Esports B92.net

StarCraft 2: Nove balans promene stižu na test server

Da li će Thor konačno pronaći svoje mesto u igri? Da li će Tempest biti dobar Carrier kaunter i mirror Protoss partijama?

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Tempest art
foto: Tempest art

Iako je pre nekih mesec dana Dejvid Kim napustio StarCraft 2 tim i otišao da radi na neobjavljenom projektu Blizzarda, ne možemo reći da njegove kolege nisu nastavile vredno da rade na balansu igre.

Najnovije balans promene koje stižu danas na test mapu tiču se uglavom Terrana i Protossa, uz jedno vizuelno unapređenje kod Zerga.

Terran igrači i dalje pokušavaju da shvate kakva je zapravo uloga svima omiljenog Thora, a čini nam se da to pokušava i sam Blizzard. Najpre su želeli da mu uklone dva moda anti-air oružja, ali su na kraju odustali od toga i samo su ubrzali prelaze između High Impact Payload i Javelin Missile Launchers moda, koje će sada trajati 2,5 umesto 3,5 sekundi, a dobiće i +1 bonus armor.

Raven dobija izmene na Auto-Turretima, damage im je smanjen za 25%, sa 24 na 18, ali će zato trajati duže, umesto 7.14 biće tu 10 sekundi.

Kod Protossa Blizzard nastavlja da razvija Tempesta kao snažnu lejtgejm anti-massive jedinicu, pa će njegovo anti-air oružje dobiti povećanje sa 30 (+14 massive) na 30 (+22 massive).

Void Raid će se sada kretati za 40% sporije kada mu je aktiviran Prismatic Alignment, što će omogućiti lakše kaunterovanje Zergu i Terranu, i generalno naterati igrače da “razmisle” kada aktiviraju ovu osobinu, umesto da je klikću uvek.

Zealot je konačno počeo da dobija određen prostor u takmičarskim partijama, i Blizzard želi da njega dodatno pogura kao alternativu dosadnim Adeptovima, pa će sada cena Charge apgrejda drastično pasti, sa 200/200 na 100/100 minerala i gasa.

Na kraju, Zergovi nisu dobili konkretne balans izmene u ovom talasu, ali je urađena blaga vizuelna izmena koja će učiniti da se kretanje burrowed jedinica vidi dosta lakše, jer su se mnogi igrači žalili na Infestore koji su prava noćna mora kada su zakopani i bacaju Fungal Growth na sve strane.

Videćemo šta će od ovih izmena nakon testiranja otići u live verziju igre. Kako vam se čine promene?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.