1. EU želi što pre da reši grčki slučaj, u protivnom će sve više gradjana država koje su kreditori razumeti da si i oni PREVARENI, tj za razliku od Ciprasa koji se bori za svoje gradjane,vlasti tih zemalja su 2012. grčki dug koji je bio u privatnim bankama (uglavnom nemačkim i francuskim) prebacile uz pomoć "Trojke" na pleća svojih gradjana! Ista igra krupnog kapitala je odigrana u USA, 2007/8.
     (bankar, 3. jul 2015 17:24)

    # Link komentara

  2. Ucvikali su, nema šta.
    Želim da Grci kažu NE. U pitanju je odnos krupnog kapitala ( kapitalisti svih zemalja ujedinite se, sto su i uradili) i "boranije".
    Za Italiju znam. Zemlja sa tradicionalno jakim sindikatima, smanjuje prava radnika.
    Grčko NE će promeniti EU na bolje.
    (verba volant, 3. jul 2015 15:23)

    # Link komentara

  3. pitanje uopste nije o paketima mera, jer je cela prica prilicno komplikovana i za eksperte iz oblasti, a kamoli za besni puk..

    pitanje je EU ili OUT?
    (wer, 3. jul 2015 15:00)

    # Link komentara

  4. Bas me zanima sta bi ove patrijote sto podrzavaju Grcku protiv EU lihvara komentarisale da je Srbija, kao npr. Slovenija, pozajmila Grcima novac. Verovatno bi trazili da vrate sve pare
     (Marko, 3. jul 2015 14:50)

    # Link komentara

  5. Ma, ne sirite zabunu, referendum nije pod znakom pitanja, niti su pitanja postavljena na njemu komplikovana - Grci nisu politicke analfabete, pa da ne znaju o cemu odlucuju. Jasno je: ili prihvataju nepovoljni MMF paket, ili se traze druga resenja. Paket nece prihvatiti, dakle ovo je hrabar i ispravan potez da se neadekvatno nametanje finansijske politike malim narodima - jednom prekine. I za nas ce to biti dobro, dakle mediji treba da prestanu da sire paniku i zabunu.
    (Dudu, 3. jul 2015 13:53)

    # Link komentara

  6. da, ovaj strah Evrope od referenduma, ej pa to je neverovatno. Rec referendum u zapadnom demokratskom svetu je postalo gore nego kada je Inkvizicija sudila Galileu. Evo i u Austriji - od 24-30 juna sad (prosle) nedelje se odrzavao referendum. Svim novinama je bilo direktno zabranjeno da to pominju.
    Meni ovoliki strah od referenduma ukazuje na uzasan strah od izliva ogorcenja vecine evropskih naroda.
    Sprema se agonija. Ko nije obratio paznju neka se malo vrati u vreme 1907-1914. Identicno okruzenje po svim poljima.
    (simon, 3. jul 2015 13:30)

    # Link komentara

  7. kakav strah eu od grčkog NE,izdržite braćo grci u suprotnom postaćete kolonija u svakom pogledu.država u kojoj je nastala demokratija ne sme sebi da to dozvoli
    (pritisak, 3. jul 2015 13:03)

    # Link komentara