Esports B92.net

aLive je novi član mYinsanity

Odlični korejski Terran, Han “aLive” Li Seok, od danas je novi član StarCraft 2 odeljka u mYinsanity, švajcarske esport organizacije, za koju igra i naš najpoznatiji StarCraft 2 igrač, Aleksandar “Beastyqt” Krstić.

Klanrur.rs, Nikola Savić
Podeli
Foto: mYinsanity
Foto: mYinsanity

Ovo je još jedno i nizu angažovanja južnokorejskih StarCraft 2 igrača od strane zapadnih timova, nakon nesrećnih okolnosti koje su dovele do raspuštanja većine KeSPA StarCraft 2 timova. Svetski prvak ByuN je potpisao za Team Expert, Stats za Splyce, herO postao član OSC-ROOT, a GuMiho je došao u PsiStorm.

Poslednjih meseci aLive igra zaista odličan StarCraft, što je kulminiralo polufinalom na IEM Katowice, i nadamo se da će mu angažovanje u timu dodatno pomoći da nastavi da napreduje.

Trenutno se takmiči u prvoj sezoni StarCraft 2 StarLeague i bori se za jedno od osam korejskih mesta na WCS Koreja, koje vodi na BlizzCon, i zauzima 7. mesto na toj listi. Pored toga, aktivno igra sve popularne otvorene StarCraft 2 turnire i kupove, kao što su OlimoLeague, TING Open, The Gauntlet, SHOUTcraft Kings, WardiTV Weekly i mnogi drugi.

U kratkoj izjavi povodom pristupanja timu, aLive je rekao da mu je drgao što je dobio priliku da igra za mYi i da će dati sve od sebe da timu vrati sa najboljim rezultatima.

Prvu priiku da nastup za novi stim aLive ima već danas u meču SSL protiv Darka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.