Esports B92.net

Neverovatni preokreti u prvim mečevima GSL Top 8

StarCraft 2 fanovi su danas imali prilike da gledaju dva veoma uzbudljiva meča u GSL završnici.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli
foto: Twitch skrinšot
foto: Twitch skrinšot

Danas su odigrani prvi mečevi četvrtfinala prve sezone GSL 2017. Bili su to sukobi ljudi protiv vanzemaljaca, Terran protiv Protossa: INnoVation protiv Statsa, i TY protiv soO – Terran protiv Zerga.

Nešto ranije danas smo pisali o totalnoj dominacijij Terrana u Koreji, i svi su očekivali da će se ona nastaviti. I u oba meča je delovalo tako. TY je relativno lako poveo sa 2-0 protiv Zerg igrača, proverenim ranim harasmentom, ali su onda došle partije gde je sOO uspeo stabilnije da uđe u mid-late deo i dobije 3 partije zaredom, i tako na iznenađenje publike, izbaci favorizovanog TY iz daljeg takmičenja, obezbedivši sebi mesto u polufinalu.

Sledeći meč je bio podjednako uzbudljiv, Stats je vanserijski dobar Protoss igrač, ali ga je trema ili prosto nadmoć INnoVation stavila u situaciju da gubi 2-0. Onda se dešava čudo, baš kao i u prvom četvrtfinalu. INnoVation, koga mnogi smatraju čovekom robotom, zbog njegove savršene egzekucije taktika, je počeo da gubi konce, igra bez jasne ideje i gubi mapu za mapom.

U poslednjoj borbi pri rezultatu 2-2 pokušao je da napadom na treću bazu uspori makro igru Statsa, ali se Protoss nije dao zbuniti i iskoristio je upravo taj trenutak za frontalni napad na glavnicu Innovationove armije, fokusirajući brzo Liberatore i ostavljajući Innovationa sa desetkovanon vojskom, nakon čega mu je ostalo samo da izađe iz partije, i završi svoju prvu GSL sezonu u 2017. godini.

Svoje protivnike u polufinalu sOO i Stats će saznati u petak na subotu ujutru po našem vremenu, kada se igraju preostala dva meča četvrtfinala, sOs protiv herO i Ryung protiv Marua.

Mečeve možete gledati na zvaničnom GSL Twitch kanalu – www.twitch.tv/gsl, gde će vam domaćini kao i uvek biti legendarni kasterski duo – Tasteless i Artosis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.