Esports B92.net

Sc2: WSVG duguje 10 000$ pobedniku

Jedan od najgorih turnira u istoriji i dalje nije isplatio svoje pobednike.

nikola savić KlanRUR
Podeli

Aprila prošle godine smo pisali o katastrofi zvanoj World Series of Video Games i da organizatori duguju preko 30 000 dolara takmičarima za osvojene nagrade.

Iako se događaj odigrao oktobra 2015. godine, dakle pre godinu i po dana, StarCraft 2 igrač Džarod “JonSnow” Džordž se ovih dana otvorio u javnosti sa informacijom da on još uvek nije video ni dinara od 10 000 dolara, koliko je iznosila nagrada za prvo mesto koje je osvojio na turniru.

Njegov advokat Rodžer Kvils je u izjavi za medije rekao da “Kada igrač ostane neisplaćen na turniru koji se reklamirao sa velikim nagradnim fondom, da je u pitanju klasično kršenje zakona i da će novac morati da se izvuče zakonskim putem”.

On je naglasio da je Džarod utrošio puno svog profesionalnog vremena pripremajući se za taj turnir i da je oštećen i direktno i indirektno.

JonSnow je u kontaktu sa Luisom Pratom, glavnim odgovornim za ovaj nemili događaj, manje-više često, ali da od novembra nije imao nikakav razgovor sa njim, jer mu je stalno davao izgovore za odlaganja isplate.

Više o ovom katastrofalnom turniru možete pročitati ovde.

Prati B92 na Viberu

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu