:18)
    Ti zaboravio kako je kupovati gorivo na flasicu, ili nisi tad bio ni rodjen?
    (inat je los zanat, 26. septembar 2016 17:50)

    Pre će da bude ovo drugo jer te generacije su najratobornije - internet generacije.
    (SinBin, 26. septembar 2016 18:28)

    # Link komentara

  32. Pa nije Dodik pokrenuo inicijativu za referendum, nego Skupština RS.
    (anonimnik, 26. septembar 2016 18:13)

    # Link komentara

  33. Lijepo je to...kad se odluke Ustavnog suda postuju samo kad ti pase. Tako i Amerikanci isto...postuju odluke UN-a samo kad im odgovara. Ista je to skola.
    (bb, 26. septembar 2016 18:10)

    # Link komentara

  34. E, sad će da uhapse lokalnog poglavicu. I treba!
    (Sarkozije, 26. septembar 2016 18:06)

    # Link komentara

  35. I koji je scenario,
    Gadafi, Sadam ili hapsenje???
    Zbog datuma.
    Izetbegovicu?!
    (marija, 26. septembar 2016 18:02)

    # Link komentara

  36. Да се ја питам, најавио биx одмаx референдум за независну Српску. Са овима нема заједничког живота.
    (Александар, 26. septembar 2016 16:18)
    Ti zaboravio kako je kupovati gorivo na flasicu, ili nisi tad bio ni rodjen?
    (inat je los zanat, 26. septembar 2016 17:50)

    # Link komentara

  37. (Bacvanin, 26. septembar 2016 17:31) Ti izgleda nisi cuo da su se Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo proglasili nezavisnim drzavama uprkos izricitim zabranama u tada vazecim Ustavima SFRJ i Srbije pa nas sad plasis sa ovim referendumom o proslavi jednog praznika!??? Cime pravdas cinjenicu da samo Srbi, narod koji je najvise zrtava dao za stvaranje zajednicke drzave, nema nikakva prava dok svi drugi imaju. Veruj mi ako zapad proceni da im treba nezavisna Vojvodina ili Sandzak podrzace to cak i da smo mi Srbi mirni kao bubice. Sa druge strane ako pokazemo da drzimo do sebe bice im mnogo teze.
    (Bata Stojkovic, 26. septembar 2016 17:49)

    # Link komentara

  38. (Bacvanin, 26. septembar 2016 17:31)
    Da bi znao da je prekrsen Ustav BiH morao bi da ga procitas.
    Po tom Ustavu mandat stranih sudija u BiH je pet godina, a ova trojica sudija su tu 14 GODINA. Znaci, njima je pre devet godina istakao mandat koji niko nije produzio. Drugo, u Srbiji i svim zemljama svijeta koje imaju Ustavni sud imaju i Zakon o Ustavnom sudu, jedino u BiH ne postoji Zakon o Ustavnom sudu.
    Dalje, Ustav BiH poznaje samo TRI drzavne institucije na nivou BiH, a sad ih ima preko dve stotine i sve su neustavne. Ustav BiH ne poznaje Bonska ovlastenja kojim su nametnute te nove instoticije.
    (Dragan Banjaluka, 26. septembar 2016 17:46)

    # Link komentara

  39. retko sta je neustavno jer neverujem da u ustavu ili "dejtonu" pise da srbi ne mogu da slave 9.januar.
    to jedino moze da bude u suprotnosti sa sudskim tumacenjem ustava, a oni mogu bukvalno sta god hoce da protumace u vezi bilo cega, i nesto ne verujem da ce da bude u korist srba a na stetu muslimana
    (Ivan, 26. septembar 2016 17:42)

    # Link komentara

  40. Prestao sam da citam kod "glavni tužitelj Goran Salihović", odnosno: "kadija te tuzi, kadija ti sudi".
    (DEDA CVETKO, 26. septembar 2016 17:41)

    # Link komentara

  41. Pa nije nicilj hapsenje Dodika. On se nece javiti a policija RS ga nece uhapsiti i onda idu sankcije zbog njega. Nece biti para za plate i penzije jer je RS nelikvidna. Itd itd ....
    (tuzlak, 26. septembar 2016 17:36)

    # Link komentara

  42. Doći će poziv, a ako se ne odazove biće priveden. Javno!
    (Merino, 26. septembar 2016 17:32)

    # Link komentara

  43. Ljudi, ovo sto Dodik radi je ozbiljan problem.
    RS nije drzava koja ima ovlascenja da radi ovako nesto. Ne kazem da ne moze fukcionalno da sprovede referendum, ali pravno gledano je cinila nesto protivzakonito.
    Zamislite da skupstina u Horgosu organisuje referendum koji tendencionalno protivan Ustavu Srbije. Da li bi i tada prihvatili volju stanovnika Horgosa, cak i ako ustavni sud Srbije prethodno napomene da se taj referendum ne sme odrzati?
    Balkan a i Srbjia je etnicki i politicki previse razudjena, kada bi svaka interesna grupa odrzavala referendume po svojoj volji u regijama gde su vecina, imali bi svako malo ratove i probleme.
    DObro je ovo kako je sada, setite se kako je bilo 93'. Jedva se doslo do ovog mira sada, verujte mi, nama ne treba da svaka manjina na Balkanu pocne da pravi referendume tamo gde predstavlja vecinu.
    Sutra ce se na Dodikov referendum pozivati Albanci u Presevu, Bosanci u Raskoj, Madjari u Vojvodini, Bugari u Istocnoj Srbiji, a mi cemo zavrsiti na nivou sljive u krugu dvojke zbog 5 minuta slave posle dodikovog referenduma.
    (Bacvanin, 26. septembar 2016 17:31)

    # Link komentara

  44. Ha ha odmah bih raspisao i referendum o nezavisnosti. Kako su se javili naši prijatelji sa zapada da odmah kažu kako je ovaj referendum neustavan. Gospodo, morate prihvatiti realnost na terenu (sećate li se ovoga).
    (AZ, 26. septembar 2016 17:20)

    # Link komentara

  45. Vi koji spominjete druge odluke Ustavnog suda - Nepostivanje odluka i krsenje nije isto. Dodik je krsio. Shvatate li razliku ili ne?
    (Gomez, 26. septembar 2016 17:19)

    # Link komentara

  46. odluku o referendumu donjela je i potvrdila skupština RS,a ne predsednik Republike. idući tom logikom trebaju pozvati kompletnu skupštinu na saslušanje a zatim suditi ne samo njima nego i 57% populacije RS koje je izglasalo i odlučilo o svom prazniku.
    Apsolutna budalaština i provociranje Srba u RS.
    (batko, 26. septembar 2016 17:17)

    # Link komentara

  47. Ovo je samo naduvavanje pozicije Dodika i pravljenje od njega zrtve i sveca, posebno sad pred izbore. Stavise siguran sam da mu to neko namerno cini uslugu.
    (Lora Palmer, 26. septembar 2016 17:16)

    # Link komentara

  48. Sto Dodika na saslusanje.Odluku o raspisivanju referenduma donela je Skupstina RS, a neustavnom je proglasio Ustavni sud BiH u kome su dva clana bivsi clanovi SDA, jedan Makedonac i dvojica iz Moldavije.Deo njih nikad ni prosli pored suda nisu pre nego sto su ih Incko i mali Alijin ustolicili.
    Odluku o nezakonitosti donosi EK koje blage veze nema sa Federacijom, Stejt Department preti , opet bez ikakvog pravnog osnova (glavni problem je NATO, (jer bez RS ne mogu Bosnu da prime u svoje clanstvo) i tu ne treba mnogo mudrosti.
    I sto je najgore svi oni prodaju demokratiju i vladavinu prava, kao krompir na pijaci.
    (svasta, 26. septembar 2016 17:15)

    # Link komentara

  49. Pa tako to ide. Ako ne odgovara na poziv tuzilastva i ne prijavi se na sudu u Sarajevo, uhapsit ce ga drugi, cim prodje drzavnu granicu BiH. Daj Bog da ga ne uhapse Ameri!
    (Ddule, 26. septembar 2016 17:14)

    # Link komentara

  50. Pa sto Aliju nisu privodili '92.,...
    (vic, 26. septembar 2016 17:12)

    # Link komentara

  51. Samo mogu da kažem...daleko vam lepa kuća svima.
    Pozdrav iz EU.
    (Djansr, 26. septembar 2016 17:11)

    # Link komentara

  52. pitanjce, post-referendumsko: u medijima, pa i ovde, u komentarima, provlači se nezavisnost RS: kako bi postavljanje granica moglo proći bez rata i odmah pitanje 1a) do koliko žrtava biste išli u ostvarenju cilja zvanog ujedinjenje? pretpostavljam da biste tako zapenušani i pijani srBstvom lako ugradili živote svoje i svojih najbližih, jel da?
    (Srboljub, 26. septembar 2016 17:11)

    # Link komentara

  53. Kakvi specijalci, odlična vijest kao poručeno pred izbore da mu poraste rejting.
    (independent, 26. septembar 2016 17:09)

    # Link komentara

  54. Mislim da je vreme da se svako preispita. Ne moze I jare I pare, a kada si neodlucan onda gubis sve. Lepo prst na celo, pa onda komentarisi.. Ja hocu jare :-)
    (kurs iz engleskog, 26. septembar 2016 17:07)

    # Link komentara

  55. Referendum je politička odluka skupštine, tako da se za nju ne može odgovarati. Tužilaštvo je pod pritiskom da nešto uradi, ali u suštini ne može da uradi ništa. Ako nastave ovako, imaće ljude iz Dodikove stranke u svim zajedničkim organima BiH. I imaće paralizu svih tih organa, jer će srpski delegati blokirati svaku odluku i obustaviti svako finansiranje.
    (Zoki, 26. septembar 2016 17:02)

    # Link komentara

  56. Za glory:
    isto tako nije pravio kompromise kada je izbrisao granicu kod brckog I prosirio medjuentitetsku liniju na stetu RS. RS pravno nije iz jednog dijela.
    (banja luka rs, 26. septembar 2016 17:01)

    # Link komentara

  57. @Gospodo... Kojih milion ljudi?Ja gu**com necu mrdnuti za Dodika ti izvoli!Neka ga hapse!
    (MarkoRS, 26. septembar 2016 16:59)

    # Link komentara

  58. A onih prehodnih 80 odluka Ustavnog suda koje nisu provedene u djelo? Npr. odluka o konstitutivnosti Srba u Mostaru? Neko saslusanje?
    (Banjaluka, 26. septembar 2016 16:57)

    # Link komentara

  59. Sta je to demokratija? Kazu volja naroda. Narod u RS je rekao svoje. Sta je tu sporno? Hoce li uhapsiti sav narod?
    (Goran, 26. septembar 2016 16:56)

    # Link komentara

  60. Opet čitav svet protiv Srba???Svet se mora menjat iz korena.
    (Mitar, 26. septembar 2016 16:12)

    Jeste opet ako ne računamo Rusiju, Kinu koje drže pola tog svijeta dok istovremeno širom Evrope pljušte referendumi. Jedina razlika što se Srbi ovaj put brane olovkom i listićem, a kome se to ne sviđa neka šalju optužnice i sankcije, mogu i bombe ako smiju.
    (Mile-referendum, 26. septembar 2016 16:49)

    # Link komentara

  61. Ajde i to da vidimo.
    (Historia Magistrea Vitae Est, 26. septembar 2016 16:46)

    # Link komentara

  62. Neka dodju da ga uhapse.
    (Toto-ko-tunjo, 26. septembar 2016 16:45)

    # Link komentara

  63. po kojoj je to logici referendum neustavan? Znaci li to da sudija ustavnog suda ima veći značaj od svih gradjana neke zemlje uzetih zajedno? 24god se 9.jan slavio kao dan RS i odjednom je neustavan. Sta je sa zahtevom da RS promeni ime posto u njoj ne žive samo Srbi? Hoće li analogno da i Nemačka/Francuska menjaju ime posto tamo ne žive samo Nemci/Francuzi? Sve se svodi na pokušaj smanjivanja ovlašćenja a zatim i ukidanje RS preko ustavnog suda i borbu Srba protiv toga...
    (nele, 26. septembar 2016 16:43)

    # Link komentara

  64. Dobro u čemu je problem. Odluka Ustavnog suda je obavezujuća i svako ko ne poštuje treba bude pozvan da se utvrde razlozi i okolnosti nepoštivanja te odluke. Ja vjerujem da građanin Dodik ima valjane razloge za nepoštivanje te odluke. Na tužilaštvu je odluka da li će krivično goniti gospodina Dodika i po kom osnovu. U ovom članku se ne navodi koje su klasifikacije djela.
    (Milan, 26. septembar 2016 16:42)

    # Link komentara

  65. E sad raspisati referendum o nezavisnosti.
    (toba, 26. septembar 2016 16:42)

    # Link komentara

  66. Baki & Co. treba da imaju u vidu da je cela RS protiv ostajanja u BiH, da Hrvati traže svoje i da tzv. Međunarodna zajednica danas ima preča posla nego da im drži stranu onako kako je to radila 90ih.
    (Rajko, 26. septembar 2016 16:42)

    # Link komentara

  67. Budale, time prave heroja i mučenika od Dodika, istrošenog političara!
    (aleksander, 26. septembar 2016 16:41)

    # Link komentara

  68. Ови као да су га питали шта да ураде пет дана пред изборе, само му дижу рејтинг...
    (Diego, 26. septembar 2016 16:40)

    # Link komentara

  69. Poslije svakog pijanstva slijedi triježnjenje, samo što je ovo bilo svjesno pijanstvo i svjesno se ugurao prst u oko međunarodnoj zajednici, pa vrijedi sačekati i vidjeti kako to prolaze oni koji to namjerno iz inata učine. Uvjeren sam da će neki ovime završiti političke karijere, a kao gora varijanta i u zatvoru radi nepoštivanja odluka ustavnog sud, a zapad drži do poštivanja prava.(istina, 26. septembar 2016 15:53)Pa vidiš Dodik to radi godinama,mislim na guranje prsta u oko delu međunarodne zajednice,a i dalje opstaje na vlasti.Počelo je još pre više od 6 godina kada su bili pregovori o promeni dejtonskog sporazuma.Još tada je Dodik došao u sukob sa jednim delom međunarodne zajednice,jer nije hteo da pristane da se smanje nadležnosti Rep.Srpske.Raznim epitetima su se služile zapadne diplomata kako bi ocrnile Dodikovu nepopustljivost.Čak je i tadašnji predsednik Srbije(Tadić),kako bi dokazao svoju poslušnost prema zapadu,kiji ga je doveo na vlast,slao izaslanika u Banja Luku kako bi ubedio Dodika da pristane na ustupke.Zapad se kasnije odrekao svog poslušnika u Srbiji,koji sada pravi koalicije da bi ušao u parlament,dok je Dodik i dalje na vlasti.Sadašnja vlast u Beogradu pravi iste greške i ponovo bira poslušnost prema zapadu,a ne štiti državne,nacionalne i ekonomske interese.Zato se može očekivati da završe kao prethodnici,bez obzira na trenutnu popularnost,koja je pre svega rezultat kršenja demokratije,nedostatka slobode medija i sl.Dodik možda neće pobediti na sledećim izborima,ali će ostati upamćen kao čovek,koji nije pravio kompromise kad su u pitanju interesi Rep.Srpske i nije kršio demokratiju.
    (glory, 26. septembar 2016 16:39)

    # Link komentara

  70. Zna li tuzilac da Dodik kao institucija ima imunitet?Nek dodje neko u Banja Luku sa nalogom za prisilno privodjenje ! Ha,ha,ha,ha,ha.....
    (cobo, 26. septembar 2016 16:05)tako se i dodik smije kad vam referendumom maze oci...
    (Zigzag, 26. septembar 2016 16:35)

    # Link komentara

  71. tuzilastvo nema snagu za bilo sta, zapad ne zna sta da radi a i ne zanima ih previse jer imaju posla preko glave...
    (lord, 26. septembar 2016 16:34)

    # Link komentara

  72. Konacno, pa kad krenu da kopaju i vade svasta iz ormara, poreklo imovine i stecenog novca- bice veselo!
    (sars, 26. septembar 2016 16:32)

    # Link komentara

  73. Nepromisljena i nesuvisla odluka Ustavnog suda (dvojica sudija su bivsi visoki funkcioneri SDA) sto je za posledicu imalo referendum. Referendum onda za posledicu ima poziv tuzilastva Dodiku, sto ce opet izazvati neku posledicu...to vam je , za one koji to nisu učili u skoli, primer OBRNUTOG REDA (inverso ordine) gde posledica stalno postaje uzrok jer uzrok nije resen.
    (milorad, 26. septembar 2016 16:32)

    # Link komentara

  74. Zna li tuzilac da Dodik kao institucija ima imunitet?Nek dodje neko u Banja Luku sa nalogom za prisilno privodjenje ! Ha,ha,ha,ha,ha.....
    (cobo, 26. septembar 2016 16:05)

    Kakav imunitet, Živko Budimir, predsjednik Federacije, je u lisicama izveden iz kabineta... Čović, hrvatski član predsjedništva također...
    (Sa_BiH, 26. septembar 2016 16:30)

    # Link komentara

  75. Ha,ha,ha... komedija. Pa ko ce da ga privede. Cirkus od drzave.
    (skeptik, 26. septembar 2016 16:30)

    # Link komentara

  76. Bilo bi zanimljivo čitati vaše komentare da neko u Srbiji pogazi odluku Vrhovnog suda. Onog malog Ljajića ste javno linčovali samo što se nije "pronašao" u pjesmi Bože pravde(za samo jedan narod)! Aj u zdravlje i malo manje licemerja u budućnosti!
    (corax, 26. septembar 2016 16:29)

    # Link komentara

  77. Ma koje su to price da izvrsna vlast nema imunitet?
    (bgexplorer, 26. septembar 2016 16:28)

    # Link komentara

  78. Kad čitam ove komentare ovde pitam se: ako ovo pišu Srbi iz Srbije (iz Srpske ne pišu sigurno), e jadna li ti je sudbina Srbijo! A ako pišu botovi iz FBiH i Hrvatske, onda znam da možete samo da se nadate...
    (Sova, 26. septembar 2016 16:28)

    # Link komentara

  79. @Anik

    Nije ista stvar neispostovati i zabijati prst u oko tj krsiti. Nepostivanje bi bilo da su institucije RS sa Dodikom na celu nastavile slaviti 9 januar kao praznik. I to onda ne bi predstavljalo krsenje vec samo neispunjavanje odluka, bas kao i ostalih preko 80 neispunjenih odluka.

    Ovo je sasvim druga stvar jer je Dodik raspisao referendum o odluci najvise sudske instance u drzavi koja je vec donesena. To je krsenje ustava. Nek u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji neki zvanicnik prekrsi ustav icice u zatvor. Naravno, on igra na kartu tvog nacionalizma i ignorantnosti svo vrijeme krijuci se "iza naroda" i dobro mu ide, inace bi vec bio razvlascen i vjerovatno u zatvoru radi kradje.
    (Vito, 26. septembar 2016 16:28)

    # Link komentara

  80. Dosla maca na vratanca...
    (Zenica, 26. septembar 2016 16:27)

    # Link komentara

  81. Муслимани би опасно могли да се загрцну. Велик је то залогај да управљаш и Бошњацима и Србима. Неће моћи и неће проћи бар када је о Србима и Српској реч.
    (Александар, 26. septembar 2016 16:27)

    # Link komentara

  82. Poziv za saslušanje svom mentoru Dodiku poslao glavni tužilac Goran Salihović? To je toliko providno, jer Salihović time svjesno podiže rejting Dodiku pred predstojeće izbore u RS-u. Vrlo providna igra.
    (Kayo, 26. septembar 2016 16:27)

    # Link komentara

  83. podrska pravnoj drzavi,ko ide protiv ustava ide i protiv drzave....
    (Zigzag, 26. septembar 2016 16:10)

    Jel to vazi i za Kosovo ili ..?
    (Igor, 26. septembar 2016 16:25)

    # Link komentara

  84. Ne Dodik nema imunitet i to je potvrdio i Incko a Dodik sam sinoć rekao neka hapse referendum jel je uplašen i svjestan hapšenja.
    (Sandzak, 26. septembar 2016 16:12)

    Па нек дође Инцко у Бањалуку да га уxапси. Од данас па надаље, Српска је далеко више држава него Босна. Сулудо је што уопште постоји као држава.
    (Александар, 26. septembar 2016 16:24)

    # Link komentara

  85. Tužilaštvo BIH nema snagu za ovu operaciju i to je potpuno jasno.No mene zanima da li se ovo realizuju obećanja USA, oni su i u današnjem zvaničnom saopštenju State Departmenta naveli da će odgovorni snositi posljedice.Ako su ovo USA krenule da rješavaju Dodika onda mu je to razlog za brigu
    (Ja, 26. septembar 2016 16:23)

    # Link komentara

  86. @istina da sveg drzi do prava i pravde onda nebi kvazi drzava Kosovo bila proglasena i priznata. Rezolucija UN kaze da po rezoluciji 1244 to je deo Srbije pod upravom UN. Neke zemlje priznaju ono sto one misle da je pravo i pravda. Nepostuju ni UN ni pravo ni pravdu. Prema tome pravo i pravda su rastegljiv pojam iako su stvari jasne ko dan.
    (bucko lazmisljam, 26. septembar 2016 16:21)

    # Link komentara

  87. Pa i svi koji su izasli na referendum nacinili su isto krivicno delo. Hoce li da probaju sve da ih pohapse?
    (Aleksa, 26. septembar 2016 16:21)

    # Link komentara

  88. Да се ја питам, најавио биx одмаx референдум за независну Српску. Са овима нема заједничког живота.
    (Александар, 26. septembar 2016 16:18)

    # Link komentara

  89. Zašto poziv a ne direktno hapšenje? jeli da se Dodik ponizi sam kada dodje na saslušanje?
    (Sandzak, 26. septembar 2016 16:17)

    # Link komentara

  90. Izvrsna vlast, nema imunitet.
    (saxxxx, 26. septembar 2016 16:16)

    # Link komentara

  91. Nema veze, vazno je da od danas se mnogo bolje zivi u RS , plata 3 puta veca ... !
    (Stiki, 26. septembar 2016 16:13)

    # Link komentara

  92. Opet čitav svet protiv Srba???Svet se mora menjat iz korena.
    (Mitar, 26. septembar 2016 16:12)

    # Link komentara

  93. Ne Dodik nema imunitet i to je potvrdio i Incko a Dodik sam sinoć rekao neka hapse referendum jel je uplašen i svjestan hapšenja.
    (Sandzak, 26. septembar 2016 16:12)

    # Link komentara

  94. Ovako cete samo izazvati jos jedan referendum, za otcepljenje.
    (Anon, 26. septembar 2016 16:11)

    # Link komentara

  95. podrska pravnoj drzavi,ko ide protiv ustava ide i protiv drzave....
    (Zigzag, 26. septembar 2016 16:10)

    # Link komentara

  96. Zna li tuzilac da Dodik kao institucija ima imunitet?Nek dodje neko u Banja Luku sa nalogom za prisilno privodjenje ! Ha,ha,ha,ha,ha.....
    (cobo, 26. septembar 2016 16:05)

    # Link komentara

  97. Bolje se manite izazivanja sukoba u BiH, jer ćete isterati milion ljudi na ulice ovim potezom.
    (Gospodo iz tzv. Ustavnog suda, 26. septembar 2016 16:02)

    # Link komentara

  98. Valjda sad treba gradit dobro susjedske odnose a ne destabilizaciju regiona,gdje je faktor mira i stabilnosti?
    (Dobri susjed, 26. septembar 2016 15:53)

    # Link komentara

  99. Poslije svakog pijanstva slijedi triježnjenje, samo što je ovo bilo svjesno pijanstvo i svjesno se ugurao prst u oko međunarodnoj zajednici, pa vrijedi sačekati i vidjeti kako to prolaze oni koji to namjerno iz inata učine. Uvjeren sam da će neki ovime završiti političke karijere, a kao gora varijanta i u zatvoru radi nepoštivanja odluka ustavnog sud, a zapad drži do poštivanja prava.
    (istina, 26. septembar 2016 15:53)

    # Link komentara

  100. BRAVO Samo po zakonu!
    (dosta je bilo, 26. septembar 2016 15:49)

    # Link komentara

  101. Пре одлуке о референдуму није испоштована још 91 одлука Уставног суда БиХ а више од пола се односи на Федерацију БиХ. Значи ли то да ће кривичне пријаве за непоштовање Уставног суда БиХ добити и сви ови случајеви пре референдума? Неће наравно, кривично се гоне само они који покушавају да бране Републику Српску.
    (Аник, 26. septembar 2016 15:46)

    # Link komentara

  102. Koga li će samo da saslušavaju, da neće Bosic, Cavic i Ivanic doci da daju iskaze??
    (demokratura, 26. septembar 2016 15:28)

    # Link komentara

  103. Znači počinje tortura i disciplinovanje nas Srba u BiH.........strašno je teško živjeti u BiH ako niste znali
    (demokratija ala EU...., 26. septembar 2016 15:06)

    # Link komentara

  104. "Tužilaštvo BiH u narednom periodu postupaće u skladu sa zakonom."

    To, malo, za promjenu...???
    (Banjalučanin, 26. septembar 2016 14:16)

    # Link komentara