Esports B92.net

Beastyqt pozvan na TaKe’s Penthouse Party 2

Izašle su grupe za drugi po redu TaKe’s Penthouse Party StarCraft 2 turnir, pa su samim tim i otkriveni igrači koju su pozvani na događaj.

nikola savić klan rur
Podeli
TakeTV
TakeTV

Jedan od njih je najbolji srpski StarCraft 2 igrač Beastyqt. Srpski Terran je nedavno objavio da je napustio tim mYinsanity i da će se u budućnosti više posvetiti takmičarskoj karijeri i imaćemo prilike da ga gledamo već ovog vikenda.

TaKe’s Penthouse Party je naslednik čuvene serije StarCraft 2 turnira HomeStory Cup čije je poslednje, 14. izdanje održano prošle jeseni. Razlog zašto više nema HomeStory kupova je što TakeTV više nije u mogućnosti da finansijski iznese tako veliki projekat kao što su bili HomeStory kupovi, sa ogromnom produkcijom i 25 000 dolara nagradnog fonda.

Zato nam sada umesto njih stižu TaKe’s Penthouse Party, kao način da sa manje sredstava TakeTV i dalje podrži StarCraft 2 scenu na neki način. Nagradni fond turnira je ovoga puta nešto ispod 5000 dolara, ali je i dalje tu velika ekipa poznatih foreignera i par odličnih Korejaca.

Igrači ovoga puta nisu obavezni da budu na licu mesta, ali je svako pozvan da dođe ukoliko želi, tako da će neki igrati u samom TakeTV studiju, a neki od svojih domova.

Format turnira je standardan kao i kod HomeStory kupova, najpre dve faze sa GSL grupama, pa onda double-elimination plej-of. Događaj startuje ovog petka i trajaće sve do nedelje, a kao i uvek, možete ga pratiti uživo na kanalu www.twitch.tv/taketv

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.