Esports B92.net

WoT - Crni tenkovi, advent kalendar i još izmena u 9.17

Wargaming je u World of Tanks počeo da uvodi specijalne premium tenkove u crnoj boji, takozvane "Black edition", koji su izazvali dosta kontraverze jer nude malo izmena u odnosu na postojeće. Takođe je krenuo decembarski advent kalendar specijalnih vozila i popusta a novine nam dolaze i u vidu najavljenih rebalansiranja standardnih i premium tenkova u patchu 9.17 koji je pomeren za sredinu decembra.

Klanrur.rs, Miloš Hetlerović
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Prvo se za Black Friday pojavio Black Edition T34 američki, tier VIII premium teški tenk, i to samo u okviru dva paketa sa dodatnom opremom, zlatom i slično koji su koštali po 60 i 100 evra. Čim su igrači shvatili da se taj tenk razlikuje od standardnog T34 samo po boji krenula je lavina negativnih komentara na Wargaming kako pokušavaju da zarade još gomilu para samo na skinu za tenk. I činjenica je da u poslednje vreme Wargaming dosta sluša kada igrači negativno odreaguju pa su juče objavili promenu politike, gde su Black edition samo jedna varijanta premium tenka, a da onaj ko je kupio Black Edition pri čemu je već imao standardni T34 u garaži dobija nazad 50% vrednosti tenka u zlatu (6.000). Danas su objavili i ponudu za IS-6 Black edition koji takođe košta koliko i standardni, ali sada možete kupiti i paket od dva IS-6 (standardni i crni) po povlašćenoj ceni. I dalje mislimo da cela priča sa black tenkovima nije preterano zanimljiva jer se novac uzima bez čak ubacivanja pravog novog sadržaja i jedino gde ovo može imati smisla jeste ako baš baš volite da igrate na primer IS-6 pa onda uzmete paket od dva pa ih menjate od partije do partije i tako zarađujete kredite, tj igrate odmah s drugim dok je prvi još u borbi ako ste poginuli.

S druge strane krenuo je advent kalendar - specijal popusta i retkih vozila u prodaji koji traje tokom celog decembra a svakog dana je u ponudi nešto drugačije. Juče je u ponudi bio Panzer IIIK, dok je danas britanski, tačnije australijski, AC 4 Experimental. Mi ćemo vam posebno predstavljati vozila iz ovog kalendara koja budu interesantna i koja su zaista izuzetna. Opet treba imati u vidu i da će se u toku kalendara pojavljivati delovi posebnog koda, pa kada skupite sve kodove onda ćete dobiti nešto besplatno.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Na kraju izgleda da je Patch 9.17 pomeren za sredinu decembra a razlog tome je balansiranje švedskih vozila. To dalje utiče i na neka druga vozila u igri pa će tako AMX 50 120 i AMX 50B biti pojačani da bi držali korak sa Šveđanima pa će im tako biti povećani uglovi koliko mogu da podignu i spuste top. Još će neki premium tenkovi dobiti pojačanje pa će tako Super Pershing imati povećanu penetraciju sa AP granatama sa 170mm na 192mm što je baš ozbiljan napredak, T34 dobija brže nišanjenje i veći view range, M46 Korea dobija poboljšan oklop kupole, Lowe dobija bolji motor i malo bolji oklop spreda, dok kineski 112 dobija bolji oklop sa strane gde je imao čudan weak spot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.