1. Bata Stojkovic

    Zaboraviste da napiste da je Rusija glasala u SB UN za te sankcije samo je Kina bila uzdrzana, a da je posle glasala u generalnoj Skupstini UN da nas izbace iz clanstva UN samo su protiv bile SRJ,Kenija, Svazilend, Zimbabve,Tanzanija , neke nisu glasale a neke su bile uzdrzane . Takodje su glasali da se izbacimo iz KEBS sadasnje OEBS.
    (BBB, 29. avgust 2016 14:42)

    # Link komentara

  2. 2+2=5

    Kako rusofili u Srbij brane Rusiju i sve gledaju jednoumno kao i Rusi.Krime je pripojio Ukrajini sovjetski predsednik pre neku deceniju tako da ne moze da bude ono uzimala davala uz pomoc rata i manjine.
    Zasto Ukrajinci bas ne vole Ruse pa mozda i zbog toga sto je zavajujuci sovjetskim vlastima 30 godina namerno od gladi pobijeno nekoiko miliona Ukrajinaca. Sto se tice Baltickih drzava Estonije,Letonije,Litvanije one su dobile 1917 nezavisnost od Rusije kao i Finska. Za vreme II svetskog rata su stale na stranu Nemaca, zbog toga su kaznjeni okupacijom koja je trajala 45 godina od strane SSSR i nisu imali ni drzave nego su postale 3 republiek SSSR pod dominacijom Rusije i Rusa i, sto se tice te manjine za koju se sekirate pa ona je prinudno naseljana posle II Svetskog rata u te repbuile da se promeni etnicka struktura tih neposlusnih republika dok su mnogi iz tih drzava izgubili zivote u nekim bespucima SSSR u poznatim kazamtima za protivnike rezima.
    Gruziji je oteta terirotrija gde su rusi manjina, kada je gruzijska vlada pokusala da uspostavi red u tim pobunjeinm oblastima pod dominacijom Rusa. Iz ovoga se vidi ko je bahat, a to je Rusija i njeno rukovodstvo.
    (Podsetilac, 29. avgust 2016 14:39)

    # Link komentara

  3. @istina

    Međunarodni sud pravde odlučio je da pisana deklaracija o nezavisnost Kosova ne krši međunarodno pravo a ne čin proglašenja nezavisnosti Kosova. Čitaj pažljivije!
    (bez_cenzure, 29. avgust 2016 10:05)

    # Link komentara

  4. “Nakon odvajanja Kosova, što nije bilo u skladu sa međunarodnim pravom, protiv nas na Zapadu nisu bile uvedene nikakve sankcije“, dodao je Gizi.

    G. Gizi, pozdravio te Medjunarodni Sud Pravde u Hag, kao JEDINO telo koji može tumačiti to međunarodno pravo i koji JASNO rekao da Kosovo NIJE kršilo nikakvo međunarodno pravo, ni rezoluciju 1244 Saveta Bezbednosti. Pojedinci mogu da pričaju šta god im je volja ali niko ih ne uzima u obzir.
    (istina, 29. avgust 2016 09:07)

    # Link komentara

  5. Dobro je sto se s zapadne strane ponekad pojavi po koji glasnik istine, makar i bez odjeka.
     (putar, 29. avgust 2016 07:54)

    # Link komentara

  6. stalno spominjete rusku bahatost prema susedima, onda kako ukraijina sve ove godine koci isporuke gasa za eu ako joj se ne oprosti dug?, kako balticke zemlje dizu spomenike ss divizijama i zabranjuju ruski jezik polovini svog stanovnistva?, kako gruzija organizuje puc u moskvi devedesetih? to sve nije bahatost? to je demokratija? zato u srbiji jesu plate dvesta evra dok rukovodioci, vlasnici firmi i kriminalci su postovani kontraverzni boznismeni. srpski narod polako tone u potcinjenost i mazohizam. probudite se i pogledajte nebo, ono je isto za sve.
     (2+2=5, 29. avgust 2016 07:19)

    # Link komentara

  7. Gizi za sledeceg kancelara ! tako bi Nemacka pokazala Svetu da ima mozga.
     (TUCKE, 29. avgust 2016 06:33)

    # Link komentara

  8. Nikakve veze nemaju principi nepovredivosti granica, igraju samo interesi i pravo jačeg. Uvek bilo i biće još dugo. Najmoćniji u svetu diktiraju međunarodni poredak, po nekad ga i pogaze kad zbog izuzetka ne vredi menjati pravila. Borba zapada i Rusije nije sukob principa već interesa.
     (Stavra, 29. avgust 2016 04:24)

    # Link komentara

  9. @Men Regionalna sila sa preko 9.000 nuklearnih ICBM-a. Regionalna sila koja moze Saturn da izbaci iz orbite.
    (Gross, 29. avgust 2016 03:57)

    # Link komentara

  10. Zapad po nekoj inerciji ide sve dalje i dalje kao da su slepi. Sve se nadam da postoji neki smisao i kontrola, onda se podsetim na 1812, 1914, 1941, INERCIJA demonizovanja Rusije isto kao nas devedesetih, samo, Rusi nisu mi, nejaki i nemocni da odgovore! Valjda ce neko uman sa zapada da stane na vreme!
     (rabo, 29. avgust 2016 03:56)

    # Link komentara

  11. A jeste, vala, trebalo je. Al ko bi to smeo i mogao? Jedino ako gospodin nije mislio na njihovo biracko telo kom se i obratio ovom prilikom
     (bratonozic, 29. avgust 2016 03:06)

    # Link komentara

  12. Umesto da zapadu budu uvedene sankcije one su bile uvedene nama. A o izbacivanju iz UN i sankcije protiv sportista kakve nikome ni pre ni posle nisu uvedene da ne govorim. Ono je bilo bukvalno silovanje jedne zemlje koja je bila medju osnivacima UN. Da je i malo casti UN bi trebao da se javno izvine Srbiji. Umesto toga oni kosovskim Albancima tolerisu ono sto nikom drugom ne bi.
     (Bata Stojkovic, 29. avgust 2016 01:50)

    # Link komentara

  13. Govori ovog coveka se i dan danas prepricavaju i preslusavaju! Covek za postovanje!
    (nemacka, 29. avgust 2016 01:19)

    # Link komentara

  14. “Putin je tip borca sa tigrovim stiskom..." Hvala lepo, dovidjenja!
    (zmitjkoe, 29. avgust 2016 00:03)

    # Link komentara

  15. Da

    Da raznorazne "nevladine" organizacije,organizacije tipa UN,EK itd. zaista rade svoj posao po zakonu,Da,trebalo je uvesti sankcije zapadu.
    (Kratko i jasno, 28. avgust 2016 23:34)

    # Link komentara

  16. Regionalna sila u irtocnoj evropi,maloj ziji,bliskom i srednjem i dalekom istoku,severnom polu i mediteranu.
    Nobelovac je zasleplen.
    Da se razumemo,zivim u srbiji a na ameriku gledam sa divljenjem i zato sam besan na njihov STATE DEPARTMENT
    (max, 28. avgust 2016 23:16)

    # Link komentara

  17. Zasto Srbi uvek traze nekog da potvrdi njihovu verziju "istine" kad je nazalost ta verzija pogresna i ne da nam napred. Rusija je okupirala deo Moldavije mnogo pre Kosova. Ne nije medjunarodni poredak poljuljan na Kosovu on se uvek ljuljao a svet ne razmislja o Kosovu zato sto ni mi nismo nikad razmisljali o drugima pre.
     (EU, 28. avgust 2016 23:15)

    # Link komentara

  18. Gospodine politicaru to se u svetu zove korupcija.
    Ako dobije neka struktura odlucivanja u svetu pare da prizna kosovo,kosovo ce biti priznato.Ono o cemu smo mi srbi pricali pre dvadeset godina sada dolazi na naplatu i vi ste previse zagazili u nemoral i trba vam "perestrojka",upravo zbog te perestrojke rusi su sada u poziciji da sire sagledavaju probleme u koje ste vi ubacili evropu.Podrzavanje fasizma u hrvatskoj i ukrajni nisu tolerisali rusi nego vi!
    (max, 28. avgust 2016 23:11)

    # Link komentara

  19. Bilo kako bilo, nas su polupali 99 god i nikom nista !
    (Aleksa, 28. avgust 2016 22:41)

    # Link komentara

  20. Naravno da je trebalo, samo sto nije imao ko da se zalaze za to. Svakoj drzavi koja izvrsi agresiju na neku suverenu zemlju treba uvesti sankcije. Sankcije Rusiji su pravi primer da se svet menja i da je nekome stalo do postovanja medjunarodnog prava.
    (Jasdf, 28. avgust 2016 22:38)

    # Link komentara

  21. Оно што је смешно а то је да је Обама, Русију назвао регионалном силом. Мислећи да ће тако да ту земљу стави у раван са неком чланицом НАТОа.
    Колико треба човек бити слеп па да не види на карти и глобусу не види сав бесмисао своје изјаве.
    (Меn, 28. avgust 2016 22:37)

    # Link komentara

  22. Ovaj nikako da prežali pad Berlinskog zida. Mogao je da danas bude predsednik Istočne Nemačke.
    (Miki, 28. avgust 2016 22:28)

    # Link komentara

  23. Da Nemacka nije kocila Ukrajinu i Gruziju na putu u NATO zarad severnog toka i ekonomskih odnosa , sada ne bi imali Juznu Osetiju, Ahbaziju, Krim, Novorusiju , ekonomske sankcije Rusiji a i ruska bahatost prema drzavama susedima i ostalim drzavam bi bila mnogo blaza.
    (bbb, 28. avgust 2016 22:23)

    # Link komentara

  24. @Marko
    Ko god da je izvor informacija, imaš internet, pa možeš proveriti. Ne možeš na taj način rasudjivati o verodostojnosti informacija. Uzgred, trebaš biti i tolerantan. Očigledno da si elergican na proruske medije, ipak moras shvatiti da postoji druga strana. Ko treba da sudi šta je ispravno, a šta nije? Ti, ja, sudije ili dela? Meni trenutna ili u poslednjoj deceniji globalna spoljna politika je primamljiva sa istoka, no sa zapada. Da li je to razlog da se ti i ja zbog toga omalovažavamo. Ne, nije. Zato poštuj druge, da bi i ti bio poštovan. Aj uzdravlje i želim ti sve naj naj...
     (drale, 28. avgust 2016 22:20)

    # Link komentara

  25. Ovaj čovek iako jako bogat nema apsolutno nikakve ingerencije ni za poslaničku menzu nažalost, to je realnost.
     (Delije Čikago, 28. avgust 2016 22:20)

    # Link komentara

  26. Bravo, sve je to lepo, zna to i Merkel, Obama... ali koliko se ja razumem u politiku, dok tako budeš pričao nećeš imati uspeha u politici.
    Promeni ploču, zaigraj na kartu poslušnosti, pa ćeš se iznenaditi koja se sve vrata otvaraju!?
    Ako ne veruješ, pogledaj samo "slučaj" premijera Srbije, i sve je jasno.
    (Perko, 28. avgust 2016 22:09)

    # Link komentara

  27. Politicar i najmanje stranke u Nemackoj ima veliki uticaj kojeg niko ne treba podceniti,pogotovo kod stvaranja koalicija.Levi blok
    SPD,Zeleni i Linke(levi od Gregora Gizija medju kojima su i bivsi komunisti iz DDR-a)imaju vecinu,ali CDU tu vesto manevrise ucenjujuci Socijaldemokrate da ne suruju s komunistima a i veliki pritisak SAD postoji.
    Pitanje je dana kad ce levica preuzeti vlast i to je voda na rusku vodenicu !
     (cobo, 28. avgust 2016 21:58)

    # Link komentara

  28. Poslednjih godina pratim politicke dogadjaje u Nemackoj, njihove politicare i diskusije u Budestagu. I mogu reci, ne zato sto je to sada izjavio i zato jer je bio predsedavajuci "levicara", da je to jedan od najinteligentnijih politicara u Nemackoj. Ali zbog pripadnosti stranci koju SAD i uopste zapad ne podnosi, nikada nije uspeo zauzeti visoku poziciju u Nemackoj vladi. STETA!!!
    (Posmatrac sa strane, 28. avgust 2016 21:50)

    # Link komentara

  29. Izvor:Sputnjik! I vise nego jasno.(Marko)E vidis Marko. Svet je totalno polarizovan. Vise nije vazno sta je istina (a sumnjam da cemo je ja i ti ikada saznati), problem je sto ljudi vise ne misle svojom glavom vec svojim izborom. Istina je odavno prezaljena.
    (Sasa, 28. avgust 2016 21:46)

    # Link komentara

  30. @ marko Шта си хтео да кажеш својим коментаром?Да је "Спутњик" то
    измислио?Да је тако,човек би реаговао и рекао да су измислили.По
    теби само западни медији пишу,говоре истину,а руски лажу.Грдно се
    вараш.
    (артиљерац, 28. avgust 2016 21:40)

    # Link komentara

  31. "uvesti sankcije Zapadu"
    Jel to kao ozbiljno?
    Efektivne sankcije moze uvesti samo ekonomski jaca strana. Jos ako je i vojno mocna mozes samo da joj pljunes pod prozor. Elem...
    (vanzemaljci, 28. avgust 2016 21:35)

    # Link komentara

  32. Meni je nekako najneugodnije sto Srbiju iz Z. Evrope podrzavaju uglavnom komunisti ili fasisti.
    (Mitron, 28. avgust 2016 21:29)

    # Link komentara

  33. @Izvor: Sputnjik! I više nego jasno.
    (Marko, 28. avgust 2016 20:46)

    Tebi izgleda ipak nije jasno, oni prenose pisanje lista Di Velt.

    [link]
    (Veroljub, 28. avgust 2016 21:26)

    # Link komentara

  34. Nije jedna zemlja u poziciji da inicira medjusobne sankcije sa celim zapadnim blokom.
     (Filip, 28. avgust 2016 21:21)

    # Link komentara

  35. Opasno je za nas to sto oni polako ali sigurno menjaju pricu.
     (Mihajlovic u sredinu, 28. avgust 2016 21:18)

    # Link komentara

  36. Razuman političar.
    (Optimista, 28. avgust 2016 21:17)

    # Link komentara

  37. srpski zet
    (ha, 28. avgust 2016 21:16)

    # Link komentara

  38. Bravo!
     (Robert iz Čačka, 28. avgust 2016 21:12)

    # Link komentara

  39. Gregor je jedan postovan i pametan covek, ali nisam siguran da njegovo misljenje ima uticaja na odluke kanzelaramta u nemackoj.
    (willi, 28. avgust 2016 21:09)

    # Link komentara

  40. Malo je ljudi u Evropi koji razmisljaju ispravno,a i vecina takvih tesko dolaze do situacije da se njihove reci cuju,uglavnom se takvi cenzurisu, a u slucaju da ne prekine sa svojim govorima pojede ga mrak.
    (Boki,Nis, 28. avgust 2016 21:01)

    # Link komentara

  41. Car.
    Neka ste im rekli, Vas ce cuti.
    (marija, 28. avgust 2016 20:55)

    # Link komentara

  42. Sve tacno. Od 2013. se promenila globalna politika.
    Samo kako to objasniti polupismenom svetu ne samo u Srbiji vec i u gotovo celom svetu. Prema RUsiji se ophode (pre sveda SAD i Britanija)nekulturno, nevaspitano, bezobrazno i prostacki. Mediji? Skandaloznoooo.Prvi put priznajem u zivotu svom da su RUsi ispali u politici mnogo veca gospoda.Da covek ne poveruje. Nudili su zapadu da se pregovara o Ukrajini, ovi ih iskulirali i napravili gradjanski rat. Retko ko to objavljuje i zna. Iran - Rusi spojili SAD i Iran i pregovarali sa njima i skinule se sankcije. BEz Rusa nemoguce. SIrija - pregovaraju RUsi i Amerikanci i niko dugi (kao i slucaj Irana), ostali se slikaju.
    ZOmbiji nista ne kapiraju
    (ema, 28. avgust 2016 20:55)

    # Link komentara

  43. Evo ga i njega
    (Luli, 28. avgust 2016 20:54)

    # Link komentara

  44. Izvor: Sputnjik! I više nego jasno.
     (Marko, 28. avgust 2016 20:46)

    # Link komentara