1. Нама су стандарди и европска развијеност потребни због нас самих а не због ЕУ. Једном када их будемо достигли, ако се тo икада деси, ЕУ нам неће бити потребна. Зашто би било која развијена држава сада улазила у ЕУ? Улазе само неразвијени који се надају некаквој милостињи.
    (Митбастер, 25. maj 2016 04:12)

    # Link komentara

  2. Da li je moguce da se toliko "lozite" na jeftine populisticke tirade u sluzbi referendumske kampanje,kojih se posle sprovedenog referenduma niko nece ni secati,potpuno nezavisno od ishoda istog? P.S. Britanija ostaje u EU,garantovano!
    (Keti S., 25. maj 2016 02:29)

    # Link komentara

  3. Srbija, Crna Gora, BiH, Makedonija, Albanija i Turska neće nikada postati punopravni clanovi Evropske Unije iz prostog razloga sto :
    1. Hriscani sa zapada ni pod razno ne zele Tursku i Albaniju u svom clanstvu.
    2. Ostale drzavice sa velikim brojem muslimanskog zivlja sluze i sluzice kao izgovor u prepucavanjima sa Turskom da religija nije uslov pristupa uniji.
    3. Siromasnih i na zapadu svakim danom sve vise i vise, posebno u imigrantskim getoima.
    4. Ukrajina iako za zapad investicija u prazno je je interesantnija zbog prepucavanja sa Rusima.
    (prof. Duduk, 24. maj 2016 17:54)

    # Link komentara

  4. Kada su bili izbori, i Vucic dobio vlast, onda se svi vade da nisu svi glasali. Kad bude referendum, i vecina glasa za EU, opet cete isto da pricate, da eto nisu svi izasli.

    Referenduma ce svakako biti, i on je bio u svakoj zemlji prije ulaska.

    Nitko ne bi bio u EU da ne mora. Nisu nemci dzaba ulazili, kao ni nitko drugi. Uspjeh lezi u okrupnjavanju. Nitko se ne moze odupreti Kini, Indiji i aziji uopste, ako je sam. To znaju i britanci...inace ne bi ni ulazili u EU
    (Jovan, 24. maj 2016 17:46)

    # Link komentara

  5. Kakva EU kakvi bakraci. Niko od zvanicnika EU do sada javno i otvoeno nije rekao da ce priznanje Kosova biti uslov za prijem, cak to i negiraju, ali svima je jasno da ce tako ipak biti. Dakle, u EU necemo uci sigurno (bar ne jos 30-ak godina i ako EU bude jos postojala tada uopste) dok se klima ili nesto drugo drasticno ne promeni. Za nas je vazno da pratimo put ka EU kao da cemo u nju uci, uzimati novac iz fondova itd, a kad do toga momenta dodje, ili ce biti veto, ili Kosovo ili Hrvatska ili sta god, od ulaska nema nista. Znaci za nas je vazno dostici standard Eu a onda clanstvo nije ni toliko vazno.
    (ffffddd, 24. maj 2016 17:42)

    # Link komentara

  6. Budimo realni, pa zar Srbija izgleda kao sredjena zemlja? Koliko je tesko da sami sprovedemo reforme i napravimo Srbiju ugodnim mestom za zivot a kako ce onda EU da to sprovede. Pa svi bi skocili da nam se mesaju u unutrasnje stvari. Simpaticno je da mnogi misle da samo sto nismo usli a u stvarnosti mozemo da razmisljamo o ulasku kada napravimo od Srbije normalnu zemlju. Medjutim ako uspemo u tome, onda nam EU verovatno ni ne treba...
    (Dragan Ostojic, 24. maj 2016 17:36)

    # Link komentara

  7. Srbija nije dobro došla u Evroazijsku uniju! Dođite malo do mene u Moskve pa ćete videti kako se Srbija ovde kotira a kako Nemačka, na primer. To što ruski ambasador priča po Srbiji je bajka za naivne Srbe, a to šta se u Moskvi radi je sasvim deseta priča.
    (Boris, 24. maj 2016 17:06)

    # Link komentara

  8. @poslednja sansa pred propast

    EU =/= Evrozona
    Za evrozonu postje Mastriht kriterijumi koje EU clanica mora da ispuni pre nego sto pristupi. 19 clanica EU su clanice EZ, ne cela EU...
    (Lorem Ipsum, 24. maj 2016 17:06)

    # Link komentara

  9. Znaci ulazimo u EU kad i Turska a to je N I K A D.
    (Zvonko, 24. maj 2016 16:51)

    # Link komentara

  10. Ajmo gospodo,referendum fino..pa da se svako izjasni o tom "putu za EU bez alternative".A valjalo bi i ograniciti uticaj raznih ambasada,narocito Britanske u Srbiji,odnosno,svesti ga na 0,a to takodje znaci i sankcionisati razna surovanja politickih stranaka u pomenutim rezidencijama kao svojevrsnu subverzivnu djelatnost.NVO koji se finansira iz inostranstva zakonom svesti pod stranu agenturu - sto i jesu,i da konacno malo odmorimo i pocnemo da radimo sami za sebe i mislimo svojom glavom!Sto,da nece da nas bombarduju opet ako necemo u EU,i necemo GMO vec hocemo da proizvodimo sami organsku hranu,ako cemo ekonomiju sami da uredjujemo a ne MMF da nam odredjuje..daj bre ljudi,osvijestite se,stalno ste u nekakvom strahu ako nam EU ne pruzi ruku da smo propali.Upravo je suprotno,dokaza oko nas koliko hoces,samo otvorite oci!
    (Hulkenberg, 24. maj 2016 16:34)

    # Link komentara

  11. @ M
    Nemoj da se vređaš. Nigdje ne kažem da je neko superioran ili inferioran, samo kažem što će EU tražiti od Srbije ako Srbija odluči da postane članica. Može Srbija odbiti sve te eu zahtjeve, moze odbiti dio a može reći i da ne želi postati članica. Izbor je na Srbiji a EU postavlja uvjete. Svako mora imati neku korist od političke odluke. Ta korist sigurno nije samo na strani novih članica i EU se rukovodi svojom koristi. Ako EU ne će imati korist od novih članica sigurno ih ne će ni primiti. Možda se EU i raspadne prije nego li zemlje kandidati postanu spremne za članstvo. Mi ne vidimo što će biti za godinu, dvije, pet...
    (Eu blues, 24. maj 2016 16:33)

    # Link komentara

  12. Хвала британци.....,хрвати ме разочарали
     (ИБАРСКИ МРМОТ, 24. maj 2016 16:33)

    # Link komentara

  13. Nadam se britanskom vetu jednog dana ako i kada dodje. To ce biti najbolja stvar koju ce nam nasi provereni prijatelji uciniti...
    (mlekadzija, 24. maj 2016 16:16)

    # Link komentara

  14. Lepo je danasnji ekspoze Vucica i objasnio na kom je mestu Srbima EU. Nama je bitno da mi tezimo ka EU, da sredimo sudstvo, ekonomiju, vladavinu prava, da radimo na sebi. Iskreno da sutra udjemo u EU pola Srbije bi izaslo iz zemlje (ioanko se to desava ali teze je) i onda zali Boze sta ce ostati ovde. Eto Vam primera Hrvatske gde je standard 3x bolji pa im pola zemlje sto vredi otislo da radi za Irsku ekonomiju. Treba se fokusirati na IT, uloziti u infrastrukturu, slivno Rumunima, tako se mnogo lakse moze prebroditi taj 'problem' sa granicom.
    (Tex, 24. maj 2016 15:53)

    # Link komentara

  15. Da se ne lazemo Srbija Turska Albanija Makednonija ne da nisu bliže EU već su svakog dana sve dalje i dalje i to sve brže.
    Zašto zato što vladaju korupcija diktatura kriminal i primitivizam.
    Srbija nazaduje jer najškolovaniji beže iz zemlje u kojoj se raspada i društvo i država tj partija je preuzela državu. Pravda ne postoji ako si blizak uz vlast, sud ne osudje ni za najteža krivična dela.
    Skoro 50% stanovništva je na ivici siromaštva, srednja klasa je proterana jer vlasti ne trebaju oni koji misle svojom glavom već neobrazovani socijalni slučajevi koji ce da pojedu pljeskavicu i pivo i to im je uspeh tog dana.
    Da sam EU i da se pitam nikad ove zemlje ne bi ni pustio jer bi donele samo problem.
    Pošto sam Srbin a ne EU, biće nam bolje kad sami to postignemo a ne kad se udamo u EU koja nas ovakve ni nece. Ne samo da nas oni neće već svi pošteni vredni i radni pobegoše iz ovog feudalnog vilajeta, gde polupismeni otimaju vlast, a običan narod sve gore živi. Meni je porez sa 12.000 2102 otisao na 14 pa 26 pa 2016 na 30.000 za stan od 65 kvm u bgd. Vlast tlači i pljačka narod. A ne umeju neshvataju i nemaju iskustva kako da sa otetim parama naprave neku dobrobit
    (ni ne treba, 24. maj 2016 15:45)

    # Link komentara

  16. dajte da mi sredimo svoju drzavu, da donesemo i sprovodimo zakone u skladu sa evropskim, da ojacamo institucije i uradimo sve sto treba.
    kad to uradimo, zvace nas oni sami da udjemo u uniju a tad ni ne moramo ako necemo.
    samo da zivimo u normalnoj drzavi.
    (mrmlj, 24. maj 2016 15:33)

    # Link komentara

  17. EU... kome treba nesto sto se urusava iznutra jer je stvorena birokratija ubija.
     (alkor, 24. maj 2016 15:33)

    # Link komentara

  18. Dragi rusofili i protivnici priključenja EU, samo da dam podatak da je carina na uvoz automobila nekada bila 100% + porez. Da nam nije te EU i SPP još bismo vozili samo Zastavina vozila, a da ne pričam o ljudskim pravima i ostalom... Pauci bi nebo premrežili da nije njih, Rusi bi gospodarili ovom zemljom kao svojom gubernijom (od čega ni ovako nismo daleko), a mi bismo i dalje sanjali mir i predvidivu budućnost. Britanci imaju jak separatistički pokret (prema EU) i Kameronovi ljudi samo pokušavaju da kompenzuju udarce koje primaju na ovaj način. Kada prođe opasnost od Brexit-a, promeniće se i retorika, a naš put će se nastaviti. Naš je interes priključenje, njihov je interes priključenje, a za nove članice doneće neku zabranu zapošljavanja radnika iz njih 10 godina od prijema i rešiće sve probleme.
    (Alexa, 24. maj 2016 15:29)

    # Link komentara

  19. EU ima svojih prednosti i svojih minusa. Narod bi trebao imati detaljne podatke o plusevima i minusima članstva i na referendumu odlučiti kuda želi. Stvari treba gledati u dužoj perspektivi a ne u perspektivi 10-20 godina. Niko ne zna kako će EU završiti a kako njezine pojedine članice. Previše je izazova pred EU (duznička kriza, kriza eura, izbjeglićka kriza, neslaganje članica, starenje stanovništva, uzlet novih svjetskih sila, mogući konflikti raznih relacija, srljanje u nepoznato, nametanje rodne ideologije, rušenje svih tabua, relativizam svih vrsta, na kraju dekadencija i raspad ili novi uzlet).
    (Krhko je znanje, 24. maj 2016 15:23)

    # Link komentara

  20. @ Srbija će morati sve ispregovarati, sve implementirati (pokazati da to funkcionira u praksi), priznati Kosovo, uredit odnose sa Kosovom...
    ---…--
    Ma daj, sta naprica. Ne mora Srbija nista. Umemo mi da razmisljamo i svojom glavom. Nismo od juce. Bilo je ovde i tezih vremena, pa smo zivi i dalje smo tu, a sta ce biti, to ce vreme pokazati. Kada pogledamo malo oko sebe i situaciju u svetu koju vam konstantno nabacuju Evrtopa i ti isti Englezi, shvatamo koliko smo ustvari dobri i ispred civilizacijski od vas " naprednih " evrospskih sistema vrednosti... Neka hvala. Nije nama tako lose i ne treba mi niko da me svrstava u nakakve bolje evropske standarde. Evropa smo mi odavno za ostatak Evrope i ta ista Evropa ce morati malo da se potrudi da se opravda od losih poteza i navika zadnjih decenija. U Srbiji se uvek dobro zivelo, slobode koliko hoces, a njima to i smeta, nas nacin zivota i vecni prkos...
    (M., 24. maj 2016 15:16)

    # Link komentara

  21. @Kvante
    Kako bi ti isao i usao u tu uniju?
    Preko Bugarske, Rumunije ili Madjarske koje su u NATO i EU a nalaze se izmedju nas i te mrske Unije?
    Da li bi nas ta unija branila ako nas neko napadne? Sta bi radili rusi, preleteli NATO teritorije i dosli da pomognu?
    Svakakve gluposti covek ovde moze da procita...
    (Bojan, 24. maj 2016 14:59)

    # Link komentara

  22. Nece ona nidje!
     (Vlada, 24. maj 2016 14:55)

    # Link komentara

  23. Srbija će morati sve ispregovarati, sve implementirati (pokazati da to funkcionira u praksi), priznati Kosovo, uredit odnose sa Kosovom (to znači da sve funkcionira u politici, ekonomiji, životu običnih ljudi), odreći se skoro svake suradnje sa Rusijom (vojne, politićke, ekonomske), potpuno se odreći vanjske politike tj. morat će provoditi vanjsku politiku EU i tek tada ako to sve realizira pristupanje će se ratificirati u parlamentima sadašnjih članica. Sama ratifikacija traje minimalno dvije godine. Vučić je svjestan svega toga ali narodu to ne želi reći.
    (Eu blues, 24. maj 2016 14:54)

    # Link komentara

  24. a brate realno...i nismo za EU...mozda velika banalnost ali provozajte se samo nasim putevima...manjim gradovima selima...u prevodu...NECE ONA(Srbija) NIDJE !!!
     (virus, 24. maj 2016 14:42)

    # Link komentara

  25. O ovome ne odlučujemo ni mi,a još manje VB.Zna se ko je glavni baja,i ako baja naredi puštaj,tako će i biti.Kakav veto,kakvi bakrači.
    (alternativni brestovik, 24. maj 2016 14:42)

    # Link komentara

  26. Drzava sa ovakvim vecinskim stanovnistvom i ovakvim izabranim rukovodstvom ce uvek biti na marginama Evrope. Pa cak iako nekim cudom udjemo u EU, nista se ovde nece promeniti. Nisam pobornik teze da je u EU med i mleko, ali cinjenica je da bi to svakako bio nekakav korak napred, jer jednostavno Srbija je geografski u Evropi...problem je samo sto je po strukturi stanovnistva obicna ruska zabit u Sibiru, i to se nikada nece promeniti.
    (realan srbin, 24. maj 2016 14:37)

    # Link komentara

  27. Treba ceniti nacije poput Kine koja nikad nikog nije napala....
    (kizaru, 24. maj 2016 12:55)

    Kina ima vise-milenijumsku tradiciju imperializma. Njihova kultura do uspona komunizma, a verujem i danas, je bila bazirana na konceptu posebnosti i imperije, dok su svi ostali etiketirani raznim stepenima varvarizma. Velika Britanija ja malo dete za njih.
    (Sasa, 24. maj 2016 14:21)

    # Link komentara

  28. Srbija je svakako dobrodošla u Evroazijsku uniju tako da imamo alternativu.
     (Kvante, 24. maj 2016 14:17)

    # Link komentara

  29. O tome ionako ne odlucuju americke drzave i kolonije medju kojima je i Engleska. Potrebno je da se o tome saglasi savezna vlada.
    (alexa, 24. maj 2016 14:12)

    # Link komentara

  30. Za ostanak u EU: "Nece Srbija skoro, nema razloga za brigu". Protivnici: "Srbija samo sto nije postala clanica eto problema.
     (levo, 24. maj 2016 14:05)

    # Link komentara

  31. eto i vi da nam ucinite. nemojte nas primiti i bicemo vam zahvalni.
     (Dejan, 24. maj 2016 14:04)

    # Link komentara

  32. Živim 12 godina u VB,radim u oblasti stočarstva,završio sam fakultet u Beogradu,ukazala mi se prilika da odem,otišao sam i ne kajem se.Nikada me politika nije zanimala,ali od kada su ovi na vlasti,VB je dosta promenila stav prema Srbiji.Ljudima kad pričam da moji rade za 180e mesecno (oko 150funti, ne mogu da veruju.A tek afere,zastrašivanje neistomišljenika,uzaludna i prazna obećanja.Mi kao Srbi treba takođe da promenimo svest,kako bi imali bolju budućnost
    (Aleksa, 24. maj 2016 11:51)

    ja zivim 15 godina u svabiji i kapiram taj pokvareni sistem iznutra. i ne zelim da se menjam ni malo. kad bolje sagledas bice i tebi jasno.
    (nije zlato sve sto sija, 24. maj 2016 13:57)

    # Link komentara

  33. Surovo realno i iskreno.Za one koji žive u ubedjenju da su civilizacijski makar u predgradju Evrope eto razočarenja.Na nivou smo Turske i Albanije po njihovim rečima, i da ne bude zabune i ostali deo EU tako misli samo što igre bez granica još traju.Ponovo domaći zadatak dežurnim političarima
    kako odbraniti platformu koja traje šesnaest godina.
    (padjine969, 24. maj 2016 13:56)

    # Link komentara

  34. Mozda bi sa ovim trebalo upoznati Vucica?
    (Mufljuz, 24. maj 2016 13:46)

    # Link komentara

  35. ... Neke su u Evrozoni ali nisu u EU, kao npr Crna Gora".
    (Sonj, 24. maj 2016 12:00)

    - nije CG ni u kakvoj zoni. jednostavno koriste evro.
    (majtimajk, 24. maj 2016 13:45)

    # Link komentara

  36. Svaka država štiti vlastite interese. Svaka ima pravo na veto. Koji je interes sadašnjih članica da u EU uđu nove problematićne države?
    (Socijala, 24. maj 2016 13:35)

    # Link komentara

  37. Citam i ne verujem kakvi komentari. Zar zaista neko misli da Englezi ne zele da Srbija udje u EU zbog Rusije. Oni ne zele emigrante sa Balkana. Dosta im je nekoliko miliona Poljaka koji su dosli samo zbog socijalne pomoci. Briga njih za Rusiju i Kinu. Ljudi ne zele da placaju porez da bi odatle neki emigrant dobijao socijalnu pomoc i besplatni smestaj. Da li biste bi voleli da Srbija bude preplavljena strancima ali ne strancima koji ce da prodju za 24 sata kroz Srbiju nego da trajno ostanu i da im Srbija daje socijalnu pomoc i besplatan smestaj u solidnim stanovima a ne barakama.
    (Goran, 24. maj 2016 13:31)

    # Link komentara

  38. Srbi su vekovima bili granicari izmedju Azije(Turske) i Evrope(Austrougarske).Zbog svog geografskog polozaja Srbija u ovoj migrantskoj krizi treba EU da bi pojacala bezbednost na granicama.Britansko stavljanja Turske i Srbije u istu grupu zemalja je spin jer je razlika i u geografskom polozaju a i u interesima.
    (interesi...., 24. maj 2016 13:30)

    # Link komentara

  39. Obećavali su EU samo dok Vučić nije potpisao Briselski sporazum i NATO po Srbiji.
    Srbija je prevarena!
    (marija, 24. maj 2016 13:23)

    # Link komentara

  40. Na stranu priče da li je dobro ući ili ne u EU, najjači argument protiv novih članica je terorizam, a EU, isti taj terorizam gaji u svom dvorištu...
    (Милош, 24. maj 2016 13:20)

    # Link komentara

  41. @necete u francusku

    druze moj. nije Hr puno bolja od SRB. Slavonija je u velikim problemima, Dalmacija da nema izlaz na more bi imala sličnu sudbinu Slavonaca. Zgb+ Istra jos kolko tolko. tako da nema potreba dragim susjedima soliti pamet. Živio sam vani kao student i zapadnjacima je Srb i Hr ista stvar..

    Poz svim dobrim ljudima..
     (zg boy, 24. maj 2016 13:13)

    # Link komentara

  42. Zagovornike ulaska Srbije u EU ne treba da plasi ovaj komentar. Engleski politicari i njihovi mediji cesto prave haos i razocarenja i u samoj EU. Pogotovo vole da kinje i nipodastavju male zemlje i narode u okviru clanica EU iz nadobudnih sebicnih licnih interesa. Pored toga dolazi do potvrede stavova Sarla de Gola koji ce protivio ulazku Britanije u evropsku zajednicu kao trojanskog konja USA preko koje ce ova sila imati ucenjivacki potencijal prko svog zastupnika EU. Britansko nekonstruktivno ponasanje je vise vezano za protivljenje nekih zemalja EU da se potpise TTIP izmedju EU i USA po diktatu Amerike nego sa migratornom krizom ili terorizmom.
    (DAVOR, 24. maj 2016 13:09)

    # Link komentara

  43. Vi opet dramite i mnogo ste najvni. Prvo, ovi pricaju o Turskoj a vi mislite da se sve vrti oko Srbije. Drugo, svi znamo da VB nema nikakvu moc. Ovo sve vrte Amerikanci. Njima je potrebna Turska protiv Rusije i zbog toga im cine i obecavaju clanstvo u EU. Srbija, CG, MK itd. saraduju sa Rusijom, i zato hoce nas da prime, da nas lakse kontrolisu. Ako Amerika odluci da smo im potrebni, ulazimo! Mislite da VB sme Americi da se protivi?
    (lala, 24. maj 2016 13:06)

    # Link komentara

  44. Samo u se i u svoje kljuse,sramota je vec vise moljakati i spustati se na niske grane da bi prisupili EU.Dali znate kako nas ismejavaju kada politicari mole i kume daim se pridruzimo? Nas je problem sto bi mi hteli sve da imamo ali da to neko drugi finansira.Nemote misliti ako se ne radi bilo tamo ovde isvojim pet prstiju i znojem sopstevenim ne postignes svoj standard, jer tiga niko drugi nece stvoriti. Srbija je srednje razvije zemlja , nas su slomili ratovi sankcije, ali se to mora prevazici i stavrati nove vrednosti, ugled na Nemacku posle drugog rata, gde je bila sva tako reci unistena i porusena. Ali radom samo radom su postigli da budu najbogatiji u Evropi.
    (R,Zivkovic,R-dam, 24. maj 2016 13:05)

    # Link komentara

  45. Bravo Perun, davnoooo nisam procitao pametniji, logicniji i precizniji komentar. Bravo!
     (MikiS., 24. maj 2016 13:00)

    # Link komentara

  46. @magistar

    Sve je to ok sto ste napisali ali mi da udovoljavamo i da se dodvoravamo naciji koja je svoju ekonomiju podigla preko kolonija, koliko zemalja je unisteno da bi Britanija bila sila sto po meni odavno nije... Treba ceniti nacije poput Kine koja nikad nikog nije napala i sama gradi svoju ekonomiju a ne na tudjoj grbaci i jos da nas gledaju sa visina. Najveci licemeri i najvece zlo su oni doneli nama gurajuci nas u ratove a onda nam okrenuli ledja kad nam je najpotrebnije bilo.Daleko im lepa kuca....
    (kizaru, 24. maj 2016 12:55)

    # Link komentara

  47. Gadi mi se evropa, ocaj, licemerje alavost, bagra najobicnija.
     (CND, 24. maj 2016 12:54)

    # Link komentara

  48. Za Srbiju i ostali zapadni Balkan je najvažnije da započne pregovore o pristupanju,pa makar nikad ne ušli u EU.Pregovori su bitni iz razloga što jednostavno vuku dotične države da uvedu red u svome dvorištu i dostignu napredne standarde što je najvažnije za svaku državu,a onda kada imaš sređenu zemlju manje je bitno da li si u ili van EU.Realno to je najveći benefit za sve ove države jer je očigledno u ovih proteklih 25 godina od pada komunizma i uvođenja demokratije da naša društva nemaju volje i koncenzus da započnu izgradnju uređenih društava.Žalosna je činjenica da je potreban neko drugi da nas povuče,ali je očigledno da su pregovori sa EU najbolji okvir da se krene u tom pravcu.Da li ćemo ikad postati članica EU manje je važno,jer nije suština samo članstvo,već vrijednosti koje te kvalifikuju da budeš punopravan član.
    (Perun, 24. maj 2016 12:51)

    # Link komentara

  49. Dok Balkan ulazi u EU politicari pojede sve i nas zivo.

    Nas mentalitet sa 90 % pokazuje da nismo ni blizu Europe. Mi zivimo u 18 veku sa mozgom.

    Pola veka nemozemo i ne znamo promeniti jednu garnituru vlasti dok u Austriju sa 0,3 % priznaje rezultat.

    Ne zasluzujemo bolje!
     (Cika Ramadan, 24. maj 2016 12:46)

    # Link komentara

  50. "Aman stavimo prst na celo i okrenimo se sebi, krenuti od nule i za desetak godina svoj na svome. Srbin je i vredan i posten ako treba, samo da imamo prave ljude na pravom mestu. Ovako, tesko nama sa nama i njima.
    (poslednja sansa pred propast, 24. maj 2016 10:56)"
    Aman, koliko ti imaš godina? U ovoj zemlji jedino što funkcioniše je ono što treba da stranci daju amin da je to sprovedeno. I tako već 25 godina. A ti pričaš o poštenom srpskom političaru. Svaki ali svaki političar se angažuje samo iz jednog motiva, krađa i korist. Od krađe para izneti na Kipar pa do današnjih dana izgrađena je struktura u kojoj se gaji samo jedan sistem, otimačina, i kada bi se pojavio neko novi i njega bi "vratili u kolosek" ostalih lopova. Zato se autoput gradi 25 godina, da bi svako pokupio kajmak i svaki deo koji je završen, za godinu dana bude pun rupa. Zato se u Hrvatskoj izgradilo 1000km autoputa za 5 godina koji i danas traje. Zato našem političaru treba strah od EU, od stranaca jer mora obazrivo da krade.
    (Zoran, 24. maj 2016 12:41)

    # Link komentara

  51. To bi bila velika usluga za nas.
    (Dragon, 24. maj 2016 12:36)

    # Link komentara

  52. lepo je meni ćale govorio "sine dok dodje vreme da udjemo u uniju ona će se raspasti". A cak da do toga ne dodje Britanci uvek mogu da uloze veto. Tako da u svakom slucaju sanse nisu velike
     (gradjanin, 24. maj 2016 12:33)

    # Link komentara

  53. Da bude jos veca ironija nece ni Srbija u eu iako formalno pretenduje ka uclanjenju,hajmo budimo posteni, raspisite referendum sa pitanjem da li Kosovo ili eu a takvo pitanje nas ocekuje za 10 godina.Dakle narod Srbije nece u eu iako to politicari zele.Meni je samo krivo zasto se nasi politicarine prave da im je svejedno da li mi bili u eu ili ne,da vide oni u Brselu da nam eu je to zadja rupa na svirali.Srbija ne treba da se svadja ni sa kim, ok bicemo kandidati 50 godina,ali za tih 50g da uvedemo red u Srbiji da vratimo carine da izvozimo u rusiju,a ne da nas ucenjuju 50g kome ce mo da prodajemo robu i sa kim da se druzimo.
    (Goran, 24. maj 2016 12:30)

    # Link komentara

  54. Ma koga je briga vise za EU!????
    (Jadran, 24. maj 2016 12:17)

    # Link komentara

  55. eto netko je napisao--HOCU U EU SAMO DA BI LAKSE OTISAO IZ SRBIJE---pa moze se otici,eto upisi neki college, napravi appointment recimo u UK u home office London, predas sve papire i ako je na listi sponzora imas posao i lagano kume
    (niks, 24. maj 2016 12:16)

    # Link komentara

  56. Živim 12 godina u VB,radim u oblasti stočarstva,završio sam fakultet u Beogradu,ukazala mi se prilika da odem,otišao sam i ne kajem se.Nikada me politika nije zanimala,ali od kada su ovi na vlasti,VB je dosta promenila stav prema Srbiji.Ljudima kad pričam da moji rade za 180e mesecno (oko 150funti, ne mogu da veruju.A tek afere,zastrašivanje neistomišljenika,uzaludna i prazna obećanja.Mi kao Srbi treba takođe da promenimo svest,kako bi imali bolju budućnost
    (Aleksa, 24. maj 2016 11:51)

    Ko to zastrašuje stočare neistomisljenike u Srbiji?
    (Tomy, 24. maj 2016 12:14)

    # Link komentara

  57. Pitanje je šta se krije iza ovakvog stava Engleske. Možda je projekat EU neko rešio da uništi. Ne zaboravimo da je EU pre svega intersna zajednica i da sa povećanjem krize sve će više članica izlaziti sa oprečnim stavovima. Zapadni balkan ne bi bio veliko opterećenje za EU ali mi smo poseban slučaj, i niko se od zapadnih političara ne raduje Srbiji, naša politika neutralnosti, tu je sukob sa NATO, nerešeni odnosi sa Kosovom, tako da treba težiti EU ali sagledati druge opcije ako ta vrata budu zatvorena.
     (biće bolje, 24. maj 2016 12:13)

    # Link komentara

  58. Ako pažljivijie pročitamo članak, videćemo da je Britanija protiv ulaska Turske, Srbije itd zbog sirmaštva u tim državama. Dakle, ako podignemo životni standard do nivoa zapadne Evrope, više nećemo biti siromašni i bićemo dobrodošli u EU, ako nam je to jedna od ambicija. A ako mislimo da ćemo svakako ostati siromašni i EU nam služi samo da preselimo domaću sirotinju na Zapad, onda je EU zapravo instrument totalnog uništavanja Srbije kao države. Tako nešto se recimo sada dešava u Hrvatskoj, odlake više od 1% stanovništva se godišnje iseljava samo u Nemačku, da ne spominjemo ostalu emigraciju plus demografske gubitke putem smanjene reprodukcije jer mladi ljudi koji odlaze sa sobom odnose i svoje svoje buduće potomotsvo.
    (Radojko Teofilović, 24. maj 2016 12:10)

    # Link komentara

  59. Bice lakse kad Englezi napuste Uniju.
     (mica, 24. maj 2016 12:08)

    # Link komentara

  60. Za nas je i bolje da deklaratorno težimo ka EU-u, ispunjavamo sandarde i td.("ne talasamo"), ali da ne žurimo sa samim učlanjenjem, jer može postati gadno kad unutar (prezadužene) unije počnu da svode račune.
    (danijel, 24. maj 2016 12:05)

    # Link komentara

  61. Samo vi pričajte a kada pred vratima Balkana budu Kina ili Rusija tada će biti primaj ih i u EU i u Nato pod hitno, uostalom tako su primljene i Rumunija i Bugarska.
    (misko, 24. maj 2016 12:03)

    # Link komentara

  62. a zasto vi onda glasate uskoro o izlasku iz nje ako je tako dobra
     (srb, 24. maj 2016 12:00)

    # Link komentara

  63. Super,a i sta cemo u EU?Nista se nece promeniti,samo cemo u radnjama placati hleb,mleko i ostale namirnice u evrima umesto u dinarima.
    (Struja neuspesni brejkdenser, 24. maj 2016 10:54)

    Nece ni to. Neke clanice EU nisu u Evrozoni i koriste svoje valute, kao npr Madjarska, Hrvatska, Britanija... Neke su u Evrozoni ali nisu u EU, kao npr Crna Gora.
     (Sonj, 24. maj 2016 12:00)

    # Link komentara

  64. Evropa privilegovano vec godinama nama prodaje svoju robu , mi smo velike bud...e!
     (Sinisa, 24. maj 2016 11:57)

    # Link komentara

  65. Зашто сте се господо толико узбудили? Ми када кажемо европска унуја углавном мислимо на стандарде и организацију налик на развијене земље запада, и то је у реду. За то и треба да нам служи тај процес. Да ли ће нас примити мање је важно. Једини проблем је што су нас опколили а онда кажу, нећемо вас. То се код нас зове смрт дављењем. Срећа па евентуалним изласком Британије ствар потпуно мења форму. Питање је колико ће онда уопште опстати та ЕУ или боље ГерманоЕУ. Међутим, када мало боље погледамо, тада се отвара могућност за много природнији савез Француска-Немачка-Русија. таква унија би сама себи била довољна, али и преопасна за Сједињене Државе. Зато су и отворили питање избеглица ескалирањем ратова на Блиском Истоку. Дакле, још једна епизода отровне Англосаксонске завере, и тако од како је света. И онда ми овде дебатујемо : примиће нас-неће, хоћу - нећу и сл. Ма нема то са нама никакве везе, не мисле нам добро како год да окренеш.
    (Vladimir, 24. maj 2016 11:53)

    # Link komentara

  66. И онда из те исте Британије крећу приче како Србија треба да уведе санкције Русији. ЗАШТО?
    (прекодрињанин, 24. maj 2016 11:52)

    # Link komentara

  67. Živim 12 godina u VB,radim u oblasti stočarstva,završio sam fakultet u Beogradu,ukazala mi se prilika da odem,otišao sam i ne kajem se.Nikada me politika nije zanimala,ali od kada su ovi na vlasti,VB je dosta promenila stav prema Srbiji.Ljudima kad pričam da moji rade za 180e mesecno (oko 150funti, ne mogu da veruju.A tek afere,zastrašivanje neistomišljenika,uzaludna i prazna obećanja.Mi kao Srbi treba takođe da promenimo svest,kako bi imali bolju budućnost
    (Aleksa, 24. maj 2016 11:51)

    # Link komentara

  68. Pa ovo je odlična vest, a bugari, madjari i svi oko nas su ušli znamo kako. Rat 99 i dozvola preleta prokletih nato aviona im je to omogućila.
     (Dejca iz LE, 24. maj 2016 11:46)

    # Link komentara

  69. E sad kad me oni neće, sada bih ja baš hteo!
    (Saša, 24. maj 2016 11:41)

    # Link komentara

  70. Sto se oni brinu. Srbi idu u Nemacku i Austriju a ne u Britaniju.
     (Srba, 24. maj 2016 11:39)

    # Link komentara

  71. Pred Srbijom je izuzetno dug put do clanstva u EU. Minimum 10.g. a vjerojatno blize 15. Na kraju tog puta je priznanje Kosova, a svi se kunu u Srbiji da nikad nece priznati Kosovo, a s druge strane su 100% posvecene putu ka EU ? Pa tko ovdje koga .... ? I HR nije primljena zbog ratnog nasljedja, nacionalizma, korupcija i kriminala u EU kada i 10. clanica istocne Europe 2004.g. Da je Tudjman nakon rata otisao u penziju, a HDZ transformiran, mi bi usli 2004.g. ovako smo 9.g. kasnije. A da nije bilo pritiska iz EU, sada bi bili zadnja rupa u Europi, a to ipak nismo. Sami od sebe ne bi nikada sproveli reforme. Srbija je mogla bolje, ali je nacionalizam uradio svoje, i sada je na samom dnu Europe, u vlaku s BiH, Kosovom, Albanijom i Makedonijom. Steta, mogli ste bolje - svakako. BG je nekada bio metropola, a da nije bilo nacionalizma sada bi bio grad u kome bi se odrzavale manifestacije poput onih u Becu, Pesti ili Pragu, a ne grad s rupama u centru grada u kojem trebas bit Hakinem da izbjegnes ostecenja na felgama. Steta lipi moji, ali sami ste za to krivi. Lp.
    (Necete u Francusku, 24. maj 2016 11:35)

    # Link komentara

  72. “Možemo li da sačuvamo poslove i osiguramo budućnost za naše građane i njihov standard, ako 88 miliona ljudi iz siromašnijih nacija dobiju pravo da žive i rade ovde"? Koji rasizam!! Strasno!! A oni kad su pljackali pola sveta onda je sve bilo ok? A sad kad napaceni ljudi koji zeleci posteno da rade, moraju da napuste svoju zemlju da bi nesto zaradili, jer su upravo zapadnjaci postavili politicare kod nas da nas pljackaju i unistavaju u svakom pogledu... Sad je jos taj natod proglasen za opasnost?!!! Straaaasno u kakvom vremenu zivimo! Ne znam kako ce se ovo sve globalno zavrsiti ali ne ide uoooopste u dobrom pravcu
    (NSadjanin, 24. maj 2016 11:35)

    # Link komentara

  73. Od ulaska bismo imali koristi da smo prustupili u vreme kad su usli Poljska ili Mađarska, sad više nema love, kasno je. Ne dobijamo ništa ali se bijim da nas niko ništa i ne pita i da će nas terati silom..ucenama i pritiscima.
     (Šmudla, 24. maj 2016 11:34)

    # Link komentara

  74. Ako Hrvati nekad popuste, neka bar Britanija ostane dosledna.
     (Che, 24. maj 2016 11:29)

    # Link komentara

  75. Velika većina EU stanovništva, ne političara nego stanovništva je protiv bilo kakvog proširenja, jasno su rekli sad još primimo Hrvatsku i onda je dosta.
    Ti "pregovori" u tih 5 zemalja služe samo političarima kako bi vi Srbi rekli, šargarepa na štapu!
    (Meister Jakob, 24. maj 2016 11:20)

    # Link komentara

  76. Od vas ništa nisam ni očekivao.
     (pilgrim, 24. maj 2016 11:14)

    # Link komentara

  77. Hvala Britanci. Bar nesto od vas pozitivno.
     (miki, 24. maj 2016 11:07)

    # Link komentara

  78. Hocu EU samo da bih lakse otisao iz Srbije
    (asdf, 24. maj 2016 11:07)

    # Link komentara

  79. @struja... Ulazak u EU neznaci i automatsko uvodjenje eura (npr. Rumunija, Bugarska...)!!!
    (Iva Jovanovic, 24. maj 2016 11:06)

    # Link komentara

  80. Nisam iznenadjen i cenim iskrenost. Bolje ovako nego da nam mazu oci, fora kao Hrvati vas blokiraju lol.
     (oklagija, 24. maj 2016 11:05)

    # Link komentara

  81. Da nisu primljene Rumunija i Bugarska, pa da covek zaista poveruje da EU ima neke visoke standarde. Ovo je odavno jasno, Britanci ne zele Srbiju u EU, jer su uvereni da bi kroz Srbiju, kao clanicu, Rusija mogla da utice na uniju. Potpuno bespotrebno se Srbija stavila u potpuno servilni odnos prema EU, premijer je Briselskim sporazumom priznao Kosovo, a apsolutno nista nije Srbija dobila zauzvrat.
    (Cinik, 24. maj 2016 10:58)

    # Link komentara

  82. odo ja za nemacku vi kako hocete
     (bbbb, 24. maj 2016 10:58)

    # Link komentara

  83. A zašto oni lepo ne izađu iz EU ako im već sve smeta?
     (Nenad-EU, 24. maj 2016 10:56)

    # Link komentara

  84. Srbija je lepa zemlja a mi treba da se trudimo da lepo ugostimo mlade Engleze na Exitu, pa će oni za par godina da se sete kada budu glasali za nas u EU. To je svakako bolje nego da nas (nepotrebno) smatraju za divljake sklone vandalizmu, kriminalu i korupciji. Trenutno nam neobrazovani političari sa lažnim diplomama vrše negativnu reklamu i njih treba smeniti što pre.
    (magistar, 24. maj 2016 10:56)

    # Link komentara

  85. Svi, ali bas svi tvrde da necemo u eu nikad, a mozda ni tad. Samo su politicari ubedjeni kao da nas neko jedva ceka u satro porodicu. Aman stavimo prst na celo i okrenimo se sebi, krenuti od nule i za desetak godina svoj na svome. Srbin je i vredan i posten ako treba, samo da imamo prave ljude na pravom mestu. Ovako, tesko nama sa nama i njima.
    (poslednja sansa pred propast, 24. maj 2016 10:56)

    # Link komentara

  86. Super,a i sta cemo u EU?Nista se nece promeniti,samo cemo u radnjama placati hleb,mleko i ostale namirnice u evrima umesto u dinarima.
     (Struja neuspesni brejkdenser, 24. maj 2016 10:54)

    # Link komentara