Esports B92.net

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

nikola savić klan rur
Podeli

On je svoju poslednju šansu da zaradi WCS poene izgubio juče u kvalifikacijama za Super Tournament #2, gde je izgubio od igrača Bunny i Dear ne uspevši tako da se plasira na Superkup, i samim tim već sada je jasno da će biti ispod crte na WCS tabeli Južne Koreje.

Ovo dolazi kao šok za mnoge fanove kojima je protekle dve godine BuyN prirastao srcu, jer su sve svi potajno nadali da ćemo ga ipak gledati na BlizzConu. Mnogi fanovi krive sistem koji je zbog ostatka sveta Koreju ograničio na svega osam igrača, iako je pre uvođenja novog sistema, praktično ceo BlizzCon bio sa korejskim igračima, koji su objektivno za nekoliko koplja bolji od ostalih i klasa za sebe.

Ipak, i pored novog sistema, objektivno je reći da ByuN ove godine nije pružao igru na nivou i bio je vidno u primetnom padu forme, što se čitave godine oslikavalo u seriji loših do osrednjih rezultata, tako da na kraju ipak moramo biti realni i reći da možda ove godine nije ni zaslužio da ode na BlizzCon, ma koliko voleli njegovu igru i stav.

Možda je Blizzard mogao da uvede sistem da branilac titule ima zagarantovano mesto na narednom BlizzConu? Mislimo da to ipak ne bi bilo fer prema ostalim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.