Esports B92.net

GSL veliko finale - Da li će soO konačno postati šampion?

Ovog jutra fanovi StarCraft 2 znaju gde će biti – počinje veliko finale druge GSL sezone u ovoj godini, sudar dvojice sjajnih igrača koji su večito bili u senci i sada je njihova prilika da iz nje izađu.

nikola savić KlanRUR
Podeli

Sa jedne strane imamo Terran igrača GuMiho, koji poslednjih meseci pokazuje apsolutno sjanu igru i potpuno je zasluženo u finalu GLS Season 2. Mnogi njegovu ranu Reaper igru upoređuju sa igrom svetskog prvaka ByuNa, a kada vam kažu da igrate kao Bog Reapera, onda znate koliko ste dobri.

Kada na to dodate da je na putu do finala izbacio druga dva najveća Terrana današnjice, TY i Maru, očekivanja se dižu u nebesa.

Sa druge strane imamo “večitog drugog”, Zerga soO. Ovaj dvadesetpetogodišnji Korejac ima istovremeno prebogatu, ali i neslavnu istoriju. Niko u istoriji nije igrao 4 GSL finala zaredom (ukupno 6 sa današnjim), što je dostignuće ravno čudu i dokaz vrhunskog kvaliteta, ali isto tako niko kao soO nije ostao žedan GSL titule – ni jedno finale nije dobio.

Zato ga u Koreji zovu “Kong”, što je pogrdni naziv za nekog ko je večito drugi. U šali, StarCraft 2 fanovi su mu napravili Arkadnu mapu u StarCraft 2 editoru, gde on ide i ubija ostale GSL šampione kako bi osvojio titulu.

Teško je biti jedan od dokazano najboljih igrača u istoriji ove igre, sa toliko puno “utešnih” drugih mesta, i mnogi misle da soO sada hvata jedan od posldenjih vozova za ovu prestižnu titulu, jer i pored neosporivog talenta i vrhunske igre, teško je nositi toliki teret poraza.

Osim slave i besmrtnosti u esport istoriji, tu je svakako i velika nagrada u vidu direktnog plasmana na BlizzCon 2017 StarCraft 2 svetsko prvenstvo za šampiona, kao i ~36 000 dolara i 4 000 WCS poena. Drugoplasirani će morati da se zadovolji sa ~14 000 dolara i 2800 WCS poena.

Zato ne sumnjamo da nas danas očekuje vanserijski StarCraft 2 okršaj velikana ove sjajne strategije, i nadamo se meču gde će se odigrati svih 7 partija u bo7 duelu.

Meč možete pratiti uživo od 11h na GSL Twitch kanaluwww.twitch.tv/gsl , gde su nam domaćini čuveni duo Artosis i Tasteless i njihove blesave doskočice, ali i naravno sjajna analiza kada je god to potrebno.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.