Esports B92.net

StarCraft 2: Startuje januarsko izdanje SHOUTcraft Kings

Legendarna gejmig persona i ogromni StarCraft 2 entuzijasta, Džon “TotalBiscuit” Bejn, donosi nam sedmo po redu izdanje SHOUTcraft Kings StarCraft 2 turnira, na kome se najbolji Korejci i foreigner igrači bore za slavu i deo kolača nagradnog fonda.

Nikola Savić klan rur
Podeli
foto: Team Liquid
foto: Team Liquid

Za razliku od prošle godine, kada je mesečni fond bio 5000 dolara, ove godine su ulozi povećani, pa će sada igrači dobijati 350 dolara za svaku pobedu, odnosno ukupni nagradni fond je 7500 dolara.

Kao i uvek do sada, igra se King of the Hill format, odnosno jedan igrač napreduje od mape do mape, dok ga neko ne pobedi, čime on preuzima tron i igra dok ne izgubi mapu. Igraće se ukupno 20 mapa.

Turnir otvara Scarlett, aktuelna “kraljica” koja je prošlomesečno, decembarsko izdanje, završila na tronu, uzevši poslednju pobedu. Ona će otvoriti dan sa partijom protiv korejskog Protoss igrača NightMare.

Pored njih dvoje, poznata su imena još četvoro igrača, to su InNovation, ByuN, Leenock i DRGLing, dok će ostatak, kao i u prethodnim izdanjima turnira, biti misteriozni izazivači, otkriveni na samom turniru.

Mečevi počinju danas(subota) od 14h, a možete ih pratiti na Twitch kanalu: www.twitch.tv/totalbiscuit, gde će vam domaćini biti TotalBiscuit i Incontrol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.