Esports B92.net

herO je šampion GSL super kupa

Za vikend je održana završnica prvog GSL Super turnira u ovoj godini.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli
foto: Twitch skrinšot
foto: Twitch skrinšot

Pored Statsa i soO, koji su dobili direktan poziv kao finalisti prve GSL sezone ove godine, na turnir je preko kvalifikacija dospelo još 14 igrača.

Igrao se single elimination top 16 turnir sa bo5 partijama i velikim bo7 finalom. Do finala su stigli novi član mYinsanity, Terran aLive, i još jedan Korejac koji se udomio van koreje, član ROOT Gaminga .

Talentovani aLive je tokom turnira pokazao zaista top formu, pobedivši do finala svaku rasu, sjajnog INnoVationa sa 3-0, Protossa Husha sa takođe 3-0 i u veoma uzbudljivom polufinalu Zerga Solara sa 3-2. Ipak, u finalu jednostavno nije imao odgovor na ono što mu je pripremio, jer je praktično besprekorno koristio oprobanu kompoziciju Adept/Phoenix.

Mada je otvorio finale sa proksi Dark Shrine u pokušaju da brzo završi partiju, ali je aLive to odlično kaunterovao i zatim prešao u kontra harassment sa klokovanim Banshee što mu je omogućilo da povede seriju sa 1-0.

Međutim, sledeće dve partije posao vrši pomenuti Adept/Phoenix kombo koji je tog dana sjajno radio i zajednica je već krenula glasno da negoduje zbog snage ove kompozicije u Terran vs Protoss matchupu. Do kraja je aLive uspeo da uzme još samo jednu mapu i to samo zato što se malo previše izložio i razleteo sa Adept armijom po Newkirk Precinct TE, pa je aLive na kratko uspeo da izjednači na 2-2.

Jednostavno, u svim ostalim partijama Adept armija sa njihovim šejdovanjem je držala kontrolu mape i obesmišljavala svako poziciniranje Terrana, dok su Feniksi skidali mine, tenkove, radilice… Poslednja partija je bila posebno antiklimaksna jer se završila greškom aLivea na samom početku, pa je praktično odmah predao partiju.

Videćemo kako će balans tim reagovati na ovo sada kada više nema Dejvida Kima i da li će umeti adekvatno da sredie ovu problematičnu kombinaciju Protossa.

Za herOa je ova titula veoma značajna jer mu je pored zarade od 11 000 dolara donela i veoma bitnih 1,500 poena za WCS Koreja rang listu koja vodi na BlizzCon, dok je aLive zaradio 4 500 dolara i 1050 WCS poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.