Esports B92.net

WoT – Tornado Energy novi svetski prvak

Ruski tim Tornado energy je u finalnom meču The Grand Finals savladao Ding sa dosta ubedljivih 7:2 i na taj način postao novi svetski šampion u World of tanks. Uporedo sa time smo imali prilike da popričamo sa mnogim ljudima iz eSports zajednice kao i sa razvojnim timom koji radi na igri koji nam je predstavio neke od noviteta na kojima rade.

Klanrur, Miloš Hetlerović
Podeli
Tornado Energy sa peharom Foto: Klanrur.rs
Tornado Energy sa peharom Foto: Klanrur.rs

The Grand finals je u meču koji je uživo preko Twitcha pratilo preko 100.000 ljudi istovremeno završen spektakularnom pobedom Tornado Energy koji su tokom celog turnira pokazali da su trenutno dominantan tim u igri i da zaista zaslužuju fenomenalni monolitni pehar koji pripada pobedniku kao i 150.000 dolara nagrade.

Ceremonija proglašenja pobednika Foto: Klanrur.rs
Ceremonija proglašenja pobednika Foto: Klanrur.rs

Osim samih eSports mečeva u VTB ledenoj dvorani u Moskvi, dvorani gde igra najbolji ruski hokejaški tim Dinamo, smo mogli da vidimo koliko je ovde World of tanks franšiza razvijena, do toga da možete da kupite patike sa logotipom igre, pivo kao municiju ili čak kreditnu karticu sa scenografijom iz igre uz koju dobijete bonus od 30 dana premium naloga.

Izgled bine tokom igranja mečeva Foto: Klanrur.rs
Izgled bine tokom igranja mečeva Foto: Klanrur.rs

Što se World of tanks tiče najbitnija informacija trenutno je da sa patchom 9.19 stižu ranked battles za Tier X tenkove koje će doneti svoju tabelu najbolji igrača ali i novu valutu – bonds (obveznice). Ova valuta će vam omogućiti da dobijete unapređenja za opremu i posadu kakva do sada niste mogli da dobijete, na primer ventilaciju koja daje 7.5% unapređenja posade umesto dosadašnjih 5%. Oko ovoga smo eksplicitno pitali developere da li će ova valuta moći da se kupi za zlato, tj pravi novac i dobili smo uveravanja da neće moći, dobijaće se samo na osnovu uspeha u partiji. Takođe su najavili da pokušavaju da reše problem prejakih premium tenkova te da će u narednim mesecima ozbiljnu pažnju posvetiti tome. Takođe se radi na velikim grafičkim unapređenjima za mape. Bitna informacija za sve igrače jeste da sezona za ranked battles počinje 5. juna dok će patch doći koji dan ranije ali nisu mogli da potvrde tačan datum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.