Esports B92.net

Vraća se StarCraft II StarLeague!

Sjajne vesti za korejski Starcraft i fanove ovog kultnog strateškog serijala širom sveta.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Kada je sredinom decembra prošle godine objavljen plan za StarCraft 2 World Championship Series 2017, mnogima je zapalo za oko to da posle 5 sezona, SSL neće više biti deo WCS tura, u korist GSL-a, koji je dobio 3 sezone u ovoj godini.

Činilo se da nije došlo do dogovora između SPOTV i Blizzarda, pa je SPOTV “izvisio” u korist AfreecaTV, koja organizuje Global StarCraft 2 League (GSL).

Ipak, već sredinom januara SPOTV je krenuo polako da tizuje njihove planove i namere da se i dalje bave profesionalnim StarCraftom, na radost mnogih StarCraft fanova, željnih kvalitetnog korejskog StarCrafta.

Danas nam i zvanično stižu uzbudljive vesti, stiže nam StarCraft StarLeague 2017, i to sa takmičenjima u oba StarCraft naslova, StarCraft: Brood War i StarCraft 2!

Brood War SSL Liga će imati dve sezone u godini i biće invitacionog tipa, sa osam igrača u prvoj sezoni i deset igrača u drugoj. Koji će igrači biti pozvani da učestvuju u SSL Classic(Kako će se zvati Brood War SSL), odlučuju upravo fanovi, koji će glasati za svoje favorite pre početka svake sezone.

StarCraft 2 SSL će takođe imati dve sezone u 2017, i zvaće se SSL Premier. On će biti podeljen na više faza, počev od dva nivoa kvalifikacija, preko Challenger lige i regularne sezone, do završnog plej-of događaja. Sistem je, po staroj dobroj korejskoj tradiciji, poprilično komplikovan, ali to nam svakako garantuje gomilu sjajnog StarCraft 2 sadržaja.

Nagradni fond za Sezonu 1 biće oko 100 000 dolara, dok će u drugoj sezoni fond biti dupliran, i iznosiće nešto preko 200 000 dolara! Pored svega toga, StarCraft 2 SSL će ipak bio i deo WCS tura i nosiće WCS poene za tekuću godinu. Osim za publiku, ovo su sjajne vesti i za korejsku profesionalnu StarCraft scenu, koja će dobiti prostora za više takmičenja i prilika da zaradi novac i osvoji poene za WCS 2017.

.

.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.