Esports B92.net

WoT – The Grand Finals: Kazna Kru i Na’vi poraženi

Kako smo jutros zaključili da u grupama za The Grand Finals nije bilo nikakvih iznenađenja danas je situacija potpuno promenjena. Prvo je Kazna Kru kao favorit nažalost izgubila od kineskog EL Gaming a onda se večeras desilo skoro nemoguće – Ding je pobedio neverovatni Na’Vi.

Klanrur, Miloš Hetlerović
Podeli
Ekipa Ding Foto: Wargaming
Ekipa Ding Foto: Wargaming

Dan je počeo očekivanim pobedama timova Not So Serious i Oops protiv slabijih američkih i australijskih timova. Međutim duel između EL Gaming i Kazna Kru je završen sa 5:2 ali u korist EL Gaminga dok su svi očekivali, a mi i priželjkivali, potpuno obrnut rezultat. Prosto kao i juče Kazna Kru nije bila na nivou igre koji su pokazivali cele sezone dok je EL Gaming imao nekoliko zaista fenomenalnih poteza i zasluženo osvajaju prvo mesto u grupi.

Usledila je očekivana pobeda Tornado Energy nad Oops od 5:3 da bi poslednji meč dana bio odlučujući za rasplet u “grupi smrti” Na’Vi vs Ding. Na’Vi je juče savladao Brain storm sa 5:0 dok je Ding sa njima igrao 5:3 i favorit u ovom duelu je bio svakako Na’Vi. Ipak Ding pokazuje da iako su evropska ekipa ih nikako ne treba otpisivati i pobeđuje sa 5:2, istim rezultatom kojim je EL dobio Kaznu.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Bez obzira na poraze i Na’Vi i Kazna Kru su obezbedili prolazak dalje ali je sada situacija mnogo komplikovanija. Pre svega potpuno neočekivan je duel Tornado Energy i Na’Vi u četvrtfinalu jer su ti timovi bili praktično viđeni za finale, kao što su i prethodne dve godine igrali upravo oni u finalima. Sada će jedan od ova dva tima ići kući već u subotu. S druge strane Kazna Kru upada u taj deo kostura i prvi protivnici su im ruski tim Not So Serious koji su jako ozbiljni. Moraće mnogo da utegnu igru koju su pokazali u prethodna dva dana da bi njih dobili. Opet i ako ih dobiju u polufinalu idu na boljeg iz susreta Na’Vi:Tornado Energy što su na papiru dva najjača tima na ovom turniru.

S druge strane Ding je dobio put do finala serviran na tanjiru – prvi meč igraju sa Oops the Tough Giraffes koje su redovno dobijali u okviru EU lige, a zatim na boljeg iz duela EL Gaming i Eclipse što su ekipe koje teško mogu da im pariraju tako da se u ovom trenutku čini da su oni sigurni finalisti.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Ostaje nam dakle samo da vas direktno iz Moskve izveštavamo tokom vikenda o budućem razvoju događaja u najvećem World of Tanks eSports takmičenju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.