Esports B92.net

Dejvid Kim napustio SC2, radi na novom projektu u Blizzardu

Jedan od glasnogovornika i najpoznatije lice iz StarCraft 2 tima, glavni multiplejer balans dizajner Dejvid Kim, objavio je sinoć da napušta StarCraft 2 tim i da više neće raditi na balansu igre.

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

U zvaničnom obraćanju na battle.net forumu, Dejvid je rekao da StarCraft 2 napušta srećan, uveren da je u pitanju najbolji i najlepši esport današnjice, koji nagrađuje zaista najbolje igrače.

Kako je rekao, balansiranje StarCraft 2 je bio rezultat zajedničke saradnje celog balans tima, pro igrača i čitave StarCraft 2 zajednice i smatra da će nastavkom ovakve stalne i otvorene komunikacije StarCraft 2 kroz naredne godine nastaviti da bude sjajna igra kakva je i sada.

Iskoristio je priliku i da se zahvali svima koji vole StarCraft i da kaže da će mu nedostajati da svakog dana vidi sa kolikom strašću ljudi pričaju o igri koju vole, bila to konstruktivna kritika ili nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja u balansu. Rekao je da je samo zajedničkim radom balans tima i zajednice došlo do toga da StarCraft 2 danas bude više od svih ostalih esport igara zasnovana na veštini i poznavanju igre.

Dejvid Kim je iskreno voleo StarCraft 2 i davao sve od sebe da igra zaista bude najbolja na svetu, iako je neretko, kao neko ko je javno izložen, često bio predmet mržnje ili ismejavanja pojedinih glasnih fanova koji u nekom trenutku nisu bili zadovoljni stanjem igre.

Koliko god smo tužni što ikona StarCraft 2 napušta igru, ipak ne možemo, a da na ne budemo bar malo nahajpovani pominjanjem “novog projekta” na kome će raditi, jer znamo da se i vama i nama u glavi vrti samo jedno – WarCraft 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.