Esports B92.net

StarCraft 2: Poznate grupe za top 16 prve sezone GSL 2017

Nakon mesec dana uzbudljivih mečeva, završena je prva grupna faza Sezone 1 GSL 2017.

nikola savić klan rur
Podeli
foto: AfreecaTV
foto: AfreecaTV

Najbolji korejski StarCraft je ovog januara doživeo renesansu što se gledanosti tiče, mečeve grupa prve faze je neretko gledalo po 20 i više hiljlada ljudi, a vrhunac je bio kada je igrala Scarlett, čiju je grupu gledalo skoro 40 000 gledalaca samo na Twitchu.

Bilo je naravno i velikih iznenađena i razočarenja. Dva svakako najveća su to što su GSL pobednici iz 2016. godine, Zest i ByuN, ispali već u prvim fazama. Zest je ispao već na otvaranju takmičenja pošto je bio u grupi 1, još uvek u vidno lošoj formi koja je krenula negde nakon BlizzCon 2016.

ByuN je ispao pre desetak dana, što ga je ostavilo u suzama, i izgleda da aktuelni svetski i GSL prvak još uvek ne može da nađe onu formu koja ga je krasila prošle godine i učinila jednom od najvećih svetskih esport senzacija.

Ipak, u top 16 nas očečkuju zaista grupe nabijene kvalitetom i vrhunskim igračima, tako da mesta za žaljenje za ispalim nema, jer je korejski StarCraft 2 zverinjak gde samo najbolji uvek ostaju na vrhu, a oni koji nisu na vrhuncu svoje forme brzo bivaju pojedeni.

Dovaljno je da bacite pogled na grupe koje nas očekuju u drugoj fazi takmičenja i biće vam jasno zašto se radujemo 8. februaru, kada počinje druga faza mečevima grupe 1, od 10:30 ujutru po našem vremenu, a možete ih kao i uvek pratiti na kanalu www.twitch.tv/gsl

foto: AfreecaTV
foto: AfreecaTV

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.