Esports B92.net

StarCraft 2: Terran dominira korejskim ladderom

Dominacija Terran igrača čini se traje od kada je ByuN postao svetski prvak.

nikola savić klan rur
Podeli

Slučajnost ili je pak u pitanju zaista neizbalansiranost, ali čini se da Terran igrači ovih dana apsolutno rasturaju StarCraft ladder i svu konkurenciju ostalih rasa, bar kada je Grand Master ladder Južne Koreje u pitanju.

Dovaljan je jedan pogled na top 15 Grand Master igrača, i biće vam jasno o čemu pričamo.

Iako se StarCraft 2 pro zajednica istini za volju stalno žali kako je ovo ili ono prejako i treba ga nerfovati, ne može se osporiti činjenica da trenutno Terran igrači ubedljivo dominiraju na najjačoj StarCraft sceni u svetu – Južnoj Koreji.

Trenutno sve glavne titule drže Terran igrači. Terran Byun je šampion sveta i GSL prvak, Terran Innovation je osvojio IEM Gyeonggi, TY je u finalu protiv takođe Terrana Marua osvojio 200 000 dolara vrednu titulu na StarCraft 2 turniru u okviru WESG… dominacija Terrana je očigledna, i pored nerfa Liberatora i “ubijanja” Tenkivac strategije.

Ono u čemu se gotovo svi slažu jeste da snaga Terrana, posebno protiv Zerg igrača, leži u neverovatnoj snazi Reapera koji su u mogućnosti da veoma efikasno i konstantno pritiskaju ranu ekonomiju Zergova, ne dozvoljavajući im da imaju ni trunku mira. Ovu je strategiju posebno dobro razvio svetski prvak ByuN, čiji je Reaper mikro doveden do savršenstva.

U nedavnom duelu protiv Byula, koga je ByuN dobio 4-0, videla se sva snaga Reapera u pravim rukama, što Byunove svakako jesu. Na kraju, posle 4 teška poraza, Byulu je ostalo da samo napiše razočarani i konkretni tvit o stanju njegove rase:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.